10x Afscheidscadeau Ideeën Medewerker of Stagiaire
8 min. leestijd

10x Afscheidscadeau Ideeën Medewerker of Stagiaire

Gaat binnenkort een medewerker of stagiaire bij jullie weg op het werk? In dat geval is het leuk om een afscheidscadeau te geven, als bedankje voor hun werk. Maar wat voor cadeau kan je geven aan een medewerker of stagiaire die stopt met werken? Eerlijkgezegd is dat een best lastige vraag. Maar na veel onderzoek en brainstormen heb ik een inspiratielijst samengesteld van 10 leuke afscheidscadeau ideeën voor een medewerker of stagiaire. Al deze cadeautjes zijn leuk om te geven en zijn verkrijgbaar voor een klein budget. Ook kan je natuurlijk een potje inleggen met meerdere collega’s om zo een geschikt afscheidscadeau te geven aan die ene medewerker of stagiaire. Dus als jij opzoek bent naar afscheidscadeau ideeën voor haar, dan gaat deze blog jouw helpen met de leukste cadeau inspiratie.

Laten we snel doorgaan naar onze top 10 afscheidscadeau ideeën voor medewerker of stagiaire in 2023!

PS: Mocht je na deze blog toch nog meer inspiratie willen? Ga dan naar deze blog waarin je 10 andere originele afscheidscadeau ideeën voor een vrouwelijke collega vindt.

#1 FujiFilm Instax Mini

afscheidscadeau idee stagiaire

De FujiFilm Instax Mini is de bekendste en meest populaire instant camera van de Benelux in. Met een instant camera als afscheidscadeau kan de medewerker of stagiaire voortaan super snel leuke en creatieve foto’s maken. Deze foto’s komen direct na het maken tevoorschijn. Daarmee is het een hele leuke must have voor vrouwen die graag naar een feestje of festival gaan. Met deze mooie instant camera kunnen ze dan direct de leukste foto’s schieten en ze zien gelijk het eindresultaat. Bovendien zit er een selfie spiegeltje op voor de beste invalshoek ?. In totaal zijn er 7 kleuren verkrijgbaar van dit model. Het is een leuk en ideaal cadeautje ter afscheid van een medewerker of stagiaire. En na het uitpakken kunnen jullie direct het geschenk gebruiken door een foto van jullie team afdeling te maken. Praktisch!

Ik heb deze toffe instant camera gevonden via deze link van Bol.com. In totaal heeft het product meer dan 257 recensies, waarbij de Instax Mini van Fujifilm een hoge score van 4.7 uit 5 krijgt. De prijs is wel iets hoger, namelijk 64,99,- dankzij een korting van 18%. Daarom is het goed om samen met je collega’s een inleg potje te maken zodat jullie samen dit afscheidscadeau kunnen geven aan de medewerker of stagiaire.

Tip: ook in deze blog lees je nog meer foto cadeau ideeën voor als zij helemaal weg is van foto’s!

#2 HP Sprocket origineel afscheidscadeautje

afscheidscadeau ideeen stagiaire

Ter cadeau inspiratie van leuke en originele afscheidscadeau ideeën voor een medewerker of stagiaire blijven we nog even bij de foto’s. Zo kwam ik namelijk de HP Sprocket tegen. Deze trendy design gadget is een erg leuke tool voor vrouwen. Met de HP Sprocket kan ze namelijk draadloos foto’s printen die direct vanaf haar Smartphone komt! Wanneer ze dus een foto maakt met haar telefoon, kan ze deze direct laten printen via de HP Sprocket. Daarmee is het een trendy en designvolle gadget dat erg leuk is om als afscheidscadeau aan haar te geven. Want omdat het een mobiele printer op zakformaat is, kan ze dit mooie printertje altijd meenemen op haar reizen en avonturen!

#3 Backpack bestemmingen als afscheidscadeau voor de medewerker of stagiaire die op reis gaat

afscheidscadeau idee medewerker
Is het zo dat die ene leuke medewerker of stagiaire stopt met werken omdat zij gaat reizen? Helemaal vaak zie je dit bij stagiaires. Zij komen het bedrijf binnen, en meestal vertrekken ze na zes maanden weer. Vaak is dit tijdens hun afstuderen, en kunnen ze daarna gaan solliciteren. Maar de laatste tijd kiezen steeds meer en meer stagiaires ervoor om eerst nog een aantal maanden te gaan reizen. Daarom is het boek Backpack Bestemmingen een leuk en actueel afscheidscadeau idee voor een stagiaire of medewerker. En misschien gaat ze wel helemaal geen lange reis maken. Maar dan alsnog kan je het boek als afscheidscadeau aan haar geven wanneer ze houdt van reizen. Want dit boek staat vol met de leukste bestemmingen voor Backpackers.

#4 VacuVin Wine Saver

afscheidscadeau ideeen medewerkster

Is de medewerker of stagiaire die het werk gaat verlaten wel een feestbeest die houdt van een lekker wijntje? In dat geval is een van de afscheidscadeau ideeën voor haar een Wine Saver. Nu hoor ik je denken, wat is een Wine Saver? De VacuVin Wine Saver heeft een vacuümpompje waarmee je het lucht uit een fles wijn kan halen. Dit zorgt ervoor dat je de aangebroken fles wijn langer kunt gebruiken. De wijn gaat dus langer mee. En hierdoor bespaar je wijn, omdat je het minder snel hoeft weg te gooien. Een super handig en leuk afscheidscadeautje voor die ene medewerker of stagiaire die zo nu en dan een wijntje drinkt. Bovendien is het ook een goedkoop afscheidscadeau voor haar, want via deze link kan je de VacuVin online shoppen voor nog geen 12,95,- euro.

Meer van zulke leuke en originele cadeautips vind je in deze blog die gaat over dé 15 leukste cadeautips voor vrouwen!

#5 Uitwisbare duurzaam notitieboek – Bambook

cadeau ter afscheid stagiaire

Heb jij al eens gehoord van Bambook? Dit merk staat een en al voor duurzaamheid. Zij maken de mooiste design schrijfboekjes. Maar wat is daar dan duurzaam aan? Nou, de schrijfboekjes zijn niet van pen en papier. Het is een speciale duurzame stof waarop je kunt schrijven met een speciale pen. Vervolgens kan je de tekst weer uitvegen, en kan je de pagina dus weer opnieuw gebruiken voor notities en dergelijke. En wil je je notities bewaren? Dat is geen enkel probleem want dankzij speciaal ontwerp met zwarte lijnen kan je iedere pagina gemakkelijk inscannen. Bovendien zijn er verschillende soorten pagina’s. Denk hierbij aan een to-do lijstje, een weekagenda, een voor- en nadelen lijstje, en nog veel meer handige standaard pagina’s voor notities!

Met dit afscheidscadeau idee voor medewerker of stagiaire zal zij voortaan duurzame notities maken en minder papier gebruiken. Zo’n Bambook kan je online shoppen via Bol.com en is ongeveer zo’n 17,95,- euro. En als jij duurzaamheid belangrijk vind is dit misschien ook wel een leuk geschenk voor jezelf omdat je het verdient?

#6 Staycation Guide als leuk afscheidscadeau voor medewerker of stagiaire

cadeau ter afscheid medewerkster
Bron: Google – Travellab.nl

Is de medewerker of stagiaire voor wie jij een afscheidscadeau zoekt helemaal weg van reizen? Vindt zij het leuk om stedentripjes te maken met haar vriend of vriendinnen? Een tip hierbij is dat ze helemaal niet ver weg hoeft! Want in het boek Staycation Guide staan 22 city trips die zij in Nederland en België kan doen. Daarin vind je per stedentrip veel inspiratie en tips over de leukste stedentripjes die je in eigen land kan maken. Met dit afscheidscadeau idee kan ze dus genieten van de mooiste stedentripjes en daarmee ons mooie Nederland (en de buren in België) ontdekken.

Meer van dit soort cadeau ideeën voor vrouwen ontdekken? In mijn veel gelezen en populaire blog lees je 25 van de beste cadeaus voor haar.

#7 Afscheidscadeau ideeën medewerker of stagiaire die carrière wilt maken

cadeau ideee stagiaire

Wanneer de medewerker of stagiaire carrière wilt maken bij een ander bedrijf, dan zijn ook voor haar leuke en geschikte afscheidscadeau ideeën. Een van de meest leukste vind ik zelf het recente boek over Baby, you got this. Dit boek staat vol inspirerende verhalen over jonge, vrouwelijke ondernemers die hun eigen bedrijf hebben opgebouwd of die een grote carrière hebben opgebouwd. Het boek staat centraal voor van meisje met dromen naar vrouw met succes. Want naast dat het vol inspirerende verhalen voor hardwerkende vrouwen staat, is het ook een praktische gids. Er staan veel praktische tips in over hoe je als vrouw jezelf kan opklimmen in de grote zakenwereld. Of je dit nu doet met je eigen bedrijfje of in een groot internationaal bedrijf.

Kortom, een heel toepasselijk en origineel afscheidscadeau voor die ene medewerker of stagiaire die carrière wilt opbouwen of start met haar eigen bedrijf. Het boekje kost 17,99,- euro.

#8 Een mooie sieraad of dames horloge als cadeau idee ter afscheid

sieraad als afscheidscadeautje


Een mooie sieraad zoals een armbandje of ketting is een prima cadeau idee ter afscheid van een vrouwelijke medewerker of stagiaire. Ik bedoel, welke vrouw houdt er nu niet van een mooie sieraad?

Ook een dameshorloge zou een top geschenk zijn ter gedag. En zo’n klokje hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Lees mijn reviews en ervaringen over zilveren dameshorloges, of mijn top 15 beste Guess horloges voor meer informatie. Deze horloges zijn alleen wel een stukje duurder, dus zou dit eerder geschikt zijn als afscheidscadeau voor een loyale medewerker die al lang bij het bedrijf werkt. Je zou een grote pot kunnen maken waarbij alle collega’s een tientje inleg doen. Als je twintig collega’s hebt, kan je al zo’n mooi dameshorloge halen. En voor dat bedrag kan je zelfs een Smartwatch voor dames halen.

#9 Travelysky Reistas

goedkoop afscheidscadeau idee

Bij eerdere afscheidscadeau ideeën uit deze blog hebben we het al een aantal keer gehad over reizen en stedentripjes. Een mooie aanvulling of alternatief cadeau idee voor een medewerker of stagiaire is de Travelsky Reistas. Dit is een stijlvolle toilettas die haar beste maatje wordt voor op reis. Doordat er allerlei aparte vakjes in zitten kan ze hiermee snel en overzichtelijk al haar spulletjes bewaren. En zoals je ziet op de foto hierboven past er nogal wat in… Bovendien is dit een goedkoop afscheidscadeautje voor een medewerker of stagiaire met slechts 12,99 euro (via de link hierboven).

Tip: dit zou ook een super leuk afscheidscadeau zijn voor een vriendin die naar het buitenland gaat.

#10 Afscheidscadeautje medewerker of stagiaire doe houdt van koken

cadeau ter afscheid medewerker

Het laatste afscheidscadeau idee uit deze inspiratie lijst is het kookboek genaamd Chicks Love Food. Vanzelfsprekend is deze cadeautip ter afscheid van een medewerker of stagiaire die houdt van koken. Zo zal zij in dit boek lekkere en gezonde gerechten vinden die ze kan koken binnen twintig minuten of minder. Zo past dit ideaal in haar drukke schema, en heeft ze toch iedere avond lekker eten.

Dit was het einde van mijn blog over leuke afscheidscadeau ideeën voor een lieve medewerker of stagiaire die het bedrijf gaat verlaten. Nu ben ik uiteraard heel benieuwd naar wat jij het leukste cadeau idee vind uit deze lijst. Want, welke heb jij gekocht als afscheidsgeschenk? Laat het mij weten in een reactie hieronder? Liefs, Sophie.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie