10x Leuk pensioen cadeau voor heren om te genieten van pensioen
10 min. leestijd

10x Leuk pensioen cadeau voor heren om te genieten van pensioen

Gaat binnenkort jouw vader, een collega of een andere bekende met pensioen? Daar zal hij vast en zeker naar uitkijken, want het is een mooi en bijzonder moment. Eindelijk alle vrijheid die hij zich maar kan wensen. En hoe leuk is het om hem een cadeau te geven voor deze mooie prestatie van het bereiken van zijn pensioen? Zo heb ik in deze blog 10x een leuk pensioen cadeau voor heren op een rijtje gezet. Of je nu een pensioencadeau voor vader, een collega of iemand anders zoekt, dat maakt niet uit. Met deze originele pensioencadeaus voor heren zal jij vast en zeker genoeg inspiratie krijgen om te slagen. Zo ben ik benieuwd welk pensioencadeau uit deze lijst jij hem gaat geven!

PS: van al deze pensioencadeau ideeën voor mannen heb ik gekeken naar de beste koop qua prijs en kwaliteit. Zo vind je bij iedere cadeautip een link waar via je de beste koop kan halen. Want naast een leuk pensioencadeau voor hem, is het voor jezelf ook wel fijn dat je daar ook het minste geld voor kwijt bent toch?

#1 Smartwatch heren als pensioencadeau

pensioen cadeau voor heren

Een Smartwatch is een prima pensioen cadeau voor heren. Hiermee kan hij namelijk eenvoudig connected met de wereld blijven. Met een Smartwatch hoeft hij niet langer te stoeien met zijn telefoon. Hij kan eenvoudig alle notificaties ontvangen via zijn Smartwatch. Dus de eerstvolgende keer als jij hem een berichtje stuurt, kan hij dit lezen via zijn slimme horloge. Ook als je hem belt, kan hij dat opnemen via zijn Smartwatch. Maar naast deze functionaliteiten heeft het nog een ander groot voordeel voor wie op leeftijd is. Wanneer je met pensioen gaat word je namelijk wat ouder en gaat de gezondheid een steeds grotere rol spelen. Inzicht hebben tot en het bijhouden van je gezondheid is daarmee alsmaar belangrijker. En met een goede Smartwatch kan hij zijn gezondheid via een App eenvoudig bijhouden en zien of hij voor- of achteruit gaat. Qua prijs, kwaliteit, en aantal functionaliteiten, is de beste keuze de Fossil FTW4016 Q Explorist. Deze heeft de meeste functies voor het minste geld, en is momenteel ook nog eens tijdelijk met 30% korting verkrijgbaar.

Lees ook eens mijn blog over mijn samengestelde top 10 beste Smartwatches voor heren. Daarin vind je de Fossil, maar ook andere merken die behoren tot de 10 beste Smartwatches voor mannen. Het is zeker weten een bijzonder en speciaal pensioen cadeau voor heren!

#2 Reisboeken om de wereld te zien

pensioen cadeau heren ideeen

Reisboeken zijn een meer voor de hand liggend pensioen cadeau idee voor heren. Want wie vrij is, heeft alle tijd van de wereld om deze ook te zien. Zo kan een grote avonturier een wereldreis maken, maar er zijn ook leuke reisboeken voor de kleine avonturier die liever in Nederland blijft. Zo vind je via deze link van Bol.com de ruimste keuzen aan reisboeken. Hierbij heb ik wel een paar goede tips. Zo zijn boeken als de Bucketlist een leuk pensioencadeau voor heren die van avontuur houden. Dit kan hij samen met zijn vrouw doen, of gewoon alleen. In de Bucketlist staan onvergetelijke reizen die een mens eigenlijk wel gemaakt moet hebben om de wereld echt goed te kennen. Een andere goede tip hierbij is het boek van de Lonely Planet genaamd Ultimate Travelist. Daarin vind je de 500 mooiste locaties van de wereld. Maar zoals ik al aangaf zijn er ook reisboeken waarmee je Nederland of een ander buurland kan bezoeken als een toerist. Zo zie je ons eigen landje toch weer op een andere manier.

#3 Outdoor Jas als pensioen cadeau voor heren

pensioen cadeau heren tips

Een bijzonder praktisch en nuttig pensioen cadeau voor heren is een goede Outdoor jas. Zo’n outdoor jas, oftewel buiten jas, zal vaak goed van pas komen. Zo kan hij het gebruiken wanneer hij op reis is, tijdens het wandelen en in de tuin. Dus eigenlijk voor altijd wanneer hij buiten komt. Zo zit een goede outdoor jas comfortabel, maar beschermt het ook tegen regen en wind. Twee merken die hele goede outdoor jassen hebben zijn the North Face en Haglofs. Beide merken vind je via deze link van Bever.nl. Bever.nl is gespecialiseerd in buitenkleding, en daar vind je dan ook de beste keuze onder de outdoor jassen.

Tip: de prijs van zo’n buitenjas is wel wat prijziger ten op zichtte van een normale jas. Maar houd er rekening mee dat zo’n jas gemakkelijk 10 tot zelfs 20 jaar lang mee gaat. En hij hoeft in al die jaren nooit meer zelf een andere jas te kopen. Dus dit pensioencadeau voor heren verdient eigenlijk zijn geld weer terug!

#4 Speciaal Bierpakket om van te genieten

pensioen cadeau voor mannen

Een minder spectaculair maar een wel letterlijk speciaal pensioen cadeau voor heren is het geven van een speciaal bierpakket als geschenk. Speciaal bier maakt ieder moment even net iets meer bijzonder. Het is de bedoeling dat je zo’n speciaal biertje in alle rust op drinkt, terwijl je geniet van de omgeving en gezelligheid. Met dit cadeau idee kan hij zijn pensioen ontspannend beginnen. Dit is ideaal voor als hij een echte bierliefhebber is. En er is een ruime keuze aan speciaal bieren verkrijgbaar. Zomaar een voorbeeld van zo’n speciaal bierpakket is die van La Chouffe. Qua bedrag moet je denken tussen de 15 a 25 euro als pensioencadeau. Via deze link vind je de leukste speciaal bierpakketen die je voor een mooi prijsje kan kopen als pensioencadeau voor heren.

#5 Netflix of Disney+ Abonnement

pensioen cadeau voor hem

Wanneer hij met pensioen gaat zal hij meer dan genoeg tijd hebben. Je kan niet alleen maar buiten zijn (zelfs niet met zo’n goede outdoor jas). Er zijn ook koude en regenachtige dagen. In dat geval kan je niet eindeloos lang blijven lezen, knutselen of andere zaken. Er is ook ruimte nodig voor ontspanning. Een origineel pensioen cadeau voor heren is een abonnement op Netflix of Disney+. Netflix ken je zelf waarschijnlijk al wel. Hierop kan hij series gaan volgen. Maar Disney+ is een nieuwe streaming service. Dit is net als Netflix een platform, maar daarop kan je dan alle films van Walt Disney bekijken. En geloof mij, Disney heeft heel erg veel films die hij kan bekijken gedurende zijn pensioen!

#6 Een nieuwe hengel om te vissen

pensioen cadeau idee man

Zoek jij een pensioencadeau voor jouw vader of collega die gek is op vissen, maar geen hengel meer heeft? Zo kan het zijn dat hij vroeger veel deed vissen, maar dat het doorheen de jaren een beetje op de achtergrond is geraakt. Maar zodra hij met pensioen is kan hij het vissen weer oppakken. Zo kan hij dagenlang alleen of met een vriend gaan vissen. Dat zal hij leuk vinden, en het geeft ook veel ontspanning om buiten in de natuur te zijn. Qua vishengel is het merk Albatros een prima keuze van goede kwaliteit en een redelijk lage prijs (hengels kunnen ook heel duur zijn namelijk).

#7 Goede wandelschoenen als pensioen cadeau voor heren

pensioen cadeau mannen

Wandelen is bijzonder goed voor mensen. Uit verschillende onderzoeken blijkt zelfs dat wandelen vele male gezonder is kort en intensief sporten. Zo is wandelen niet alleen goed voor zijn gezondheid, maar ook voor de hersenen. Daarmee doe jij dus een hele goede zaak als je hem een pensioen cadeau geeft die zijn gezondheid stimuleert. Mijn pensioencadeau tip is dus het geven van goede wandelschoenen. Met echt goede wandelschoenen krijgt hij de juiste ondersteuning van botten en gewrichten. Zo kan hij mooie, lange wandelingen maken door de natuur met bijvoorbeeld zijn vrouw, of misschien samen met zijn honden als hij die heeft. Na veel zoeken ben ik van mening dat je de beste wandelschoenen kan halen via deze link van Bever.nl. Want zoals ik al aangaf bij pensioencadeau tip nummer 3, heeft Bever de beste kwaliteit outdoor producten voor een goede prijs.

Tip: als je twijfelt aan wat voor soort wandelschoenen hij mooi zou vinden, ga dan samen met hem naar de winkel. Dan kan hij zelf een goed paar uitkiezen.

#8 Gewichten voor training van botten en gewrichten

pensioencadeau heren

Juist wanneer je op leeftijd begint te komen is het belangrijk om te trainen. Als je wat ouder bent moet je niet te zwaar trainen, maar training met kleine gewichten is wel ideaal. Zo houd je de gewrichten sterk en soepel, en voorkomt hij slijtage. Zomaar 15 tot 30 minuten per dag is al genoeg om sterk en fit te blijven. En wie fit is zal zich ook energieker voelen. En wie energie heeft kan weer meer genieten van het leven. Verreweg de beste cadeautip voor kleine gewichten waarmee de wat oudere man kan trainen, zijn de Tunturi Dumbbells. De gewichten zijn staal waardoor ze nooit kapot gaan. En zoals je op de foto hierboven kan zien heb je verschillende gewichten en kleuren. Zo kan hij altijd nog zwaardere of lichtere gewichten zelf bij kopen als hij vooruit gaat of juist andere oefeningen wilt doen. De dumbbells van 5 kilo koop je via bovenstaande link voor 30,95 euro. En de prijs wordt alleen maar goedkoper naarmate het gewicht lager wordt. Zo zijn de 2 kilo dumbbells maar 15,95 euro. Kortom, een goedkoop cadeau voor zijn pensioen die ook nog eens zorgt voor een betere en fittere gezondheid.

En als hij met pensioen is dan heeft hij in ieder geval de tijd om te trainen! Geen tijd voor smoesjes meer dus 😉.

#9 Kobo E-reader als pensioen cadeau voor mannen

cadeau voor pensioen heren

Instagramfoto van Kobo

Het lezen van boeken via een E-reader wordt steeds meer en meer populairder. Dat is dan ook niet gek, want de technologie wordt alsmaar beter. Ook zijn er tegenwoordig meer dan 250.000 (!) E-boeken verkrijgbaar. Zelf vind ik het een geschikt pensioen cadeau voor mannen. Want lezen is niet alleen goed voor de hersenen, het kan ook nog eens ontspanning geven. Het voordeel van een E-reader is dat je altijd maar één apparaat hoeft te hebben. Dat is niet alleen handig, maar ook nog eens heel erg duurzaam. Zo hoeft hij namelijk niet allerlei papieren boeken te kopen en op te slaan. De ruimte die het in beslag neemt is dan nog een ding, maar het is gewoon niet duurzaam. Daarmee is een E-reader ook nog eens een duurzaam cadeau. Wil je meer informatie hierover? Klik dan op deze link van Bol.com waar je de best geprijsde E-readers online kan shoppen.

Als hij al een goede E-reader heeft kan je ook Kobo E-boeken aan hem cadeau geven. En ze hebben ook een soort abonnement service waarbij je voor een paar euro per maand onbeperkt E-boeken en Audio-boeken kan lezen en beluisteren. Dat is wel een super handig pensioen cadeau voor hij die alle tijd heeft. En ook gewoon voor jezelf wanneer je graag doet lezen, of graag boeken wilt beluisteren tijdens het auto rijden naar het werk bijvoorbeeld.

#10 Wonderbox als pensioen cadeau voor man

cadeau voor pensioen man

Instagramfoto van Wonderbox

Wonderbox is een merk van cadeaubonnen die geschikt zijn als cadeau voor zijn pensioen. Zo hebben ze een box genaamd “er tussen uit met zijn tweeën’. Dat is een leuke geschenkbon voor zijn pensioen, waarbij hij samen met zijn vrouw er een weekendje tussenuit kan. Zo start hij zijn pensioen direct goed! Met de Wonderbox heeft hij bovendien ruime keuze. Er zijn namelijk meer dan 500 locaties aangesloten. Dit zijn 3- of 4-sterrenhotels of authentieke bed & breakfast zoals op de foto hierboven. Deze locaties zijn verspreid over Nederland, maar ook België, Frankrijk en zelfs Italië. Persoonlijk vind ik zo’n authentiek verblijf een stuk romantischer, maar ieder zijn voorkeur uiteraard.

Vind jij een sterrenhotel of eerder een authentiek bed & breakfast leuker als pensioen cadeau voor heren?

Dit is voor nu mijn laatste pensioen cadeau idee voor heren. We hebben veel variatie gezien aan originele pensioencadeaus voor mannen. Als je goed kijkt naar alle cadeautips, staat het thema tijd centraal. Het zijn allemaal pensioencadeaus waarmee hij de tijd kan invullen. Want wie met pensioen gaat heeft vaak genoeg geld, maar krijgt steeds meer een tekort aan tijd. Het zo optimaal benutten van tijd en vrijheid is daarom heel belangrijk. Zo kan hij genieten van zijn welverdiende pensioen, en maak jij het voor hem nog een stukje leuker met een origineel pensioen cadeau voor heren.

Leuk dat je de blog hebt meegelezen! Als je nog meer inspiratie wilt, kan je ook deze blog over originele pensioencadeau ideeën lezen. Laat je mij in een reactie hieronder weten welk cadeau idee jij het leukste voor zijn pensioen vindt😊? Liefs, Sophie

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie