De brillentrends van 2020 voor vrouwen om niet te missen
2 min. leestijd

De brillentrends van 2020 voor vrouwen om niet te missen

Het is bijna voorjaar, dus hoog tijd om te kijken welke trends zich in 2020 voordoen op de brillenmarkt. Ten opzichte van 2019 lijkt het erop dat het allemaal niet zo serieus hoeft – maar het mag wel. Eigenlijk is alles mogelijk en kun je kiezen uit een breed spectrum aan monturen. Om het overzichtelijk te houden, hebben we de keuze opgedeeld in de categorieën speels, stoer, slim en serieus. Als je meer inspiratie wilt opdoen kun je zelf ook een kijkje nemen op de sites van verschillende aanbieders, zoals die van Mister Spex. Daar kun je maar liefst vier verschillende monturen uitkiezen en laten opsturen, zodat je van elke categorie één in huis hebt om te passen! Laten we snel doorgaan naar de brillentrends 2020 voor vrouwen.

Brillentrends 2020 vrouwen: Speels

brillentrends 2020

Windsor-brillen blijven net zoals in het afgelopen jaar trendy. Dit model was in de jaren 20 van de vorige eeuw vooral de bril voor filosofen en de elite, in onze jaren 20 wordt de Windsor het toonbeeld van speelsheid.

Als je de Windsor te gewoontjes vindt en van lekker gek houdt kom je zeker ook aan je trekken, want extravagante brillen gaan dit jaar mede het modebeeld bepalen – misschien zelfs domineren. Denk aan brilmonturen met felle kleuren en gekke patronen, vaak in een oversized uitvoering of met een apart design, zoals een cateye of vlindermontuur – letterlijke eyecatchers!

Eveneens apart, maar meestal minder opvallend, zijn two-tone brillen. Bij deze monturen met twee verschillende kleuren kun je zelf kiezen hoe extravagant de combinatie van kleuren wordt. Dit zal heel goed staan bij die kleurrijk outfits uit je kledingkast. Voor meer inspiratie kan je deze blog met de leukste lente outfits voor dames lezen!

Brillentrends 2020 vrouwen: Stoer

In plaats van speels kun je ook iets lekker stoers op je neus zetten, zoals een pilotenbril. Kies niet voor de gebaande paden, maar voor het echte avontuur: met vierkante in plaats van de bekende ovale glazen kom je pas echt origineel voor de dag.

Verder is de boyfriend-bril helemaal terug van weggeweest. Deze oversized brillen met dikke zware monturen zijn stoer, maar in combinatie met een vrolijke outfit toch ook weer speels. Met dit model ben je van alle markten thuis!

Brillentrends 2020 vrouwen: Slim

De nerdbril blijft een onverminderde trend en is de nerd al lang en breed ontstegen. Met dit model met een dik en donker montuur maak je een serieuze indruk, maar in combinatie met fleurige kleding kan deze bril juist heel erg speels zijn. In dit artikel laten we je weten hoe je een leuke outfit vindt als je een klein budget hebt.

Brillentrends 2020 vrouwen: Serieus

Wil je toch iets degelijkers? Dan is een serieus montuur precies wat je zoekt! Kies bijvoorbeeld voor een bril met een ultradun metalen montuur of ga voor een gouden modelletje en geef je serieuze look een speels randje. Een andere serieuze, maar erg trendy bril is de browline bril. Die heeft een dik en donker montuur aan de bovenkant. Dit accentueert je wenkbrauwen en zorgt voor een zwoele, maar zakelijke blik. Zo kan je jouw zakelijke outfits helemaal afmaken! Ga naar dit artikel voor meer inspiratie over zakelijke outfits voor dames.

Koop een bril die bij de gelegenheid past

Als je perfect voorbereid wilt zijn op het nieuwe jaar, kun je voor een combinatie van stijlen kiezen en meerdere brillen aanschaffen. Dan kun je lekker variëren. Koop een speelse bril voor gekke feestjes in het weekend en kies een serieuze uit voor belangrijke vergaderingen op je werk of zakelijke afspraken. Of ga juist voor een model dat zowel een serieuze als een speels uitdrukking aan je outfit verleent. Welke look je ook kiest, als het een van de bovenstaande modelletjes is, dan zit je altijd goed in 2020.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie