Homediscounter.lease Review en Vergelijken: Boxsprings, Meubels & Meer
9 min. leestijd

Homediscounter.lease Review en Vergelijken: Boxsprings, Meubels & Meer

Beste vergelijker, in deze allesomvattende Homediscounter.lease review nemen we deze aanbieder kritisch onder de loop. We starten met een kritische review over het aanbod. Wat houdt homediscounter.lease in en wat zijn de voor- en nadelen. Vervolgens gaan we homediscounter.lease vergelijken op basis van onze vele reviews en vergelijkingen met andere leaseconcepten.

De centrale vraag is helder: is homediscounter.lease de beste aanbieder voor het leasen van woonsets, meubels en boxsprings?

Lees verder voor een eerlijke, onafhankelijke vergelijking om de beste keuze te maken!

Inhoudsopgave:

Review Homediscounter.lease: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?
Hoe werkt leasen van meubels en boxsprings bij Homediscounter?
Homediscounter.lease vergelijken: beste keuze als lease voor boxspring en meubels?
Homediscounter lease boxspring vergelijken
Homediscounter lease: een complete woonkamer vanaf €31,95 per maand
Homediscounter lease meubels vergelijken
Recensies en ervaringen met Homediscounter.lease
Conclusie Homediscounter.lease Review en Vergelijken

Review Homediscounter.lease: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

reviews-homediscounter-lease

Homediscounter.lease is een zijtak van het bekende Homediscounter. Dit is een grote, landelijke leverancier van meubels, boxsprings en accessoires. Ze staan met name bekend om de beste setdeals met hoge kortingen. Denk dan aan een complete woonkamer, badkamer, tuinsets, et cetera.

Deze review betreft Homediscounter.lease. De essentie is simpel. Je kan nu het gehele aanbod van Homediscounter ook leasen. In plaats van dat je een meubel of complete woonkamer koopt, sluit je een leaseovereenkomst af. Zo kan je bij deze partij zelfs complete woonkamers leasen vanaf een paar tientjes per maand. Dat is uniek en zijn we nog niet eerder tegengekomen.

Op LOISIR.nl reviews en vergelijkingen hebben we veel reviews over lease aanbieders geschreven. Zoals die over meubels leasen vergelijken. We weten dat dit een enorme opkomende trend is. Homediscounter.lease speelt hier op in.

Er zijn zelfs mensen die aangeven dat Nederlanders in 2025 amper nog bezittingen hebben. Dat wij vooral overgaan op een leasemaatschappij en/of sharing economie. Dat is, dat we materialen met elkaar delen. Hier heb ik mijn twijfels over, omdat leasen voor- en nadelen kent. Daarentegen is het in sommige gevallen slim om wel voor leasen van meubels en boxsprings te kiezen.

Wat ik ook een goede optie vind is het lease van huishoudapparaten zoals koelkasten, wasmachines, et cetera. Vanuit Bosch hebben ze een duurzaamheidsinitiatief opgericht. Daar kan je dit soort apparaten leasen tegen een kleine prijs vanaf €9 per maand. Het goede aan dit initiatief is dat het gebeurt op basis van circulaire economie en duurzaamheid. Zo dragen we bij aan een beter milieu. Meer hierover lees je in deze review over BlueMovement.

Uit de review over Homediscounter.lease bekom ik de volgende voor- en nadelen.

Voordelen van Homediscounter.lease

 • Boxsprings, meubels en/of complete woonkamers inrichten vergt een hoog startkapitaal. Een initiële investering van 5.000 euro is nog maar het begin. Een voordeel van homediscounter.lease is dat je al complete woonkamers kan leasen vanaf 39,95 euro per maand. Oftewel: je kan grote geldbedragen spreiden over de tijd
 • Meubels leasen is ideaal voor tijdelijke situaties, zoals: studentenkamer, renovatie, verhuizing, expats, et cetera
 • Een groot voordeel bij homediscounter.lease is dat alles inbegrepen is tegen een vaste prijs, maandelijkse prijs. Dit betekent: gratis levering en montage. En vooral belangrijk: gratis reparatie en onderhoud
 • Dit voorkomt stress en kopzorgen over kapotte meubels. Bij schade of zelfs vlekken, komt homediscounter.lease het gratis oplossen. Handig voor gezinnen met drukke kinderen (welke zijn niet druk?) en huisdieren (hondenpoten die de bank wéér vies maken met vlekken als gevolg)
 • Uniek aan deze leverancier is dat ze complete woonsets aanbieden voor slechts 31 euro per maand

Lees hier alle voordelen van deze partij

Nadelen van Homediscounter.lease

 • Op de lange termijn is leasen van meubels en boxsprings meestal duurder. Alleen in uitzonderingen wanneer je, onbedoeld, frequent schade hebt, kan leasen goedkoper zijn vanwege de gratis reparatie

Om de maximale waarde uit leasen te halen, wil je kiezen voor de beste aanbieders. Dit betekent de beste prijs/kwaliteit-verhouding, waarbij het maandelijkse leasebedrag zo laag mogelijk is.

In deze review gaan we Homediscounter.lease vergelijken op prijs en kwaliteit. Maar eerst nog iets kort over hoe het concept van leasen werkt.

Hoe werkt leasen van meubels en boxsprings bij Homediscounter?

homediscounter-lease-vergelijken

Stel, je hebt behoefte aan een nieuwe bank, een betere boxspring die lekkerder slaapt, of je wilt de totale woonkamer op de schop gooien. In dit geval mag je de portemonnee trekken. Een nieuwe bank kost al snel €1000. Een luxe boxspring passeert de €2000. En een complete woonkamer vergt de hoofprijs.

Nu heb je twee opties: (1) je geeft duizenden euro’s uit en krijgt wat je wilt, of (2) je neemt genoegen met minder kwalitatieve meubels zodat je veel centen bespaart

Vanuit economisch oogpunt is optie 2 de beste. Maar, wij leven vandaag. We willen genieten in het nu. En dus kiezen we toch liever om ons huis, waar we vrijwel ons hele leven in doorbrengen, in te richten zoals wij dat willen. En daarom gaan we voor optie 1.

Homediscounter.lease en andere lease aanbieders bieden een alternatief voor optie 1.

Via deze partijen kan je luxe banken, de beste boxsprings, en zelfs complete woonkamers leasen tegen een klein, maandelijks tarief. In plaats van eenmalig duizenden euro’s te spenderen, kan je de meubels ook “lenen” tegen een bedrag vanaf €25 per maand.

Zo leg ik bijvoorbeeld in deze review over Bedrent.nl uit waarom hun de beste lease aanbieders zijn voor boxsprings. Normaliter kosten die krengen >€2000. Dit doen we, omdat een goede nachtrust waardevol is. Maar via die partij kan je zo’n luxe boxspring lease vanaf €25 p.m. Best ideaal voor wie dat wenst.

Op de lange termijn is leasen waarschijnlijk duurder. Toch geeft het interessante voordelen zoals aangegeven. Met name de combinatie tussen een lage, vaste maandelijkse prijs in ruil voor luxe meubels. Daarbij is gratis reparatie en onderhoud inbegrepen. Dit betekent dat je méér voordeel behaalt bij het leasen van dure en luxe meubels en boxsprings.

Meer weten? Lees hier verder over hoe het werkt.

Homediscounter.lease vergelijken: beste keuze als lease voor boxspring en meubels?

Is Homediscounter.lease de beste keuze voor het leasen van meubels? Laten we Homediscounter lease vergelijken op prijs, kwaliteit en aanbod. Uit de vele reviews en vergelijkingen die wij hebben geschreven kunnen we een goed overzicht maken van de beste aanbieders.

We gaan kijken naar drie categorieën, namelijk (1) boxspring, (2) complete woonkamers en (3) losse meubels zoals banken en eettafels.

Op naar de vergelijking!

Homediscounter lease boxspring vergelijken

homediscounter-lease-boxspring-review-vergelijken

Voorbeeld boxspring lease. Bron: Homediscounter.lease

Boxsprings zijn al jaren populair om te leasen. Zij bieden het meeste waarde voor je geld binnen een leaseabonnement. Een goede nachtrust is een must. We hebben een druk leven. Veel verwachtingen en veel verplichtingen. Iedere dag willen we optimaal presteren, maar ook kunnen genieten van de kleine momenten. Als je dan kut geslapen hebt, kan dit nogal eens een uitdaging zijn.

Iedereen kent de voordelen van heerlijk slapen.

De volgende ochtend is alles beter. De vogels fluiten, de zonsopkomst verwarmt je lichaam en je voelt je goed, fit en sterk. Klaar om de wereld te veroveren.

Oké ik liet mij even gaan. Terug naar de essentie 😉.

Als we homediscounter lease vergelijken op boxspring leasen. Is het dan de beste aanbieder?

Een groot voordeel van deze partij is dat zij een van de grootste verkopers zijn in boxsprings en meubels. Ze kopen groot in en kunnen daardoor extra inkoopvoordelen behalen. Dit resulteert in een lagere prijs. Op basis van prijs/kwaliteit-verhouding scoort Homediscounter.lease goed. Zo heb je twee goedkopere modellen van €39,95 en €41,95 per maand. Dit is goede kwaliteit. De echte luxe boxsprings beginnen vanaf €54,95 per maand.

Uit vergelijking is Homediscounter.lease niet de beste keuze. Er is één partij die een beter aanbod heeft. Waarbij je zeer luxe, eigengemaakte boxsprings kan leasen vanaf €25 per maand.

Wil je weten wat de beste aanbieder is? Klik hier voor de beste boxspring lease vergelijken

Homediscounter lease: een complete woonkamer vanaf €31,95 per maand

In de review van Homediscounter hierboven gaf ik al aan dat zij bekend staan om de beste setdeals. Oftewel, combideals. Omdat zij deze massaal verkopen, kunnen ze hoge kortingen krijgen vanuit inkoop.

Bij homediscounter.lease vergelijken kom ik tot de conclusie dat ze wel de beste aanbieder zijn voor complete woonkamers leasen.

Een luxe boxspring kan je leasen vanaf circa €25 – €65 per maand bij de beste aanbieders. Maar bij homediscounter.lease kan je een complete woonkamer leasen vanaf €31,95 per maand! Dat is serieus aantrekkelijk. Normaliter kost een woonkamer inrichten meer dan €3000 (op zijn minst).

En het aanbod is serieus goed voor zo’n lage prijs. Dit zijn voorbeelden:

woonsets-lease-reviews-vergelijken

Meer weten? Bekijk hier het actuele aanbod van alle complete woonkamers

Homediscounter lease meubels vergelijken

Het aanbod is heel groot. Ze bieden veel verschillende soorten meubels aan. Zo kan je deze meubels leasen bij homediscounter.lease (review):

 • Boxspring
 • Luxe banken
 • Complete woonkamers
 • Complete tuinsets
 • Veel meubels zoals dressoirs, tafels, kasten, vitrines & meer

Er zijn hedendaags niet gek veel aanbieders voor meubels lease. Dit maakt het vergelijken met homediscounter.lease wel beperkter. De pioniers zijn leasejemeubels.nl en lease.dekbed-discounter. Beide partijen zijn echter behoorlijk teruggezakt in kwaliteit. Zo bieden ze op leasejemeubels.nl vandaag de dag niet eens meer producten aan. De exacte reden weet ik niet.

Daardoor blijft homediscounter.lease als een van de weinige serieuze partijen over voor meubels. De meeste losse meubels beginnen met een leaseprijs vanaf 19 euro per maand. Na uitgebreide review en vergelijking blijkt dat deze prijs aan onderkant van de markt zit. Maar dan nog is het kopen van een meubel veel aantrekkelijker. Het leasen van meubels is mijns inziens niet slim.

Slimmer is om te kiezen voor het leasen van de complete woonkamers. In plaats van 19 euro per maand ben je dan 31 euro per maand kwijt. Maar dan heb je wel een complete set. Dat geeft dus veel meer waarde voor je geld.

Meer informatie? Klik hier voor het gehele aanbod van woonsets, meubels en boxsprings leasen bij Homediscounter.lease.

Recensies en ervaringen met Homediscounter.lease

Er zijn online veel recensies en klantenervaringen te vinden met Homediscounter. Dit is niet hetzelfde als homediscounter.lease, wat relatief nieuw is. Toch kunnen we hier wel wat van leren. Zo zijn er behoorlijk wat negatieve google reviews. Van de 84 reviews krijgen ze een score van 3,3 uit 5. Wanneer ik de recensies bekijk gaan de 1-sterren reviews en klachten vooral over (1) te late levering of (2) dat mensen alleen online kunnen bestellen. De te late levering heeft te maken met het huidige grondstoffen tekort. Dat is overmacht. En dat mensen naar een winkel rijden die dicht is, klinkt voor mij als slechte voorbereiding. Anderzijds moet Homediscounter hier wel beter over communiceren.

Bij deze: je kan bij homediscounter.lease beter online bestellen. Dat bespaart je een kansloos ritje, of zoals deze Homediscounter review aangeeft:

klachten-homediscounter

Vervelend Mike!

Dan nu een review van Homediscounter.lease omtrent ervaringen en klantenrecensies. Hieronder vind je een overzicht vanuit de website:

homediscounter-lease-ervaringen

Meer informatie over Homediscounter.lease reviews en ervaringen? Klik hier voor meer informatie.

Conclusie Homediscounter.lease Review en Vergelijken

Na deze homediscounter.lease review weten we dat het een recent initiatief is van de online meubelgigant Homediscounter. Het concept is volledig gericht op het leasen van complete woonkamers, meubels en boxsprings. Dit betekent dat je voor een vaste, maandelijkse prijs luxe meubels en boxsprings kan “huren”. De producten blijven eigendom van de leverancier. In ruil daarvoor geniet je van gratis levering en montage. Vooral de eeuwigdurende gratis reparatie en onderhoud is het grootste voordeel van dit leaseconcept.

Over de lange termijn is Homediscounter.lease duurder dan simpelweg kopen van meubels. Toch zijn er een paar goede argumenten vóór dit concept. Zo kan je in de eerste plaats luxe meubels en -boxsprings in huis nemen zonder duizenden euro’s neer te tellen. Ook biedt leasen meer comfort en gemak. Immers, je hebt er geen omkijken meer naar en reparatie en onderhoud is gratis bij een ongeluk. Let wel op de condities uiteraard.

Na het vergelijken van Homediscounter.lease is bekend dat hun de beste aanbieder zijn voor het leasen van complete woonkamers of woonsets. Wat betreft boxspring zijn er betere aanbieders. En het leasen van losse meubels is relatief duur. Maar het leasen van een complete woonset kan al vanaf 31 euro en dat is uit vergelijking zeer goedkoop.

Wil je de woonsets bekijken? Of gewoon meer informatie? Klik hier voor meer informatie.

Wat zijn jouw ervaringen met homediscounter.lease? Laat het mij weten in een reactie hieronder 😊.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie