Top 15 Kerstcadeau ideeën voor vaders die je niet te missen!
13 min. leestijd

Top 15 Kerstcadeau ideeën voor vaders die je niet te missen!

Oh, Yes. Kerstmis komt eraan! De leukste en gezelligste periode van het jaar is aangebroken. Natuurlijk denkt iedereen ook gelijk aan kerstcadeaus bij Kerstmis. In dit artikel geen we het hebben over de 15 leukste kerstcadeau ideeën voor vaders. Hier vind je allerlei leuke kerstcadeau ideeën voor iedere type vader. Daarbij hebben we de blog ingedeeld in drie categorieën, namelijk (1) nuttige kerstcadeau ideeën voor vaders, (2) persoonlijke kerstcadeau ideeën voor vaders en (3) originele kerstcadeau ideeën voor papa’s. Zo zal je na het lezen van deze cadeaublog vast en zeker genoeg inspiratie krijgen om je vader eens goed te verrassen en verwennen met een goed kerstgeschenk.

Laten we snel doorgaan naar de blog. En heb je iets leuks gevonden? Laat het ons dan weten in de reactie hieronder, dan helpen we elkaar!

Nuttige Kerstcadeau ideeën voor vaders

De eerste vijf kerstmis cadeau ideeën voor vaders die we gaan bekijken zijn altijd-goed-cadeautjes voor vrijwel iedere papa. Ook zijn ze nuttig, want hij kan deze geschenken altijd wel gebruiken. Bij iedere kerstcadeau tip van hieronder geven we aan op welke zoekterm je het product kan vinden. Alle vijf van de onderstaande ideeën kan je namelijk vinden via deze link van bol.com. Typ de zoekterm van het cadeau ideeën van hieronder in bij Bol.com en je zal het juiste geschenk vinden!

1. Happy Socks Kerstcadeau Giftbox

blog kerstcadeau ideeen vader

Happy Socks is een merk dat gespecialiseerd is in vrolijke sokken. Hun sokken hebben vrolijke en trendy printjes, waardoor ze de standaard sok naar een heel nieuw niveau tillen. Het leuke als kerstcadeau idee voor vaders is dat je ook Giftboxen van de Happy Socks hebt (die vind je via de link van hierboven). Zo zie je op de foto van hierboven een voorbeeld. Dat zijn de kleuren zwart en wit, voor vaders die wat meer terughoudend zijn. Maar als jouw vader wel wat meer trendy en vrolijke prints kan gebruiken, heb je ook de kleurrijke Happy Socks als kerstcadeau idee. Er zijn al Giftboxen verkrijgbaar vanaf 15 euro. Daarmee is dit ook nog eens een goedkoop kerstcadeau idee voor vaders. Als je via de bovenstaande link zoekt op “Happy Socks”, zal je de gehele collectie vinden.

2. Rituals Kersteditie Cadeaupakket voor Vaders

kerstmis cadeaupakket vaders

Wie dacht dat Rituals alleen voor vrouwen is zit er goed naast. Want Rituals heeft ook een gehele mannencollectie met daarbij ook erg leuke cadeaupakketten. Deze laatste zijn perfect als kerstcadeau ideeën voor vaders. Zo’n kerstpakket varieert tussen de 20 en 30 euro. Voor wie nog nooit van Rituals heeft gehoord: het is een merk dat speciale bad- en douche producten maakt. Ze zijn de marktleider in de lekkerste bad- en douche producten en staan bekend als een zeer geschikt geschenk voor tijdens de kerst. Want ook vaders willen ontspannen en lekker ruiken, en met Rituals kan dat allebei!

3. Een goed boek

Met de kerst is je vader waarschijnlijk een aantal dagen vrij. Naast gezellige dingen met de familie doen is er ook tijd voor ontspanning. En wanneer jouw vader graag doet lezen in zijn vrije tijd kan hij vast en zeker een goed boek gebruiken tijdens kerstmis. Maar wat geef je hem dan? Een tip is om te kijken in zijn boekenkast. Is er een bepaald onderwerp dat continue terugkomt, zoals misdaad of spannende thrillers? Of zie je veel boeken van een en dezelfde auteur? Dat zijn signalen die je kan gebruiken om te bepalen wat hij leuk vindt. Dan kan je opzoeken op de naam van de auteur naar zijn nieuwste boeken. Wie weet is er net een nieuw boek van hem uit dat jouw vader nog niet heeft. Dat zou een ideaal kerstcadeau idee voor hem zijn! Een andere tip: als je via de bovenstaande link naar bol.com gaat dan zie je vanzelf wat de meest populaire boeken van dit moment zijn. Kies er eentje die past bij de onderwerpen waar hij veel over leest. Dan zit je goed.

4. Walter Wallet

kleine kerstcadeau ideeen vaders

Heeft je vader nog zo’n afgetroefde portemonnee met allerlei scheuren erin? Of hoor je hem wel eens klagen over de hoeveelheid pasjes die hij moet bijhouden? In beide gevallen hebben we de oplossing: WalterWallet. WalterWallet is een trendy design pasjeshouder gemaakt voor echte mannen. Er passen tot wel 10 pasjes in zo’n houder, en dus hoeft je pa nooit meer zijn pasjes kwijt te raken. Daarnaast ziet het er ook gewoon strak en stoer uit. Veel meer professioneel in vergelijking tot een portemonnee. Een aanrader als je het ons vraagt!

5. Google Home

gadget kerstcadeau ideeen voor vaders

Een super nuttig kerstcadeau idee voor vaders is de Google Home. Deze slimme speaker kan je aansluiten op al je smart devices zoals je Smartphone en andere toestellen. Vanaf dat moment kan je via Google Home al je apparaten met de stem besturen. Maar je kan ook andere vragen aan Google Home stellen zoals “Hey Google, wat voor weer wordt het?” of “hoe ziet mijn agenda er voor vandaag uit?”. De Google Home speaker is namelijk aangesloten op het internet en je smart toestellen. Vanuit daar haalt het allerlei informatie, en is het dus een persoonlijke assistente in huis. Zeer handig, en ook gemakkelijk voor het gezin. Zo kan iedereen meegenieten van deze persoonlijke assistent. En dit kerstcadeau idee voor jou papa is goedkoper dan je zou verwachten 😉.

Ter herinnering, je kan al de vijf bovenstaande kerstcadeau ideeën online shoppen via deze link van bol.com. Daar vind je ook allerlei andere geschikte ideeën ter inspiratie. Maar lees nog even verder voor de meer originele tips vanuit ons!

Persoonlijke kerstcadeau ideeën voor vaders

Hieronder vind je onze top 5 persoonlijke kerstcadeau ideeën voor vaders. Voor kerstmis wil je jouw papa uiteraard een meer bijzonder kerstgeschenk geven. Gepersonaliseerde kerstcadeau ideeën zijn daar een goede keuze voor. Dit zijn producten die je persoonlijk kan maken, zoals bijvoorbeeld door het laten bedrukken van foto’s en eigen tekst op het cadeau. De twee beste websites voor gepersonaliseerde cadeau ideeën zijn Yoursurprise.nl en Bulbby.nl. Daarvan vinden wij persoonlijk Yoursurprise het leukste aanbod hebben, en hieronder vind je dan ook een selectie van hun 5 leukste persoonlijke kerstcadeau ideeën voor vaders.

6. Peaky Blinders Whiskey set

persoonlijke kerstcadeau ideeen papa

Bovenstaand kerstcadeau idee is geschikt voor vaders die van whisky houden, of fan zijn van Peaky Blinders. Zijn ze zowel fan van Peaky Blinders en houden ze van whisky? Dan weet je vanaf nu wat je moet geven. Wat uniek is aan dit cadeau is niet alleen dat er lekkere whisky in zit, maar het is ook nog eens speciale Peaky Blinders whisky. Bovendien zit er een whisky glas in waarop je de naam van je vader kan laten graveren.

7. Persoonlijke bier box als Kerstcadeau Idee voor Vaders

bierpakket cadeau kerstmis

Van whisky moet je houden, maar vrijwel iedere vader lust wel een biertje. Geldt dat ook voor jou papa? Een kratje bier is nou niet bepaald leuk om te geven, maar een persoonlijke bier box daarentegen is wel een leuk en origineel kerstcadeau idee voor vaders. Er zijn heel wat bierboxen te verkrijgen via de bovenstaande link. Daarbij heb je bijvoorbeeld de keuze uit een geschenkdoos met daarin de 5 lekkerste Belgische speciaal biertjes. Maar ook kan je een persoonlijke bierkist en zelfs een beer barrel laten maken! En je kan er ook nog eens een eigen naam, tekst en foto’s op laten bedrukken zodat het extra speciaal wordt. Qua budget moet je denken tussen de 15 a 40 euro, waardoor het een geschikte kerstcadeau tip voor ieders portemonnee is.

Naast een vrij grote selectie aan persoonlijke bierboxen kan je ook zijn eigen bierglazen laten graveren met tekst. Zo kan je er een persoonlijke tekst op laten zetten, en drinkt jouw vader voortaan uit zijn eigen bierglas. Een super leuk kerstcadeau idee waar je vader zeker iets aan heeft mits hij wel een pilsje lust!

8. Zijn eigen kookschort voor koken of BBQ

gepersonaliseerde kerstcadeaus vader

Gelukkig wordt de man steeds moderner, en staan ze ook eens wat meer in de keuken of achter de BBQ. Is jouw vader ook zo’n keukenprinsesje? Of misschien vind je gewoon dat hij wat vaker in de keuken zou moeten staan. Met zijn eigen kookschort kan hij niet meer om de hint heen: ook vaders zullen zo af en toe eens wat lekkers voor het gezin moeten koken. Qua kerstcadeau ideeën hebben we twee leuke opties gevonden. De eerste is de wat luxere variant waarbij je een echt lederen kookschort kan geven. Hierop kan je zijn naam en/of andere tekst op laten bedrukken. Zo’n kookschort is van hoge kwaliteit en zal dan ook vele jaren meegaan. Maar er is ook nog de goedkopere alternatief. Zo kan je voor circa 20 euro zijn eigen BBQ schort geven. Wederom met naam en logo erop! In principe zou hij dat BBQ schort ook gewoon voor in de keuken kunnen gebruiken 😉. Via de blauwe link van hierboven of hieronder vind je de kookschort.

9. Axe Geschenkset

Verzorgingsproducten zoals badschuim of shampoo blijft een veel gegeven en populair kerstcadeautje. Mede omdat het goedkoop is, maar ook omdat het leuk is om te geven. Ook vaders willen lekker ruiken 😉. Eerder hadden we het al over Rituals cadeaupakketten als goede keuze hiervoor. Een ander leuk idee is een persoonlijke Axe geschenkset. Dit is ook een cadeaupakket, maar dan van Axe en dan met eigen naam en tekst erop. Ook kan je er een leuke foto op laten bedrukken. Dit alles geeft een extra touch en feel en doordat het zo persoonlijk is, voelt het specialer om te krijgen.

10. Speciale Chocola met eigen naam en tekst

kleine kerstcadeaus voor papa

Een laatste idee voor een persoonlijk kerstcadeau is het geven van speciale chocola met eigen naam en tekst erop. Ook bij dit idee geldt weer dat het extra leuk is om te ontvangen omdat het gewoon persoonlijk is. Daardoor zal je vader zich meer speciaal voelen. Ook is het geschenk zelf specialer, want je kan allerlei speciale soorten van chocolade kopen (via onderstaande link). Denk daarbij aan een MEGA toblerone, die ook echt mega is. En daarop kan je dan weer de naam van je vader laten bedrukken. Andere voorbeelden zijn een Tony’s Chocoloney giftbox, luxe bonbons, of een speciale Sinterklaasletter. Dit laatste is een ideetje voor Sinterklaas uiteraard 😉.

Ter herinnering: De vijf bovenstaande persoonlijke kerstcadeau ideeën voor vaders kan je allemaal via dezelfde link van Yoursurprise.nl online bestellen. In onze optiek is dat de beste website met de leukste persoonlijke cadeau ideeën als ook een goede en eerlijke prijs!

Originele Kerstcadeau Ideeën voor Vaders

Nog meer kerstcadeau inspiratie voor vaders nodig? Hieronder vind je 5 van de meest originele kerstcadeau ideeën voor vaders van dit moment. Het gaat hier om nieuwe producten die nog niet zo lang te koop zijn, of juist om meer speciale originele kerstgeschenken. Met deze tips weet je zeker dat je een uniek en bijzonder cadeau tijdens kerstmis zal geven. Qua budget is het dan ook ietsjes meer, maar daar hebben we wel rekening mee gehouden. Zo zijn de onderstaande ideeën zeker wel betaalbaar om te geven aan jouw vader tijdens de kerst. En een iets groter kerstcadeau mag wel toch? Je vader zorgt immers voor jou en dus verdient hij het om verwend (en verrast) te worden.

11. Parfum Box als Origineel Kerstcadeau Idee voor Vaders

Kerstmis geschenk papa

Misschien denk je nu iets van “parfum is toch niet origineel als kerstcadeau?”. Maar let op, we hebben het hier over een parfum box en niet over een standaard parfummetje. Wat is het verschil? Bij een parfum box heb je twee opties. Of wel kan je een parfum giftbox geven. Hierin zitten drie verschillende parfums geselecteerd door parfum experts. Een voorbeeld hiervan vind je op de foto hierboven. En de tweede optie is een parfum box abonnement. Dit laatste is echt wel een origineel kerstcadeau idee voor vaders. Bij zo’n abonnement kan hij namelijk iedere maand zelf een nieuwe parfum uitkiezen, of dit laten uitkiezen voor hem (door parfum experts). Zo heeft hij iedere maand een nieuwe, luxe parfum (naar keuze). Voor Kerstmis kan je hem zo’n abonnement voor een X aantal maanden cadeau geven. Super leuk en zo zit hij nooit meer zonder parfum! Wil je nu meer weten of dit concept? Klik dan op deze link voor meer informatie over wat een parfum box abonnement in houdt en welke opties je hebt. Misschien is het ook wel iets voor jezelf.

12. Smartwatch als bijzonder kerstmis cadeau

Kerstmis kado ideeen vaders

Wil je deze kerst eens echt uitpakken en je vader een bijzonder cadeau geven? In dat geval zou je een Smartwatch kunnen overwegen! Een Smartwatch is een super handige gadget en ze worden steeds beter en beter (en betaalbaarder). Zo kan je er tegenwoordig van alles meedoen, zoals zelfs sms’jes en WhatsApps ontvangen tot aan bellen en muziek afspelen via de Smartwatch. Als je dit een goed idee lijkt dan adviseren we je eens om dit artikel over de 10 beste Smartwatches voor heren te lezen. Daarin vind je een overzicht van de 10 beste keuzes qua kwaliteit, geld en ook functionaliteit.

Een goedkoper alternatief is de Activity Tracker. Dat is een geinige gadget, en de technologie ervan wordt steeds beter. Je kan er niet zoveel mee doen als de Smartwatch, maar heeft toch leuke functies zoals GPS tracking en hartslagmetingen. Tegenwoordig kan je er ook notificaties zoals sms’jes op ontvangen. Het komt niet in de buurt van een Smartwatch, maar is wel een goedkoper alternatief met nuttige applicaties.

13. STNKY Wasbare Sporttas

nuttige kerstcadeaus schoonvader

Voor vaders die zo nu en dan sporten hebben we een origineel kerstcadeau idee gevonden. Dat is namelijk de STNKY wasbare sporttas. Deze wasbare sporttas houdt nare luchtjes vast, waardoor je tas niet meer gaat stinken. Zie de STNKY tas dan ook als een aanvulling op je huidige tas. Zo is het ook super nuttig voor tijdens reizen, bijvoorbeeld in je backpack. Je kan al je vieze spulletjes in de SNKY sporttas bewaren zonder dat je sporttas of backpack gaat stinken. Daarbij hoef je tijdens het wassen je vuile kleding niet uit de tas te halen. Je wast met sporttas en al. Lekker gemakkelijk dus! Ook de prijs is prettig, want dit kerstcadeau idee kost maar 24,95 euro. Zo heb je misschien nog wel genoeg budget over voor een van de andere kerstcadeau ideeën uit deze lijst.

14. Upright Go – Handige Gadget voor zijn Rug houding

Een ander origineel kerstcadeau idee voor vaders is de Upright Go. Deze gadget heeft als doel om je een betere houding te laten aannemen als het aankomt op je rug houding. Tegenwoordig zitten mensen dusdanig veel op kantoor dat zitten ook wel een nieuw gezondheidsrisico wordt genoemd. Want dankzij zitten zal je vader maar ook jijzelf waarschijnlijk niet genoeg lopen, maar ook zorgt het er voor dat je een slechte rug houding krijgt. Met de Upright Go krijg je binnen 2 tot 3 weken een betere rug houding. Dit zorgt voor minder rugklachten en maakt het lichaam daardoor gezonder.

15. Wijn boxen voor hem

wijnbox kerstcadeau vaders

Onze laatste cadeautip voor vaders tijdens de kerst is het geven van een wijn box. Bij een wijn box heb je super veel keuze uit wat je geeft. Zo kan je een luxe wijn in een mooie geschenkdoos kopen, kiezen voor speciale thema wijn box of gaan voor een wijnproeverij box. Bij dit laatste zijn zes bijzondere wijnen geselecteerd waarmee je vader zijn eigen thuisproeverij kan organiseren. Als je meer wilt weten over alle opties en keuzes voor wijn boxen, lees dan deze blog over 9x de beste wijn boxen die je niet mag missen.

Meer Kerstcadeau Inspiratie voor (schoon)vaders

Leuk dat je ons artikel met de top 15 kerstcadeau ideeën voor vaders hebt gelezen! Zoals je hierboven hebt gelezen hebben we rekening gehouden met ieders budget en een grote variatie aan ideeën. Daarbij hebben we nuttige, originele en speciale kerstmis cadeaus voor vaders en schoonvaders gezien. Mocht je nu toch nog meer inspiratie willen? Bekijk dan eens de top 10 van de meest populaire kerstcadeaus voor mannen met vaak korting via Bol.com. Dan hopen we je zo genoeg inspiratie te hebben gegeven!

Of je kan ook eens een van onze andere cadeau inspiratie blogs lezen zoals dit artikel over de 15 leukste kerstcadeaus voor mannen of bekijk deze top 20 cadeautips voor mannen in het algemeen.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie