Beauty box abonnementen, welke zijn er en wat kun je ermee?
10 min. leestijd

Beauty box abonnementen, welke zijn er en wat kun je ermee?

Zet het woordje ‘box’ ergens achter en het lijkt alsof het direct een succes is. We zien steeds meer producten en diensten die middels een soort van abonnementsdienst in een box worden verkocht. Denk hierbij aan ons recente artikels over kledingboxen voor zowel vrouwen als mannen, en ook parfum box abonnement, wijn box abonnement en maaltijdbox abonnementen. De beauty box abonnement werkt volgens hetzelfde idee. Op dat na kun je beautyboxen niet met een maaltijdbox vergelijken. En nemen we je daarom mee in ons blog over deze nieuwe populaire beautybox abonnementen. Hieronder lees je alles wat je moet weten bij het overwegen van het nemen van een beautybox abonnement. Ook ga ik de beautybox abonnementen met elkaar vergelijken. Zo hebben we al het werk voor jou gedaan, en hoef jij slechts te lezen en te ontdekken wat de leukste beautybox abonnementen zijn.

Wat is een beauty box abonnement?

Uiteraard bevat een beautybox abonnement een selectie aan beauty producten. Maar laten we bij het begin beginnen. Mocht je nog niet helemaal op de hoogte zijn van wat een beautybox nu precies is, laat ons dat dan even voor je ophelderen. Sommige mensen verwarren dit nog wel eens met de kledingbox. Logisch aangezien de term ‘beauty’ ook vaak in de modewereld wordt gebruikt. 

Een beautybox is een leuke doosje gevuld met nieuwe, inspirerende cosmetica en andere beautyproducten. Deze kun je op verschillende manieren bestellen. Afhankelijk van welke box je besteld, kan dit middels een abonnement. Waarbij je elke maand een nieuwe box opgestuurd krijgt met verrassende producten. Het gaat hierbij dus om een abonnement die je eenmalig afsluit en waardoor je maandelijks een goodiebox ontvangt. Wat hierbij goed is om te weten is dat de service van de aanbieders van beauty box abonnementen heel erg goed is. Je kan namelijk 24/7 per e-mail je abonnement opzeggen. Je zit dus echt nergens aan vast. 

Naast beautybox abonnementen, kun je ook kiezen voor een beautybox die je eenmalig besteld wanneer het jouw uitkomt. Of je kan kiezen voor een kort abonnement van bijvoorbeeld 3, 6 of 12 maanden. Hier gaan we later nog wat dieper op in en kijken we naar welke beautyboxen er zijn en wat de verschillen zijn.

beautybox abonnement

Wat zit er in een beauty box?

Beauty producten! Wat wil een vrouw nog meer? Ja de beautyboxen zijn gevuld met leuke en nieuwe cosmeticaproducten. Je kunt het zo gek niet bedenken je kunt het tegen komen in een van de boxen. Van Mascara, Eyeliners, verschillende crèmes, lippenstift, luchtjes. Je hebt wel een idee denk ik. Er zijn wel verschillende aanbieders, dus de kwaliteit kan iets verschillen. Toch vind je bij de meeste beauty boxen trendy A-merken van beauty producten, maar ook goodies zoals accessoires. Het komt ook vaak voor dat er limited edition beauty artikelen in zitten. Een voorbeeld hiervan is een unieke samenwerking tussen Goodiebox en MyJewellery. Waarbij MyJewellery een speciale accessoire heeft gemaakt die alleen verkrijgbaar is in een beauty box. Door meer van zulke unieke aanbiedingen wordt je als beauty box member beloond voor je membership, waarbij je vaak de nieuwste en ook beste make-up en verzorgingsproducten ontvangt. 

Verschillend per aanbieder zijn de aantallen producten die je elke keer weer in je box krijgt. Maar doorgaans is dit van minimaal 5 tot 8 producten. In sommige beautyboxen tref je ook nog beauty tips aan voor de betreffende producten. Veelal wordt er met een thema gewerkt en verandert deze met elke box. Zo vind je via de volgende link een vergelijking van alle boxen zoals bijvoorbeeld de Goodiebox, of lees verder hieronder voor een overzicht. 

Wat is het voordeel van een beauty box abonnement?

Er zijn meerdere positieve kenmerken weg te schrijven over een beautybox. Laten we eens gaan kijken naar wat de voordelen zijn.

Inspirerend en verrassend

Wanneer je een abonnement hebt, waarmee je elke maand of andere te kiezen periode een leuke box thuisbezorgd krijgt. Dan is het net alsof je jezelf een cadeautje geeft. Hoewel je vaak op de website van de aanbieder kunt zien wat er in de beauty box van deze of volgende maand zit. Is het wanneer je hier niet naar kijkt, elke keer weer een grote verrassing wat er in de box zit. Hierdoor is het iedere maand weer uitkijken naar de nieuwe beauty box waarmee je bijna letterlijk een feestje in huis haalt. Ook staat de beauty doos symbool voor een verwenmomentje voor jezelf. Even wat Me-time / Quality Time voor jezelf door te genieten van alle leuke goodies die in de gift box zitten.  

Een ander voordeel is dat je op deze manier op een goedkope manier nieuwe producten leert kennen. Wat natuurlijk super inspirerend is! Cosmetica producten waarvan je het bestaan niet wist of altijd dacht dat het niets voor je was. Tot je het nu een keer zelf kan proberen. Waarom dit op een goedkope manier kan lees je hieronder. 

Proefdiervrij

Dit verschilt per aanbieder van de beautybox. Hoewel de meeste duurzaam bezig zijn. Zul je natuurlijk uniek moeten zijn en behalve op een leuke manier cosmetica producten verkopen, ook iets goeds moeten doen voor het milieu. Daarom zul je zien dat enkele beautyboxen alleen producten hanteren die proefdiervrij zijn.

Een beautybox abonnement is veel goedkoper dan in de winkel.

Een ander groot voordeel van beautyboxen is de prijs. Omdat het bedrijf waar jij de beautybox besteld groot kan inkopen bij de fabrikant. Kunnen ze dit veel goedkoper doen, waardoor jij ook veel minder betaald voor de beauty producten. De korting die je krijgt ligt meestal gemiddeld rond de 60% maar kan soms wel oplopen tot 80%. Dit is natuurlijk een koopje! Beauty box abonnement aanbieders kunnen hun prijzen zo laag houden doordat ze geen hoge, vaste kosten hebben. Zo zijn het allemaal Internet bedrijfjes die alleen een grote voorraad aanhouden en rechtstreeks bij de cosmetica fabrikant bestellen. Deze minimale kosten rekenen ze door aan hun loyale members. Zo hebben beauty box abonnement bedrijven een leuke marge, en hebben alle members heel veel korting op hun beauty producten.

Bekijk hier voorbeelden van een beautybox abonnement die véél goedkoper is dan in de winkel.

goedkope beautybox abonnomenten

Altijd een cadeau in huis

Je zult vast wel denken, het mag dan wel zo goedkoop en leuk zijn. Maar wat moet ik met producten die ik niet wil of gebruik? De kans is natuurlijk aanwezig dat er een keer iets in de box zit, dat je niet wilt gebruiken. Onze tip is dan om dit product te bewaren, je kunt deze een keer cadeau doen aan een vriendin waarvan je weet dat ze het wel leuk vindt. De doosjes waarin de producten worden bezorgd. Zijn meestal ook oogstrelend hebben een mooi design. Je zou er een of twee kunnen bewaren om daar bijvoorbeeld een keer de producten in te doen die je niet wilt houden en deze zo cadeau doen aan iemand anders. Cadeautip: niet alleen leuk voor jezelf, maar ook uniek en origineel als Goodiebox Cadeau voor dames. Geef het als cadeautje aan vriendin, moeders of dochters ;).

Welke beauty boxen zijn er?

Het mooie van beautyboxen is dat ze klein zijn, en door de brievenbus passen. En je niet beperkt bent tot bestellen bij Nederlandse aanbieders. Wanneer je globaal kijkt, dan zul je veel beautyboxen vinden. Niet allemaal leveren wereldwijd. Maar toch zijn er enkele die dat wel doen, en heb je natuurlijk de beautyboxen die gewoon uit Nederland komen. Daarom hebben we hieronder 4 beautyboxen vermeld die momenteel erg populair zijn in Nederland. Veel plezier met het ontdekken en vergelijken van beauty box abonnementen


beautybox maandabonnement


Goodiebox – de populairste beauty box voor vrouwen

Dit is een van de nieuwste beautyboxen uit Nederland. Ze werken volgens een maandabonnement waarbij je elke maand een nieuwe box met 5 nieuwe fullsize producten krijgt. De minimale waarde van een gemiddelde Goodiebox is 119 euro, maar je betaald maandelijks maar €24,95. De waarde van de Goodiebox fluctueert in werkelijkheid tussen de 70 en 130 euro. Zo hebben we Goodieboxen getest in onze reviews (zoek op onze blog naar “Goodiebox”) met een winkelwaarde van 128. En je betaald dus maar 19,95 euro, zonder een addertje onder het gras! 

Daarmee is het qua prijs en kwaliteit een zeer goede keuze. Bij Goodiebox houden ze namelijk van originaliteit en verrassen. Zo selecteren ze iedere keer weer de laatste trends op het gebied van make-up, accessoires en andere beauty producten. Ook heel gemakkelijk is dat je deze beautybox gemakkelijk kan opzeggen. Dat zo’n beautybox abonnement gemakkelijk opzegbaar is via e-mail geeft natuurlijk wel vertrouwen. En dat hebben ze ook, want qua reviews scoort de beautybox super goed. Zo hebben ze een review score van 4.9 uit 5 op Facebook, en 9.8 uit 10 op Trustpilot.

Lees hier hoe het werkt.


Of bekijk hier alle aanbiedingen van Goodiebox.


Styletone beautybox

Deze beauty box is ietsje goedkoper dan het hierboven vermelde Goodiebox, maar in alle eerlijkheid van wel veel mindere kwaliteit. Voor Styletone betaal je € 15,95 per maand en krijg je 5 fullsize beautyproducten. Het prijsverschil met Goodiebox is alleen niet heel erg groot. En als je dan kijkt naar de inhoud, dan vind ik persoonlijk de Goodiebox een betere keuze onder de beautybox abonnementen. Wat wel krachtig is aan Styletone beautybox abonnement is dierproefvrij. Ze leveren de nieuwste dierproefvrije make-up producten van bekende en minder bekende merken. Daarmee is de Styletone een geschikte beautybox voor dames die puur beauty producten willen. Denk hierbij aan mascara, lippenstift, enzovoorts. De Goodiebox van hierboven bevat ook wel eens andere soort producten. Zelf geef ik de voorkeur aan wat meer variatie zoals bij de Goodiebox, maar ieder zijn voorkeur uiteraard.

Qua keuze kan je keizen uit een eenmalige beauty box om uit te proberen. Maar je kan ook gaan voor maandelijks (altijd opzegbaar) of maximaal 3 of 12 maanden. Bij deze laatste opties stopt je abonnement vanzelf en zit je nergens aan vast. Maar geod, dat zit je sowieso niet bij alle beauty boxen want je kan altijd opzeggen wanneer jij dat wilt. Maar waarom zou je je maandelijkse verwenmomentje willen opzeggen?


goedkoop beautybox abonnement


Dutble Beauty box abonnement


Een andere beautybox is de beauty box van DutBle. Wij hebben zelf mogen ervaren hoe het is om zo’n Dutble box in ontvangst te nemen, en we waren aangenaam verrast met de inhoud. Op de foto hierboven zie je een voorbeeld, maar iedere Goodiebox bevat andere beauty items. Zo zat er in onze box een aantal kleinigheidjes, maar er zat ook een mooi Perditi dameshorloge bij. De waarde van de beauty boxen van DutBle is zo’n 115 euro, maar alleen het Perditi dameshorloge is al veel meer waard. In een Dutble box zitten doorgaans 5 tot 8 full-sized producten. Dit varieert van make-up tot aan horloges en sieraden. Vaak vind je bij Dutble beauty boxen ook veel leuke armbandjes en oorbellen. Daarmee is Dutble het meest van allemaal gericht op een variatie tussen beauty en accessoires. De verhouding is meestal 50/50, waarbij 50% make-up en verzoringsproducten zijn en 50% accessoires en sieraden.

Op dit moment is Dutble niet langer een van de beste beautybox abonnementen. Haar kwaliteit is helaas achteruit gegaan. Hopelijk kunnen ze dit herstellen!

Bluxbox

Ook Bluxbox is een aanbieder van een maandelijkse make-up box. Wederom een Nederlands bedrijf dat samenwerkt met beauty guru Mari van der Ven. Bij Bluxbox krijg je niet elke maand, maar om de maand een doos vol make-up en andere beauty producten. Elke 2 maanden een nieuwe box dus. Ook hanteren ze meer producten in de box en krijg je tussen de 8 à 10 producten voor € 29,95 per twee maanden. Wanneer we naar de inhoud van een gemiddelde beauty box van Bluxbox kijken, wordt het ons duidelijk. Bluxbox biedt een 2 maandelijkse giftbox aan waarmee je genoeg make-up en verzorgingsproducten in huis haalt voor de komende twee maanden. Natuurlijk zitten er ook nieuwere producten in waardoor je verrast wordt, maar ook bekende producten die je echt nodig hebt. Dat maakt de beauty doos van Bluxbox heel nuttig, want je hoeft hierdoor niet meer zelf naar de winkel. 

Lookfantastic Beauty Box


beautyboxen abonnement


Dit is de enige in dit rijtje die niet direct uit Nederland komt. Maar uit het Verenigd Koninkrijk. En als enige die naast een beautybox ook een ware online cosmetica beauty shop en fysieke winkel heeft waar je losse producten kunt bestellen. Lookfantastic staat al jaren bekend als een van de beste cosmetica boutiques van Europa en bezorgd dus ook een beautybox wereldwijd. Gezien hun ervaringen is lookfantastic een veilige keuze onder de beautybox abonnementen. Daarbij weet je zeker dat ze echte topmerken onder de beautymerken aanleveren per doos. En ook qua prijs is het een vergelijkbaar aanbod met de rest. Zo heb je al een abonnement voor jouw make-up spullen vanaf 20 euro tot zelfs 15,50 euro per maand (op basis van 12 maanden). Daarvoor in ruil krijg je maandelijks een nieuwe beauty box met daarin minimaal 6 populaire merken. Echt waar voor je geld dus!

Ervaringen met beautybox abonnementen

Wij hebben onderzoek gedaan naar de verschillende beautyboxen en de populariteit hiervan. Zo testen wij iedere maand de beauty boxen van Goodiebox en Dutble. Dit lees je terug in onze review blogs over beautybox abonnementen. Persoonlijk vinden wij Goodiebox de beste keuze onder de beauty box abonnementen. Wil je meer informatie over het vergelijken van alle beauty boxen? Op onze blog vind je veel artikels over beauty boxen zoals een vergelijking van de 9 beste Goodieboxen en vele reviews. 

We zijn ook heel benieuwd naar jouw ervaring met deze beautybox abonnementen voor dames. Heb jij het al geprobeerd, vertel ons dan je ervaring in een reactie hieronder. Daarmee kan je ons allemaal verder helpen!

All our photo’s are either (1) unique, (2) delivered by our collaboration partners or (3) from free photo sources such as Pexels. Making copy’s by means of photocopy, printscreening, or any other duplication of our website or parts therefore is prohibited without written permission from us. We are not responsible for copy right exceedance for photo’s or pictures from our sources that are either (1) unique, (2) delivered by our collaboration partners or (3) from free photo sources such as Pexels.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Online shoppen bij BooHoo Nederland - LOISIR Fashionblog
Door

Online shoppen bij BooHoo Nederland - LOISIR Fashionblog

op 31 Oct 2018

[…] met alleen kleding in elke categorie zijn we er nog niet. BooHoo Nederland verkoopt ook allerlei beautyproducten, tassen, verschillende sieraden volgens de laatste trends. Zonnebrillen, haaraccessoires en zo […]

cadeaus voor haar in 2019 | 20x leuke cadeau ideeen
Door

cadeaus voor haar in 2019 | 20x leuke cadeau ideeen

op 13 Nov 2018

[…] producten van make-up tot verzorging. Meer inspiratie over keuzes en mogelijkheden vind je in dit informatieve blog over beautybox abbonementen. Ben je echter al direct overtuigd? Dan kan je op deze betrouwbare […]

Moederdag cadeau inspiratie nodig? Top 10 Moederdag cadeautips!
Door

Moederdag cadeau inspiratie nodig? Top 10 Moederdag cadeautips!

op 02 Mar 2019

[…] een ander leuk idee om haar een beautybox abonnement te geven. In een ander artikel vergelijken wij 7 beautybox abonnementen met alle voor- en nadelen van iedere […]

30x Leuke en originele cadeau ideeën voor haar verjaardag
Door

30x Leuke en originele cadeau ideeën voor haar verjaardag

op 01 Apr 2019

[…] en ben je per saldo goedkoper uit. Meer inspiratie over keuzes en mogelijkheden vind je in deze informatieve blog over beautybox abonnementen. Ook kan je naar deze website gaan voor meer informatie: abonneren op […]

10x leuke verjaardagscadeautjes voor een klein prijsje binnen budget
Door

10x leuke verjaardagscadeautjes voor een klein prijsje binnen budget

op 27 Apr 2019

[…] cadeau geven op allerlei boxen. Zo zijn er kleding boxen, maar ook maaltijd boxen en uiteraard ook beauty boxen. En ook heb je nog sieraden boxen. Je kunt zelf zo’n box testen of cadeau geven aan iemand […]

10x zomaar cadeautje voor vriendin - LOISIR.nl Inspiratieblog
Door

10x zomaar cadeautje voor vriendin - LOISIR.nl Inspiratieblog

op 12 May 2019

[…] hebben wij in dit artikel 7 kledingboxen voor vrouwen vergeleken, en in dit artikel vergelijken wij verschillende beautybox abonnementen met […]

Verjaardagscadeautje voor een vriendin, 10 originele ideeën!
Door

Verjaardagscadeautje voor een vriendin, 10 originele ideeën!

op 21 Jun 2019

[…] zoals make-up ontvangt. Meer informatie hierover lees je in mijn vergelijkingsblog over beautybox abonnementen. Een van mijn favorieten is de Goodiebox. Zo lees je hieronder een paar reviews, en als je op de […]

Dé 15 leukste cadeautips voor vrouwen! - LOISIR.nl Inspiratieblog
Door

Dé 15 leukste cadeautips voor vrouwen! - LOISIR.nl Inspiratieblog

op 23 Jun 2019

[…] ben ik bij Goodiebox uitgekomen na het schrijven van een vergelijkingsblog over beautybox abonnementen. Klik op de link als je mijn vergelijking wilt lezen. Ook heb ik andere vergelijkingsblogs […]

9x de beste Goodiebox voor vrouwen vergelijken - LOISIR.nl Inspiratieblog
Door

9x de beste Goodiebox voor vrouwen vergelijken - LOISIR.nl Inspiratieblog

op 30 Jun 2019

[…] En wat is jouw ervaring met Goodiebox? Laat het mij weten in een reactie! Liefs, Sophie. En wil je meer inspiratie? Bekijk dan ook eens deze blog over beautybox abonnementen. […]

7x de leukste kledingboxen voor vrouwen die je niet mag missen!
Door

7x de leukste kledingboxen voor vrouwen die je niet mag missen!

op 01 Jul 2019

[…] zijn en wat de beste Goodiebox is lees je allemaal in de link van hierboven. Ook zijn er erg leuke beautybox abonnementen verkrijgbaar, zoals je leest in mijn blog waarin ik de leukste met elkaar […]

Afscheidscadeau collega vrouw nodig? 10x ideeën afscheid voor vrouwen
Door

Afscheidscadeau collega vrouw nodig? 10x ideeën afscheid voor vrouwen

op 14 Jul 2019

[…] waarde van rond de 80 euro ontvangt. Wil je meer informatie hierover? Lees dan deze blog over de beste beauty box abonnementen. Hier lees je alles over welke boxen er zijn, en wat de voor-en nadelen […]

Lookfantastic Beauty Box Recensie en 5 redenen om het niet te missen!
Door

Lookfantastic Beauty Box Recensie en 5 redenen om het niet te missen!

op 16 Jul 2019

[…] is niet de enige beauty subscription box. Zo heb ik in een vorige blog al verschillende beauty box abonnementen met elkaar vergeleken. Bij deze recensie komt Lookfantastic goed naar voren als een van de beste aanbieders van een […]

Recensie Goodiebox testen: is het iets voor jou? - LOISIR.nl Inspiratieblog
Door

Recensie Goodiebox testen: is het iets voor jou? - LOISIR.nl Inspiratieblog

op 22 Jul 2019

[…] de Goodiebox zo uniek is. Want er zijn ook andere beauty box abonnementen en die heb ik allemaal in deze blog met elkaar vergeleken. Maar lees eerst nog even verder […]

Kerstcadeau voor haar, 15x leuke kerstcadeau ideeën - Loisir.nl Inspiratie
Door

Kerstcadeau voor haar, 15x leuke kerstcadeau ideeën - Loisir.nl Inspiratie

op 27 Jul 2019

[…] je ooit wel eens gehoord van een beauty box abonnement? Dit is een nieuwe service waarbij je maandelijks de nieuwste, leukste en bruikbare make-up en […]

Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie