10x Pensioen Cadeau Idee voor Dames en Vrouwelijke Collega’s [Inspiratie]
11 min. leestijd

10x Pensioen Cadeau Idee voor Dames en Vrouwelijke Collega’s [Inspiratie]

Of je nu pensioen cadeau idee voor je moeder, een vrouwelijke collega, of een vriendin zoekt. Dat maakt niet uit. Wat wel belangrijk is, is een leuk en goed pensioen cadeau idee. Want dat is wel wat ze minstens verdient, na jarenlang gewerkt te hebben. Dit artikel gaat over de leuke pensioen cadeau ideeën voor dames, zodat je haar blij kan verrassen. Daarbij houden we rekening met iedere type vrouw, en zorgen we voor genoeg variatie qua pensioencadeau ideeën voor haar. Wanneer we soms dus schrijven over een idee voor een vrouwelijke collega, kan dat dus ook gebruikt worden als pensioen cadeau idee voor je vrouw, een moeder of gewoon een vriendin 😉. Geniet van de inspiratie en hopelijk vind je wat je zoekt. Vergeet niet een reactie achter te laten onderaan deze blog over wat jij het leukste idee vindt als pensioencadeau!

Tip: mocht je nu in dit artikel niet het juiste cadeau vinden? Neem dan eens een kijkje op onze cadeau inspiratie pagina waar je meer dan 100+ blogs met cadeau onderwerpen vindt.

#1 Houten Theedoos als origineel pensioen cadeau idee voor vrouwen

pensioen cadeau ideeen dames

Is de dame of vrouwelijke (collega) waarvoor je een pensioen cadeau idee nodig hebt een echte theeleut? Wat dacht je dan van haar eigen persoonlijke theedoos! Een voorbeeld hiervan vind je op de foto hierboven. Een mooie houten theedoos waarop je ook nog eens een speciale tekst kan laten graveren. Dit kan een persoonlijke boodschap zijn. Denk hierbij aan een afscheidstekst voor als je dit pensioen cadeau idee aan een vrouwelijke collega geeft. Of misschien koop je het wel voor je eigen vrouw of juist moeder, in dat geval kan je een mooie persoonlijke boodschap laten graveren.

Ook heb je de optie om er een theeglas bij te geven. Ook de theeglas kan je weer graveren met bijvoorbeeld haar eigen naam erop. Zo is het setje compleet en kan ze heerlijk genieten van haar dagelijkse theemomentje. Hetzij alleen, of gezellig met alle vriendinnen en familie die op bezoek komen. Wil je nu meer weten? Ga dan nu naar deze link met meer informatie over alle keuzes en opties voor een persoonlijke theedoos met glas als pensioen cadeau idee voor dames.

#2 Goed Koffie apparaat als musthave pensioen cadeau voor dames

pensioen cadeau inspiratie dames

Niet iedereen is een thee liefhebber. Dus de tegenhanger hiervan als pensioen cadeau idee is een goed koffie apparaat. Want sta jij er wel eens bij stil of je nu eigen wel geniet van je eten of drinken? We zijn altijd heel erg druk, en zijn continue in contact met schermen (mobiel, telefoon, …). Onze hersenen werken iedere dag op 100%. Even een momentje rust in lasten is echt nodig. Zeker voor een dame die met pensioen gaat, en dus een jarenlange carrière heeft gemaakt. Met behulp van een goed koffie apparaat kan ze echt goede (en lekkere) koffie zetten. Dit maakt het momentje van rust extra bijzonder. Even ontsnappen aan de realiteit. En misschien ook wel iets voor jezelf?

Wanneer ik de foto van hierboven zie moet ik direct denken aan die speciale koffie karretjes die in parkjes staan. Zo had ik laatst een stedentrip naar Praag gedaan. Super vet overigens en een echte aanrader om samen met je vriend of man te bezoeken. Maar goed, eenmaal na een vliegreis gearriveerd in Praag namen we direct de metro naar vlakbij het centrum. Toen ik en mijn vriend daar uitstapten, viel onze ogen direct op zo’n speciaal koffie karretje waar een gepassioneerde dame achter stond. Zo geschiedde hadden we onze eerste heerlijke kop koffie in Praag gedronken. Een memorabele herinnering. Wat zo’n speciaal kopje koffie al niet kan doen 😊.

#3 Leuk dameshorloge als pensioen cadeau idee dames

pensioen kado ideeen dames

Iedere dame en dus vrouwelijke collega zou graag een mooi horloge cadeau krijgen. Dus waarom niet als pensioen cadeau idee? Zo vind je via online al snel leuke dameshorloges voor en zacht prijsje. Op deze manier kan je een betaalbaar maar wel mooi design dameshorloge als pensioen cadeau geven aan vrouwelijke collega’s (of dames in het algemeen. Wat ik altijd leuk vind aan het cadeau geven van een horloge is dat het symboliek staat voor de tijd. Iemand die met pensioen gaat zal meer tijd krijgen voor dingen die ze leuk vindt om te doen. Laat dan alleen wel de “slechte” woordgrapjes over tijd maar achter wegen 😉. (zoals bijvoorbeeld “tijd om te gaan”…).

#4 Nieuwe fietstas

Dit artikel gaat over pensioen cadeau ideeën voor dames in het algemeen. Dus voor een vrouwelijke collega, maar ook voor je moeder, je vrouw of een vriendin die met pensioen gaat. Een prima pensioen cadeau idee kan een nieuwe fietstas zijn. Dit is vooral geschikt voor vrouwen die graag buiten zijn en het leuk vinden om te fietsen. Als je een dagje ouder wordt en toch de vrije tijd hebt is het heerlijk om een rondje te fietsen bij zonnig weer. Grote kans dat ze al vaak fiets, samen met haar man? Ook zie je vaak dat er fietsgroepjes zijn waar gepensioneerden dan samen rondjes mee fietsen en er een dagje uit van maken. Want van fietsen krijg je honger en een lekkere lunch mag dus niet ontbreken 😉.

Een goede fietstas is zeker geen onnodig geschenk voor iemand die graag doet fietsen. Of misschien kan je iets anders geven dat te maken heeft met de fietsactiviteiten. Zoals bijvoorbeeld een GPS-apparaat zodat ze nooit zal verdwalen. Een ander pensioen cadeau idee is een goede buitenjas. Deze jas kan ze niet alleen voor het fietsen gebruiken, maar ook voor het buiten tuinieren of een rondje wandelen. Een goede buitenjas kan je online vinden, maar check ook eens de (lokale) ANWB winkel. Als je lid bent van de ANWB kan je tegen korting daar spulletjes halen. Het kan je zomaar wat centen besparen!

#5 Ring Video deurbel

pensioen cadeau idee vrouwelijke collega

Een video deurbel? Maar als mijn moeder of vrouw met pensioen gaat is ze toch altijd thuis? Nou… echt niet dus! Je zou denken dat wanneer je met pensioen gaat je veel thuis zal zitten. Maar het is juist andersom. Wie met pensioen gaat zal veel meer ondernemen, en stiekem toch vaker van huis zijn. Zo heb je meer tijd om activiteiten te ondernemen met vriendinnen, zoals bijvoorbeeld high tea of samen sporten / hardlopen. Ook zal je veel bezoekjes kunnen afleggen aan familie, en leuke dag activiteiten doen. Kortom, een dame die met pensioen gaat is niet vanzelfsprekend meer thuis.

En juist daarom is een Ring Video deurbel een uniek en origineel pensioen cadeau idee voor haar. Deze slimme deurbel kan je koppelen aan je Smartphone via een app. Wanneer iemand aanbelt, zal deze persoon worden gefilmd door de camera die in de video deurbel zit. Eenmaal aangebeld gaat jouw telefoon af, net alsof je wordt gebeld, en kan je zien wie er aan de deur staat. Ook kan je met hem of haar spreken via je telefoon. Zo kan je aangeven dat je niet thuis bent. Of als het bijvoorbeeld over een pakketje gaat, kan de postbezorger dit in de achtertuin leggen. Super handig dus, en een ideaal pensioen cadeau voor dames.

#6 Wijnpakket

pensioen cadeau idee dames

Een altijd-goed-cadeau voor iedere type vrouw, en voor ieder type moment, is een wijnpakket. Ook als pensioen cadeau idee is een wijnpakket geschikt, lekker en leuk om te geven! Zo schreven we eerder al eens een artikel over originele wijnpakket concepten, zoals een wijnproeverijbox en nog veel meer. Dat is om te geven maar ook gewoon voor jezelf 😉.

Als pensioen cadeau idee voor dames is het een veilige keuze om een meer standaard wijnpakket te geven. Zeker als je niet zo goed weet wat voor wijn jou vrouwelijke collega eigenlijk lekker vindt. Naast wijnpakketten zijn er ook nog andere soorten drank die je in een pakket kan geven. En om het helemaal origineel te maken kan je zelfs via deze link persoonlijke drankpakketten laten maken. Voorbeelden hiervan zijn een mooie houten wijn doos die bedrukt is met sierlijke tekst of zelfs met een foto compilatie. En je kan ook een tekst combineren met foto. Simpel weg ideaal! Ook qua drank keuze is er meer dan genoeg. Denk aan Chardonnay, Salentein Malbec, Luc Pirlet en nog veel meer. Een voorbeeld vind je ook op de foto van hierboven.

Wil je meer weten? Klik dan op deze link voor meer informatie voor alle keuzes en opties van zelf een wijnbox bedrukken.

#7 Rituals als pensioen cadeau idee voor dames

pensioen cadeau idee vrouwen

Ook Rituals is een altijd-goed-cadeautje voor een vrouw die met pensioen gaat. Dit kan je als pensioen cadeau aan vrouwen geven waarvan je niet zo goed weet wat ze nu eigenlijk echt leuk vindt. Of misschien heeft ze alles al, en heb je echt even geen inspiratie wat te geven? Geef dan gewoon de fijne producten van Rituals. En met een beetje geluk vind je hier Rituals met korting. Zo hebben ze heerlijke douche en badschuim pakketten. In zo’n Rituals pakket zitten allerlei producten, waaronder douche, shampoo, badolie, scrub enzovoorts. Een beetje afhankelijk van het pakket wat er in zit, maar zo heb je al cadeaupakketten vanaf twintig euro. Niet alle pensioen cadeau ideeën hoeven gelukkig duur te zijn!

Vind je het een leuk idee als pensioen cadeau voor dames, maar wil je graag iets meer originaliteit? Dan kan je misschien ook zelf een cadeaupakketje van verzorgingsproducten samenstellen. Dit kan eigenlijk vrij eenvoudig, maar kost wel wat tijd. Zo kan je een mooi picknickmandje of ander soort mandje zoeken. Kies er dan eentje die leuk bij haar interieur zal staan. Vervolgens ga je opzoek naar lekkere, fijne, of misschien wel aparte verzorgingsproducten die je in je mandje kan doen. Eenmaal genoeg producten in een mandje, dan kan je er een mooie cadeauverpakking omheen doen en je bent er al. Vrij eenvoudig, maar wel heel persoonlijk en zo kan de ander zien dat je veel moeite hebt gedaan voor haar pensioencadeau.

#8 Blender voor de lekkerste Smoothies (en cocktails)

pensioencadeau ideeen dames

Wat voor cadeau geef je aan iemand die alles al heeft? Vaak is iemand die met pensioen gaat al wat ouder. Oudere mensen hebben vaak alles al. Dus wat geef je zo iemand dan? Het antwoord: een toffe blender voor het maken van heerlijke smoothies en cocktails! Niet iedereen heeft thuis een blender. Vaak wordt het gezien als luxe item dat je eigenlijk niet snel voor jezelf koopt. Dus waarom niet als pensioen cadeau idee voor dames? Zo kan je vrouwelijke collega, moeder of vrouw haar eigen smoothies en cocktails maken, en dat alles dankzij jouw pensioencadeau. Hoe heerlijk is dat, je dag beginnen met een sappige en gezonde smoothie en de dag eindigen met een heerlijke cocktail. En als je een goede blender kiest, kan je er ook soep en ijs mee mixen.

Zo vind je via deze link met de beste prijs mixers als ideaal pensioen cadeau idee voor vrouwen. En als ze al een blender heeft geef je toch gewoon het boekje “500 sappen & smoothies”? Dat is een betaalbaar geschenk waarmee ze oneindig veel sapjes kan maken. (Naja, niet oneindig maar 500 zijn er wel heel veel).

#9 Persoonlijke puzzel (tot wel 1000 stukjes)

pensioen geschenk idee vrouwen

We hebben nu inmiddels behoorlijk wat pensioen cadeau ideeën benoemd. Dus even denken, wat kan je nog meer doen in je vrije tijd? Als de dame in kwestie die met pensioen gaat al echt wat ouder is, dan is de kans klein dat ze nog wilde activiteiten zal doen. Dus misschien eens kiezen voor een meer rustigere activiteit, zoals bijvoorbeeld puzzelen. Puzzelen is een leuke en ook nog eens gezonde hobby voor de wat meer ouderen. Wist je dat puzzelen je hersenen letterlijk sterker houdt? Door puzzels train je namelijk de hersenen, waardoor risico op dementie e.d. in ieder geval niet groter wordt. Dus houdt ze van puzzels, geef dit dan als haar pensioen cadeau idee.

Zo vind je via deze link vrij unieke puzzels voor een goede prijs waarop je zelfs een eigen foto kan laten bedrukken. Zo kan ze een puzzel tot wel 1000 stukjes bij elkaar puzzelen met als eindresultaat een foto van haar (klein)kinderen. Dat is ook nog eens origineel! Een voorbeeld hiervan vind je op de afbeelding hierboven.

#10 Kookboek of een ander leuk boek als leuk pensioen cadeau idee dames

pensioen kado idee vrouwen

Een laatste pensioen cadeau idee voor dames zijn kookboeken. Natuurlijk mag dit niet ontbreken. Sowieso houden de meeste vrouwen van koken en lekker eten bereiden. Zeker wanneer je meer visite zal krijgen na je pensioen, is het geen overbodige luxe om extra kookrecepten tot je beschikking te hebben. Of maak heerlijke taarten die je kan meenemen wanneer je op bezoek gaat. Kortom, een kookboek is altijd juist en leuk om te geven. Altijd bruikbaar, en het brengt ook nog eens de lekkerste gerechten op tafel! Smullen maar…

Kookboeken, of boeken in het algemeen, kan je het beste via deze link van Bol.com shoppen. Lekker snel en gemakkelijk. En altijd gratis retourneren. Bovendien zijn veel van de pensioen cadeau ideeën voor dames van hierboven ook terug te vinden via de link van hierboven.

Conclusie over pensioen cadeau ideeen voor dames

Dit waren alle 10 pensioen cadeau ideeen voor dames voor in dit artikel. En als je goed hebt gelezen heb je eigenlijk een stuk meer dan tien cadeau tips voor het pensioen kunnen ontdekken. Nu ben ik wel benieuwd naar wat jij een leuk pensioen cadeau idee voor dames vindt. Laat je het mij weten in een reactie hieronder? Mocht je nu meer inspiratie willen, dan kan je ook eens een van mijn andere cadeau artikels lezen over pensioen geschenken of voor vrouwen geschenken in het algemeen. Of als je specifiek opzoek bent naar een pensioen cadeau dan kan je ook mijn populaire blog over afscheidscadeaus voor vrouwen lezen. Laat je inspireren en lees gezellig mee!

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie