10x de beste automatische stofzuiger van nu
10 min. leestijd

10x de beste automatische stofzuiger van nu

Recentelijk heb ik zelf een automatische stofzuiger gekocht. Alleen vond ik het verre van eenvoudig om de juiste keuze te maken, want er zijn heel veel robotstofzuigers verkrijgbaar. Hierdoor kreeg ik het idee om een inspiratieblog te schrijven met de 10 beste automatische stofzuigers voor thuis, gebasseerd op mijn eigen onderzoek. Dus om jullie te helpen heb ik de 10 beste robotstofzuigers voor jullie op een rijtje gezet. Wel in willekeur hoor! Tijdens mijn vergelijking heb ik gekeken naar zowel de prijs als kwaliteit. Want sommige automatische stofzuigers zijn goedkoop, maar geven wel een vergelijkbare kwaliteit als een duurdere robotstofzuiger. Dan is in mijn ogen het goedkopere model beter, omdat het je minder geld kost voor dezelfde prestatie.

Een laatste tip voordat we doorgaan naar onze lijst: een automatische stofzuiger is ook een ideaal cadeau voor vrouwen, maar ook een perfect cadeau voor mannen. Want zo hoef je nooit meer ruzie te maken over wie er zal stofzuigen! Het heeft mij en mijn vriend veel geholpen, en het is pure gemakszucht ;).

#1 iRobot Roomba 980 Robotstofzuiger

beste automatische stofzuiger

Ik ga onze top 10 van de beste automatische stofzuigers beginnen met de supergave iRobot Roomba 980. Zelf heb ik deze automatische stofzuiger niet gekocht, omdat het helaas ook een van de duurdere modellen is. (welke ik wel heb gekocht lees je verder in deze blog). Maar eerlijkgezegd was dit wel mijn eerste keus als robotstofzuiger. En dat komt doordat het simpelweg de beste technologie van allemaal heeft. Zo heeft de Roomba 980 in 2018 de Tech Award gekregen als een van de beste producten in haar categorie. Volgens mij maakt deze automatische stofzuiger nog beter schoon dan mijn eigen vriend…

Deze slimme stofzuiger maakt jouw huis schoon met dank aan een laser. Hierdoor vermijdt het meubels en maakt vrijwel je gehele huis schoon. Dit is belangrijk want sommige robotstofzuigers slaan grote stukken over. Ook handig is dat je de stofzuiger kan programmeren en besturen via je Smartphone of tablet. Bovendien kan de Roomba 980 zowel over vloer als tapijt schoonmaken, en zodra de batterij leeg is rijdt hij zelf terug naar het oplaadstation. Maar het heeft nog veel meer functies, dus als je de prijs van 719,- euro niet te hoog vindt kan je hier meer informatie vinden over de geniale iRobot Roomba 980.

Even iets anders: wist jij dat mensen hun robotstofzuiger een eigen naam geven? Stel dat jij er eentje hebt of gaat kopen, hoe zou jij hem dan noemen? Deel je naam onderaan bij de reacties, dat lijkt mij leuk!

#2 Blaupunkt Bluebot XEasy automatische stofzuiger

top 10 beste automatische stofzuiger

Oke, toegegeven: de iRobot Roomba 980 is super gaaf maar wel aan de prijzige kant. Dus voor wie een minder budget heeft, is de Blaupunkt Bluebot XEasy automatische stofzuiger ook een optie. Vergeleken met de Roomba 980 heeft deze minder kwaliteit, maar dat is ook logisch want de prijs ligt met 247,- euro veel lager (retourneren kan binnen 55 dagen). Dit model is 2,5x zo goedkoop, en dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de kwaliteit. Maar wat kan de XEASY Bluebot van Blaupunkt dan wel?

Deze automatische robotstofzuiger heeft in vergelijking tot haar goedkope prijs toch
een opvallend sterk schoonmaak vermogen. Hiermee bedoel ik dat het zowel kleine
als grote stoffen opruimt, en dat is waar de robot voor bedoelt is. Het enige
nadeel is eigenlijk dat deze autmoatische robotstofzuiger niet zo slim is in
vergelijking tot bijvoorbeeld de Roomba 980. Ja, die is dan ook wel bijzonder
slim, maar het is gewoon geod om te weten dat de XEasy vast kan komen te zitten
onder bijvoorbeeld een dressoir. Zolang je niet zulke “obstakels”
hebt, is het een prima schoonmaak hulpje voor in huis. Goed om te weten is dat
de high-tech snufjes ontbreken. Zo kan je de XEasy niet bedienen via een app,
maar gewoon met eenvoudige knoppen. (wat ook gewoon prima is toch?).

#3 iRobot Braava 390T Dweilrobot

beste dweilrobot

Met de iRobot Braava 390T speel ik eigenlijk een beetje vals. Want dit type is namelijk geen automatische stofzuiger, maar een dweilrobot. Deze automatische dweilrobot is perfect voor mensen die niet zo vaak een vieze vloer hebben, maar wel houden van een mooie, blinkende vloer. Zo kan deze dweilrobot tot wel 32 vierkante meter spik en span schoon dweilen. Super handig voor wanneer je vloer vaak vies wordt door modder of ander soort vuil dat ook met een dweil kan worden schoongemaakt. De automatische dweilrobot houdt bij waar hij is gebleven en gaat na opladen weer op dat plekje door met schoonmaken. Het werkt goed voor alle soorten harde vloeren. Maar werkt niet op tapijt en vloerkleden.

#4 Goedkope robotstofzuiger Dirt Devil Spider

beste automatische stofzuigers

De Dirt Devil Spider is een van de goedkope automatische stofzuigers die ik heb kunnen vinden die toch nog best goed presteert. Uiteraard werkt deze robotstofzuiger wel minder goed dan anderen, maar deze is wel beduidend goedkoper. Vergeleken met andere stofzuigers zal de Dirt Devil Spider niet zo goed schoonmaken in de hoekjes, en doorheen heel het huis. Dus waarom zou je deze automatische stofzuiger kopen? Ik kan twee redenen bedenken, namelijk budget en eenvoud. Allereerst qua budget is dit een van de goedkoopste modellen, waardoor het een goedkope schoonmaak knecht is. Maar deze stofzuiger is wel gewoon geschikt voor als je een eenvoudig en klein huisje hebt zonder drempels en zonder te veel hoeken. Grote korrels ruimt deze niet zo goed op, dus als je bijvoorbeeld katten korrels in het huis hebt dan zou ik voor een betere automatische stofzuiger gaan zoals de Xiamoi van hieronder (nr 6). Maar nu eerst een robotstofzuiger met tevens een dweilfunctie!

#5 ILIFE V50 Robotstofzuiger met dweilfunctie

top 10 beste automatische stofzuigers

ILIFE V50 is een automatische robotstofzuiger met dweilfunctie. Een 2-in-1 dus. Om te beginnen is de prijs van dit model erg interessant, namelijk 159,95,- euro. Het is geen high-tech automatische stofzuiger, maar functioneert wel gewoon prima. Zo kan het op drie standen het huis schoonmaken, waardoor je zowel kriskas, in hoeken als in cirkels het huis schoon houdt. De ILIFE V50 heeft tevens geen enkele moeite met tapijt of andere soorten vloerkleden. Hierdoor is het eigenlijk wel in ieder huis inzetbaar. Alleen het opladen duurt wel langer dan bij andere automatische stofzuigers, namelijk zo’n 350 minuten. Als je een wat kleiner huisje hebt is dit eigenlijk wel een prima keuze.

Nu gaan we door naar de robotstofzuiger waar mijn keuze uit eindelijk op gevallen is!

#6 Automatische Robotstofzuiger met dweilfunctie Xiaomi Mi Roborock S50

top 10 beste robotstofzuiger

Dit is hem dan, mijn favoriete keuze onder de automatische stofzuigers. Na veel onderzoek gedaan te hebben, is mijn keuze gevallen voor de Xiaomi Mi Roborock. En na twee maanden in gebruik heb ik er nog steeds geen spijt van! De Xiaomi Mi robotstofzuiger kan alles wat de duurste robotstofzuigers ook kunnen, maar is alleen wel een stuk goedkoper. Namelijk slechts 499,- euro. Waarom ik met zekerheid heb gekozen voor dit model is omdat ik ook het bedrijf Xiaomi ken. Dit is een zeer sterk opkomend Chinees bedrijf, maar maakt gewoon echt prima technologie. Het enige verschil met merken zoals iRobot en Philips? Dat is een lagere prijs…

Zoals gezegt kan deze automatische robotstuifzuiger vrijwel alles. Zo kan de Roborock zowel stofzuigen als dweilen en bevat het alle high-tech snufjes. Wat ik zelf super handig vind is dat je een virtuele muur kan programmeren met behulp van magnetische strips. Hiermee voorkom ik dat de robotstofzuiger onder mijn dressoir gaat, en hierdoor komt hij eigenlijk nooit vast te zitten. Want het heeft ook een ingebouwde anti-vastloopsysteem. Zo trekt hij zichzelf gemakkelijk los bij snoeren en dergelijke. Een ander groot pluspunt in vergelijking tot andere robotstofzuigers is dat de Roborock al is opgeladen in slechts 30 minuten. Terwijl hij wel 2,5 uur lang kan schoonmaken. Je huis wordt dus volledig schoongemaakt, iedere dag weer!

Uit eigen ervaring kan ik jou de Xiaomi Mi Roborock sterk aanbevelen als jouw (nieuwe) automatische stofzuiger. Het doet alles wat ik ervan verwacht en ben er zeer positief over, net als alle andere reviews. Ik heb alleen nog geen naam verzonnen voor mijn schoonmaakhulpje ;)!

#7 MEDION MD18500 automatische stofzuiger

top 10 beste robotstofzuigers

Nog een goedkope automatische stofzuiger is de Medion MD18500 Robotstofzuiger. Met slechts 109,- euro is dit een van de goedkoopste automatische stofzuigers die ik heb gevonden, maar die nog wel enigzins goed schoonmaakt. De Medion MD18500 bevat ondanks haar lage prijs toch enkele goede functionaliteiten zoals dat het programmeerbaar is via de app, zichzelf oplaadt en daarna weer schoonmaakt op de plek waar het gebleven is, kan over tapijt en vloerkleden rijden en schoonmaken en neemt vuil mee. Aan de andere kant heeft deze automatische stofzuiger een kleine accu, waardoor het maar 1,5 uur schoonmaakt. Daarna heeft hij zo’n 4,5 uur oplaadtijd nodig.

Dus buitenom de lange oplaadtijd is het een goed functionerende robotstofzuiger voor een goedkope prijs. Daarmee behoort hij zeker tot mijn top 10 beste automatische stofzuigers, en is dit een zeer goede keuze voor kleine tot gemiddelde huishoudens waarvan de oppervlakte niet al te groot is.

#8 Philips SmartPro automatische stofzuiger

review beste automatische stofzuigers

Toen ik mijn zoektocht naar de beste automatische stofzuiger had afgerond, twijfelde ik tussen drie hele goede robotstofzuigers. Dit waren de iRobot Roomba 980 (de nummer 1 uit deze lijst), de Xiaomi Mi Roborock (mijn winnaar) en de Philips SmartPro FC8778/01 automatische stofzuiger. Want ook deze Philips robotstofzuiger is een zeer goede keuze kijkende naar de prijs/kwaliteit-verhouding. Zo is dit model verkrijgbaar voor 342,99,- euro, tegen een zeer goede kwaliteit.

Pluspunten aan dit model is dat het snel schoonmaakt dankzij een extra breed mondstuk. Verder zitten er high-tech snufjes op zoals infrarood sensor waardoor de automatische robotstofzuiger obstakels (lampen, kasten) kan vermijden. Ook zeer handig, iets wat echt frustaties voorkomt, is het anti-vastloop systeem. Mocht het nu ergens vast komen te zitten, dan is er een grote kans dat hij zelf los komt.

De reden dat ik voor de Xiaomi Mi Roborock had gekozen en niet voor deze Philips robotstofzuiger, is omdat de Roborock ook een dweilfunctie bevat. Dat was voor mij de doorslaggevende factor, maar beide stofzuigers werken super goed!

#9 iRobot Roomba e5 automatische stofzuiger

beste automatische stofzuigers vergelijken

De laatste automatische stofzuiger uit mijn top van het merk iRobot is de iRobot Roomba e5. De e5 is niet voor niks gekozen als beste recensies op Kieskeurig.nl. Het is een slimme stofzuiger die na een paar keer stofzuigen de kamers en patronen goed leert kennen. Zodra hij zijn weg na een paar keer heeft gevonden, maakt hij heel goed schoon. Dit model is voor ieder huishouden geschikt, want het kan over zowel harde vloeren, tapijt, vloerkleden en drempels tot 2 centimer. Bovendien heeft het geen probleem met haren van huisdieren. Een bijzondere functie die niet veel andere automatische stofzuigers hebben, is de vuildetectie. Hierdoor herkent de e5 meer vervuilde gebieden en zorgt ervoor dat deze extra schoon worden.

iRobot heeft een aantal goede automatische stofzuigers, en de e5 behoort tot een soort van middenklasse (met de 980 van hierboven als de beste). Het is een prima keuze voor huishoudens met verschillende vloeren, met huisdieren en met een gemiddeld budget. De prijs van dit model is eveneens gemiddeld, namelijk 389,- euro.

#10 Neato Botvac D7 automatische stofzuiger

beste robotstofzuigers vergelijken

De laatste automatische stofzuiger uit mijn vergelijking lijst van de top 10 beste automatische stofzuigers is de Neato Botvac D7. Neato is niet echt een bekend merk, zo had ik er zelf in ieder geval niet van gehoord. Persoonlijk vind ik de Botvac D7 vergelijkbaar met andere goede robotstofzuigers, alleen is hij wel ietsje duurder met 665,- euro. Dat komt doordat er een paar unieke functies opzitten die andere stofzuigers niet hebben. Het beste wat dit model te bieden heeft is de zeer goede prestatie op schoonmaken. Zo heeft het ook een grotere borstel, afvalbak en een goede filter. Ook is de gebruiksduur bijzonder lang, namelijk bijna 6 uur. Ik betwijfel alleen wel of een automatische stofzuiger echt zo lang nodig heeft om te stofzuigen. Een klein minpuntje aan dit model is dat hij iets meer geluid maakt dan andere modellen. Ook zit er geen dweilfunctie in. Maar buiten dat is het een zeer goede keuze als je een schoon huis wilt.

Een leuk feitje: de Neato Botvac D7 is in 2017/18 gekozen als de beste keuze robotstofzuiger volgens de consumentenbond. Via de website die ik heb gevonden krijg je nu 29% korting, en bespaar je zo’n 250 euro. Klik op deze link voor de Neato Botvac D7 met grote korting.

Conclusie over de beste automatische stofzuiger

We zijn aan het einde gekomen van mijn top 10 beste automatische stofzuigers. Zoals aangegeven is mijn keuze gevallen op de Xiaomi Mi Roborock. Maar we hebben ook andere modellen gezien die mogelijk voor jou geschikter zijn. Zoals bijvoorbeeld de goedkopere robotstofzuigers voor wie een klein huisje heeft en geen huisdieren. En tot aan de iRobot Roomba 980 wat veruit de slimste robotstofzuiger van allemaal is, met de meeste high-tech snufjes en zeer goede schoonmaak prestaties.

Nu ben ik erg benieuwd naar welk model jouw voorkeur uit gaat! En heb je misschien al ervaring met een van deze automatische robotstofzuigers? Laat het mij weten in een reactie hieronder, want sharing = caring ;).

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Cadeau voor mannen, top 20 cadeautips - LOISIR.nl Inspiratieblog
Door

Cadeau voor mannen, top 20 cadeautips - LOISIR.nl Inspiratieblog

op 31 May 2019

[…] Meer weten? Lees dan onze blog over onze review top 10 beste automatische stofzuigers. […]

10x leuke cadeautjes voor mannen - LOISIR.nl Inspiratieblog
Door

10x leuke cadeautjes voor mannen - LOISIR.nl Inspiratieblog

op 03 Jun 2019

[…] een goede robotstofzuiger, dan zal je echt even deze nieuwe blog moeten lezen die gaat over de 10 beste automatische stofzuigers van dit moment. In dat artikel zijn robotstofzuigers vergeleken op prijs en kwaliteit, zodat jij de […]

Trouwcadeau ideeën, 15 originele cadeaus - LOISIR.nl Inspiratieblog
Door

Trouwcadeau ideeën, 15 originele cadeaus - LOISIR.nl Inspiratieblog

op 21 Jun 2019

[…] worden steeds beter, en zijn super handig voor thuis. Zo heb ik in mijn andere blog een top 10 van de beste robotstofzuigers op dit moment voor jullie […]

Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie