Een Bed Leasen? Ervaringen en reviews die je niet mag missen!
7 min. leestijd

Een Bed Leasen? Ervaringen en reviews die je niet mag missen!

Er verschijnen meer en meer positieve ervaringen en reviews over het leasen van een bed. Deze opkomende, populaire trend onder consumenten lijkt erg in trek. Zo gaan steeds meer Nederlanders over tot het lease van een bed, met alle positieve ervaringen van dien. Nu schrijf ik zelf al enkele jaren reviews, ervaringen en vergelijkingen over het leasen van meubels, waaronder dus ook boxsprings en bedden. En in dit artikel heb ik alle kennis gebundeld tot één duidelijke en concrete review over bed leasen. In de inhoudsopgave van hieronder leer je welke topics we gaan aanhalen. In dit artikel staat de volgende vraag centraal: leidt het leasen van een bed tot positieve ervaringen, en bij wie kan ik het beste leasen?

Inhoudsopgave:

Waarom een bed leasen? Positieve en negatieve ervaringen
Hoe werkt een bed leasen, en wat is de financiële impact?
Bed leasen zonder BKR
Bij wie kan ik het beste een bed leasen? Reviews & Vergelijking

Waarom een bed leasen? Positieve en negatieve ervaringen

bed leasen ervaringen en reviews

Het huren van een bed is niet voor iedereen. Het heeft positieve, maar ook nadelige ervaringen afhankelijk van hoe je in het leven staat. Om een eerlijke vergelijking te maken, beschrijf ik hieronder de drie grootste voordelen van een bed leasen. Alsook de twee grootste nadelen.

Als we kijken naar de drie grootste voordelen die leiden tot positieve ervaringen bij een bed leasen, dan kom ik uit op deze punten:

  • Leasen bespaart ons de hoge aanschafwaarde van een duur bed. Dankzij leasen hoef je namelijk niet in één keer duizenden euro’s af te rekenen, maar kan je voor een klein, maandelijks bedrag al een zeer luxe bed in huis halen
  • Een bed leasen is altijd inclusief 100% garantie en service gedurende de gehele leaseperiode. Dit betekent dat het luxe bed altijd gratis wordt onderhouden en zelfs vervangen indien nodig. Ook is meeverhuizen gratis.
  • Dankzij het huren van een bed is het voor iedereen mogelijk om zeer luxe & comfort in huis te halen voor een betaalbare prijs. Daardoor kan iedereen, rijk of arm, genieten van een zeer goede nachtrust wat tot vele positieve ervaringen leidt zoals meer energie, betere gezondheid en zelfs meer geluk.

Dit zijn drie hele krachtige en positieve ervaringen aan het leasen van een luxe bed. Maar service en luxe komen met een prijs. Dit zijn twee nadelen bij huren:

  • Bij een bed leasen word je geen eigenaar, het leasebedrijf blijft eigenaar (wel heb je de optie tot koop en dit is ook de reden dat je niet betaald voor reparaties)
  • Onderaan de streep is leasen duurder dan het kopen van een goedkope boxspring, zolang de prijs onder de 2.000 euro ligt.

Dat is eigenlijk het grootste nadeel aan een bed leasen: luxe, comfort en service komen met een prijs waardoor leasen iets duurder is dan kopen.


Hoe werkt een bed leasen, en wat is de financiële impact?

bed leasen ervaringen en reviews

Het huren van een luxe bed is zeer eenvoudig. Je gaat online naar de website van een leaseaanbieder (waarover straks meer). Je selecteert het bed / boxspring naar keuze. Dan kan je het bed op maat laten maken en kiezen uit afmetingen, kleuren, et cetera. Tot slot, vraag je een vrijblijvende offerte aan voor de definitieve leaseprijs en krijg je de tijd om wel of niet over te gaan tot leasen. Doorgaans bedraagt de leaseperiode zo’n 5 jaar. Dit betekent dat je gedurende deze 5 jaar een klein, maandelijks bedrag dient af te rekenen.

Echter is het wel zo dat je gedurende deze 5 jaar een zeer luxe bed in huis hebt waarvoor je geen hoge aanschafwaarde van duizenden euro’s hoeft neer te leggen. Zo betaal je voor een elektrische boxspring van hoge kwaliteit al snel tussen de €3.000 – €5.000. Dat wordt haast onbetaalbaar, maar dankzij leasen kan je toch zo’n luxe boxspring in huis nemen. Ook is het zo dat bij schade de reparatie en onderhoud gratis is. Dit is niet altijd het geval wanneer je een boxspring gaat kopen, waarbij de garantie vaak maar tot één of twee jaar is. Dit zijn zeer krachtige voordelen die leiden tot positieve ervaringen bij het leasen van een bed.

Al met al is het leasen van een luxe boxspring meestal iets duurder dan kopen. Dit komt vooral doordat je veel meer service en garantie hebt (gratis reparatie, et cetera), maar ook doordat je niet in één keer de hoge aanschafwaarde hoeft te betalen. Echter, als je kiest voor de juiste leaseaanbieder dan kan je al luxe bedden t.w.v. €2000 huren vanaf 25 euro per maand. Deze leaseaanbieder is tevens direct de beste keuze, zoals blijkt uit deze top 3 van de beste boxspring leasen.


Bed leasen zonder BKR

Tot slot is het voor de financiële impact goed om te weten dat je een bed kan leasen zonder BKR-registratie. Dit is een ander voordeel van leasen, wat niet hetzelfde is als afbetalen. Bij afbetaling is het zo dat je een geldbedrag leent, waardoor je in feite een schuld aangaat. Bij iedere schuld die je aangaat, zoals ook bij een telefoonabonnement, krijg je een BKR-registratie. Zo’n registratie is altijd ongunstig wanneer je een belangrijke lening nodig hebt. Denk hierbij aan een (tweede) hypotheek of lening voor studie. Dit leidt altijd tot negatieve ervaringen.

Daarom zou je liever nooit een BKR-registratie willen hebben, en dat is wederom een groot voordeel aan leasen. Een boxspring leasen zonder BKR is mogelijk, mits je voor de juiste partijen kiest! Hieronder lees je de reviews en ervaringen over drie van de beste aanbieders voor bed leasen. En allemaal zijn zonder BKR-registratie!

Bij wie kan ik het beste een bed leasen? Reviews & Vergelijking

bed leasen ervaringen en reviews

Al enkele jaren heb ik reviews en vergelijkingen geschreven en ervaren met het leasen van een bed of boxspring. Uit deze vele reviews, vind je hieronder een filter van de drie beste aanbieders voor bedden lease.

1. Bedrent.nl – hoogste kwaliteit bedden leasen voor de laagste prijs

Uit mijn ervaringen met bed leasen, als ook gebleken uit verschillende vergelijkingen, is Bedrent de beste keuze voor het leasen van een bed. Zij bieden een vrij unieke prijs/kwaliteit-verhouding waardoor je een premium bed kan leasen voor een betaalbaar, maandelijks tarief. In feite, ze zijn zo’n 20% en zelfs tot 30% goedkoper dan de twee aanbieders van hieronder. Daardoor bespaar je niet alleen honderden euro’s per jaar. Ook zal je genieten van een zeer goede nachtrust dankzij de premium kwaliteit van Bedrent. Zij produceren namelijk een A-merk kwaliteit genaamd Lettobeds in eigen beheer, wat ook de reden is dat zij een lage prijs kunnen aanbieden.

Qua assortiment bieden zij keuze uit 10 modellen van luxe, premium bedden. Daarbij kan je kiezen uit 14 kleuren. Het leasetermijn bedraagt de standaard 5 jaar, en dit is inclusief gratis levering, montage, onderhoud, verhuizen en service. Bovendien hebben zij met 10 dagen bezorgtijd de snelste levertijd van allen. Tot slot is het mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen, alvorens definitief de keuze te maken. Nergens vind je zoveel voordeel voor de laagste prijs. Wil je alles over Bedrent weten? Lees dan deze review over Bedrent met alles wat je moet weten over deze partij.


2. Dekbed Discounter Lease

Een hele bekende naam in de wereld van bedden is Dekbed Discounter. Mogelijk heb je al van deze partij gehoord via de televisie, waarop zij veel reclame maken. Over het algemeen is Dekbed Discounter de grootste concurrent van Beterbed wanneer het aankomt op het verkopen van kwalitatieve boxsprings voor een goedkope prijs. Maar leasen is ook mogelijk bij deze partij, en daar hebben zij een behoorlijk goed assortiment voor.

Alhoewel Dekbed Discounter Lease niet zo’n goede prijs/kwaliteit-verhouding heeft als Bedrent, is deze partij wel de op één na beste keuze die je kan maken. Zo hebben ze de op één na laagste prijs voor het leasen van een bed. Daarbij is de kwaliteit goed en de keuze is met ruim 8 modellen groot. Tot slot hebben zij een hele hoge klanttevredenheidsscore, wat alleen mogelijk is bij uitstekende sevice. Toch liever voor Dekbed Discounter Lease kiezen na deze review over bed leasen? Lees dan deze review over Dekbed Discounter met daarin alle ervaringen en must-know tips.

3. Leasejemeubels.nl

Tot slot hebben we nog Leasejemeubels.nl. Naast het leasen van een bed, kan je bij deze partij ook een bankstel leasen. Al met al is dit een prima leverancier voor bedden lease, maar ze komen wel wat te kort in vergelijking tot Dekbed Discounter en vooral tot Bedrent. Zo zijn ze 30% duurder op basis van de goedkoopste leaseopties. Wel is het zo dat zij een zeer scherpe prijs hebben voor het leasen van een elektrische boxspring. Ook hebben zij mooie design boxsprings. Maar al met al staan ze toch op nummer 3 en zou ik deze partij niet classificeren als de beste keuze (wat natuurlijk nummer 1 wel is).

Wil je na deze uitgebreide review en ervaringen met bed leasen toch nog meer onderzoek doen naar de mogelijke boxspring aanbieders? Dan mag je deze onafhankelijke vergelijking van boxspring lease niet missen! Daarin zijn alle 8 aanbieders voor bedden lease onderzocht op service, prijs en kwaliteit. Een zeer uitgebreide review die leidt tot een duidelijke winnaar als beste keuze.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie