Lifestyle inspiratie voor vrouwen

Wat is washi tape?

Ik ben helemaal dol op washi tape. Ik pimp er dingen mee, ik label er dingen mee en ik gebruik het om te plannen. Daarom koop ik het erg vaak en ik heb de leukste printjes en kleurtjes. Met washi tape kun je een hele boel dingen doen. Zo kijk ik vaak op Pinterest en Youtube om ideeën te verzamelen en shop ik regelmatig in leuke winkeltjes voor nieuwe tapes. Ben je benieuwd naar waar je washi tape kan kopen of wat het is en wat je er allemaal mee kan doen? Ik vertel jullie er meer over in dit artikel.

Wat is washi tape?

Washi tape is een kleurrijke tape op een klein rolletje, net zoals gewone plakband. Het voordeel van washi tape is dat je het overal op kunt plakken en daarna weer weg kunt halen zonder verf, lak of andere originele onderlagen te beschadigen. De tape is gemaakt van een Japanse papiersoort: washi. Het het doet me denken aan schilders tape, haha, maar dan veel leuker en kleurrijker.

Advertentie 

betaalbare sieraden cadeau kopen

En wat zijn de kenmerken van washi tape?

Het is heel gemakkelijk in het gebruik. Je kunt het opplakken, je kunt het ongestraft ergens afhalen en vervolgens ergens anders opplakken zonder dat het niet meer plakt. Je kunt het scheuren, je kunt er op schrijven en het is sterk. Dit klinkt allemaal erg goed toch? Vooral ook dat je erop kunt schrijven, daar kun je ontzettend veel leuke dingen mee doen. Dingen labelen met washi tape is bijvoorbeeld erg handig.

Waar koop ik washi tape?

Ik koop mijn washi tape vrijwel altijd bij de Hema. Ze hebben daar ontzettend leuke printjes, ze zijn kwalitatief prima en ze kosten ook niet veel. De bovenstaande rolletjes komen ook van de Hema en de rolletjes die je nog gaat zien ook. Hema komt regelmatig met nieuwe prints en kleuren, dus ik vind het altijd leuk om daar nog even rond te kijken als ik op zoek ben naar nieuwe tapes.

Maar waar vind je ze dan nog meer? Nou, bij o.a Xenos, Etsy, Action en zelfs bij Aliexpress! Nu kan ik natuurlijk nog wel meer winkels benoemen, maar bij elke winkel waar je een schrijfartikelen afdeling hebt vind je denk ik wel deze tape. Wat een groot voordeel is, is dat het vaak heel goedkoop is. Ik denk dat alle tapes onder de 5 euro liggen en de meeste onder de 3 euro. Maar zelfs dan krijg je ze vaak in setjes. Daarbij hebben ze ook verschillende maten. Van heel dun tot ontzettend dik. De prijzen hiertussen zullen dan ook verschillen.

advertentie

horloge cadeau voor vrouwen

Wat kan je met washi tape?

Je ziet vaak dat mensen het gebruiken om te plannen. Maar naast dat zijn er ook een hele hoop leuke DIY projecten die je met tape kan maken. Je kunt kaarten versieren, decoratie pimpen in je huis, cadeautjes versieren, dingen labelen etc. Als je meer inspiratie wilt, dan is Pinterest echt een handig platform waar je even zou kunnen kijken. Je vindt er echt de leukste en gekste dingen die mensen hebben gemaakt met washi tape. Er zijn zelfs een heleboel boeken geschreven over  dingen die je met washi tape kunt doen, zoals de boeken; Masking tape ideeënboek en Washi tape. Kun je niks vinden? Kijk dan gewoon even rond of je saaie pennenbakjes of kaarsen houders vind. Daar kun je namelijk veel dingen mee doen. Dit heb ik ook gedaan bij mijn kwasten houders. Hieronder zie je mijn voorbeeld.

Ik vind het zelf altijd leuk om mijn pennenbakjes of kwasten houders nét een beetje leuker te maken door er wat washi tape op te plakken. Zo heb ik hierboven een randje tape toegevoegd aan mijn make-up kwasten houder. Aangezien ik met goud heb gewerkt ziet het er meteen een stukje chiquer uit. En dat alleen door een klein randje washi tape! De tape die ik hier heb gebruikt komt van de Xenos. Hij zat in een setje van 5 rolletjes en deze was daar dus een van. Kwalitatief is deze tape erg goed en hij ziet er ook nog eens heel erg leuk uit. Zoals je ziet heb ik hier gewerkt met een dunne tape. Maar met een dikkere tape kan ook erg leuk zijn!

Waxine lichtjes met washi tape opfleuren

Wat ik ook leuk vind, is om mijn saaie waxine lichtjes te pimpen zodra ik ze in doorzichtige kaarsen houders zet. Zo maak je je kaarsjes weer iets fleuriger en het is ontzettend snel gemaakt. Gebruik vooral je eigen fantasie. Mocht je dat wat moeilijk vinden lees dan dit artikel van Lisanne.

Vooral als je een doorzichtige kaarsenhouder hebt, ziet een simpel waxinelichtje er misschien ietwat saai uit. Om het dan wat op te fleuren gebruik ik gekleurde washi tape of washi tape met een printje. Het is ook leuk als je een bepaalde kleur hebt in je kamer die vaak terug komt, ook laat terug komen bij je kaarsjes. Bij de Hema verkopen ze namelijk de tape ook met alleen een kleurtje, dus zonder print. Als jou kleur er toevallig bij zit kun je je kaarsjes laten matchen met je decoratie! Daarbij heb je ook nog eens een heel uniek item in je kamer of huis staan, want niemand anders heeft een waxinelichtje met zo’n kleurtje natuurlijk! Als je dit niet hebt ziet het er ook gewoon heel leuk uit als decoratie stuk.

Verschillende soorten washi tape

De washi tapes die ik jullie in dit artikel heb laten zien zijn dus gemaakt van de Japanse papiersoort ‘washi’. Maar naast dat ze washi tapes van papier hebben weet ik dat de Action zelfs washi tape van kurk verkoopt! Ook deze hebben de leukste printjes van de leukste kleurtjes en deze zijn erg goedkoop, net als alle andere rolletjes tape van de Action. Het enige nadeel is denk ik dat je niet op de kurk rolletjes kan schrijven. Maar omdat dat zo’n leuke tape is kun je het natuurlijk ook voor veel andere dingen gebruiken.

En dat was mijn artikel over washi tape! Ik hoop dat ik jullie er genoeg over heb kunnen vertellen en dat jullie nu weten wat washi tape is, wat je ermee kan doen en waar je het kunt kopen. Ik raad het je zeker aan om het eens te gebruiken want je kunt er ontzettend veel mee!

♥ Wat vind jij van washi tape, en waar gebruik jij het allemaal voor?

Liefs, Sofie

Vond je dit artikel leuk? Vergeet dan niet om op mijn blog, www.soofblogt.nl, te kijken of mijn Instagram pagina @soofblogt.nl te bezoeken.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.