15x cadeau ideeën voor zoon op kamers
11 min. leestijd

15x cadeau ideeën voor zoon op kamers

Is uw zoon afgestudeerd? Gefeliciteerd! Maar dan wil je dit memorabele moment uiteraard ook goed vieren. Ook mag een afstudeercadeau voor zoonlief niet ontbreken, want hij heeft daar immers hard voor gestudeerd. Maar, wat geef je nu als afstudeercadeau aan een zoon? In de lijst van hieronder hebben wij 15x afstudeercadeau ideeën voor zoon samengesteld ter inspiratie. Deze ideeën zijn een geschikt voor als hij afgestudeerd is, voor als hij op kamers gaat, of in het geval van allebei!

Hopelijk krijg je genoeg inspiratie door onze top 15 aan afstudeercadeaus voor zonen die op kamers gaan. Lees snel verder, en geniet! En mocht je na deze blog nog meer inspiratie nodig hebben, lees dan ons artikel over de top 20 cadeau voor mannen met leuke en originele tips.

Heb je een dochter die op kamers gaat? Dan kan je deze blog over cadeautips voor dochter op kamers lezen.

15 leuke cadeaus voor uw zoon op kamers

#1 Lederen koksschort

cadeau zoon op kamers

Of uw afgestudeerde zoon nu wel of niet op kamers gaat, hij
wordt in ieder geval volwassen. En een volwassen zoon zal vroeg op laat op
zichzelf gaan. Een origineel cadeau voor een zoon die op kamers gaat is het
geven van een koksschot. Nu vonden wij deze gave
lederen kookschort als cool geschenk voor uw zoon. Zo zal hij stijlvol
zijn eten kunnen koken, zonder zijn kleren vies te maken. Dit kookschort is ook
ideaal voor de BBQ. Kortom, een leuk geschenk voor een zoon die houdt van
koken.

Klik op deze link voor meer informatie over dit originele cadeau voor uw zoon op kamers. Wat ook erg leuk is om zulke soort items te personaliseren. Want persoonlijke cadeaus zijn vaak nog leuker, gewoon omdat je naam er op staat ;). Lees ook eens deze blog over cadeau tips voor een persoonlijk geschenk.

#2 Smart weegschaal met bijhorende app

cadeau zoon op kamer

Tja, als uw zoon is afgestudeerd en op kamers gaat dan zal zijn gezondheid
een puntje van aandacht worden. Want zeker in de eerste studentenjaren zal hij
goed genieten van het leven. En met genieten bedoelen we veel ongezond eten en
vast en zeker genoeg alcohol benuttigen op legendarische feesten van zijn
nieuwe studiematen. Als ouder denk je hier over na, en met deze cadeautip kan
je jouw zoon op kamers stimuleren om gezond te blijven.

Je vindt hier meer informatie over deze en andere smart weegschalen. Klik op de link en ontdek enkele gave features die de weegschaal heeft. In de 21ste eeuw is er veel meer technologie, en dat zal uw zoon zeker aanspreken en stimuleren om zijn gezondheid meer in de gaten te houden.

Lees ook eens dit artikel over gadget cadeaus voor mannen, voor wanneer uw zoon een echte gadget liefhebber is.

#3 Indrukwekkend smart horloge

Als je een iets groter budget hebt, en je echt een leuk cadeautje wilt geven voor uw zoon die op kamers gaat, dan is een smart horloge een geschikte optie. Tegenwoordig kunnen smart horloges steeds meer en meer. Zo zijn ze een verlengstuk geworden van de smartphone, en kun je tegenwoordig zelfs sms’en en bellen via een smart horloge. Maar ook zal uw zoon een goede indruk maken bij andere studenten met een opvallend gaaf smart horloge. Zo wordt het eerste contact makkelijk, wanneer iemand uw zoon aanspreekt op zijn nieuwe gadget ?.

Benieuwd naar welke soorten smart horloges er tegenwoordig zijn? Klik op deze link voor meer informatie over verschillende smart horloges met variatie in mogelijkheden en prijzen. En als je twijfelt over welk horloge jouw zoon het leukste zal vinden als afstudeercadeau, dan kan je altijd samen gaan kijken in een winkel uiteraard!

#4 Een nieuwe huisgenoot voor uw zoon op kamers

cadeau idee zoon op kamers

Een nieuwe huisgenoot als cadeau voor uw zoon op kamers? Dat klinkt te gek om waar te zijn, en gelukkig is dat het ook ?. Onze vierde cadeautip voor uw zoon op kamer is een Google Home Smart Speaker. Deze gave nieuwe gadget is nog niet eens zo lang op de markt, maar heeft een aantal bijzondere features. Zo is de slimme speaker verbonden met het internet, en kun je dus vragen stellen over of er file op de weg staat. Of misschien wil je wel weten wat voor weer het vandaag wordt? Maar ook erg handig: uw zoon kan zijn agenda en schoolrooster zeer snel checken via de smart speaker. Hij stelt gewoon de simpele vraag “wat is mijn eerste afspraak” en de smart speaker zal hem beantwoorden. Ook kan hij muzieklijsten afspelen via deze gadget.

Klik op deze link voor meer informatie over de Google Home Smart Speaker. Want er zijn eigenlijk te veel handige features om op te noemen.

#5: Bierdopschieter als kleinigheidje

Een kleinigheidje als cadeau geven voor uw zoon op kamer kan met deze bierdopschieter. Het is gewoon een grappig cadeautje voor zomaar, of om erbij te geven. Met zo’n bierdropschieter kan hij zijn vrienden bekogelen tijdens het bier drinken. Tja, laten we zeggen dat ontspanning ook belangrijk is tijdens al dat zware studeerwerk, haha. Je kunt de bierdopschieter via deze link kopen.

#6: Smokey Goodness kookboek

cadeautips voor zoon die op kamers gaat

We begonnen onze cadeaublog voor een zoon op kamers met de cadeautip van een
lederen schort voor het koken. Nu past dit kookboek hier perfect bij. En dit is
niet zomaar een kookboek, maar het ultieme BBQ boek is ook het kookboek van het
jaar geweest. Dus het schort en boek als cadeausetje zorgt ervoor dat jouw zoon
als echte man voor zichzelf kan koken. Dat zal misschien wel wennen worden voor
hem!

Via deze link kun je dit gave BBQ boek bestellen, en ook vind je er andere kookboeken. Eigenlijk is deze cadeautip niet alleen geschikt voor een zoon, maar ook zou het een leuk cadeau voor vaders zijn.

#7 Skull fles voor indruk op zijn nieuwe studiematen

afstudeercadeau voor zoon op kamers

Als je een kleiner budget hebt, maar wel een origineel afstudeercadeau aan
uw zoon wilt geven, dan is de Skull fles een aanrader. Hoe gaaf is het om een
glas te schenken vanuit de Skull fles! En daarnaast is het een handige gadget
voor op kamers, want gedurende de studententijd wordt er genoeg drankjes
benuttigd. Met dit geschenk kan hij ook nog eens in stijl inschenken.

#8: Activity tracker voor betere gezondheid na al dat bier

Reken er als ouder maar op dat een afgestudeerde zoon flink gaat feesten. Immers, jaren van werk wordt bezegeld met een diploma en dat moet gevierd worden uiteraard. Een verstandig cadeau voor zoons op kamers is een activity tracker. Zo’n tracker houdt de gezondheid van uw zoon bij, en is een gave gadget voor wie graag doet sporten. Ook is het een motivator om de volgende keer net iets meer te geven om over dat ene record te komen. Verstandig is het dus zeker, want de gezondheid wordt wel eens vergeten in het studentenleven!

Via deze link vind je activity trackers al vanaf 20 euro. Ook kan je via die link verschillende types met elkaar vergelijken.

#9 Geluid systeem voor goede muziek op zijn kamer

cadeau ideeen voor zoon op kamers

Wanneer uw zoon is afgestudeerd en op kamers gaat, dan zal hij zijn
studentenkamer zelf moeten inrichten. Een gadget dat hij misschien niet zo snel
voor zichzelf zal kopen is een goed geluidsysteem. En daarom is een
geluidsysteem een goed cadeau idee voor iemand op kamers. En het is al helemaal
perfect voor personen die het fijn vinden om te studeren terwijl er muziek
afspeelt. Of gewoon ter ontspanning uiteraard.

Dit afstudeercadeau voor een zoon op kamers hebben we gevonden via deze link van bol.com waar je meerdere geluid systemen kan vergelijken met elkaar. Zo is het merk Sonos razend populair op dit moment. Neem bijvoorbeeld de Sonos One. Dit model krijgt een review score van 4.8 uit 5 op basis van 270 reviews! Ons advies is om niet per se te gaan voor duur, maar wel voor kwaliteit zoals de Sonos One. Tegenwoordig heb je betaalbare geluidsystemen die ook prima kwaliteit leveren. En kies ook voor duurzaamheid. Want hopelijk zal uw zoon niet te lang op kamers blijven. Wanneer hij dan verhuist naar zijn eigen huis, of misschien wel terug bij jullie, dan kan hij het geluidsysteem gewoon meenemen.

#10 Foto collage van familie en vrienden voor op uw zoon op kamers

We hebben vooral veel gadgets als cadeautips voor een afgestudeerde zoon. Dat is ook logisch, want tegenwoordig zijn vrijwel alle mannen wel liefhebber van een of andere soort gadget. Voor wat variatie is onze volgende tip het geven van een foto collage cadeau. Dit kan een foto collage zijn van familie, van vrienden, van zijn huisdier, of gewoon allemaal tegelijk. Het leuke hieraan is dat de fotocollage kan worden opgehangen in zijn studentenkamer, zodat hij altijd een leuk aandenken aan thuis heeft.

#11 Design rugzak voor op de universiteit

origineel cadeau voor zoon op kamers

Tijdens het studeren is er nog niet echt een bepaalde kledingcode. Sommige studenten gaan zelfs in joggingspak naar de schoolbanken. En dan nog niet te spreken over die oude, versleten schooltassen. Maar als uw zoon is afgestudeerd zal hij toch aan het werk moeten geloven. En op het werk kan je niet aanzetten met diezelfde versleten schooltas. Dus heeft jouw zoon zo’n oude schooltas? Dan is het een perfect cadeau om een nieuwe, mooie design rugzak cadeau te geven. Dit kan een design rugzak zijn, of een stijlvolle laptoptas. Dat is ook afhankelijk van zijn werk uiteraard. Maar wat je ook kiest, het zal een flinke upgrade zijn t.o.v. zijn versleten rugzak.

Via deze link vind je veel mooie design rugzakken voor een goede prijs. Zo is tegenwoordig het merk The North Face echt helemaal in! Ook dit merk vind je via de link hiernaast ?

#12 Draadloze koptelefoons om zich even af te sluiten van de buitenwereld

Wanneer uw zoon op kamers gaat en een studentenleven terecht komt, dan kan dat soms nogal eens druk zijn. Zeker wanneer hij gaat verblijven in een echt studentenhuis. Vaak lijkt hier een soort van opendeur cultuur te hangen, waarbij continue mensen over de vloer komen en gaan. Nu kan je je voorstellen dat uw zoon soms behoefte heeft om zichzelf dan eens helemaal af te sluiten van de buitenwereld. En daarom is een goede cadeautip van ons een draadloze koptelefoon. Met zo’n koptelefoon kan hij zijn muziek eenvoudig beluisteren zonder last te hebben van draden. Maar belangrijker is dat hij zich ermee kan afsluiten van de buitenwereld. Dit zowel op zijn eigen kamer, of wanneer hij naar de bibliotheek gaat om te studeren. Een zeer handig cadeau zal dit zeker zijn!

Via deze link hebben wij goede draadloze bluetooth koptelefoons gevonden die een juiste prijs/kwaliteit-verhouding hebben.

#13 Een uniek bierpakket als afstudeercadeau

leuk cadeau idee voor zoon die op kamers gaat

Wat tegenwoordig helemaal in is, is speciaal bier. Het is niet alleen de variatie in smaak wat zo in trek is, maar ook de ervaring erom heen. Het is niet langer meer pils drinken. Maar wat mannen nu vaker doen is naar een terras gaan om met hun vrienden op het gemak een speciaal biertje te drinken. Dus het geven van een uniek bierpakket van speciaal bier is een perfect cadeau voor een zoon die houdt van bier. Hij zou deze cadeautip zelf kunnen opdrinken, of kunnen delen met zijn nieuwe studiematen. Zo’n pakket is in ieder geval een goede eerste binnenkomer in zijn nieuwe studentenappartement!

Via deze link vind je vele verschillende soorten leuke bierpakketten met speciaal bier die perfect zijn om als cadeau aan uw zoon op kamers te geven.

#14 Studeren zonder stress!

cadeau inspiratie zoon op kamers

Als uw zoon op kamers gaat om te studeren dan is dit een van de meest praktische cadeaus voor studenten! Want studeren zonder stress is een zeer handige en praktisch boekje waarin wordt geschreven over efficiënt en effectief studeren. Er staan hele handige tips in over hoe je slimmer kunt studeren, of dat nu is voor een tentamen, presentatie of een scriptie. Dus niet alleen zal uw zoon minder stress hebben en meer genieten van zijn studententijd met dit boekje. Ook zal hij hogere resultaten behalen en dat is natuurlijk want iedere ouder hoopt!

Studeren zonder stress kun je online bestellen door op deze link te klikken.

#15 Gadgets voor op zijn nieuwe kamer

Een soort van altijd-goed-cadeau voor jongens op kamers, is het geven van gadgets. Gadgets zijn tegenwoordig een verlengstuk van een tiener zijn of haar leven. En zeker bij jongens is dit nogal vaak het geval. De toename van smartphone gebruik, koptelefoons, en andere gadgets wordt steeds groter en groter. Maar dat is ook niet gek, want tegenwoordig zijn er veel waardevolle gadgets voor op kamers. Klik op de link hiernaast en ontdek het zelf.

Conclusie voor afstudeer cadeaus voor zoon op kamers

Met deze inspiratieblog vol originele en leuke cadeautips voor een afgestudeerde zoon die op kamers gaat, zien we dat er erg veel mogelijkheden zijn. Bedenk goed dat wanneer uw zoon gaat studeren, en hij zelf op een eigen kamer terecht komt, zijn leven er heel anders uitgaat zien. Wanneer de omgeving verandert, zal hij ook andere spullen nodig hebben. Dit gaat dus van een kookschort om zelf te koken, tot aan de goede rugzak voor naar de universiteit.

Door middel van deze cadeaublog hopen wij jou genoeg inspiratie en cadeau ideeën te hebben gegeven voor zonen op kamers. De links die je hierboven vindt zijn geselecteerd zodat je een goede en ruime keuze vindt aan producten die wij als cadeautip hebben voorgesteld. Dus hopelijk kan je via die links de beste keuze maken!

Maar nu zijn wij wel heel benieuwd naar wat jij de leukste cadeautips vindt uit deze lijst? En heb je zelf ook goede ervaringen of cadeautips voor een zoon op kamers die je met ons en anderen wilt delen? Laat het ons weten in een reactie hieronder, want delen wordt gewaardeerd en zo help je anderen ook!

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Gadget cadeau aan man geven? De 15 gaafste gadgets cadeautips!
Door

Gadget cadeau aan man geven? De 15 gaafste gadgets cadeautips!

op 03 May 2019

[…] Niet alleen is zo’n mini-beamer handig voor op het werk, maar ook voor thuis. Want met de beamer kan je eenvoudig streamen vanaf je laptop en op de muur of iets dergelijks afspelen. Als je een televisie hebt is dat niet per se nodig, maar misschien wel als leuk cadeau voor een zoon op kamers? […]

Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie