Ready to party(wear): de leukste party outfits van dit moment!

It’s the most wonderful time of the year… En dat betekent dat we mogen uitpakken met onze party outfits! Iedere familie en of vriendengroep heeft weer zijn eigen tradities voor wat betreft de feestdagen. Of je nu aan het kerstdiner schuift bij je (schoon)ouders of op stap gaat tijdens kerstavond, er feestelijk uitzien is een must tijdens deze feestdagen. Ga jij voor de totale glamour look of voor comfort op de bank? Wij geven je voor iedere keuze graag wat advies over de leukste party outfits van dit moment!

De totale glamour look party outfit

Tijdens de feestdagen mag je uitpakken en als je daarvan houdt, is dat natuurlijk het uitgelezen moment om dit met beide handen aan te pakken. Pailletten, glitters en fluweel: mix and match erop los. Luxe stoffen in kleuren als zwart, grijs, rood, goud en zilver komen tijdens het feestseizoen voorbij. Niks is te gek voor party outfits! Het fijne aan de mode dezer tijd is dat je veel kledingstukken buiten de feestdagen ook al in feestelijke sferen tegenkomt. Zo is een pantalon met glitter er in verwerkt tegenwoordig helemaal niet raar meer om naar je werk te dragen. Voor je party outfit combineer je deze pantalon met een doorzichtige top met een mooie bralette eronder. Voor je office look ga je voor een klassieke, witte blouse. Ga jij voor een echte over the top party look? Kies dan voor een feestjurk met pailletten of in het fluweel. Stijl hem af met een glitter panty, een paar mooie hakken en statement oorbellen. Steek je haar op of doe je haar in de krul. Hoe meer glitter en shine, hoe feestelijker je party outfit is.

Meer uitdagende glamour party outfits kan je vinden via mijn favoriete link voor shoppen van feestkleding.

De foute kersttrui party outfits

Een trend die we ieder jaar groter zien worden is de foute kersttrui. Waar eerst een enkeling te zien was in zo’n bijzonder opvallende trui, is het nu haast niet meer weg te denken aan het kerstdiner. Tegenwoordig is het zelfs modern om als familie dezelfde kersttrui te dragen en hier dan een kiekje van te maken bij de kerstboom. Lekker cliché, maar wij houden ervan! Zo’n foute trui is niet alleen super hip, maar ook nog eens praktisch. Vaak zitten wij vrouwen ons te verkleumen in de mooiste kerstkleding met korte mouwen en een dunne panty. Met zo’n lekker dikke trui krijg je het niet zo snel koud. Daarnaast ben jij het gesprek van ieder feestje, omdat jij zo opvalt met jouw unieke trui. Bij Dresscode hebben ze ook een leuk artikel over foute kersttruien. Het geeft in ieder geval een hele feestelijke en gezellige sfeer, de foute kersttrui als party outfit. En op een kerstfeestje van het werk moet dat gewoon kunnen ;)!

Van basic naar feestelijk

De little black dress, een basisstuk dat iedere vrouw wel in haar kast heeft hangen. Wat is er meer geschikt voor tijdens de feestdagen, dan een dergelijke jurk? Precies, niks! Uit praktisch oogpunt is deze keuze snel gemaakt, omdat je dit item waarschijnlijk al in je kast hebt hangen. Daarnaast is het ethisch ook verantwoord, omdat een zwarte jurk met een panty en de juiste accessoires al gauw feestelijk is. Om je jurk wat meer aan te kleden, moet je wel weten welke accessoires jouw party look helemaal afmaken. Statement oorbellen, zoals grote ringen of hangers geven je feestkleding al gauw wat extra’s. Mooi is om hierbij je haar op te steken om zo je oorbellen beter zichtbaar te maken. Anderen sieraden, zoals een ketting die dieper in je decolleté valt, passen ook mooi bij een jurk of top die wat lager uitgesneden zijn. Hierdoor leg je daar nog extra het accent op. Voor tijdens een feestje is het ook makkelijk om een tasje mee te nemen die matcht bij je feestkleding. Een clutch is een item dat goed matcht bij dergelijke looks. Deze tasjes zijn vaak al uitgevoerd in een feestelijke stijl, zoals luxe stoffen of pailletten. Kies voor een variant waar ook een dun hengsel aan zit, zodat je hem eventueel ook over je schouder heen kunt hangen.

Mijn favoriete clutches shop ik altijd via deze link, met hele trendy modellen van hoge kwaliteit en ook vaak met mooie kortingen!

Total look (partywear / party outfits)

Naast alle accessoires kun je jouw look ook afmaken met een frisse knipbeurt of mooie manicure. Let op, vergeet niet een aantal weken van tevoren een afspraak in te plannen bij de kapper of schoonheidsspecialiste, want het kan er tijdens de feestdagen behoorlijk druk zijn. Heb je een bijzonder feestje waarbij je extra wil uitpakken? Kies er dan voor om je haar mooi op te laten steken bij de kapper. Dit blijft vaak uren goed zitten en het voorkomt jou een hoop tijd en zorgen. Een andere mogelijkheid is om jezelf thuis lekker te verwennen met bijvoorbeeld een voedend masker. Neem de tijd voor jezelf, pak er een boek bij en relax.

Een ander leuk concept om echt even bij te komen na de feestdagen is de beauty box. Zelf ben ik member bij Goodiebox, waarbij ze mij iedere maand een nieuwe beauty box opsturen waarin allerlei leuke goodies en beauty producten zitten. Een gaaf concept! Als je er meer over wilt weten kan je eens dit artikel over Beauty Box vergelijken lezen!

We hebben tijdens de feestdagen al een hoop verplichtingen. Denk daarom ruim van tevoren na over wat voor outfit jij wilt dragen tijdens deze dagen, zodat je niet op het laatste moment daar ook nog eens over moet gaan stressen. Je zal niet de eerste zijn die kerst stress krijgt van de feestdagen! Laat je daarom inspireren en helpen door artikels over wat voor outfits je kan dragen tijdens de feestdagen. Of vind hier nog meer feestkleding inspiratie! En vergeet niet: het belangrijkste aan de feestdagen is het samenzijn met vrienden en familie. Hele fijne feestdagen en tot de volgende fashionblog!