Boxspring Afbetaling of Lease: Beste Financiële Keuze?
3 min. leestijd

Boxspring Afbetaling of Lease: Beste Financiële Keuze?

Beste vergelijker, ben je benieuwd naar wat financieel beter is: een boxspring afbetalen of leasen? Dit is een goede vraag omdat er belangrijke verschillen met voor- en nadelen zijn. In sommige gevallen is het verschil in kosten tussen boxspring afbetaling vs. lease erg fors.

In dit artikel lees je de verschillen. Ook geven we concrete tips waarop je moet letten in je keuze. En tot slot vind je inspiratie voor de beste keuzes voor het afbetalen vs. leasen van een luxe bed voor een goede nachtrust!

Lees snel verder

Inhoudsopgave

Wat is het verschil tussen boxspring afbetaling en leasen?

boxspring-afbetaling-of-lease

Er zijn grote verschillen tussen boxspring afbetaling of leasen. Zo resulteert een afbetaling in een BKR registratie, omdat je hierbij in feite geld leent. Wanneer je meer dan 250 euro krediet leent (voor afbetaling) en het krediet langer dan één maand loopt, zal je een BKR registratie ontvangen. Dit is nadelig voor wanneer je nieuw krediet wilt aanvragen, zoals bijvoorbeeld het aankopen van een (nieuw) huis.

Bovendien betekent afbetalen dat je vaak rente betaalt. Let goed op de aanbieding of ze een (hoge) rente hanteren. In dat geval kan je wellicht beter een boxspring leasen.

Een boxspring lease leidt, in tegenstelling tot afbetaling, niet tot BKR registratie.

Toch kent ook leasen een groot nadeel. Bij leasen huur je de boxspring. Je wordt er geen eigenaar van. Bij afbetalen is dit wel het geval. Stel dat je er vijf jaar over doet om de boxspring terug te betalen. Na vijf jaar ben je eigenaar van het meubel. Als je wilt, kan je het verkopen waarbij de opbrengst voor jou is.

Bij een boxspring leasen ben je, in tegenstelling tot afbetaling, geen eigenaar.

Je huurt de boxspring voor een afgesproken periode. Dit kent echter ook weer grote voordelen, waarover we hieronder meer vertellen.

Let op: er zijn grote prijsverschillen bij boxspring afbetalen of leasen. Kies voor de beste aanbieders, omdat zij een veel betere prijs/kwaliteit-verhouding bieden.

Meer weten? Klik hier voor ons onderzoek naar de beste boxspring lease vergelijken.

Voor- en nadelen tussen boxspring afbetalen of leasen

boxspring-huren-of-afbetalen-vergelijken

Soms kan je niet anders dan een product op afbetaling bestellen. Neem een boxspring als voorbeeld. Een goede, luxe boxspring kost al snel duizenden euro’s. Niet iedereen heeft dat even bij kas. Is ook geen probleem. En we begrijpen de keuze voor en luxe boxspring. Immers, een goede nachtrust is onbetaalbaar.

Puur vanuit financieel perspectief is het beste om een goedkope boxspring te kopen. Desnoods tweedehands. Maar nogmaals: goede kwaliteit is onbetaalbaar dus wij begrijpen de keuze.

Dan rest de vraag: boxspring afbetalen of leasen?

Zoals hierboven aangegeven zijn er voor- en nadelen. Bij boxspring afbetalen is het grootste voordeel dat je kan aflossen in termijnen, waarbij je aan het einde van de rit eigenaar bent van de boxspring. Het grote nadeel is dat je BKR registratie krijgt én mogelijk hoge rente betaald. Let goed op dit laatste, de kosten kunnen zeer hoog oplopen.

Het leasen van een boxspring heeft als nadeel dat je geen eigenaar bent. Maar uit onze ervaringen en reviews zien we wel veel voordelen, zoals onder meer:

  1. Je kan een luxe boxspring van duizenden euro’s huren vanaf €25 per maand
  2. Gedurende het lease contract is alles inbegrepen. Dit betekent: gratis service, gratis verhuizen, gratis reparatie bij schade en zelfs inruilen indien kapot
  3. Geen BKR registratie

Bij afbetaling van een boxspring krijg je geen all-in onderhoud en service. Bij leasen is dit wel het geval. Daarom kan in sommige gevallen leasen zelfs goedkoper zijn.

Kies wel voor de beste aanbieders met goede prijs/kwaliteit-verhouding.

Uit ons onderzoek is de beste keuze op dit moment Bedrent. Lees hier onze Bedrent review voor meer informatie.

Beste financiële keuze: boxspring afbetalen of lease?

Wat is goedkoper: een bed / boxspring huren of afbetalen? In de meeste gevallen is afbetalen goedkoper. Dit is echter alleen het geval wanneer er geen of hele lage rente wordt gehanteerd. Bij een hogere rente betaal je extra. De kosten kunnen oplopen tot honderden euro’s aan rente. Dat is zonde en weggegooid geld.

De beste financiële keuze is derhalve: koop een goedkope boxspring.

Wil je dit niet omdat je bijvoorbeeld slecht slaapt op last van je rug krijgt?

In dit geval is het inderdaad nodig om te kiezen voor een luxe boxspring. Een die van echt goede kwaliteit is. En dan ben je al snel duizenden euro’s kwijt.

Wanneer je zo’n boxspring gaat afbetalen met hoge rente, is dat een duur grapje. In dat geval kan je misschien beter kiezen voor leasen. Het voordeel is dat je dan een klein maandelijks bedrag betaalt. Aan het einde van de rit ben je wel wat duurder uit, maar je bent in ieder geval verzekerd van de kosten. Immers, bij schade wordt herstel gratis uitgevoerd waardoor er geen onverwachte bijkomende kosten zijn.

Het leven bestaat uit keuzes maken. Wil je kiezen voor leasen, bedenk dan goed voor welke aanbieder jouw keuze valt. Bekijk eerst deze top 3 beste boxspring lease alvorens je kiest!

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie