Afscheidscadeau Collega Man nodig? 10x Ideeën voor Afscheid Collega

Heb jij een mannelijke collega die afscheid neemt van het werk? Dit omdat hij bijvoorbeeld nieuw werk heeft gevonden, of omdat hij met pensioen gaat? Hoe dan ook, in dit geval is het leuk om die leuke collega een afscheidscadeau te geven. In deze blog met het onderwerp ‘afscheidscadeau collega man’ ga ik jouw helpen met 10x originele cadeau ideeën en tips voor afscheid collega’s. Zo zal je met deze cadeau ideeën voor een mannelijke collega zijn welverdiende afscheid kunnen geven.

Benieuwd naar alle cadeautips voor een waardig gedag? Lees dan snel verder

PS: ga naar deze blog als je opzoek bent naar een afscheidscadeau voor een vrouwelijke collega.

#1 Afscheidscadeau voor de natuurliefhebber

Of jouw collega nu een andere uitdaging aangaat of met pensioen gaat, een afscheidscadeau dat altijd goed is is een wonderbox. De Wonderbox er tussenuit met zijn tweeën  is een cadeaubon waarmee jouw collega ter afscheid een weekendje weg kan met zijn vrouw. Gewoon om er even tussenuit te gaan alvorens hij start met een nieuwe uitdaging. Of juist om zijn pensioen goed te beginnen door samen met zijn vrouw een weekendje weg te gaan. In alle gevallen is de wonderbox een prima cadeaugeschenk ter afscheid van een collega en daarom is het een van mijn favoriete keuzes uit deze lijst. Maar ook qua prijs is het een stuk voordeliger. Zo kost een weekendje weg met zijn tweeën al snel boven de honderd euro, maar de wonderbox is al verkrijgbaar voor slechts 79,90,- euro.

En oké zo wonderbox is dan wel een stuk goedkoper met deze korting maar het is nog steeds veel geld voor slechts één persoon. Dat hoeft geen probleem te zijn! Je kan namelijk met jouw collega’s van de afdeling ieder wat geld in leggen. Als je met acht collega’s een tientje inlegt, dan heb je het geld al bij elkaar. Er zijn ook andere soorten wonderboxen, voor bijvoorbeeld uitstapjes of activiteiten. Alle keuzes vind je in de link van hierboven terug. Op deze manier geef je met zijn allen een geschenk waar hij echt iets aan heeft, en dat is veel meer waard dan een prulletje. En bovendien zullen jouw collega’s het waarderen dat jij het voortouw neemt met dit cadeau idee. Dat bespaart hun weer tijd en energie, en jij krijgt alle lof voor het leuke idee. Win-Win!

#2 Afscheidscadeau voor de BBQ liefhebber

Is de collega waarvan je afscheid gaat nemen een echte BBQ liefhebber? Praat hij bijvoorbeeld veel over hoe lekker zijn BBQ deze keer wel niet was, en wat voor soort bijzondere gerechten hij heeft klaargemaakt op zijn Big Green Egg? Tja, deze mannelijke collega van jou kan dan kennelijk geen genoeg krijgen van barbecue eten. Dus een logisch afscheidscadeau voor hem waar hij echt blij mee zal zijn is het Smokey Goodness BBQ boek van hierboven. Dit is namelijk niet zomaar een BBQ boek. Dit is het ultieme BBQ boek en is kookboek van het jaar geworden. Als een boek over barbecue eten kookboek van het jaar wordt, dan moet het wel een echt goed boek zijn. En dat is het ook! Ik kan je verzekeren dat jouw collega dolblij en enthousiast gaat worden van dit afscheidscadeau!

PS: Het boek heeft meer dan 290 reviews en krijgt een gemiddelde score van een 4,8 op een schaal van 5! Het is dus werkelijk een groot succes. Daarbij schiet gelijk een andere tip in mijn gedachte: dit zou ook een super leuk vader cadeau idee zijn, wanneer jouw vader ook BBQ liefhebber is. (zo krijg je zelf ook nog eens lekker eten ?)

#3 Afscheidscadeau voor de bier liefhebber collega

Als jouw mannelijke collega die weg gaat een liefhebber is van bier, dan is een speciaal bierpakketje een perfect afscheidscadeau voor hem waar hij ook echt iets aan heeft. Nu kan ik mij voorstellen dat je niet precies weet wat voor speciaal bier nu wel of niet lekker is. Gelukkig heb ik daar een oplossing voor. Want deze link van Greetz.nl kan je zelf kiezen uit speciaal bierpakketten met daarin de lekkerste biertjes die momenteel verkrijgbaar zijn. Ik heb zelf een aantal pakketten bekeken en mijn advies gaat uit naar de Tasting Beer Box. Hier zitten namelijk vier bekende biertjes die van de beste kwaliteit zijn qua smaak. Dit afscheidscadeau gaat jouw collega sowieso zeer waarderen!

#4 Afscheidscadeau voor de Gadget freak

Je hebt ze erbij zitten, die collega’s die helemaal weg zijn van gadgets. Vaak zijn dit mensen van de marketing en sales afdeling, maar ook de IT en ICT collega’s kunnen er wat van! Is jouw collega die vertrekt ook zo’n gadget freak? In dat geval heb ik een goede cadeautip ter afscheid voor hem gevonden. En dat is namelijk de Google Chromecast. Met dit handige apparaat kan hij heel eenvoudig vanaf zijn laptop of telefoon streamen naar zijn televisie. Zo heeft hij dus bijvoorbeeld niet langer een televisie abonnement nodig, en kan hij vanaf zijn laptop films streamen naar de TV. Een behoorlijke besparing dus, en het is gewoon gemakkelijk en leuk. En dat terwijl deze gadget nog geen 39,- euro kost.

Tip: als hij een echte gadget liefhebber is dan kan je voor meer cadeau inspiratie deze blog lezen over 15x de leukste gadgets cadeau voor mannen.

#5 Afscheidscadeau voor de carrière tijger

Wanneer je een collega hebt die vertrekt voor een andere uitdaging, kan het best eens zijn dat hij een echte carrière tijger is. Dus wat voor afscheidscadeau geef je aan een carrière tijger? Het logische antwoord is uiteraard een kennisboek dat hem stimuleert in zijn carrière. Maar ongetwijfeld zal hij zelf al veel boeken hebben gelezen over het vak waarin hij nu zit. Een creatief en origineel afscheidscadeau voor hem is in dit geval het nieuwe boek genaamd Mind Gym. Dit nieuwe boek gaat namelijk in op een aantal aspecten die erg belangrijk zijn op het werk, maar waar je niet direct bij stil staat. Zo gaat het over de mentale kracht, waardoor je meer focus, rust en energie krijgt. Dit zijn belangrijke elementen die je moet hebben wil je iedere dag weer het maximale kunnen geven.

Misschien is dit ook wel een leuk cadeau voor jezelf? Mocht je de ambities hebben uiteraard, en lezen en slimmer worden kan nooit kwaad!

#6 Afscheidscadeau voor de modebewuste collega

Heb jij een mannelijke collega die nogal veel geeft om zijn uiterlijk en manier van kleden? Deze modebewuste man kan je het beste prikkelen met een afscheidscadeau voor hem die gericht is op mode. En wat anders kan je dan geven dan Happy Socks? Happy Socks zijn speciale design sokken die de laatste jaren erg populair zijn geworden. Zo worden ze heel vaak gedragen onder een pak of nette outfit. Dit geeft de saaie zwarte en grijze pakken wat meer kleur en fleur. Daarnaast zitten de sokken gewoon lekker en kan hij ze dragen in zowel de zomer als winter. Een leuke cadeauset ter afscheid voor hem, die hij vast en zeker zal en kan waarderen.

Via deze link zijn de Happy Socks op moment van schrijven online te bestellen met 50% korting. Zo is de afscheid cadeauset afgeprijsd van 30 naar 15 euro.

#7 Afscheidscadeau voor de sportende collega

Als je een collega hebt die nogal fanatiek is met sporten en in goede fysieke staat is, dan is het leuk om hem een Tunturi buikspiertrainer als afscheidscadeautje te geven. Niet alleen is het een goedkoop afscheidscadeau voor hem, maar ook echt wel uitdagend voor de sportende man. Het idee is namelijk dat je met je knieën op de mat gaat zitten, en vervolgens langgerekt met twee armen naar voren rolt met de Tunturi wiel. Ik heb dit zelf wel eens gedaan in de sportschool, en geloof mij maar dat dit echt wel zwaar is. Het is een pittige uitdaging voor alle sporters omdat je met deze buikspiertrainer je buikspieren echt op de proef stelt. Daarmee kan hij ijzersterke buikspieren krijgen, en zal hij het zien als een leuke toevoeging op zijn trainingsschema. Via de bovenstaande link kan je het cadeautje al shoppen voor slechts 11,95,- euro. Dat is inclusief het kniematje.

#8 Afscheidscadeau voor de waardevolle collega

Heb jij een erg goede klik met de collega die weggaat? Dan wil je natuurlijk een waardig en leuk afscheidscadeau voor hem halen, omdat je hem dankbaar bent voor al zijn hulp, energie en humor. In dit geval is het leuk om een gepersonaliseerd cadeau te geven in de vorm van chocola. De tekst van hierboven kan je zelf bewerken via deze link. Zo’n heerlijke chocolade koek is van het merk Australian, en in totaal zijn er drie verschillende smaken. Hier zal hij zeker van genieten wanneer hij na zijn laatste dag thuiskomt en opzoek gaat naar een nieuw avontuur.

Tip: in deze blog lees jij nog meer cadeau ideeën voor een gepersonaliseerd cadeau.

#9 Afscheidscadeau voor de reizende collega

Dit is een perfect afscheidscadeau voor de collega die op een lange reis gaat, of voor de collega die met pensioen gaat. Want beide mannen zullen veel tijd over hebben voor het reizen. Zo’n bucketlist reisboek is dan ook super behulpzaam, omdat daar allerlei leuke reisbestemmingen in staan die jouw collega echt gezien moet hebben. Zo staat in het nieuwe boek de Bucketlist 1000 locaties en avonturen in die zijn wereld perspectief zullen verbreden. In dit nieuwe boek zijn veel locaties opgenomen die nog niet zo toeristisch zijn, en dat is wel erg fijn voor de echte avonturier. Ik heb het boek ook en samen met mijn vriend kies ik ieder jaar één of twee bestemmingen uit. Maar goed, als jouw collega met pensioen gaat dan kan hij nog veel meer bestemmingen per jaar kiezen.

Tip: ik heb ook een veelgelezen blog geschreven over originele afscheidscadeau voor vriendinnen die naar het buitenland vertrekken, omdat ze bijvoorbeeld op stage of op reis gaan. Heb jij ook zo’n vriendin? Dan gaat die blog je goed helpen om een leuk cadeautje voor afscheid te vinden ?.

#10 Afscheidscadeau voor de klussende collega












Voor een man die vaak doet klussen is een klusbon een prima cadeau idee. Zo’n klusbon of cadeaubon is niet afgezaagd als afscheidscadeau voor heren. Het is juist heel nuttig als je niet zo goed weet wat hij nodig heeft of echt leuk vindt. Met een cadeaubon kan hij dan zelf bepalen wat hij ermee koopt. Mannen kunnen dit waarderen, want zij denken vaak praktischer. Zo kan je ervoor kiezen om in je eentje een cadeaubon als afscheidscadeau voor hem te kopen, of je kan een potje inleggen samen met andere collega’s. Dit geld kan hij gebruiken voor het afmaken van die ene klus, of misschien gaat hij wel verhuizen omdat hij nieuw werk ergens anders heeft gevonden. Ook in dit laatste geval zal een klusbon heel waardevol en bruikbaar zijn. Klik op deze link voor meer informatie over alle beschikbare klus- en cadeaubonnen.

Dit was het dan, alle 10 afscheidscadeau ideeën voor een mannelijke collega. Ik heb bewust de blog ingedeeld in thema’s om zo genoeg variatie aan afscheidscadeautjes te behouden. Vrijwel alle afscheidscadeaus zijn redelijk goedkoop en kan je in je eentje kopen. Maar je kan er ook voor kiezen om samen met andere collega’s een grotere pot aan te maken en meerdere van deze geschenken te halen. Een laatste tip die geldt bij ieder cadeau is dat het leuk is om een mooie afscheidskaart te maken. Dit geeft iedereen van de afdeling de gelegenheid om iets op de kaart te schrijven, zoals bijvoorbeeld een bedankje of een leuke anekdote.

Wat vind jij van deze afscheidscadeau waar hij ook echt iets aan heeft? Zitten er leuke tussen die jij gaat geven ter bedankje van jouw vertrekkende collega? Laat het mij weten in een reactie hieronder! En misschien heb je zelf nog leuke geschenk ideeën die we kunnen toevoegen aan deze lijst? Liefs, Sophie