10x leuke cadeau ideeën voor vader ter inspiratie

Deel dit artikel met jouw vrienden als je het waardevol vindt!

Is jouw vader de beste vader van de wereld? Dan verdient hij zeker een leuke dag of een mooi cadeau. Het is vaak moeilijk om een leuk of mooi cadeau voor vaders te verzinnen. Toch zijn er enorm veel verschillende keuzes. Het enige wat jij nodig hebt is wat inspiratie en daar gaan wij je bij helpen in deze blog over leuke cadeau ideeën voor vader.  

In dit artikel geven we jou 10 leuke ideeën voor een geschikt cadeau voor je vader. Hierbij hebben we rekening gehouden met verschillende budgetten, dus kleine vader cadeautjes, maar ook echte verjaardagcadeaus voor jouw papa. Lees snel verder!

En mocht je na deze blog nog meer inspiratie nodig hebben, lees dan ons artikel over de top 20 cadeau voor mannen met leuke en originele tips.

Cadeau idee voor vader #1: Smart weegschaal met bijhorende app

cadeau ideeen voor vader

We starten onze inspiratie blog met cadeau ideeën voor vader met deze gave smart weegschaal. Wil jij je vader stimuleren om gewicht te verliezen? Of vind hij dat misschien zelf? Dan is de Omron VIVA smart weegschaal een zeer geschikt cadeau voor jouw vader. Op deze manier kan hij precies bijhouden wat zijn gewicht, spiermassa, botmassa en vochtpercentage is en vervolgens kan hij alle gegevens terugzien in de bijhorende app. Een ideale gadget voor wie sportief is en zijn gezondheid in de gaten wilt houden.

Motiveer je vader wanneer hij dit nodig heeft door samen met hem te gaan sporten, dat zal hij vast heel leuk en gezellig vinden! Je vindt hier meer informatie over deze en andere smart weegschalen.

Lees ook eens dit artikel over gadget cadeaus voor mannen. Dat is een leuk artikel met veel cadeau tips voor vaders die houden van gadgets. Want we leven steeds meer in een tijdperk van gadgets, en ze worden steeds functioneler. Dit laatste is belangrijk, want zoals je weet zijn alle vaders mannen. En alle mannen houden van functionele cadeaus zoals gadgets die hun tijd besparen. Of juist gadgets die hun minder energie kosten, zoals een robotstofzuiger 😉

Cadeau idee voor vader #2: 3D printer

cadeau ideeen voor vaders

Een origineel cadeau idee voor vaders is de 3D-printer. Wie wil er nu niet een 3D printer thuis hebben? Super gaaf toch! Is je vader een beetje technisch of juist helemaal niet? Of misschien ben jij wel heel technisch en wil je dit leren aan je vader? Wat het geval ook is: Het zal sowieso gezellig gaan worden. Ga samen met je vader lekker knutselen en bouw de mooiste dingen met deze 3D printer. En hoe meer je er mee bezig bent, hoe meer verbaast je zult zijn over de dingen die je ermee kunt maken. Wist je bijvoorbeeld dat je zelfs warme pizza’s kunt maken?

3D printers zijn de toekomst, behoren jullie daarbij? Tegenwoordig zijn ze ook vrij betaalbaar geworden. Via deze link vind je meer informatie over 3D-printer modellen. Met dit geschenk zal je jouw papa zeker te weten verrassen.

Cadeau idee voor vaders #3: Bierdop schieter

cadeau tips voor vader

De twee bovenstaande cadeau ideeën voor vader waren van hoger budget. Dus nu even een kleiner cadeautje. Drinkt je vader wel eens een biertje? Dan is dit een grappige gadget. Het is namelijk een flesopener die het dopje weg kan schieten. Het is dus net zo handig als dat het leuk is. Drink samen een biertje op de bank en houd daarna een bier doppen gevecht, maar houd het wel veilig 😉. Een leuk en klein vader cadeautje voor zomaar, of leuk om erbij te doen. Via deze link vind je deze grappige gadget.

Ook zou dit een grappig Vaderdag cadeautje zijn. Lees ook eens deze blog over originele Vaderdag cadeautips. In dat artikel vind je geschikte cadeaus voor tijdens Vaderdag, maar als er iets leuk bij zit kan je dat natuurlijk ook voor zijn verjaardag of voor iets anders geven.

Nu is dit wel een heel low-budget cadeautje voor vaders. Dat is op zich zeker niet erg. Want het gaat om de liefde die je geeft en niet het geld. Dus mocht je nu niet zoveel budget hebben en voor een low-budget cadeautje kiezen. Dan is onze tip om het een persoonlijke draai te geven. Schrijf er bijvoorbeeld een brief bij waarom je dit geschenk geeft. Doet het je aan hem denken? Of zit er een grappig verhaal achter dat jullie samen hebben meegemaakt? Hoe persoonlijker, hoe beter. En ja, ook functionele vaders waarderen dat ;)!

Cadeau idee voor vaders #4: Philips Hue Starterkit

cadeau tips voor vaders

Met deze Philips Hue Starterkit kun je met een simpele druk op de knop de hele sfeer van de woon- of slaapkamer veranderen. Misschien is het ook leuk om een romantisch avondje voor je beide ouders te organiseren met mooie sfeerverlichting dankzij deze lampen, zo sla je twee vliegen in één klap. Heeft je vader geen zin in romantiek? Dan kan hij natuurlijk ook je moeder irriteren met behulp van deze Philips Hue lampen 😉.

En wist je dat LED-lampen erg duurzaam zijn en hun prijs meer dan terugverdienen in vergelijking tot spaarlampen? We hebben deze starterskit via deze link van Bol.com gevonden. Dit is een perfect cadeau voor een vader die zuinig op zijn centen is. Want LED-lampen zijn simpelweg gewoon duurzamer dan andere soorten lampen, en na een aantal jaren verdienen ze hun aankoopbedrag terug door te besparen op energie. Een vader die op zijn financien let zal dit zeker op prijs stellen.

Vader cadeau tip #5: Secret Agent alarm clock

geschenk ideeen voor vader

Wie kan er tegenwoordig nog makkelijk z’n bed uitkomen? Is jouw vader ook zo heerlijk chagrijnig in de ochtend en kan hij zijn wekker wel schieten? Dan is dit erg goed nieuws! Met deze Secret Agent alarm clock kan hij hem ‘letterlijk’ uitschieten. Dit vader cadeautje heeft in ieder geval geen gebrek aan humor. Geeft het dan ook geschenk met een knipoog 😉.

Ontdek via deze link meer van zulke kleine vader cadeautjes. En zoals hierboven al aangegeven is het leuk om er een persoonlijk verhaal van te maken wanneer je een kleine gift geeft. Doe er bijvoorbeeld een leuke kaart bij, of een mooie fotocollage van iedere keer dat je vader in slaap is gevallen in zijn stoel! Dat doet mijn vader in ieder geval wel altijd haha ;).

Vader cadeau tip #6:  Kobo E-reader

geschenk ideeen voor vaders

Wanneer je vader van een goed boek houd is het vaak lastig om een boek uit te kiezen. Gaat hij bijvoorbeeld op vakantie? Dan is het natuurlijk erg lastig om veel boeken in zijn koffer te stoppen. Dat hoeft nu niet meer. Met deze Kobo E-reader kan hij makkelijk meerdere boeken meenemen en ze vervolgens lekker lezen aan het zwembad. En het goede nieuws is dat de E-readers steeds beter en beter worden.

Is je vader nog niet overgestapt naar een E-reader? Misschien dat jij hem met dit cadeau kunt heel erg blij kunt maken. Via deze link vind je de goedkoopste én de beste E-readers.  

Bovendien is een E-reader ook een stuk duurzamer dan papieren boeken. Toegegeven, een papieren boek heeft toch meer ervaring en voelt fijner aan. Maar uit ervaring weet ik dat een E-reader prima leesbaar is. Tegenwoordig hebben ze namelijk goede bediening en bevatten ze een scherm dat goed leesbaar is in de felle zon. En naast dat het een duurzaam cadeau voor jouw vader is, zal het hem ook geld besparen. Want E-boeken zijn aanzienlijk goedkoper dan papieren boeken. Dat komt doordat de uitgevers geen kosten hoeven te maken aan het uitprinten en transporteren van papieren boeken. En tja, die kosten berekenen ze gewoon door natuurlijk. Zo kan je via deze link E-books met 30% korting shoppen. Altijd handig!

Vader cadeau tip #7:  Lederen koksschort

originele cadeau ideeen voor vader

We hebben veel cadeau ideeën voor vaders gehad, maar nog niet voor onze keukenprinsjes. Vind jouw papa het leuk om te koken, maar houd hij nooit zijn kleding schoon? Daar zijn natuurlijk keukenschorten voor. Maar welke stoere vader wilt nu in zo’n vrouwelijk keukenschort rondlopen? Onze oplossing: geef hem een stoere lederen koksschort voor vaders cadeau. Op deze manier kan hij lekker zijn gang gaan in de keuken, houdt hij zijn kleding schoon en maak je je moeder ook nog blij dat hij niet weer van die vet spetters in zijn kleding heeft. De perfecte Win-Win voor het gehele gezin dus!

De shorts die je via de bovenstaande link vindt zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar al vanaf 34,95 euro p.s. Tot nu toe heeft het enkel 5-sterren reviews van klanten ontvangen, dus dat is een positief teken!

Geschenk ideeën voor vaders #8: Smokey Goodness kookboek

originele cadeau ideeen voor vaders

Heel fijn wanneer je vader een keukenprins is zoals hierboven het geval is. Het is alleen totaal niet fijn wanneer je vader denkt dat hij wel goed kan koken maar dit stiekem helemaal niet het geval is. In dat geval kun je hem beter een kookboek geven. Zo kun je samen ook nog eens lekker gaan koken en maak je er een gezellig avondje van. En niet te vergeten heb je dan ook lekker eten, want dit is het kookboek van het jaar!

Het is ook leuk om het kookboek en de keukenschort als setje te geven, zoals op de afbeelding hierboven. Via deze link vind je meer informatie over deze en andere kookboeken voor vaders.

Geschenk ideeën voor vaders #9: Skull fles

stoere cadeaus voor vader

Een van onze meest stoere cadeau ideeën voor vader is deze skull fles. De meeste vaders drinken af en toe wel eens een borreltje. Doet die van jou dit ook? Dan is de Skull fles een origineel geschenk voor hem. Deze stoere en stijlvolle fles ziet er heel bijzonder uit en zie je ook niet vaak. Een origineel cadeau zal het zeker zijn, en het zorgt ook voor een leuk gespreksonderwerp wanneer er visite is. Want hoe zou jij reageren als iemand je een drankje inschenkt met deze skull fles? Haha, super gaaf dus! Zo zou het ook een gaaf housewarming cadeau zijn.

Meer informatie over de skull fles vind je via deze link. Neem eens een kijkje, want wat heb je te verliezen? De skull fles is ook maar 9,95 euro, dus dat is geen geld!

Geschenk ideeën voor vaders #10: Blackshape Vliegles

uniek cadeau idee vaders

We eindigen onze inspiratie blog over cadeau ideeën voor vader met één van de gaafste en origineelste cadeaus ooit. Is je vader niet bang om te vliegen en is hij niet bang voor een unieke ervaring en een keiharde adrenaline kick? Dan is een Blackshape vliegles een cadeau dat jouw vader nooit meer zal vergeten. Maar dan ook echt nooit meer! Zo mag hij dan zelf vliegen in een hypermodern vliegtuig met een instructeur in dezelfde cabine. Zo ervaart hij hoe het is om straaljager piloot te zijn. Hij zit achter de instructeur, op de plek waar normaal gesproken de gevechtspiloot zit.

Wil jij een echt origineel cadeau aan je vader geven? Dan is dit je kans! We vonden deze unieke aanbieding via deze link. Spoiler alert: het is minder duur dan je zou denken.

Conclusie

We zijn aan het eind gekomen van onze inspiratie blog over cadeau ideeën voor vader. Zoals je ziet kun je alle kanten op wat betreft leuke en originele cadeaus voor vaders. Zit er een geschenk tussen wat echt bij hem past? We hebben in ieder geval geprobeerd zoveel mogelijk variatie aan keuze aan te dragen, als ook rekening te houden met verschillende prijzen. Maar vergeet niet, je vader zorgt zijn hele leven al voor jou, dus dan verdient hij ook een goed en mooi cadeau! We wensen je in ieder geval veel plezier met de verrassing en een gezellige verjaardag.

Laat je ons even weten welk cadeau je hebt gekozen? Dit kan in een reactie hieronder. En als het een leuke cadeautip is, dan gaan we deze opnemen in deze top 10!