Is een Bed huren voordeliger dan kopen? Ontdek Lease vs. Koop!
6 min. leestijd

Is een Bed huren voordeliger dan kopen? Ontdek Lease vs. Koop!

Tegenwoordig kan je ook bedden huren in plaats van kopen. Dit noemen ze ook wel een bed leasen. Waarschijnlijk wist je dit al, maar wil je weten of een bed huren voordeliger is dan kopen. Want waarom leasen zoveel mensen hun meubels, in plaats van kopen? Niet alleen bedden, maar ook andere meubels worden steeds vaker gehuurd dan gekocht. Denk hierbij aan het leasen van een boxspring, maar ook het leasen van een bankstel en andere soorten meubels zoals wasmachines en vaatwassers en zelfs een luxe koffiemachine voor thuis. Wat zit hier achter, wat is de reden dat mensen kiezen voor het huren van een bed in plaats van te kopen?

Deze vraag stelde ik mijzelf voordat ik op onderzoek uitging. In dit artikel achterhalen we wat de voordelen zijn van een bed huren, en of een bed huren voordeliger is dan kopen. En wie weet, misschien zal jij binnenkort ook je bed leasen.

bed huren of kopen

Bed huren? Dit zijn de voordelen.

Er moet een reden zijn dat mensen liever een bed huren dan kopen. Nog voordat we naar de kosten gaan kijken, vroeg ik mij af wat de voordelen zijn van een bed huren. Zo kwam ik al snel achter het eerste grote voordeel: de aanschafwaarde. Tegenwoordig worden bedden steeds luxer, en dus ook duurder. Zo is de aanschafwaarde van een boxspring is al snel rond de 3000 euro. Wanneer je een bed huurt, dan hoef je deze hoge aanschafwaarde niet te betalen. In plaats daarvan betaal je een relatief klein maandelijks bedrag. Zo kan je al een bed huren vanaf 19,95 euro per maand. Alleen besef wel goed dat het bed dan niet je eigendom is. Meestal heb je wel de optie tot koop na een bepaalde leasetermijn.

Als ik dit zo bedenk, dan zie ik het leasen van een bed eerder als een luxe. Maar is dat dan ook zo, is het alleen voor de rijkere mensen? Het tegendeel blijkt waar. Een bed leasen kan juist heel interessant zijn voor de gemiddelde mens die niet zomaar het geld heeft klaar liggen voor een luxe boxspring van circa 3000 euro. In plaats daarvan kan je het geld verspreiden over een huurtermijn van bijvoorbeeld 5 jaar.

voordelig bed huren

Vooral de service is een groot voordeel bij het huren van een bed


Gedurende de leasetermijn van je bed zijn er een aantal grote voordelen. Namelijk de service. De service is in mijn ogen een betere reden om te kiezen voor een bed huren, dan het vermijden van de aanschafwaarde. De bijkomende service zorgt voor gemak en (veel) minder stress en zorgen om eventuele schade. Zo heb je de volgende voordelen qua service wanneer je een bed huurt:

  • Gratis levering en montage
  • Gratis onderhoud en reparaties
  • Zelfs gratis vervanging bij defect
  • Gratis verhuisservice
  • Vaste prijs per maand: geen gedoe of verborgen kosten

Bovendien is het goed om te weten dat je geen BKR registratie krijgt wanneer je een bed huurt. Met al deze voordelen is het huren van een bed redelijk voordelig in termen van service en gemak. Alleen is het hierbij wel erg belangrijk dat je de juiste leverancier kiest. Sommige aanbieders zijn beter dan anderen. Niet zozeer op het gebied van prijs (dit is nagenoeg hetzelfde), maar wel op gebied van service. Zo krijg je de beste service bij Dekbed Discounter Lease waarover ik een review heb geschreven. Via de blauwe link lees je de review met meer informatie over het aanbod van deze partij, en waarom ze de beste keuze zijn voor het huren van een bed.

voordelig boxspring huren

Berekening: ben je goedkoper uit met bed leasen in plaats van kopen?

Om het verschil tussen kopen en leasen van een bed inzichtelijk te maken zullen we werken met twee scenarioā€™s. Scenario 1 is het kopen van een goedkoop bed versus het huren van een goedkoop bed. Bij scenario 2 is het kopen van een luxe bed versus het huren van een luxe bed.

Scenario 1: stel dat je een goedkoop bed van 750 euro ziet. Je wilt weten of je voordeliger uit bent bij het huren van een goedkope boxspring in plaats van 750 euro te betalen. Het laagste bedrag dat ik heb gevonden qua bed huren is 19,95 euro per maand. De huurtermijn is 5 jaar. Voor het bed leasen ben je per jaar 239,4 euro kwijt. In totaal, over vijf jaar genomen, ben je dan 1.197 euro kwijt. Na de vijf jaar kan je ofwel het bed kopen tegen de restwaarde, of je kan een nieuw bed uitkiezen.

Bij scenario 1 ben je voordeliger uit wanneer je een goedkoop bed doet huren in plaats van kopen. In totaal ben je 447 euro voordeliger uit. Maar bedenk wel dat je dan niet de gratis reparatie en onderhoud hebt, en ook niet het gratis vervangen bij defect. Deze voordelen heb je alleen bij huren.


Hoe duurder het bed, hoe voordeliger het leasen wordt

Bij het tweede scenario zien we iets anders, namelijk dat een bed leasen goedkoper wordt naarmate je een duurder bed wilt kopen. Scenario 2: stel dat je een luxe bed ziet voor 2000 euro. Een soortgelijk kwaliteit bed kan je huren voor 29,95 euro per maand. De huurtermijn is 5 jaar. Als je dit bed wilt huren ben je 360 euro per jaar kwijt, en 1797 euro in totaal over de 5 jaar genomen. Als je het bed nu koopt, kan je het misschien nog wel verkopen voor een klein bedrag. Misschien ook niet.

Bij scenario 2 ben je dus eigenlijk voordeliger uit bij het huren van een bed. Want qua bedrag scheelt het niet veel, maar je krijgt wel de goede service zoals gratis onderhoud, reparatie en vervanging bij defect. Dit bespaart je een hoop geld.

Conclusie: wanneer je een goedkoop bed wilt, ben je goedkoper uit bij kopen. Wanneer je een luxer bed wilt, ben je waarschijnlijk goedkoper uit bij leasen. De bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op de beste aanbieder op het gebied van kwaliteit, prijs en service. Klik op deze link met meer informatie over deze partij, die de beste leverancier is voor het huren van een bed.

bed leasen goedkoper dan huren

Is een bed leasen iets voor jou?

Als je kijkt naar puur de kosten dan zien we dat een bed huren meer interessant wordt bij duurdere en luxere bedden. Dus als jij veel luxe en comfort wilt, en veel waarde hecht aan een goed bed voor veel nachtrust, dan wordt leasen aantrekkelijk. Naast het kostenplaatje geeft een bed huren ook heel veel voordelen qua service en gemak. Als je een leasetermijn van 5 jaar hebt, dan hoef je de komende vijf jaar geen zorgen te maken over eventuele kosten of schade aan je bed. Deze voordelen gelden bij alle leaseabonnementen. Zo blijkt uit de wasmachine lease vergelijking dat het leasen van een wasmachine zelfs voordeliger is dan kopen!


Ook kan een bed leasen interessant zijn in de volgende situaties:

  • Je bent tijdelijk verhuist door bijvoorbeeld het werk
  • Je bent een student die tijdelijk een bed nodig heeft voor in je studentenflatje (dit bed zal zeker veel te voorduren krijgen šŸ˜‰)
  • Er zijn thuis huisdieren die vaak op je bed liggen / spelen met alle gevolgen van dien
  • Je wilt je geen zorgen maken over eventuele schade of onderhoud aan je bed
  • Je wilt gewoon een hele luxe boxspring zonder hiervoor duizenden euroā€™s aan aanschafwaarde te hoeven betalen

Kortom, er zijn verrassend veel situaties waarin een bed leasen interessant is. En niet alleen dat, het kan ook nog eens voordeliger zijn afhankelijk van je situatie. Wat vind jij, is een bed leasen iets voor jou? Of heb je al ervaringen met het huren van een bed en wil je die met ons delen? Laat het mij weten in een reactie hieronder!

Naast het leasen van een bed kan je ook veel andere meubels leasen. Denk daarbij aan drogers, wasmachines leasen, vaatwassers en zelfs koffiemachines. Die laatste geeft trouwens veel voordelen zoals een gratis koffiemachine en gratis koffiebonen. Wil je nu meer weten? Ga dan naar deze link over meubels leasen voor alle opties en waar je de beste prijzen vindt.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeƫn & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie