Boxspring leasen zonder BKR: alles wat je moet weten bij lease!
7 min. leestijd

Boxspring leasen zonder BKR: alles wat je moet weten bij lease!

Hi, en welkom bij een nieuwe review over boxspring leasen zonder BKR. De laatste maanden verdiep ik mij enorm veel in het leasen van meubels, waaronder de boxspring een interessante optie is gezien de vaak enorm hoge aanschafwaardes voor een kwalitatieve boxspring. Dat is dan ook de reden dat boxspring leasen de laatste tijd behoorlijk populair aan het worden is. Hierbij krijg ik redelijk frequent de vraag of je een boxspring kan leasen zonder BKR registratie. Immers, een BKR registratie heb je liever niet omdat het eigenlijk alleen maar nadelen geeft, en geen voordelen.

In dit artikel neem ik je mee met hoe je een boxspring kan leasen zonder BKR. Alles wat je hierover moet weten, lees je in deze review. Ook gaan we kijken naar de top 3 beste boxspring lease aanbieders uit onderzoek en ervaringen.

Inhoudsopgave:

Waarom je zou willen leasen zonder BKR
Boxspring afbetalen is niet hetzelfde als leasen zonder BKR
Bij welke partijen kan ik boxspring leasen zonder BKR?
Wat zijn de voordelen van leasen vs. kopen of afbetalen?

Waarom je zou willen leasen zonder BKR

Stichting BKR registreert leningen (kredieten) van Nederlanders. Wanneer jij een lening afsluit, kom je terecht op de BKR registratielijst. Een lening is een vorm van schuld. Kort samengevat staat dus iedere Nederlander met schuld op de BKR registratielijst. En hier kom je al sneller op dan je zou denken. Zo sta je al bij de BKR geregistreerd wanneer je rood staat op je bankrekening, een persoonlijke lening hebt, je een auto doet leasen en zelfs ook als je een telefoonabonnement neemt waarbij toestel is inbegrepen. In principe heeft zo’n BKR registratie alleen maar nadelen. Daarom willen we een boxspring leasen zonder BKR, er zijn namelijk geen voordelen aan.

Het grote nadeel aan een BKR registratie is dat jouw betalingsgedrag op schulden wordt geregistreerd. Zodra je op de lijst van BKR staat, zullen partijen jouw kredietsituatie kunnen beoordelen wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek of lening wilt afsluiten. In dat geval kijken ze naar je inkomen en vaste lasten, waarbij ze uit BKR registratie kunnen afleiden wat je huidige schulden zijn. Die schulden worden bij je vaste lasten opgeteld, met als gevolg dat wanneer jij een (nieuwe) hypotheek wilt afsluiten je een minder hoog bedrag kan krijgen.

Omdat een boxspring leasetermijn meestal voor meerdere jaren is, wil je dus beslist geen BKR registratie hebben! Hieronder behandelen we drie aanbieders tot boxspring leasen die de beste prijs/kwaliteit-verhouding hebben en zonder BKR zijn. Maar eerst gaan we het hebben over afbetalen vs. leasen, want dat is absoluut niet hetzelfde.

Boxspring afbetalen is niet hetzelfde als leasen zonder BKR

Een boxspring afbetalen is totaal verschillend dan een boxspring leasen. Zo is een boxspring afbetalen een vorm van schuld, en dus krijg je een BKR registratie! Terwijl een boxspring leasen geen vorm van schuld is, en daarom kan je een boxspring leasen zonder BKR (toetsing). Dit werkt als volgt.

Stel dat jij een boxspring van €3000 wilt aanschaffen. Gezien de hoge aanschafwaarde kan het zijn dat je dit geld niet paraat hebt liggen. Maar je hebt wel per direct een goede boxspring nodig. Immers, een goede nachtrust is heel wat waard en leidt tot meer rust, meer energie en zelfs meer geluk. En dus besluit je om een afbetaling te doen. Je koopt een boxspring, en je betaald de boxspring af in termijnen. Bijvoorbeeld door maandelijks 50 euro af te lossen. Maar let op: zo’n afbetaling is een vorm van schuld. Immers, jij koopt een boxspring en bent dus eigenaar. Hiervoor leen jij als het ware €3000 euro die jij in termijnen afbetaald. Tot slot, omdat je eigenaar bent moet je ook betalen voor reparaties en onderhoud.

Een boxspring leasen kan zonder BKR, omdat je niks koopt. Een boxspring leasen is niet hetzelfde als kopen, omdat je geen eigenaar bent. Bij leasen blijft de leasepartij eigenaar, in dit geval de aanbieder van de boxspring lease. Het nadeel is dat je dus geen boxspring in je eigen bezit hebt. Maar er zitten ook veel voordelen aan. Zo kan je bijvoorbeeld een luxe boxspring al leasen vanaf €25 per maand. Omdat je geen eigenaar bent, is de leasepartij verantwoordelijk voor onderhoud. Dit betekent dat een boxspring leasen inclusief 100% all-in service, onderhoud, reparatie en zelfs vervanging is. Bovendien heb je op het einde van de leasetermijn de optie tot kopen (omdat je dan genoeg heb kunnen sparen).

Bij welke partijen kan ik boxspring leasen zonder BKR?

In een allesomvattende vergelijking heb ik alle boxspring aanbieders met elkaar vergeleken. In totaal waren dit 8 aanbieders. Het complete overzicht lees je in dit artikel over boxspring huren vergelijken.

Hieronder vind je de samenvatting van de top 3 beste boxspring lease aanbiederse zonder BKR. Deze partijen bieden in vergelijking tot de rest, de best service en de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Bij alle drie hoef je je ook geen zorgen te maken om een BKR registratie. We tellen af van nummer 3 naar de nummer 1. De nummer 1 is in mijn ogen de beste keuze, omdat deze de beste prijs/kwaliteit-verhouding heeft.

3. Leasejemeubels.nl

boxspring leasen zonder bkr

Bij Leasejemeubels.nl kan je een boxspring leasen zonder BKR voor een maandelijks tarief vanaf €34,95 oplopend tot de meest luxe boxsprings van €64,95 per maand. In totaal hebben zij vijf type boxsprings waaruit je kan kiezen. Waarbij de standaard leasetermijn vijf jaar bedraagt, uiteraard inclusief 100% all-in service, onderhoud, reparatie en vervanging. Naast een boxspring kan je er ook een stijlvolle, design bankstel leasen. Zo kan je zeer stijlvolle banken leasen van 59,95 per maand tot aan 27,95 per maand.

Alhoewel Leasejemeubels.nl een betrouwbare en goede aanbieder is voor boxspring leasen zonder BKR, zijn de onderste twee partijen een betere keuze op gebied van boxspring huren. Wel is het zo dat je bij Leasejemeubels.nl zeer mooie en stijlvolle design bankstellen kan huren voor een goede prijs.

2. Dekbed Discounter Boxspring Lease

bed leasen zonder bkr

Dekbed Discounter is een bekende naam binnen de wereld van boxsprings. In relatie tot boxspring leasen zonder BKR heeft Dekbed Discounter een aparte divisie, genaamd Dekbed Discounter Lease. Via hun website zijn er verschillende soorten en maten boxsprings die je kan huren op basis van een leaseabonnement. Uiteraard alles zonder BKR. De prijs varieert vanaf €29,95 tot €69,95 per maand. Daarbij hebben ze een goedkoper, maar wel heel basic, alternatief in vergelijking tot Leasejemeubels.nl. In feite zijn deze partijen wel gelijk aan elkaar. Al heeft Dekbed Discounter Lease wel heel veel positieve recensies en ervaringen van huidige leden. Tot slot, is het een vermelding waard dat je ook bij Dekbed Discounter Lease bankstellen kan leasen zonder BKR. Het goedkoopste model is vanaf €19,95.

1. Bedrent Boxspring lease

bed huren zonder BKR

Uit vele reviews, ervaringen en vergelijkingen is in mijn optiek Bedrent.nl de beste keuze voor een boxspring leasen zonder BKR. Deze leasepartij maakt in eigen beheer premium kwaliteit boxsprings van het merk Lettobeds. Daarbij is het mogelijk om de bedden te kopen, of te leasen. Het leasen werkt heel eenvoudig: allereerst stel je zelf het boxspring bed naar keuze samen, vervolgens kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Op die manier kan je in alle rust en overleg bepalen of het leasen van een boxspring (zonder BKR) een juiste keuze voor jou is.

Uit onze Bedrent review en ervaringen hebben we enkele feiten op een rijtje gezet: Bedrent is een gecertificeerd lid van Thuiswinkel Waarborg, waardoor het transparant en betrouwbaar is. Daarbij hebben ze een zeer snelle levering van binnen 10 dagen. Tevens zijn alle leaseabonnementen inclusief gratis levering, montage en meeverhuizen. Ook krijg je 100% garantie, gratis onderhoud, reparatie en vervanging gedurende de gehele leaseperiode. Dit alles valt onder de 9 zekerheden van Bedrent aan haar klanten.

De reden dat Bedrent de beste keuze is voor een boxspring leasen zonder BKR, is vanwege de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Zo kan je al een hoge kwaliteit premium boxspring leasen vanaf €25 euro per maand. Niet alleen is dat 20% goedkoper dan Dekbed Discounter Lease, en 30% goedkoper dan Leasejemeubels.nl, maar het instapmodel is ook van hogere kwaliteit in vergelijking tot de instapmodellen van de concurrent. Naast dit goedkope instapmodel, is er keuze uit nog 13 andere type boxsprings oplopend van luxe tot zeer luxe premium boxsprings met een leasebedrag van €70 per maand. Maar dan heb je wel een boxspring van €5000… Alhoewel mijn advies is om te kiezen voor een goedkoper model want die geven ook een uitstekende nachtrust 😉.

Wil je kiezen voor de uit vele vergelijkingen gekozen beste partij voor boxspring leasen? Klik dan op deze link met alle informatie over het aanbod, keuzes en uitstekende service van Bedrent.

Wat zijn de voordelen van leasen vs. kopen of afbetalen?

Zoals eerder aangegeven is het grootste voordeel van leasen dat je geen hoge aanschafwaarde hoeft te betalen. Een goede boxspring voor uitstekende nachtrust kost al snel boven de €3000. Terwijl je bij Bedrent al een premium boxspring kan leasen vanaf €25 per maand. Een wezenlijk verschil! Een ander groot voordeel is dat je 100% all-in service & onderhoud ontvangt gedurende de leaseperiode. Zo bespaar je tijd, geld en stress op een eventuele kapotte boxspring! Derhalve maakt dit het al helemaal interessant bij elektrische boxspring lease.

Dit zijn de voordelen van leasen zonder BKR:

bed huren zonder BKR

Tot slot wil ik je meegeven dat je ook andere soorten meubels kan leasen zonder BKR. Zomaar wat voorbeelden op een rijtje zijn:

Een noemenswaardige partij voor het leasen van wasmachines, wasdrogers en koelkasten voor thuis is BlueMovement. Dit is een initiatief van Bosch, waarbij duurzaamheid en een circulaire economie centraal staan. Zo kan je bij BlueMovement hoge kwaliteit Bosch wasmachines, drogers en koelkasten leasen vanaf €9,99 per maand. Dat is een prima prijs/kwaliteit-verhouding, maar vergeet niet dat het ook nog eens heel duurzaam is. Want alle Bosch apparaten hebben een energielabel van A+++, wat bijdraagt aan een blauwe wereld. Meer informatie hierover lees je in deze BlueMovement review.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie