Page content

Meubels Leasen Beste Prijs

Meubels Leasen Beste Prijs

Meubels Leasen is een opkomende trend, maar waarom eigenlijk? Vaak heerst de het gevoel dat leasen veel duurder is, zoals bijvoorbeeld met auto’s. Maar hoe zit het met meubels leasen. Is dat ook duurder? Zo kan je tegenwoordig veel meubels leasen, denk daarbij aan boxspring, een wasmachine en zelfs banken. In deze review gaan we onderzoeken wat het nut is achter het leasen van deze meubels is. Ook zullen we de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten. Tot slot, gaan we kijken naar welke meubels je allemaal kan huren, als ook waar je de beste prijzen / beste aanbieder vindt.

Inhoudsopgave:

 1. Uitleg over hoe meubels leasen werkt
 2. De voor- en nadelen van meubels leasen
 3. Overzicht van welke meubels je kan leasen en waar je het beste aanbod vindt

Meubels leasen: dit is hoe het werkt

Meubels leasen is iets anders dan kopen. Klinkt logisch tot zover. Belangrijk om te weten is dat je bij leasen geen eigenaar bent. Je huurt iets van een bedrijf tegen een vaste maandelijkse prijs. Wanneer het leasecontract voor je meubels afloopt, neemt het bedrijf de meubels terug. Dat is de basis, en rondom deze basis hebben een aantal bedrijven een zeer interessant concept bedacht. Dit concept maakt het aantrekkelijk om meubels te leasen. Zo is leasen vooral interessant voor mensen die geen omkijken willen hebben naar hun meubels, of gezinnen waarbij meubels vaak kapot gaan of schade krijgen. Dit heeft alles te maken met de service die je krijgt bij meubels leasen. Want bij leasen is de service aanzienlijk beter dan wanneer je iets doet kopen. Daar tegenover staat natuurlijk ook een prijskaartje.

Het is dus noodzaak om de juiste keuze te maken, zodat je goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs kan huren. Maar denk nu niet dat leasen altijd duurder is. Het kan namelijk ook goedkoper zijn! Uit een eerdere analyse over bed huren of kopen, blijkt dat meubels leasen goedkoper is dan kopen bij een bedrag boven de 1000 euro. Dus vooral bij luxe en dure exemplaren is het eigenlijk interessanter om te huren. Dit komt doordat leasen een aantal voordelen heeft ten opzichte van koop. Hieronder vind je het overzicht van de voor- en nadelen.

Waarom meubels leasen in plaats van kopen? Dit zijn de voordelen.

Meubels leasen heeft enkele interessante voordelen. Allereerst hoef je geen hoge aanschafwaarde meer te betalen. Als je bijvoorbeeld een luxe bank of boxspring van hoge kwaliteit wilt kopen, ben je al snel duizenden euro’s kwijt. Bij leasen hoef je dit geld niet in 1x te betalen. In plaats daarvan betaal je een klein maandelijks bedrag. Een ander groot voordeel aan meubels leasen is dat je veel minder zorgen en stress hebt. Wanneer je een nieuwe wasmachine of droger koopt, wil je niet dat deze kapot gaat. Of wat dacht je van die nieuwe bank als daar koffie of wijnvlekken op komen? Hoe duurder het meubel, hoe meer zorgen je krijgt of het allemaal wel heel blijft. Bij leasen heb je daar geen last meer van, want zolang je lease abonnement geldig is worden je meubels gratis gerepareerd of zelfs vervangen voor nieuwe.

Daarnaast kan het huren van meubels interessant zijn voor bepaalde doelgroepen. Zo om te beginnen voor grote gezinnen met drie of meer kinderen. In dat geval gebruik je de droger, wasmachine, vaatwasser vaker dan gemiddeld. Of wat dacht je van een bankstel? Die zal veel sneller slijten. Dus voor grote gezinnen wordt leasen meer interessant, omdat het gebruik hoger is wat leidt tot snellere schade en slijtage. Ook is het interessant voor gezinnen met huisdieren zoals katten of honden, die vaak dingen kapot maken. En tot slot is lease voor op de korte termijn gunstig voor studenten. Studenten hoeven dan niet per se een nieuwe wasmachine te kopen, maar kunnen deze leasen zolang ze studeren.

Welke meubels kan ik leasen?

Ik benoemde het eerder al: meubels leasen is een opkomende trend. En dat blijkt ook wel wanneer we gaan kijken naar hoeveel meubels we kunnen leasen. Zo is het allemaal begonnen bij wasmachines en drogers. Daarna kwam de vaatwasser, en toen de boxspring. Vooral het leasen van een luxe boxspring kan zeer aantrekkelijk zijn voor bepaalde mensen. En tot slot kan je nu ook banken en zelfs eettafels leasen. En wie weet komen daar nog veel meer meubelsoorten bij!

Laten we eens nader in gaan per meubelcategorie waar we de beste prijs vinden voor leasen.

Boxspring Leasen

Onder het leasen van meubels is de boxspring een echte favoriet. Dit is ook niet zo gek, want leasen wordt vooral interessant hoe duurder het product. Het huren van een luxe boxspring kan daarom zelfs goedkoper zijn dan kopen. Zo is het mogelijk om een goedkope boxspring te leasen, maar daarmee haal je niet het meeste uit je geld. Als je dan toch gaat leasen voor een klein maandelijks bedrag, kan je beter voor een luxe versie gaan. Dan kan je heerlijk slapen en krijg je de nodige nachtrust, met als gevolg dat je veel meer energie zal hebben en dus beter presteren. En dan heb ik het niet over je prestaties in bed 😉.

Uit een van mijn eerdere artikels over boxspring vergelijken heb ik 7 aanbieders bekeken. Bij alle 7 aanbieders kan je een boxspring leasen, maar al snel bleek dat er (te) grote verschillen waren in het aanbod. Sommige waren te duur, andere ietsje goedkoper maar deden grote concessies aan kwaliteit. Dit terwijl je juist een luxe boxspring van hoge kwaliteit tegen een gunstige prijs wilt. Natuurlijk… De conclusie uit mijn onderzoek is dat er een overduidelijke winnaar is die verreweg de beste service geeft bij hele luxe boxsprings. In mijn review over Dekbed Discounter lees je waarom ze de allerbeste keuze zijn.

Wasmachine Leasen

Zoals ik hierboven al aangaf is deze hele trend begonnen met het leasen van een wasmachine. En dat is hartstikke fijn kan ik je uit ervaring mededelen! Want hoe vaak is jouw wasmachine wel niet kapot gegaan? Een reparatie kost al snel heel wat geld als je pech hebt, bijvoorbeeld bij de kleine lettertjes onder de garantievoorwaarden. Maar bij het leasen van een wasmachine ben je af van dat gezeik (sorry, ik heb mijn trauma met kapotte wasmachines nog niet helemaal verwerkt…). Want bij leasen ben je verzekerd van gratis onderhoud en reparatie net zolang tot je lease contract duurt.

Er zijn twee partijen waarbij je voor een lage maandelijkse prijs een wasmachine kan leasen. De eerste is Bundles.nl. Bij deze partij kan je al vanaf 14,95 euro per maand + 0,40 euro per was de wasmachine huren. Klik hier voor meer informatie over hoe het concept werkt en wat je er allemaal voor krijgt. Maar naast Bundles.nl is er een betere keuze. Namelijk Bluemovement. Bij Bluemovement kan je een abonnement afsluiten voor een gratis wasmachine. Deze wordt gratis thuisbezorgd en geïnstalleerd. Ook wordt alles gratis gerepareerd tot zolang je abonnement geldig is. En als het meubel kapot gaat, krijg je een nieuwe. Maar het meest interessante is de prijs. Bij Bluemovement kan je het goedkoopst een wasmachine leasen. Namelijk al vanaf 9,95 euro. Ga naar deze link met meer informatie over alle keuzes en opties.

Vaatwasser Leasen

Een ander meubel dat je kan huren is de vaatwasser. Vaatwasmachines zijn vaak onderhoudsgevoelig en kunnen hoge kosten met zich meebrengen als je geen zuinig apparaat aanschaft. Ook hiervoor geldt dat het geld kan besparen voor de juiste mensen. Zo kan je een goedkope vaatwasser leasen bij Splash. Zelf ken ik deze partij niet, maar ze hebben wel de laagste prijs waarbij je vanaf 10 euro per maand al een vaatwasmachine kan huren. Dit is natuurlijk wel het goedkoopste model dat er is, maar wel ideaal voor studenten of mensen die vaak verhuizen (bijvoorbeeld voor het werk).

Een andere goede keuze is wederom via Bundles.nl. Bij hun kan je een vaatwasser leasen vanaf 15,95 euro per maand. Iets duurder dus, maar de service is wel beter dan bij Splash. En nog iets anders: hun modellen zijn aanzienlijk duurzamer. Zo zijn het uitsluitend A+++ energie labels en dat bespaart je ook op je energiekosten. Mocht je meer willen weten over hoe het leasen van een vaatwasser werkt, dan kan je klikken op deze link met meer informatie.

Droger Leasen

Als je vaatwasmachines en wasmachines kan leasen, dan mag een droger niet ontbreken. Een goede Bosch droger kopen kost al snel tussen de 600 of zelfs 1000 euro. Maar niet langer hoef je zo’n hoge aanschafwaarde te kopen. Zo is Bosch de drijvende kracht achter Bluemovement.nl, waarbij je al een A++ kwaliteit droger kan leasen vanaf 9,99 euro per maand. Dat is wel enkel bij een abonnement van 6 jaar. Maar gedurende deze 6 jaar krijg je gratis onderhoud. En wanneer de droger kapot gaat, krijg je een splinternieuwe. Geen slecht idee van Bosch, denk ik zo 😉. Als je meer wilt weten ga dan naar deze link met meer informatie over alle opties voor droger leasen.

Bankstel Leasen

Een van de nieuwste opties bij meubels leasen, is het leasen van een bankstel. In eerste instantie dacht ik van waarom zou ik nou een bankstel willen huren in plaats van kopen. Maar als je erover nadenkt heeft het wel een aantal grote voordelen. Maar ook hier geldt weer, hoe goedkoper de bank hoe voordeliger het is om te kopen. Alles hierover lees je in mijn review over bankstel leasen. Het omgekeerde is ook waar. Hoe duurder de bank, hoe voordeliger het is om te leasen. Want stel dat je een bank van boven de 1000 euro koopt, en deze gaat kapot of wordt beschadigd. Vaak ben je alleen verzekerd tot gratis reparatie als je een speciale (dure) optie tot garantie hebt bijgekocht. De meeste mensen doen dit niet. Met als gevolg dat de nieuwe bank binnen de kortste keren vies is door wijn, bier of drankvlekken, of door eten, of dat de kat of hond op de bank heeft gelegen.

In dat geval baal je natuurlijk enorm dat je nieuwe (dure) bankstel al zo snel kapot is. En daarom kan leasen van een bankstel een stuk voordeliger uitpakken. Want bij leasen ben je geen eigenaar. Als er iets kapot gaat, zal de eigenaar (het bedrijf) de bank gratis repareren of zelfs vervangen als je een nieuwe nodig hebt. En wanneer je leasetermijn afloopt kan je kiezen om het bankstel te kopen, of je kiest voor een geheel nieuwe bank. Verreweg de beste prijs en kwaliteit voor het leasen van een bankstel vind je via deze link met meer informatie.

Eettafel Leasen

Je verzint het niet, maar je kan zelfs een eettafel leasen. Je weet wel, zo’n keukentafel. Maar dan als lease. Van alle meubels die je kan leasen, zoals hierboven, vind ik dit de minst interessante optie. Maar goed, het is een optie en dus vermeld ik hem. Momenteel is er maar één aanbieder waarbij je eettafels kan leasen. Daarbij heb je drie opties. Zo heb je een 4-persoons, 6-persoons en een 8-persoons eettafel. De prijs is vanaf 19,95 tot 24,95 euro per maand. Uiteraard is dit wel inclusief het voordeel van altijd gratis onderhoud en herstel. Je vindt deze optie via deze link van Dekbed Discounter Lease.

Koffiemachine leasen voor thuis of op het werk

De laatste trend onder meubels leasen is die van koffiemachine leasen voor thuis. Dit is een vrij innovatief model en relatief nieuw ook. Het leasen van een koffiemachine is zowel interessant voor thuis, maar ook voor bedrijven (bijvoorbeeld in de kantine). Het werkt als volgt: bij het leasen van een koffiemachine betaal je in feite per kopje. Het gaat om een all-in-one abonnement waar alles in zit: zowel de koffiemachine als de koffiebonen. Voor wie graag goede koffie drinkt, kan dit heel interessant zijn. Want bij zo’n all-in-one abonnement krijg je “gratis” een Siemens EQ6 luxe koffie apparaat, en je kan kiezen uit vier verschillende koffiesmaken. De koffiesmaken krijg je iedere maand aangevuld, geheel gratis.

Op dit moment heb ik zelf maar 1 aanbieder kunnen vinden waarbij je een koffiemachine kan leasen. Zij bieden het all-in-one abonnement aan, waarbij je dus alleen betaalt per kopje koffie. Je krijgt de koffiemachine en de bonen er gratis bij, en de bonen worden iedere maand aangevuld. En gaat je koffiemachine kapot? Dan krijg je een nieuwe. De prijs is afhankelijk van hoeveel koffie je per dag drinkt. Het begint bij gemiddeld zo’n 2,5 kop per dag. In dat geval betaal je maar 0,45 euro per kop. Maar als je zo’n 4 kopjes per dag drinkt, betaal je slechts 0,35 euro per kopje. Omgerekend dus 1,40 euro per dag voor gratis koffie en gratis koffiemachine. Geen slechte deal! En het kan nog beter, want bij gemiddeld 10 koppen per dag (als je een groot gezin hebt), is het slechts 0,25 euro per kopje. Klik op deze link met meer informatie over de gratis koffiemachine + altijd verse bonen bij een koffiemachine lease abonnement.

Conclusie over meubels leasen

Een wasmachine of droger kan je het beste en goedkoopste leasen bij Bluemovement.nl. Een boxspring, bankstel of eettafel kan je het beste leasen bij Dekbed Discounter Lease. En tot slot, de meest interessante lease deal is het all-in-one abonnement voor een gratis koffiemachine + koffiebonen voor slechts 0,25 euro per kopje. Iedere dag heerlijke koffie, en nooit meer zelf een duur koffieapparaat aanschaffen, of een tekort aan verse koffiebonen hebben. Een heel gaaf concept als je het mij vraagt!

  Comment Section

  0 reacties op “Meubels Leasen Beste Prijs

  Plaats een reactie


  *