Waarop letten bij een Autolening? | LOISIR.nl Review & Ervaringen
1 min. leestijd

Waarop letten bij een Autolening? | LOISIR.nl Review & Ervaringen

Wilt u een autolening afsluiten? Bedenk goed wat uw opties zijn. In dit artikel geven we aan waarop te letten bij een autolening. Zo kent een autolening voor- en nadelen. Let hierop. Let ook op de kosten en baten. Hieronder leggen we uit hoe u verstandig omgaat met een autolening.

1. Financiële buffer

Een autolening geeft u de financiële stimulans om een auto te kopen zonder eigen geld. U leent geld, krijgt dit op uw bankrekening, en koopt er een auto mee. Vanaf dit moment kunt u autorijden. Maar u moet ook iedere maand geld terugbetalen aan de kredietaanbieder. Deze kosten bestaan uit een aflosbedrag en rentekosten. De hoogte hiervan is afhankelijk van de autolening.

Let op dat u een financiële buffer heeft. U heeft niet de gehele aanschafwaarde van de auto, maar u dient wel een financiële buffer te hebben om de maandelijkse kosten van de lening te kunnen betalen. Hoe groot deze buffer moet zijn is afhankelijk van uw situatie. Heeft u een zeker inkomen? Zijn er andere financiële risico’s? Denk hier goed over na.

2. Let op de kosten van autolening

Een autolening moet u maandelijks aflossen. Daarbovenop betaalt u rente op een autolening. Let op deze kosten. Hoe hoger de rente, hoe hoger het maandelijks aflosbedrag. Een hoge rente betekent dat de autolening duurder wordt. Kortom, zorg voor een zo laag mogelijke rente.

De rente op een autolening is afhankelijk van het geldende rentebeleid. Maar toch zijn er onderlinge verschillen tussen kredietaanbieders. Afhankelijk van hun aanbod bieden ze een lagere of hogere rente.

Naast de rente is ook de leentermijn bepalend voor de totale kosten van een autolening. Hoe langer u geld leent, hoe hoger de kosten. En andersom: kunt u de lening eerder aflossen, bijvoorbeeld in 12 maanden in plaats van 36 maanden? In dit geval zal het maandelijks aflosbedrag hoger uitvallen, maar over de totale levensduur van de lening bespaart u op rentekosten.

Let op dat een autolening vergelijken een must is. Hierdoor kunt u de laagste rente op dat moment bekijken. Een goede vergelijking omvat zoveel mogelijk kredietaanbieders.

3. Leasen vs. lenen

Tot slot moet u letten op de diverse financieringsmogelijkheden. U kunt een autolening aanvragen, maar u kunt ook een auto leasen. Leasen is een andere financieringsconstructie. Ook leasen kost geld, maar het is anders dan een autolening. Er zijn primaire verschillen, zoals over de mate van eigenaarschap, wel of geen BKR-registratie, et cetera.

Let op de verschillen tussen een auto leasen vs. lenen.

Vragen of opmerkingen? Stel ze hieronder in de reacties en wij helpen u verder.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie