Meubels Leasen Beste Prijs

Meubels Leasen Beste Prijs

Meubels Leasen is een opkomende trend, maar waarom eigenlijk? Vaak heerst de het gevoel dat leasen veel duurder is, zoals bijvoorbeeld met auto’s. Maar hoe zit het met meubels leasen. Is dat ook duurder? Zo kan je tegenwoordig veel meubels leasen, denk daarbij aan boxspring, wasmachines, wasdrogers, koelkasten en zelfs luxe banken. Hierbij draait het gehele leaseconcept om luxe meubels betaalbaar te maken tegen een lage, maandelijkse prijs. Immers, bij luxe meubels ben je al snel duizenden euro's aan aanschafwaarde kwijt. Veel gezinnen kunnen zich dit niet zomaar veroorloven. In plaats daarvan kan het juist heel interessant zijn om zo'n luxe meubel te leasen tegen een laag, maandelijks bedrag. Hierdoor blijft je portomonnee aanzienlijk voller, en kan je de kosten spreiden over meerdere jaren. Tot slot biedt leasen nog een laatste uniek voordeel: het is altijd inclusief een 100% all-in service & onderhoud pakket. Dit betekent dat gedurende de gehele huurperiode, jouw meubels gratis worden gerepareerd en zelfs compleet vervangen door nieuwe meubels als er grote schade is.

In deze review gaan we onderzoeken wat het nut is achter het leasen van meubels is. Daarbij is het maandelijks huren vooral interessant bij luxe meubels, gezien de hoge aanschafwaarde en het risico tot schade ook grote kosten met zich meebrengt. Ook zullen we de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten. Tot slot, gaan we kijken naar welke meubels je allemaal kan huren, als ook waar je de beste prijzen / beste aanbieder vindt.

Inhoudsopgave:

 • Uitleg over hoe meubels leasen werkt
 • De voor- en nadelen van meubels leasen
 • Overzicht van welke meubels je kan leasen en waar je het beste aanbod vindt

 • meubels leasen review

  Meubels leasen: dit is hoe het werkt

  Meubels leasen is iets anders dan kopen. Klinkt logisch tot zover. Belangrijk om te weten is dat je bij leasen geen eigenaar bent. Je huurt iets van een bedrijf tegen een vaste maandelijkse prijs. Wanneer het leasecontract voor je meubels afloopt, neemt het bedrijf de meubels terug. Dat is de basis, en rondom deze basis hebben een aantal bedrijven een zeer interessant concept bedacht. Dit concept maakt het aantrekkelijk om meubels te leasen. Zo is leasen vooral interessant voor mensen die geen omkijken willen hebben naar hun meubels, of gezinnen waarbij meubels vaak kapot gaan of schade krijgen. Dit heeft alles te maken met de service die je krijgt bij meubels leasen. Want bij leasen is de service aanzienlijk beter dan wanneer je iets doet kopen. Daar tegenover staat natuurlijk ook een prijskaartje.

  Het is dus noodzaak om de juiste keuze te maken, zodat je goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs kan huren. Maar denk nu niet dat leasen altijd duurder is. Het kan namelijk ook goedkoper zijn! Uit een eerdere analyse over bed huren of kopen, blijkt dat meubels leasen goedkoper is dan kopen bij een bedrag boven de 1000 euro. Dus vooral bij luxe en dure exemplaren is het eigenlijk interessanter om te huren. Dit komt doordat leasen een aantal voordelen heeft ten opzichte van koop. Hieronder vind je het overzicht van de voor- en nadelen.

  Waarom meubels leasen in plaats van kopen? Dit zijn de voordelen.

  Meubels leasen heeft enkele interessante voordelen. Allereerst hoef je geen hoge aanschafwaarde meer te betalen. Als je bijvoorbeeld een luxe bank of boxspring van hoge kwaliteit wilt kopen, ben je al snel duizenden euro’s kwijt. Bij leasen hoef je dit geld niet in 1x te betalen. In plaats daarvan betaal je een klein maandelijks bedrag. Een ander groot voordeel aan meubels leasen is dat je veel minder zorgen en stress hebt. Wanneer je een nieuwe wasmachine of droger koopt, wil je niet dat deze kapot gaat. Of wat dacht je van die nieuwe bank als daar koffie of wijnvlekken op komen? Hoe duurder het meubel, hoe meer zorgen je krijgt of het allemaal wel heel blijft. Bij leasen heb je daar geen last meer van, want zolang je lease abonnement geldig is worden je meubels gratis gerepareerd of zelfs vervangen voor nieuwe.

  Daarnaast kan het huren van meubels interessant zijn voor bepaalde doelgroepen. Zo om te beginnen voor grote gezinnen met drie of meer kinderen. In dat geval gebruik je de droger, wasmachine, vaatwasser vaker dan gemiddeld. Of wat dacht je van een bankstel? Die zal veel sneller slijten. Dus voor grote gezinnen wordt leasen meer interessant, omdat het gebruik hoger is wat leidt tot snellere schade en slijtage. Ook is het interessant voor gezinnen met huisdieren zoals katten of honden, die vaak dingen kapot maken. En tot slot is lease voor op de korte termijn gunstig voor studenten. Studenten hoeven dan niet per se een nieuwe wasmachine te kopen, maar kunnen deze leasen zolang ze studeren.

  voordelen meubels leasen

  Welke meubels kan ik leasen?

  Ik benoemde het eerder al: meubels leasen is een opkomende trend. En dat blijkt ook wel wanneer we gaan kijken naar hoeveel meubels we kunnen leasen. Zo is het allemaal begonnen bij wasmachines en drogers. Daarna kwam de vaatwasser, en toen de boxspring. Vooral het leasen van een luxe boxspring kan zeer aantrekkelijk zijn voor bepaalde mensen. En tot slot kan je nu ook banken en zelfs eettafels leasen. En wie weet komen daar nog veel meer meubelsoorten bij!

  Laten we eens nader in gaan per meubelcategorie waar we de beste prijs vinden voor leasen.

  Boxspring Leasen: maandelijks luxe meubels huren voor een betaalbare prijs


  meubels leasen

  Onder het leasen van meubels is de boxspring een echte favoriet. Dit is ook niet zo gek, want leasen wordt vooral interessant hoe duurder het product. Het huren van een luxe boxspring kan daarom zelfs goedkoper zijn dan kopen. Zo is het mogelijk om een goedkope boxspring te leasen, maar daarmee haal je niet het meeste uit je geld. Als je dan toch gaat leasen voor een klein maandelijks bedrag, kan je beter voor een luxe versie gaan. Dan kan je heerlijk slapen en krijg je de nodige nachtrust, met als gevolg dat je veel meer energie zal hebben en dus beter presteren. En dan heb ik het niet over je prestaties in bed 😉.

  Uit een van mijn eerdere artikels over boxspring vergelijken heb ik 7 aanbieders bekeken. Bij alle 7 aanbieders kan je een boxspring leasen, maar al snel bleek dat er (te) grote verschillen waren in het aanbod. Sommige waren te duur, andere ietsje goedkoper maar deden grote concessies aan kwaliteit. Dit terwijl je juist een luxe boxspring van hoge kwaliteit tegen een gunstige prijs wilt. Natuurlijk… De conclusie uit mijn onderzoek is dat er een overduidelijke winnaar is die verreweg de beste service geeft bij hele luxe boxsprings. In mijn review over Dekbed Discounter lees je waarom ze de allerbeste keuze zijn.

  Naast Dekbed Discounter lease is er nog een andere goede keuze voor het leasen van een boxspring. En dat is namelijk Bedrent. Zij bieden ook een low-cost aanbieding waardoor zij het goedkoopste lease abonnement van boxspring leasen aanbieden. Dit in vergelijking tot alle andere aanbieders voor meubels leasen uiteraard. Alle informatie met voor- en nadelen hierover om al een luxe, premium boxspring te leasen vanaf 25 euro per maand vind je via deze link naar Bedrent. Uit verschillende reviews en vergelijkingen blijkt dat Bedrent de meest voordelige keuze is voor een hoge kwaliteit boxspring.

  goedkoop meubels leasen

  Wasmachine Leasen voor Thuis


  Zoals ik hierboven al aangaf is deze hele trend van meubels leasen begonnen met het leasen van een wasmachine. En dat is hartstikke fijn kan ik je uit ervaring mededelen! Want hoe vaak is jouw wasmachine wel niet kapot gegaan? Een reparatie kost al snel heel wat geld als je pech hebt, bijvoorbeeld bij de kleine lettertjes onder de garantievoorwaarden. Maar bij het leasen van een wasmachine ben je af van dat gezeik (sorry, ik heb mijn trauma met kapotte wasmachines nog niet helemaal verwerkt…). Want bij leasen ben je verzekerd van gratis onderhoud en reparatie net zolang tot je lease contract duurt.

  Wanneer het aankomt op wasmachine leasen zijn er verschillende aanbieders. In principe werkt het concept altijd hetzelfde: het gaat om een maandelijks huur abonnement waarbij de wasmachine gratis wordt thuisbezorgd zonder hiervoor een hoge aanschafwaarde voor te betalen. Dit abonnement is inclusief een all-in 100% service en onderhoudscontract. Dus ook wanneer deze kapot gaat binnen de leaseperiode, zal de meubel gratis worden vervangen. In een heel uitgebreid artikel hebben we alle voor- en nadelen over wasmachine leasen omschreven. Ook vind je in dat artikel een vergelijking van de top 5 beste aanbieders voor meubels leasen. En tot slot vind je er een kostenvergelijking over of een wasmachine leasen nu goedkoper of duurder is dan zelf kopen. Wil je dit artikel lezen? Klik dan hier en lees alles over wasmachine leasen.

  Heb je geen tijd voor het lezen van alle in's en out's omtrent wasmachine leasen en wil je gewoon weten wie de beste aanbieder is? Uit onafhankelijke vergelijking blijkt dat BlueMovement de onbetwiste beste aanbieder is voor het leasen van meubels. Bij Bluemovement kan je het goedkoopst een wasmachine leasen die van de hoge Bosch kwaliteit is. Namelijk al vanaf 9,95 euro. Ga naar deze link met meer informatie over alle keuzes en opties.

  meubels leasen Bosch

  Vaatwasser Leasen


  Een ander meubel dat je kan huren is de vaatwasser. Vaatwasmachines zijn vaak onderhoudsgevoelig en kunnen hoge kosten met zich meebrengen als je geen zuinig apparaat aanschaft. Ook hiervoor geldt dat het geld kan besparen voor de juiste mensen. Zo kan je een goedkope vaatwasser leasen bij Splash. Zelf ken ik deze partij niet, maar ze hebben wel de laagste prijs waarbij je vanaf 10 euro per maand al een vaatwasmachine kan huren. Dit is natuurlijk wel het goedkoopste model dat er is, maar wel ideaal voor studenten of mensen die vaak verhuizen (bijvoorbeeld voor het werk).

  Een andere goede keuze is wederom via Bundles.nl. Bij hun kan je een vaatwasser leasen vanaf 15,95 euro per maand. Iets duurder dus, maar de service is wel beter dan bij Splash. En nog iets anders: hun modellen zijn aanzienlijk duurzamer. Zo zijn het uitsluitend A+++ energie labels en dat bespaart je ook op je energiekosten. Mocht je meer willen weten over hoe het leasen van een vaatwasser werkt, dan kan je klikken op deze link met meer informatie.

  Wasdroger Leasen voor een goedkoop, maandelijks bedrag


  Als je vaatwasmachines en wasmachines kan leasen, dan mag een droger niet ontbreken. Een goede Bosch droger kopen kost al snel tussen de 600 of zelfs 1000 euro. Maar niet langer hoef je zo’n hoge aanschafwaarde te kopen. Zo is Bosch de drijvende kracht achter Bluemovement.nl, waarbij je al een A++ kwaliteit droger kan leasen vanaf 9,99 euro per maand. Dat is wel enkel bij een abonnement van 6 jaar. Maar gedurende deze 6 jaar krijg je gratis onderhoud. En wanneer de droger kapot gaat, krijg je een splinternieuwe. Geen slecht idee van Bosch, denk ik zo 😉. Als je meer wilt weten ga dan naar deze link met meer informatie over alle opties voor droger leasen.

  meubels leasen Bosh

  Bankstel Leasen


  Een van de nieuwste opties bij meubels leasen, is het leasen van een bankstel. In eerste instantie dacht ik van waarom zou ik nou een bankstel willen huren in plaats van kopen. Maar als je erover nadenkt heeft het wel een aantal grote voordelen. Maar ook hier geldt weer, hoe goedkoper de bank hoe voordeliger het is om te kopen. Alles hierover lees je in mijn review over bankstel leasen. Het omgekeerde is ook waar. Hoe duurder de bank, hoe voordeliger het is om te leasen. Want stel dat je een bank van boven de 1000 euro koopt, en deze gaat kapot of wordt beschadigd. Vaak ben je alleen verzekerd tot gratis reparatie als je een speciale (dure) optie tot garantie hebt bijgekocht. De meeste mensen doen dit niet. Met als gevolg dat de nieuwe bank binnen de kortste keren vies is door wijn, bier of drankvlekken, of door eten, of dat de kat of hond op de bank heeft gelegen.

  In dat geval baal je natuurlijk enorm dat je nieuwe (dure) bankstel al zo snel kapot is. En daarom kan leasen van een bankstel een stuk voordeliger uitpakken. Want bij leasen ben je geen eigenaar. Als er iets kapot gaat, zal de eigenaar (het bedrijf) de bank gratis repareren of zelfs vervangen als je een nieuwe nodig hebt. En wanneer je leasetermijn afloopt kan je kiezen om het bankstel te kopen, of je kiest voor een geheel nieuwe bank.

  Eettafel Leasen


  Je verzint het niet, maar je kan zelfs een eettafel leasen. Je weet wel, zo’n keukentafel. Maar dan als lease. Van alle meubels die je kan leasen, zoals hierboven, vind ik dit de minst interessante optie. Maar goed, het is een optie en dus vermeld ik hem. Momenteel is er maar één aanbieder waarbij je eettafels kan leasen. Daarbij heb je drie opties. Zo heb je een 4-persoons, 6-persoons en een 8-persoons eettafel. De prijs is vanaf 19,95 tot 24,95 euro per maand. Uiteraard is dit wel inclusief het voordeel van altijd gratis onderhoud en herstel.

  In vergelijking tot andere meubels leasen is het huren van een eettafel niet de beste keuze als je het ons vraagt. Dit concept is dan ook nog groeiende, en moet nog een inhaalslag maken op gebied van de prijs. Zo gaat het bij meubels leasen op dit moment vooral om boxsprings, wasmachines, wasdrogers, koelkasten en koffiemachines. Daarvoor is het concept van een leaseabonnement vrij geniaal. Het levert namelijk luxe kwaliteit voor een betaalbare, maandelijkse prijs. Dit bespaart je de hoge aanschafwaarde, maar brengt toch veel luxe in huis. Desalniettemin geniet je ook bij een eettafel leasen van alle voordelen die bij een all-in leaseabonnement behoren. Zo gaan eettafels snel kapot en zijn ze toch wel om de vijf jaar aan vervanging toe. Dus het kost een paar euro's meer, maar dan kan je er wel zorgeloos van genieten zonder stress.

  Koffiemachine leasen voor thuis of op het werk


  luxe meubels leasen voor thuis

  De laatste trend onder meubels leasen is die van koffiemachine leasen voor thuis. Dit is een vrij innovatief model en relatief nieuw ook. Het leasen van een koffiemachine is zowel interessant voor thuis, maar ook voor bedrijven (bijvoorbeeld in de kantine). Het werkt als volgt: bij het leasen van een koffiemachine betaal je in feite per kopje. Het gaat om een all-in-one abonnement waar alles in zit: zowel de koffiemachine als de koffiebonen. Voor wie graag goede koffie drinkt, kan dit heel interessant zijn. Want bij zo’n all-in-one abonnement krijg je “gratis” een Siemens EQ6 luxe koffie apparaat, en je kan kiezen uit vier verschillende koffiesmaken. De koffiesmaken krijg je iedere maand aangevuld, geheel gratis.

  Op dit moment heb ik zelf maar 1 aanbieder kunnen vinden waarbij je een koffiemachine kan leasen. Zij bieden het all-in-one abonnement aan, waarbij je dus alleen betaalt per kopje koffie. Je krijgt de koffiemachine en de bonen er gratis bij, en de bonen worden iedere maand aangevuld. En gaat je koffiemachine kapot? Dan krijg je een nieuwe. De prijs is afhankelijk van hoeveel koffie je per dag drinkt. Het begint bij gemiddeld zo’n 2,5 kop per dag. In dat geval betaal je maar 0,45 euro per kop. Maar als je zo’n 4 kopjes per dag drinkt, betaal je slechts 0,35 euro per kopje. Omgerekend dus 1,40 euro per dag voor gratis koffie en gratis koffiemachine. Geen slechte deal! En het kan nog beter, want bij gemiddeld 10 koppen per dag (als je een groot gezin hebt), is het slechts 0,25 euro per kopje.

  Conclusie over meubels leasen

  Een wasmachine, wasdroger en een koelkast kan je het beste en goedkoopste leasen bij Bluemovement.nl. Een boxspring, bankstel of eettafel kan je het beste leasen bij Bedrent. Zij hebben namelijk de meest voordelige prijs/kwaliteit-verhouding en tevens de goedkoopste optie tot leasen van een premium luxe boxspring vanaf 25 euro p.m.. Meer weten? Dan mag je deze link met meer informatie niet missen voor het maken van de juiste keuze! En tot slot, een andere interessante lease deal is het all-in-one abonnement voor een gratis koffiemachine + koffiebonen voor slechts 0,25 euro per kopje. Iedere dag heerlijke koffie, en nooit meer zelf een duur koffieapparaat aanschaffen, of een tekort aan verse koffiebonen hebben. Een heel gaaf concept als je het mij vraagt!
Reactie plaatsen