Goedkope Boxspring Leasen? De voor- en nadelen van lease.
7 min. leestijd

Goedkope Boxspring Leasen? De voor- en nadelen van lease.

Waarschijnlijk ben je op dit artikel belandt omdat je overweegt een goedkope boxspring te leasen in plaats van te kopen. Klopt dat? Je bent in ieder geval niet de enige, want het leasen van een goedkope boxspring wordt normaal. Voorheen werden alleen nog maar bedden gekocht, maar dat is verleden tijd. Want waarom zou je een boxspring kopen? De levensduur van een boxspring is zo’n 5 tot 10 jaar. Want ja, na vijf jaar wil je wel eens wat anders proberen. Maar het leasen van een goedkope boxspring is ook mogelijk. Wanneer je doet huren, kan je na vijf jaar weer een splinternieuwe boxspring in huis hebben. Het is niet voor niets dat mensen steeds vaker leasen, waaronder ook zelfs bankstellen en andere meubels. Er zijn dus zeker voordelen aan leasen. Maar er zijn ook nadelen.

In dit artikel ontdek je of het leasen van een goedkope boxspring iets voor jou is. Ook gaan we het hebben over de voor- en nadelen, en zullen we de top 3 van beste aanbieders in “boxspring huurland” onder de loop nemen.

Tip: direct weten wat de beste lease aanbieder voor boxspring is? Bekijk onze lease vergelijker.

Een Boxspring Leasen of Kopen. Wat is Voordeliger?

goedkope boxspring lease

Het leasen van een goedkope boxspring heeft enkele interessante voordelen. Doorgaans bedraagt een leasetermijn vijf jaar. In deze vijf jaar ben je geen eigenaar van de boxspring, maar huur je het van een leverancier. Op het einde van deze vijf jaar kan je het bed kopen tegen de restwaarde, of je kiest gewoon voor een compleet nieuwe boxspring. In ruil hiervoor betaal je een klein maandelijks bedrag. Je bespaart dus de hoge aanschafwaarde, maar je zal wel een maandelijks bedrag moeten afstaan. In ruil hiervoor krijg je service. En afhankelijk van de juiste leverancier (zie de nummer 1 uit de top 3 hier beneden), krijg je heel veel service. Voorbeelden van service die je krijgt bij het leasen van een goedkope boxspring zijn: gratis thuisbezorging en montage, gratis onderhoud en reparatie, gratis mee verhuizen en zelfs gratis vervanging bij defect.

Een boxspring, goedkoop of duur, heeft dus heel veel voordelen. Maar wat zijn dan de nadelen? Er is eigenlijk maar 1 nadeel. En dat is het maandelijks tarief. Dit is niet schokkend hoog. Zo kan je al een goedkope boxspring huren vanaf 19,95 euro per maand. Dit is inclusief alle voordelen die je krijgt bij leasen. Dat brengt dus heel veel gemak met zich mee. In feite hoef je nooit meer om te kijken naar je goedkope boxspring bij leasen, ook niet bij schade. Oké dus je kan al een boxspring goedkoop leasen tegen een klein maandelijks bedrag. Maar als je een echt goedkope boxspring neemt, ben je voordeliger uit bij kopen. De berekening hiervoor heb ik gemaakt en kan je teruglezen in het artikel over bed huren vs. kopen. Het scheelt alleen niet veel. Als je een boxspring vanaf de 1000 euro wilt, is het voordeliger om te leasen.

Top 3 Aanbieders voor Goedkoop Boxspring Leasen

Bij het leasen van een goedkope boxspring zijn drie zaken belangrijk. De eerste is de prijs, je wilt zo goedkoop mogelijk een boxspring leasen. Ten tweede is de kwaliteit belangrijk. Of je een bed nu leaset of koopt, je nachtrust is een van de belangrijkste dingen in het leven waaraan je geen concessies mag doen. En ten derde is de service. Een goedkope boxspring leasen is alleen voordeliger als je de beste service krijgt. Zo heb ik al eens eerder alle 6 de aanbieders van Boxspring leasen met elkaar vergeleken. Klik op deze link voor het artikel over het vergelijken van Lease aanbieders voor boxsprings. Hieruit blijkt dat ze lang niet allemaal even goede service aanbieden. Daarom verklap ik het alvast voor je zodat je de juiste keuze kan maken: de nummer 1 is verreweg de beste aanbieder voor het leasen van goedkope en/of luxe boxsprings.

Nr 1. Bedrent.nl

beste-boxspring-lease-1

Bedrent.nl is een prima aanbieder voor het leasen van een goedkope boxspring. Qua keuze houden ze het simpel en eenvoudig. Je hebt de keuze uit vier type boxsprings, die je nog wel kan customizen volgens je voorkeur. De meest luxe editie is een elektrische boxspring ter waarde van 4.999,- euro. Deze kan je leasen vanaf 75 euro p/m. De goedkoopste boxspring om te leasen heeft een waarde van 1.799,- euro met een huurbedrag van 25 euro p/m. Dit betreft een complete boxspring van uitstekende kwaliteit. Hierbij zit 5 jaar garantie. Ook kan je er toppers en matrassen huren. In vergelijking tot andere aanbieders heeft Bedrent.nl de beste goede prijs/kwaliteit-verhouding, en heeft daarom een terechte plek in onze top 3.

Update 2022: Bedrent.nl heeft haar prijs naar beneden gebracht. Nu kan je ook een boxspring leasen al vanaf 25 euro per maand. Dit kan via de onderstaande banner. Dit maakt Bedrent de beste keuze voor wie een goedkope boxspring leasen wilt die wel van luxe premium kwaliteit is.

Klik hier voor alle aantrekkelijke opties.

Nr 2. Bundles.nl

goedkope boxspring lease vergelijking

Op nummer drie als beste keuze voor het leasen van een boxspring is Bundles Lease. Om eerlijk te zijn gaat het hier niet om een goedkope boxspring. Leasen bij bundles.nl doe je voor de kwaliteit en service, en niet omdat je een goedkoop bed wilt. In dat geval kan je beter kopen. Want sowieso wordt leasen pas interessant bij een boxspring vanaf de 1000 euro. Bij Bundles.nl bieden ze drie varianten aan: 1-persoonsbed, Queen size en King size.

De Queen en King size zijn geschikt voor twee personen en kan je leasen vanaf 44,95 euro per maand. Dit is aan de wat hogere kant, want we zullen zien dat er betere aanbieders zijn waarbij je goedkopere boxsprings kan leasen. Aan de andere kant heb je dan wel een van de beste kwaliteiten te pakken. Zo hebben hun bedden een waarde vanaf 3.895,- euro. Als je dit vergelijkt met boxspring lease aanbieder Bedrent.nl, dan zien we dat Bundles.nl een gelijkwaardige prijs heeft in verhouding tot de waarde (en kwaliteit) van de boxspring.

Wil je meer weten over de services en alles wat je kan leasen + de voor- en nadelen hiervan bij Bundles? Klik dan op deze link voor meer informatie en ontdek of je er voordeel aan kan hebben.

Naast boxsprings kan je bij Bundles ook andere soorten meubels leasen, zoals koffiemachines, vaatwassers en ook wasmachines. Met name bij wasmachines is het voordeliger om te leasen dan om te kopen. Zo lees je in het artikel over wasmachine lease vergelijken wat de beste aanbieder is op zowel kwaliteit als de goedkoopste prijs.

Nr 3. Dekbed Discounter Lease

goedkoop boxspring huren

Tevens een hele goede partij voor leasen van een goedkope of luxe boxspring is Dekbed Discounter Lease. Dekbed Discounter Lease was in Nederland het eerste bedrijf waarbij je een boxspring kan huren. En dat is te merken ook. Want in de afgelopen jaren hebben ze de tijd genomen om hun aanbod te perfectioneren. Hierdoor is het verreweg de beste aanbieder waarbij je een boxspring kan leasen. Zo is de kwaliteit uitstekend. Deze is gelijkwaardig met Bedrent.nl en Bundles.nl. Maar opvallend hierbij is de range. De goedkopere boxsprings die je kan leasen bij Dekbed Discounter zijn ook van goede kwaliteit. En dat brengt ons bij de prijs.

Qua prijs en kwaliteit hebben ze veel keuze. In totaal zijn er 9 verschillende modellen waaruit je kan kiezen. De meest luxe boxspring van de hoogste kwaliteit kan je leasen vanaf 69,95 euro per maand. Op dit bed zal je als een koning en koningin slapen. Daar niet onder zit de prijsklasse van 59,95 en 49,95 euro per maand. Maar er is ook de optie om een goedkope boxspring te leasen. Dit is de laagste prijsklasse waarbij je een luxe, kwaliteit boxspring kan leasen vanaf 29,95 euro per maand. In vergelijking tot andere aanbieders is dit de goedkoopste optie die er is.

Goedkope Boxspring Kopen?

goedkope boxspring kopen

Natuurlijk kan je ook een goedkope boxspring kopen in plaats van leasen. Zoals ik hierboven al aangaf is kopen voordeliger dan leasen wanneer je kiest voor een echt goedkope boxspring. Daarmee heb ik het over een goedkope boxspring van onder de 1000 euro. Maar de beste keuze voor een hoge kwaliteit Boxspring voor een lage prijs vind je bij Beter Bed. Klik op deze link voor de beste aanbiedingen voor kwaliteit boxsprings voor een lage prijs.

Zelf heb ik ook besloten om mijn boxspring te leasen. Ik vind dit veel fijner omdat ik graag een meer luxere boxspring wil. Ik hecht namelijk veel waarde aan een goede nachtrust. Bij het slapen op een luxe boxspring is mijn nachtrust echt veel beter, vooral met zo’n luxe topper die heerlijk zacht is. Maar niet alleen voor mij is huren interessant. Het is ook interessant voor mensen die tijdelijk verhuizen in verband met werk of iets dergelijks. Of voor studenten die tijdelijk (1 tot 4 jaar) een boxspring nodig hebben voor in hun appartementje. Zeker in dit laatste geval wil je als student een goedkope boxspring leasen zonder hier omkijken naar te hebben. Dan komt zo’n gratis verhuisservice bij het lease pakket toch heel erg goed van pas 😉. Kortom, een goedkope boxspring leasen heeft veel voordelen en is zeker een hele goede uitvinding voor vele mensen!

Naast boxspring kan je ook veel andere meubels leasen. Denk hierbij aan vaatwassers, drogers, wasmachines leasen vanaf een tientje per maand en zelfs koffiemachines! Klik op de link van hiernaast voor alle opties, mogelijkheden, hoe het werkt en de beste prijzen.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie