De beste carrière kansen voor vrouwen dankzij deze thuisstudies!
8 min. leestijd

De beste carrière kansen voor vrouwen dankzij deze thuisstudies!

Als inspiratieblog voor vrouwen staan wij van Loisir.nl in voor het welzijn van vrouwen. Helaas zien we te vaak dat vrouwen geen carrière maken, ondanks dat wij dit prima in ons mars hebben. Dat we moeten opboksen tegen het glazen plafond is waar, maar ook voor vrouwen zijn er goede carrièrekansen. En dat is precies waar deze inspiratieblog over gaat: de beste carrièrekansen voor vrouwen die je een kick-start kan geven dankzij een thuis studie. Hieronder vind jij de thuisstudies die je de beste carrièrekansen als vrouw geven!

carriere kansen voor vrouwen

1. Thuisstudie voor het opstarten van je eigen bedrijfje voor 100% controle over jouw carrière kansen

Een van de beste carrière kansen voor vrouwen is het opstarten van een eigen bedrijfje. Het grootste voordeel aan een eigen bedrijf is dat je geheel zelf bepaald hoe en wat. Zo kan je bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer je werkt. Zo ben je veel flexibeler in je werkuren en kan je dat eveneens prima combineren met opvoeden van kinderen of andere drukke bezigheden. En waarom zou je niet een eigen bedrijf opstarten? Vrouwen zijn meestal goed in samenwerken en naar anderen luisteren. Twee belangrijke factoren voor op het opbouwen van relaties en het uitgroeien van je bedrijf.

Ben jij ergens heel erg goed in? En lost datgene ook een specifiek probleem op in de “markt”? Wanneer je heel goed in iets bent en daarmee de problemen van een andere kan weghalen, dan is dat een zeer goed begin van je eigen bedrijfje en je eigen carrière. De tweede stap is dat je een droom of visie hebt waar je echt 100% voor wilt gaan. Zo heb ik in het inspirerende boek van Nice Girls Don’t Get The Corner Office gelezen dat vrouwen vaak te lief zijn, en dat daarom de “minder sociale man” die promotie krijgt in plaats van de meer competente en bekwame vrouw. In dat boek lees je overigens heel veel nuttige carrière tips voor vrouwen. Als je ambities hebt dan mag je dat boek eigenlijk niet missen want het helpt jouw je doelen (eerder) te bereiken.

Ik hoor mensen ook wel eens zeggen dat carrière en vrouwen niet altijd mogelijk is. Dan wijzen ze op het hebben van kinderen en de rolverdeling van man-vrouw. Onzin natuurlijk! Ook vrouwen met kinderen kunnen carrière maken. En juist bij een eigen onderneming wordt dat makkelijker. Je hoeft namelijk niet hard te werken, maar slim werken. Zo kan je veel activiteiten waar je minder goed in bent (administratie?) uitbesteden. Alleen, als je wilt gaan voor deze beste carrière kans dan zal je wel moeten weten hoe je een bedrijf opstart. En daar heb ik twee geschikte thuisstudies voor gevonden.

De beste thuisstudies voor het opstarten van een eigen onderneming

de beste carriere kansen voor vrouwen

Een goed plan is het halve werk! Alleen zal je wel moeten leren hoe je een goed business plan maakt. Dit vraagt om een bepaalde structuur en denkwijze. Het is niet moeilijk hoor, we hebben het niet over complexe wiskundige formules. Maar kennis van hoe je een bedrijf opstart is wel noodzakelijk om te slagen als ondernemer. Hieronder vind je drie thuisstudies waarin nog veel vraag is in de markt en dus de beste carrière kansen biedt:

Het opstarten van een eigen organisatiebureau. Ben jij heel goed in het organiseren van evenementen, waarbij je het spil in het web bent en van alles goed coördineert? Ik kan je zeggen dat vrouwen een stuk beter in organiseren zijn dan mannen. Vooral als het gaat om het coördineren en regelen van de kleinste details. Als dit echt iets voor jou is dan is de NTI cursus eigen evenementenbureau opstarten op het lijf geschreven! Normaal is de cursus rond de 100 euro per maand met een studielast van 4 uur per week. Heel haalbaar dus!

Een andere thuisstudie die een van de beste carrière kansen biedt is deze cursus van Online Ondernemen. Hierbij leer je alles wat nodig is om een online bedrijfje op te richten en in te spelen op de enorme groeimarkt. Je leert de basis van online ondernemen. De studieduur is ongeveer 6 maanden en de kosten zijn 205 euro per maand. (daar moet je nog wel je belastingvoordeel van aftrekken).

Als laatste tip kan ik deze korte Basiscursus Starten als Ondernemer aanbevelen. Bij deze cursus leer je echt de basis zoals hoe je een ondernemingsplan kan opstellen en hoe je de balans moet opmaken (enorm belangrijk voor opstartende bedrijfjes). Het is tevens de goedkoopste cursus met rond de 60 euro per maand, met een totaalbedrag van 299 euro.

2. Thuisstudie voor marketing als beste carrièrekans voor vrouwen

Vrouwen zijn vaak super creatief, geldt dat ook voor jou? Heb jij een natuurlijke aanleg om een bedrijf of product op de juiste manier te promoten? Dan heb ik het niet over keiharde verkoop, maar juist wel de look en feel van het bedrijf. De uitstraling, de connectie met de klanten, de centrale boodschap. Marketing is absoluut een van de beste carrièrekansen waar wij vrouwen in kunnen uitblinken! Want juist bij marketing is het heel belangrijk om je goed te kunnen inleven in de klant. En het is algemeen bekend dat vrouwen een hoger empathisch vermogen hebben (EQ) dan mannen.

Na het zoeken van de beste thuisstudies om in te spelen op marketing ben ik er een aantal tegen gekomen. Zo zijn er meer volledige marketing opleidingen zoals de HBO studie voor communicatie multimedia (4 jaar). Hierbij leer je een enorme basis om een echte marketing expert te kunnen worden. Maar als je geen 4 jaar wilt studeren zijn er ook kortere marketing opleidingen. Met veel keuze: van online marketing tot employer branding. Via deze link vind je alle marketing thuisstudies.

Een van de betere korte cursussen voor marketing is de NIMA A. Ieder bedrijf kent en erkent NIMA A als een goede basiscursus voor marketing. Binnen 6 (of 3) maanden leer je de juiste basis om een carrière te kunnen opbouwen binnen de marketing. Als marketing jou leuk lijkt zijn dat cursussen die je zeker niet mag missen omdat ze een enorme boost aan jouw carrière kansen gaan geven. Je vindt de NIMA A thuisstudie via deze link van NTI. En als je een kortere en goedkopere thuisstudie wilt dan kan je altijd een kijkje nemen op NHBO als specialist op het gebied van thuisstudies.

thuisstudies voor carriere vrouwen

3. Thuisstudie Voeding en Diëtiek als beste carrière kansen voor vrouwen

Ben jij iemand die veel bezig is met voeding en gezondheid (en sport)? Of je nu een fanatieke Instagram Fitchick bent of een zorgzame moeder die graag kookt, voor vrijwel iedere vrouw kan een thuisstudie Voeding en Diëtiek grote carrièrekansen geven. Want ook deze markt is alsmaar groeiende. Zo kampen steeds meer mensen met overgewicht, en wordt het een serieus probleem dat de overheid honderden miljoenen kosten. Juist een thuisstudie van Voeding en Diëtiek speelt hier op in en geeft een van de beste carrière kansen voor vrouwen die graag met voeding bezig zijn. Dit kan dus van alles betekenen: zelf recepten en kookboeken ontwikkelen en schrijven, voedingsschema’s voor sporters maken, of obesitas bestrijden en mensen helpen met hun gezondheid. Zo kan je een eigen praktijk als voedingsconsultant starten, of begin klein met een eigen website waarop je gezonde recepten en voedingstips publiceert.

Dus waarom dan de thuisstudie? Juist om je te verdiepen in de materie van Voeding en Diëtiek kan jij je gaan onderscheiden van alle honderden food bloggers. Neem nu bijvoorbeeld deze HBO voeding en diëtiek thuisstudie. Dat is een 4-jarige studie waarin je wordt opgeleid als echte voedingsdeskundige. En dat gaat veel verder dan alleen voeding. Zo komt er ook psychologie en coaching bij kijken. Gezonder eten is namelijk een verandering. En om te weten hoe je mensen kan laten veranderen heb je daar kennis voor nodig.

Heb je geen 4 jaar? Gelukkig zijn er ook kleinere beroepsopleidingen die meer gespecialiseerd zijn in 1 vakgebied. Zoals bijvoorbeeld een 10 maanden opleiding tot Gewichtsconsulent. Maar ook basisopleidingen voor bijvoorbeeld fitness instructeur wanneer je voeding en sport wilt combineren. Klik op deze link voor meer informatie.

Jouw beste carrière kans als vrouw is waar jij het beste in bent!

Hierboven hebben we een paar concrete voorbeelden van thuisstudies gegeven die de beste carrière kansen voor vrouwen kunnen bieden. Maar voor jou is de waarheid dat jouw beste carrière kans ligt in hetgeen waar jij de beste in bent. Mijn beste carrière advies is dan ook: blijf in jouw kracht, en blijf in jouw passie.

Wat is het dat jij heel erg leuk vindt om te doen? Waar je zoveel energie van krijgt dat je het ook zou willen zonder ervoor betaald te krijgen. Het antwoord op deze vraag toont aan wat jouw passie is. En hoe bijzonder zou het zijn als je van jouw passie, of hobby, je carrière kan maken? Als je iedere dag met passie en plezier werkt aan jouw eigen carrière, zal je er vanzelf een van de beste in worden.

Naast passie en plezier is er nog een tweede belangrijke factor als we het hebben over de beste carrière kansen voor vrouwen. En dat is namelijk jouw kracht. Waar ben jij de beste in? Wat is het waar iedereen in jouw omgeving voor naar jou toe komt, om te vragen of jij ze kan helpen bij dat probleem. Als jij heel goed bent in het oplossen van dat ene probleem, dan ben je daar waarschijnlijk heel erg goed in en is dat je kracht. Mijn tweede carrière advies voor vrouwen is daarom: blijf in je kracht. Want als je iets doet waar je van nature heel erg goed in bent, zal dat je de beste carrière kansen geven.

Maak werk van je opleiding!

Conclusie over de beste carrière kansen voor vrouwen met bijbehorende thuisstudies

de beste thuisstudies voor vrouwen carriere

Waarschijnlijk heb je het nu al door. De combinatie Passie + Kracht = de beste carrière kansen voor vrouwen (en mannen). Een thuisstudie kan jou daarbij helpen door meer kennis en kunde op te doen. Want juist de toevoeging van theoretische kennis aan jouw krachten en passie zorgt voor de beste carrière kans die je maar kan bedenken. En wie weet ben jij de volgende Topvrouw? Waarom niet: durf te dromen en werk aan deze ambitieuze doelen. De wereld verandert, en dat glazen plafond voor vrouwen wordt alsmaar zwakker! Dus, welke van deze beste carrière kansen voor vrouwen ga jij pakken?

PS: of je nu wel of niet een thuisstudie gaat volgen is aan jou. Maar iedere vrouw met een beetje ambitie zal er niet aan ontkomen: studeren. Zelfstudie is dé manier om jezelf te onderscheiden van andere collega’s. De beste carrière kansen krijg je door het blijven lezen van goede management boeken.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie