10x Originele Pensioen Cadeau Ideeën voor Wie Stopt met Werken
8 min. leestijd

10x Originele Pensioen Cadeau Ideeën voor Wie Stopt met Werken

Gaat er binnenkort iemand met pensioen, en wil jij voor hem of haar een origineel pensioencadeau kopen? Mooi, dan ben je aan het juiste adres met deze inspiratieblog over leuke cadeau pensioen ideeën en tips. Want om zelf zomaar even te bedenken wat je iemand als origineel geschenk kan geven voor pensioen is niet altijd even gemakkelijk. Wat geef je iemand die gaat stoppen met werken en eigenlijk vrijwel alles al wel heeft? Dat was de vraag die wij onszelf stelde. Het resultaat gaan we nu lezen, met deze 10x originele cadeau pensioen ideeën. Veel plezier!

Cadeau pensioen idee #1: Samen iets leuks doen

Samen iets leuks doen is een van mijn favoriete cadeau ideeën voor pensioen. Vaak wanneer iemand met pensioen gaat zal hij of zij veel van alles hebben. Dat betekent veel tijd, maar ook veel spullen. Hieronder gaan we andere pensioencadeau tips zien voor wat voor spullen je kan geven aan iemand die stopt met werken. Maar samen iets leuks doen is zonder meer een origineel cadeau voor pensioen. Want als iemand veel spullen heeft, dan kan je misschien wel beter een ervaring cadeau doen. Samen iets leuks doen is zo’n ervaring. Je spendeert samen tijd, en beleeft nieuwe avonturen. Een aantal voorbeelden van wat je kan doen is om samen een dagje erop uit te gaan. Denk hierbij aan een familiepark, dierenpark, een theater voorstelling, opera, enzovoorts. Vaak kan jij dit beter zelf verzinnen omdat jij de persoon die met pensioen gaat het beste kent.

Ook als je collega gaat stoppen met werken, kan je dit persoonlijk afsluiten ;)!

Cadeau pensioen idee #2: Tuinspullen

origineel pensioen cadeau

Dus wat voor geschenk geef je aan iemand die alle tijd van de wereld heeft na pensioen? Een van de pensioen cadeau ideeën zijn tuinspullen. Want ja, tuinieren is vaak iets wat je niet altijd even veel doet omdat je vaak tijd te kort hebt. Maar tijdens pensioen kan er volop getuinierd worden! Naast gereedschap voor in de tuin kan je ook nadenken over bijvoorbeeld een goede werkbroek. Ook zijn comfortabele werkschoenen voor in de tuin nu echt zo iets dat zelden als cadeautje wordt gegeven, maar wel heel hard nodig is. Dan zal je alleen nog even de schoenmaat moeten achterhalen ?.

Via deze link vind je een overzicht van tuinspullen geschikt als pensioencadeau.

Cadeau pensioen idee #3: Klusspullen

origineel cadeau pensioen

Naast tuinspullen zijn ook klusspullen zeer praktisch als cadeau idee voor iemand met pensioen. Mijn tip is om te kijken naar wat ze nu echt nodig hebben. Stel ze bijvoorbeeld eens de vraag of ze iets gaan verbouwen, of iets anders aan het huis gaan doen nu ze met vakantie zijn. Op deze manier kan je nonchalant achterhalen of ze binnenkort wel of geen verbouwplannen hebben. En als je een beetje geluk hebt zal hij zijn nieuwe zaagmachine of boormachine gebruiken bij zijn nieuwe klus in jouw huis ?.

Nu kan het zijn dat je weet dat ze gaan klussen, en dat dit een goed pensioencadeau idee is. Maar wat blijkt, je bent zelf niet echt een klusser en je hebt geen idee wat je moet geven. In dit geval is mijn tip om gewoon een cadeaubon te kopen. Een cadeaubon is echt niet afgezaagd hoor. En bovendien kan je hier ook een persoonlijke touch aan geven. Zo kan je er een begeleidende brief bij schrijven, of een of andere tekening. In zo’n brief of op zo’n tekening kan je aangeven waarvoor ze de kadobon kunnen gebruiken.

Via deze link kan je goedkope klusspullen online kopen. Meestal de volgende dag al geleverd.

Cadeau pensioen tip #4: Boekenabonnement

blog pensioen cadeau ideeen

Als iemand met pensioen gaat die graag doet lezen, dan is het vrij logisch om ook een pensioencadeau te geven dat binnen dat straatje past. Een meer originele cadeautips voor onze pensioengerechtigde is het geven van een boekenabonnement. Zo heb je het boekenabonnement van Kobo Plus. Voor een bedrag van 12,99 per maand kan je meer dan 250.000 (!) boeken en 20.000 audioboeken lezen en beluisteren. Met zoveel boeken zal je zelfs aan een pensioen niet genoeg tijd hebben! Ook echt ideaal is dat je alle boeken in dat abonnement kan beluisteren als audioboek. Misschien ook iets voor jou? Zo kan je de boeken beluisteren gedurende het autorijden naar en van het werk.

Als je zo’n boekenabonnement niks vind kan je gewoon voor een goed, nieuw boek gaan. Zo vind je via deze link van Kobo de laatste toppers onder de romans en thrillers. En als je niet zeker bent van wat nu een goed boek voor hem of haar is, dan kan je altijd nog advies vragen bij de lokale boekenwinkel. (of koop een boekenbon).

Cadeau pensioen tip #5: Spullen voor in de Caravan of Kemper

cadeau pensioen ideeen blog

Als jouw vader of moeder, of misschien wel jouw opa met pensioen gaat, dan is er een grote kans dat zij een caravan of Kemper hebben. Heel veel gepensioneerden hebben zo’n Kemper om er natuurlijk vaak op uit te gaan. Heerlijk genieten van hun vrije tijd, en veel mooie plekken bezichtigen. In dit geval is het een leuk en praktisch pensioen cadeau om spullen voor in hun caravan of Kemper te halen. Dit kan van alles zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie nieuwe campingstoelen, een klamboe, een splinternieuwe Swiss zakmes of een goede wandeljas.

Klik op deze link voor meer inspiratie van pensioen cadeau ideeën voor een caravan of Kemper.

Cadeau pensioen tip #6: Reisboeken

pensioen cadeau ideeen

Zowel voor in Nederland, als voor buurlanden of wereldreizen. Wie met pensioen gaat heeft alle tijd van de wereld. En dus ook om hem te zien. Reisboeken zijn een ideaal cadeau voor pensioen. Als de gepensioneerde liever in Nederland blijven kan dat ook gewoon. Er zijn vele reisboeken met inspiratie over leuke bezichtigen in Nederland. Bezoek jij Nederland wel eens als een toerist? Ik eigenlijk niet zo, maar er zijn dus hele leuke reisboeken waarmee je Nederland kan verkennen door de ogen van een toerist. Ook zijn er reisboeken voor andere plekken. Een goede tip zijn de reisboeken van Lonely Planet. Al sinds tientallen jaren schrijven zij de meest praktische en behulpzame reisboeken vol handige ideeën en tips. Perfect als pensioen cadeau toch?

Wil je meer inspiratie? Via deze link vind je de beste en meest populaire reisboeken.

Cadeau pensioen ideeën #7: Koffiemachine

leuke pensioenscadeau ideeen

Instagramfoto van Nespresso

Als ze vaak thuis zijn gaat genieten in de kleine dingen zitten. Een daarvan is een heerlijke koffie. Een echt lekkere koffie maakt veel goed, en zorgt voor een ontspanningsmomentje. Onmisbaar voor wie met pensioen is en even moet bijkomen van het zware werk in de tuin of tijdens het klussen.

Ontdek via deze link de top 10 beste koffiemachines. En sommige modellen zijn veel goedkoper dan je denkt. Zo is er een model van 269 euro, maar andere modellen uit de top 10 zijn 67 en zelfs 52 euro. Een goedkoper pensioen cadeau dan je zou denken dus! En bovendien kan je er zelf ook van genieten wanneer je langs gaat voor een kopje koffie?

Cadeau pensioen ideeën #8: Avondje uiteten

Iemand die met pensioen gaat heeft vaak bijna alles al wat hij of zij wilt. Een avondje uit eten als pensioen cadeau idee is iets dat je altijd kan geven. Hierbij staat samen zijn en tijd doorbrengen centraal. Zo kan je naar een van zijn of haar favoriete restaurants gaan in de buurt, of je kan iets meer bijzonders doen zoals een sterren restaurant uitproberen. Of misschien houden jullie wel van films kijken? Dan is een mini film-marathon in de bioscoop ook een leuk idee. Zo kom je de dag wel door!

Cadeau pensioen ideeën #9: Fietsaccessoires

cadeautip voor pensioen

Vaak zie je dat wat oudere mensen veel fietsen. Of dat nu een normale fiets is of een elektrische fiets, dat maakt niet uit. Wanneer degene die met pensioen gaat ook graag doet fietsen, dan zijn fietsaccessoires een nuttig pensioen cadeau. Zo weet je in ieder geval zeker dat je een cadeau geeft die ook echt veel gebruikt gaat worden gedurende het pensioen. Een voorbeeld van zo’n fietsaccessoires die perfect is als cadeautje, is het geven van goede fietsverlichting. Of misschien heeft hij of zij wel een nieuwe fietstas nodig voor de langere afstanden? Maar een ander cadeau voor pensioen dat ik leuker vindt, is een fiets computer. Grote kans dat je zelf ook wel eens zo’n fiets computer hebt gehad (of nog steeds hebt). Tegenwoordig heb je goede fietscomputers waarop je van alles bij kan houden.

Zo is mijn aanrader de Mio Cyclo 210 Fietscomputer. De prijs van dit model is rond de 149 euro. Het is een van de beste fietscomputers van dit moment op de markt. En het zit boordevol nuttige functies. Naast GPS zit er ook een trainingsfunctie op, handige touch screen, navigatie met ook nuttige plaatsen er in geïnstalleerd, en zelfs een caloriemeting. Maar de leukste functie is misschien wel de Surprise Me. Hierbij zal de Mio Cyclo automatisch drie verrassende fietsroutes aangeven. Zo kan je zelfs je eigen omgeving op een nieuwe, verrassende manier ontdekken. En ook als ik kijk naar alle reviews zijn die positief. De gemiddelde score is 4.3 uit 5. Vooral de goede navigatie, de lange levensduur van de batterij en de Surprise Me functie worden aangekaart als heel goed.

Cadeau pensioen ideeën #10: cadeaubon voor weekendje weg

cadeautips voor wie stopt met werken

Mijn laatste cadeau idee voor iemands pensioen is het geven van een cadeaubon voor een weekendje weg. Zo kunnen ze hun pensioen direct goed beginnen! Zelf vind ik de Wonderbox een geschikte tip voor een weekendje weg als cadeaubon. Een Wonderbox heeft een waarde van 79,90 euro waarmee hij of zij een weekendje weg kan met zijn tweeën. Er is daarbij keuze aan meer dan 500 hotels of authentieke bed & breakfast. Super leuk dus, en een heerlijk begin van het pensioen!

We zijn aan het einde gekomen van alle 10 de pensioen cadeau ideeën. Hopelijk heb jij genoeg cadeau inspiratie kunnen opdoen voor het kopen van een leuk en origineel pensioen cadeau. Uiteraard kan je jouw eigen draai geven aan al deze cadeautips. Hoe persoonlijker, en meer op maat, hoe beter! Laat je mij in een reactie hieronder weten wat voor soort pensioen cadeau je hebt gegeven? En ben je nog niet uitgelezen en wil je meer inspiratie? Lees dan deze blog over 10x leuk pensioen cadeau voor heren, of lees mijn populaire blog over pensioen cadeau ideeen voor dames. Liefs, Sophie


Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie