Boxspring Lease Vergelijken [2023] Top 8 om Niet te Missen!
15 min. leestijd

Boxspring Lease Vergelijken [2023] Top 8 om Niet te Missen!

Boxspring leasen? Abonnementen, leasen, huren, het hoort allemaal bij de nieuwe trend: niet kopen, wel leasen. Ook bedrijven is deze trend opgevallen, en zij spelen hier graag op in. Zo is het leasen van een auto al langer bekend. Maar tegenwoordig kan je op vrijwel alles een abonnement nemen. Van Netflix tot en met beauty box abonnementen en zelfs een koffiemachine leasen voor thuis (gratis luxe koffie apparaat + bonen!). En sinds kort kunnen we daar ook boxspring lease aan toevoegen.

Zo blijkt uit deze review al dat boxspring leasen vele voordelen heeft. Het concept houdt in dat je hele luxe boxspring van hoge kwaliteit kan huren tegen een klein, maandelijks tarief. Dit heeft als grote voordeel dat je geen hoge aanschafkosten hebt, maar wel kan genieten van een echt goed bed. Dit is belangrijk voor de nachtrust, want een goede nachtrust is onbetaalbaar. En dankzij boxspring leasen nu dus wel betaalbaar voor iedereen. Maar welke aanbieders zijn er, en wat is de beste keuze? In dit artikel gaan we de top 8 boxspring lease vergelijken.

Update: hieronder hebben we een vergelijking gemaakt van de 8 beste boxspring lease aanbieders in 2023.

Heb je weinig tijd en wil je direct weten wie de beste boxspring lease aanbieder is? Klik hier en bezoek website van de beste aanbieder.

Lees dus snel verder! Ook zijn we benieuwd naar jouw ervaringen voor boxspring leasen. Laat het ons en andere weten in een reactie hieronder. Zo help je anderen met jouw ervaring!

Beste keuze 1. Bedrent Boxspring lease

boxspring-lease-vergelijker

Bedrent is een bedrijf dat zich specifiek richt op het leasen van boxsprings als de enige echte specialist. Zij hebben 10 modellen in 14 kleuren beschikbaar, waarvan de goedkoopste 25 euro per maand aan leasekosten bedraagt. De duurste is echter 75 euro per maand, dus er zit wat verschil in prijs. Zo kan je zelf bepalen of in welke mate je luxe en kwaliteit wilt. Hiervoor kan je vrijblijvende offerte aanvragen, zodat je op het gemak kan bepalen of het wel of niet interessant is voor jou thuis om een mooie boxspring te leasen.

Bedrent staat op nummer 1 omdat zij het beste aanbod en prijs/kwaliteit-verhouding hebben in vergelijking tot andere boxspring lease aanbieders. Daarnaast zijn zij echt de enige aanbieder die de lease volledig in eigen beheer afsluit met klanten, en met 9 zekerheden:

 • A-merk kwaliteit boxsprings
 • Geen BKR registratie
 • Zuivere Lease en dus geen krediet
 • Persoonsgegevens 100% veilig
 • Gratis levering en montage
 • Verhuizing en/of upgrade wordt door Bedrent geregeld
 • Levering binnen 10 dagen
 • 60 maanden garantie en service
 • Overname na afloop behoort tot de mogelijkheid

Bedrent.nl is momenteel de beste boxspring lease aanbieder in Nederland. Zij ontwikkelen volledig in eigen beheer premium kwaliteit bedden van het merk Lettobeds. De aanschafwaarde loopt op van 1.799 euro tot 4.999 euro. Ideaal is dat Bedrent.nl ook een zuivere operationele private lease, eveneens in eigen beheer, aanbiedt. Daardoor kan je deze luxe boxsprings leasen voor slechts 25 euro per maand in plaats van 4.999 euro.

Benieuwd naar de kwaliteit? Bekijk hier voorbeelden van Lettobeds.

Deze prijs/kwaliteit-verhouding maakt Bedrent.nl maar liefst 20 tot 40% goedkoper dan Dekbed Discounter Lease (nr. 3) en zelfs 50% tot 80% goedkoper dan Bundles (nr. 4) en andere concurrenten! De conclusie is dus dat je nergens anders zo’n goede prijs/kwaliteit-verhouding vindt. Meer weten hierover?

Klik op deze link met meer informatie over het totale aanbod van Bedrent.nl als beste aanbieder van boxspring leasen!

Waarom zou je een boxspring willen leasen in 2023?

boxspring lease vergelijken

Ja, waarom zou je eigenlijk een boxspring willen leasen. Want dat is toch altijd duurder dan kopen? Leasen is duurder dan kopen, maar voor sommige producten is het beslist aan te raden. Wanneer dit aankomt op bedden en boxsprings, dan kan leasen zeker wel interessant zijn. Een groot voordeel van leasen is namelijk dat je de kosten verspreidt over de tijd. Hierdoor hoef je geen hoge aanschafwaarden van duizenden euro’s te betalen. Zo kan een luxe boxspring van hoge kwaliteit gemakkelijk rond de 4.000 euro kosten. Niet iedereen kan dit betalen, maar toch zijn er veel mensen die zo’n kwaliteit boxspring nodig hebben om tot een goede nachtrust te komen. Kortom, voor wie echt goed wilt slapen kan het leasen van een luxe boxspring heel goed uitkomen. Immers, een goede nachtrust leidt tot meer energie, meer gezondheid, en zelfs meer geluk. Dat op zich zelf is al onbetaalbaar.

Een boxspring leasen is niet interessant bij goedkope bedden. Deze kan je beter kopen, waardoor je voordeliger uit bent. Maar een luxe boxspring van duizenden euro’s kan je beter leasen. Niet alleen hoef je dan maar een klein maandelijks bedrag te betalen, maar ook is daarbij inclusief gratis onderhoud en reparatie. Althans, als je de juiste boxspring lease partij kiest (hint: deze vind je op de nummer 1 uit de top 8 van hierbeneden). Naast een zeer goede nachtrust op een comfortabele boxspring heeft leasen nog een ander voordeel, namelijk de service. Als je de beste leverancier kiest, krijg je er heel veel service bij. Zo vind je hieronder een overzicht van alle voordelen die je krijgt bij boxspring lease. En daarom is deze vergelijking zo waardevol, want in dit artikel vind je op de nummer 1 de beste keuze met de meeste voordelen onder het boxspring leasen.

voordelen van boxspring lease

Waar moet je op letten bij een boxspring lease?

Let op de BKR-registratie. Een BKR-registratie krijg je wanneer je een lening afsluiten. Maar leasen is niet hetzelfde als lenen. En maar goed ook, want bij een BKR-registratie wordt het lastiger om bijvoorbeeld een (nieuwe) hypotheek voor een huis af te sluiten. Iets waar je niet op zit te wachten! Gelukkig heeft de top 8 boxspring lease aanbieders van hieronder geen BKR-registratie. Dit zorgt er dus voor dat je een boxspring kan leasen zonder BKR, waardoor je geen schuld hebt en niet wordt benadeeld bij bijvoorbeeld hypotheek aanvraag.

Let ook op de service. Bij het leasen van een boxspring zou de service optimaal moeten zijn. Zeker wanneer je een echt luxe variant huurt. Zo krijg je bij de nummer 1 uit deze vergelijking beslist de beste service. Daardoor staan ze ook op nummer 1. Maar in het algemeen zijn de volgende services gewenst: gratis thuisbezorging, gratis montage bij je thuis, gratis verhuisservice wanneer je van huis switched, gratis vervanging bij defect en geen verborgen kosten.

En tot slot, let op de kwaliteit. Zoals hierboven al vermeld is de vuistregel dat je beter een boxspring goedkoop kan kopen, en duur kan leasen. Want hoe meer luxe en comfort je wilt, hoe duurder je boxspring in aanschafwaarde zal zijn. En om deze aanschafwaarde niet te hoeven betalen, kan je beter leasen tegen een klein maandelijks bedrag.

Vergelijking 8 Beste Boxspring Lease Aanbieders in 2023

In Nederland is het concept van een boxspring leasen nog redelijk nieuw. Wel zien we dat het steeds meer populair wordt, en steeds meer mensen kiezen voor leasen in plaats van kopen. Alhoewel er dus steeds meer vraag naar is, is het aanbod redelijk bescheiden. Daarbij is er een duidelijk verschil tussen de nummer 1 en de laatste. Waarbij de winnaar uit deze vergelijking verreweg de beste service en beste kwaliteit heeft. Toch zijn er wel wat verschillen in aanbod. Laten we doorgaan naar het vergelijken van de boxspring lease aanbieders. Dit is de top 8!

8. Beter Bed

boxspring lease bij beter bed

Een van de bekendste merken onder de bedden is Beter Bed. Met meer dan 75 winkels doorheen Nederland zijn ze gemakkelijk bereikbaar via zowel de fysieke winkel als online. En doordat ze zo groot zijn hebben ze ook het grootste assortiment in Nederland wanneer het aankomt op bedden en bijbehorende producten zoals matrassen, bedbodems en zelfs beddengoed. En sinds kort kan je ook bij Beter Bed een boxspring leasen. Hiervan zijn beslist positieve reviews en ervaringen van huidige klanten te vinden over de boxspring lease service van Beter Bed NL.

Bij het vergelijken van de boxspring lease service van Beter Bed zien we aan aantal opvallende zaken. Zo is een van de grote voordelen dat je advies op maat kan krijgen in een van de Beter Bed winkels. Je kan iedere boxspring leasen die je maar wenst. Bij Beter Bed hebben ze zowel goedkope als luxe boxsprings. Maar leasen is vooral aan te raden bij de luxe boxsprings, want zo vermijd je de hoge aanschafwaarde. Zo kan je bij Beter Bed een lease termijn van 24, 36, 48 of 60 maanden kiezen. Na dit termijn ben je 100% eigenaar van je boxspring, die overigens gratis bij je wordt thuisbezorgd en gemonteerd. Een laatste groot voordeel is dat je altijd extra mag aflossen, en dat kost dan niks extra’s.

Ondanks de goede reviews en ervaringen met Beter Bed zijn ze geen goede partij voor leasen. Beter Bed is vooral heel interessant voor het kopen van een boxspring. Want je kan al kwalitatief hoogwaardige boxsprings kopen vanaf zo’n 700 euro. Daar staat Beter Bed immers om bekend, en dat is wel goedkoper dan leasen. Klik op deze link voor de beste aanbiedingen qua prijs en kwaliteit van Beter Bed boxsprings.

7. Dutch Dream Boxspring lease

ervaringen met boxspring lease

Dutch Dream is een kleinere aanbieder die gespecialiseerd is in Boxspring leasen. Ervaringen van huidige klanten zijn redelijk positief. Maar uit onze eigen review blijkt wel dat het een en ander een stuk beter kan. Vooral qua presentatie. Qua aanbod hebben ze prima opties. Zo is het goedkoopste model verkrijgbaar vanaf 29,95 euro per maand. En de meest luxe boxsprings kunnen geleased worden voor 59,95 euro per maand. Dit zijn elektrisch verstelbare boxsprings met comfortabele splittopper. Dutch Dream profileert haarzelf door gratis levering en montage (maar uit onze boxspring lease vergelijking blijkt iedereen dit te doen), door 5 jaar garantie, gratis reparatie en wel toetsings maar geen BKR-registratie. Uit onze Boxspring Lease vergelijking komt naar voren dat geen van de bovenstaande voordelen echt uniek zijn. De overige aanbieders bieden minimaal dezelfde service, en dus zijn er betere opties!

6. Bedzzzy Circulaire Matrassen Lease

duurzame matras kopen

Bedzzzy is geen aanbieder van boxspring leasen. Maar ze hebben een dusdanig uniek concept dat we dit bedrijf toch graag opnemen in onze vergelijking, en zelfs op plek 4. Wat zo speciaal is aan Bedzzzy is dat je er circulaire matrassen kan leasen. Volgens dit bedrijf belanden er jaarlijks 1,5 miljoen niet herbruikbare matrassen op de Nederlandse afvalbergen. Dit komt door de manier waarop deze matrassen worden geproduceerd. Op een niet-duurzame manier. En nu is het de missie van Bedzzzy om 100% recyclebare matrassen te produceren en deze te verhuren binnen een circulaire systeem. Op een wel-duurzame manier dus! En het proces werkt redelijk simpel.

Het begint door het kiezen van de juiste matras. Niet qua materiaal, want het is alleen gefabriceerd met duurzaam, recyclebaar materiaal. Maar wel qua afmeting kan je de matras op maat maken. Ook kan je eventueel kiezen om ook een recyclebaar bed te leasen. Vervolgens kan je een flexibel abonnement kiezen, die tussentijds opzegbaar is. Of je kan direct hun duurzame matrassen kopen als je dit liever hebt. Vervolgens laat je het matras bezorgen en kan je tot maar liefst 90 dagen proefslapen. Dat is pas service. En na vijf jaar wordt je huidige matras automatisch vervangen voor een 100% nieuw duurzaam matras. Het oude matras wordt gerecycled en 100% opnieuw verwerkt in een compleet nieuw matras. Heel duurzaam dus en beslist een uniek concept met een bijzondere ervaring onder het matras leasen.

circulaire matras leasen

De beste aanbieder voor matrassen

M Line ken je vast wel. Dit merk heeft de beste matrassen in Europa. Zij hebben ook een speciale reeks genaamd Wave matrassen. Wave by M line behoort in de top 3 van beste matrassen volgens de Consumentenbond. Zo scoorde zij het allerbeste op onder anderen de levensduur, veerkracht en ventaliteit. Dankzij een unieke actie kan je nu gratis 125 dagen gratis proefslapen op de Wave matrassen van M Line. Voor meer informatie over het vier maanden gratis proefslapen klik dan op de onderstaande banner. Dan word je doorgelinkt naar de pagina voor deze actie. Ook vind je alle informatie en voordelen van de Wave by M line matrassenreeks. Een goede matras is een van de beste investeringen die je kan doen. Het geeft je namelijk een goede nachtrust met alle positieve gevolgen van dien. Denk daarbij aan meer rust, meer energie, een beter humeur, en ga zo maar door!

5. Leasejemeubels Boxspring

Met lichte twijfel plaatsen wij Leasejemeubels.nl op nummer 3 in plaats van de nummer 2 van hieronder. Je zou kunnen zeggen dat het een gedeelde tweede plaats is. Leasejemeubels richt zich volledig op het leasen van meubels. Logisch, als je de naam bekijkt. Maar deze specialisatie is altijd belangrijk, want gespecialiseerde bedrijven hebben pure focus wat altijd meer voordeel oplevert voor de consument. Naast banken leasen ze ook mooie, luxe boxsprings voor een mooie prijs. In totaal hebben zij 5 modellen waaruit je kan kiezen. De een meer stijlvol dan de ander, want daar is Leasejemeubels goed in: ze leveren trendy design meubels tegen een maandelijks, klein bedrag.

Alhoewel dit een goede leverancier is, staan ze toch op nummer 3. De reden hiervoor is de prijs. De goedkoopste boxspring bij Leasejemeubels.nl is 35 euro per maand. Bij de nummer 2 van hieronder is de goedkoopste 30 euro per maand, en bij de nummer 1 is dit 25 euro per maand. Het verschil tussen 25 en 35 euro is 40% en dat is dus stiekem wel heel hoog. Want dit betekent dat door een luxe boxspring te leasen bij de nummer 1, je 120 euro per jaar goedkoper uit bent. En voor een gehele leaseperiode van vijf jaar is dat dus 600 euro! Bovendien zijn de wat duurdere varianten met nog meer luxe ook allemaal net even iets goedkoper bij de nummer 1, in vergelijking tot de nummer 2 en Leasejemeubels.nl.  Tot slot hebben de nummer 2 en 1 van hieronder meer keuze doordat zij meer modellen aanbieden.

4. Bundles

goedkope boxspring lease vergelijking

Bundles is een opvallend bedrijf waarbij je producten kan leasen. Misschien heb je al eens van ze gehoord in het nieuws, zoals bijvoorbeeld op RTL 4? Dit bedrijf is groot geworden in het leasen van wasmachines. Later zijn ze ook uitgebreid naar drogers en vaatwassers, en nu zelfs ook koffiemachines. Bij dit laatste betaal je per kopje (vanaf 25 cent), het apparaat en de bonen zijn inclusief in het lease abonnement. Zeer innovatief dus! En ook het leasen van een wasmachine, droger of vaatwasser heeft vele voordelen. Zo staat Bundles op de nummer 2 als beste keuze uit wasmachine lease vergelijken. Daarbij is de nummer 1 de allerbeste keuze waarbij je een hoge kwalitet Bosch wasmachine kan leasen voor slechts 9,99 euro per maand. Dat maakt wasmachines leasen voordeliger dan kopen!

Sinds kort heeft Bundles het assortiment uitgebreid en kan je ook bedden leasen. Ik benoem het bewust niet als boxspring, want je hebt alleen de keuze uit een bed. Daarbij zijn er drie opties: de Prince Size slaper (1-persoons), Queen Size (2-persoons) en de King Size (2-persoons, maar dan lekker groot). De prijs start vanaf 34,95 tot 47,95 euro per maand. Dit is beduidend hoger dan de nummer 1 uit deze lijst, zie hieronder. Maar los van de prijs is Bundles zeker wel een goede keuze als lease partij. Mijn advies is alleen dat je de boxspring beter kan leasen bij Bedrent, omdat hun gespecialiseerd zijn in boxspring leasen en echt aanzienlijk goedkoper zijn. Voor een goede boxspring ben je tot wel 50% goedkoper uit bij Bendrent in vergelijking met Bundles. Zo bespaar je dus honderden euro’s per jaar. Wel is Bundles een super keuze voor het leasen van wasmachines, vaatwassers, et cetera. Daarvoor hebben ze een interessant aanbod met vele voordelen. Als je meer wilt weten hierover kan je op deze review over Bundles lezen.

3. Dekbed Discounter Lease

beste keuze boxspring lease

De nummer 3 als beste keuze voor het leasen van een boxspring is Dekbed Discounter Lease. Na het schrijven van een uitgebreide review over Dekbed Discounter, en te hebben vergeleken met de andere boxspring lease aanbieders, is Dekbed Discounter Lease beslist een goede keuze. Het unieke aan Dekbed Discounter Lease is dat ze luxe boxsprings van hoogste kwaliteit betaalbaar maken voor de gemiddelde persoon. Dankzij de hoge kwaliteit tegen een betaalbare lease prijs (in vergelijking tot de rest), kan iedereen genieten van een luxe boxspring voor optimale nachtrust. Dit alles is ze gelukt doordat ze als eerste bedrijf de focus hebben gelegd op het leasen in plaats van verkopen. Zo hebben ze het concept in de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen en optimaliseren.

De prijs is goed, maar wel aan de hogere kant in vergelijking tot de nummer 1. De service is eveneens goed. Zo is gratis levering, gratis montage, gratis onderhoud en reparaties, gratis verhuisservice en zelfs gratis vervanging bij defect allemaal inbegrepen in de maandelijkse lease prijs. Dat maakt het zo bijzonder, de prijs is laag terwijl de service zeer goed is. Daarmee hoef je je nooit meer zorgen te maken over herstel, reparatie of schade aan je mooie nieuwe, en vooral luxe, boxspring. Dit is overigens ook allemaal het geval bij de nummer 1 van hieronder…

Uit onze vergelijking van alle boxspring lease aanbieders is Dekbed Discounter Lease een redelijke keuze. Ze zijn echter minder goed dan de nummer 1 Bedrent van hieronder, maar die wint de strijd omdat ze een betere prijs/kwaliteit-verhouding hebben. Lees verder om te begrijpen hoe en wat.

2. Homediscounter.lease boxspring, meubels en complete woonsets

homediscounter-lease-boxspring-review-vergelijken

Op nummer 2 onder de beste boxspring lease vergelijken staat Homediscounter.lease. Dit is een relatief nieuwe partij actief sinds 2021. Het is aan initiatief van moederbedrijf Homediscounter. Deze leverancier staat vooral bekend om haar unieke deals voor complete woonsets en combi-deals. Anno 2023 komt daar het leaseconcept bij.

Bij Homediscounter.lease heb je de volgende mogelijkheden:

 • Hoge kwaliteit boxspring
 • Luxe banken
 • Meubels, zoals dressoir, kasten, tafels, et cetera
 • complete woonsets

Als beste boxspring lease scoort Homediscounter hoog en komt daarmee op de nummer 2. Let wel dat de nummer 1 van hieronder op vlak van boxsprings echt aanzienlijk beter is. En 20 – 50% goedkoper.

Homediscounter.lease is vooral uniek op vlak van woonsets. Zo kan je een complete woonkamer/woonset leasen vanaf 31 euro per maand. Dat is het beste aanbod wat je kan vinden voor het leasen van meubels. Voor 31 euro per maand heb je een complete inrichting voor een woonkamer.

Meer weten over het aanbod van deze partij? Klik hier voor meer informatie.

1. Bedrent Boxspring lease

beste-boxspring-lease-1

Zoals aangeven is Bedrent.nl momenteel de beste boxspring lease aanbieder in Nederland. Premium boxsprings leasen kan vanaf 25 euro per maand. Zij beheren de productie zelf, opdat zij de kwaliteit kunnen waarborgen. Tevens bieden ze persoonlijke service waar mogelijk. En de prijs/kwaliteit-verhouding maakt Bedrent.nl tot 40% goedkoper dan Dekbed Discounter Lease (nr. 3) en 80% goedkoper dan Bundles (nr. 4) en andere concurrenten!

Klik op deze link met meer informatie over het totale aanbod van Bedrent.nl als beste aanbieder van boxspring leasen!

Ervaring met Boxspring Lease?

Heb jij ervaring met het leasen van een boxspring of bed? Zo ja, wat vind jij van dit concept en ben je er positief over? Laat het ons weten in een reactie hieronder, zodat we elkaar kunnen helpen door te informeren. Natuurlijk wilt iedereen de beste keuze maken. Jouw ervaring zal een waardevolle aanvulling zijn op dit artikel. Sharing = Caring!

Tot slot, wist je dat je ook koelkasten, wasdrogers en luxe wasmachines kan leasen voor slechts een tientje per maand? Hier lees je alles over in dit artikel over wasmachine leasen. Of check eens dit artikel over koelkasten lease vergelijken. Voor nog geen 9,99 euro per maand heb je al een hoge kwaliteit Bosch koelkast in huis!

PS: naast boxsprings kan je ook andere meubels leasen. Denk hierbij aan het leasen van luxe banken tegen een klein, maandelijks bedrag, waarbij je van dezelfde voordelen kan genieten als bij het leasen van een bed.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie