15x Trouwcadeau Ideeën met Originele Cadeaus [Inspiratie Tips]
12 min. leestijd

15x Trouwcadeau Ideeën met Originele Cadeaus [Inspiratie Tips]

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft, en daarom opzoek naar trouwcadeau ideeën? Toen ik een tijdje terug werd uitgenodigd voor een bruiloftsfeest merkte ik al snel genoeg dat het niet makkelijk is om een leuk trouwcadeau te bedenken. Want wat voor cadeau geef je tijdens een bruiloft? Na veel onderzoek heb ik een aantal leuke trouwcadeau ideeën gevonden, en deze wil ik graag met jou delen. Hiermee hoop ik je te helpen met een goed trouwgeschenk, want dat is verre van eenvoudig. Zo wil je toch wel een speciaal cadeau geven voor een speciale gelegenheid als een trouwerij. Aan de andere kant wil je ook een praktisch iets geven, dat ook daadwerkelijk wordt gebruikt.

Om jou te helpen heb ik een lijst van 15 (originele) trouwcadeau ideeën samengesteld. Ik ben absoluut benieuwd welke cadeautips jij het leukste vindt, laat je mij en anderen dat weten in een reactie onderaan dit artikel? En nu snel door naar de cadeaulijst!

#1 Home entertainment trouwcadeau ideeën

Ik begin de cadeaulijst van trouwcadeau ideeën met een veilige keuze als trouwcadeau. Want Home entertainment is een veilige keuze waarvan je zeker weet dat het gebruikt gaat worden. Home entertainment is een begrip dat slaat op slimme apparaten waarmee je een smarthome kan maken. Een smarthome is steeds meer in opkomst. Denk hierbij aan automatische verlichting, een slimme speaker, automatische klimaatbeheersing, enzovoorts. Zo’n automatische klimaatbeheersing vormt vaak ook nog eens een besparing, doordat je hierdoor efficiënter omgaat met energie. Kortom, als je een trouwcadeau wilt geven waarvan je zeker bent dat het gebruikt gaat worden, dan is home entertainment een veilige keuze.

Klik op deze link voor meer informatie over verschillende apparaten die je kunt kopen omtrent home entertainment.

Wil je een cadeau geven specifiek aan de man, en hij is liefhebber van gadgets en home entertainment? Lees dan eens deze blog over gadgets cadeau voor mannen.

#2 Een gaaf reisboek voor avontuur

trouwcadeau ideeen

Als mensen gaan trouwen is dat een van de mijlpalen voor het koppel. Vaak zeggen ze wel eens dat op een gegeven moment het huwelijk in een sleur dreigt te raken. Meestal omdat koppels uit elkaar groeien, doordat ze niet meer samen leuke dingen doen en tijd nemen om naar elkaar te luisteren. Samen reizen is hier een goede oplossing voor, zodat het trouwpaar samen leuke momenten blijven beleven. Het geven van een gaaf reisboek is dus een super leuk trouwcadeau voor koppels om na hun huwelijk actief mee aan de slag te gaan.

Zo vormt het boekje van Lonely Planet van hierboven een bron van inspiratie, met meer dan 500 prachtige plekken die ze samen kunnen bezoeken.

Overigens zou dit ook een prima afstudeercadeau voor vrouwen zijn. Dan kunnen ze na hun afstuderen nog een mooie reis maken alvorens ze de dagelijkse sleur van werk trotseren!

#3 Cadeaubon voor belevenis

Is een cadeaubon is niet afgezaagd als je het hebt over originele trouwcadeau ideeën? En al helemaal als huwelijkscadeau waarbij je toch wel een meer speciaal geschenk wilt geven? In mijn ogen niet, zolang je er een goed verhaal bij maakt! Een groot voordeel van cadeaubonnen is dat ze het wel moeten uitgeven aan de activiteit waarvoor jij het geeft. Zo is het een origineel trouwcadeau wanneer jij een cadeaubon geeft voor een specifieke belevenis. Dit kan van alles zijn, van een avondje uiteten, een nachtje weg tot aan een theatervoorstelling.  Wanneer je cadeaubon op de trouwerij wilt geven, schrijf er dan een persoonlijke brief bij met advies over voor welke belevenis / activiteit ze de bon kunnen gebruiken. En vraag uiteraard om een foto van het trouwpaar wanneer ze op deze activiteit zijn. Zo houd je contact en blijft jouw cadeau goed op hun netvlies hangen.

Klik op deze link voor meer informatie over cadeaubonnen die je speciaal voor een belevenis of activiteit kunt geven.

#4 Een prachtige en persoonlijke fotocollage

originele trouwcadeau ideeen

Een van de leukere trouwcadeau ideeën vind ik het samenstellen van een fotocollage. Een goede fotocollage vertelt een verhaal. In dit geval is dat het verhaal van het trouwpaar. Je kan hierbij zelf de opbouw en samenstelling bepalen. Kies je voor een chronologische volgorde, met leuke foto’s vanaf de eerste date tot en met de trouwerij? Of kies je voor meer spontaan en plak je hun leukste herinneringen kris-kas door elkaar? Aan jou de keuze, er is geen goed of slecht. Maar houdt wel in gedachte dat je met de foto’s een “verhaal” verteld. Dat maakt de meeste impact. En afhankelijk van je ideeën voor het trouwcadeau kan je ook kiezen voor een fotocollage van trouwfoto’s. Maar dat geef je dan als geschenk voor na de trouwerij uiteraard ?. Kies je voor een fotocollage van trouwfoto’s die gemaakt worden op de dag van het huwelijk? Dan is een handige tip om foto’s te gebruiken van de eventuele bruiloft photobooth als ze die hebben staan.

Een andere handige tip: vaak vind je op facebook nog wel leuke vakantiekiekjes en herinneringen van het getrouwde paar. Zo kan je een eigen verhaal samenstellen van het liefdeskoppel. Super leuk!

#5 Een goede koffiemachine

blog over trouwcadeaus

Na zo’n fantastische bruiloft gaat het leven gewoon door. Een goede koffiemachine is iets dat het trouwpaar niet zo snel voor zichzelf zullen kopen. Het wordt vaak gezien als iets meer luxe, terwijl er tegenwoordig veel betaalbare koffiemachines zijn waarmee je heerlijke koffie kan zetten. Geluk zit hem net zoals in het huwelijk vaak in de kleine dingen. Een goede koffie om de dag fris te beginnen is daarbij essentieel, en daarmee is dit een leuk trouwcadeau voor het verse koppel

Klik op deze link voor de top 10 beste koffiemachines, gebaseerd op de prijs/kwaliteit-verhouding.

#6 Gifts In A Jar trouwcadeau ideeën

leuke trouwcadeau ideeen

Dit cadeau idee als voorstel voor als trouwcadeau kwam ik tegen via Pinterest. Gifts in a Jar houdt in dat je een verzameling van kleine cadeautjes in een mooi design potje doet. Of je doet de cadeautjes in een mooi, klein picknickmandje. Het idee is dat je een leuke verzameling van kleinigheidjes maakt en die ook betrekking hebben op het trouwpaar. Zijn het bijvoorbeeld echte theeleuten? Doe er dan voor de grap een paar excentrieke theesmaken bij. Of kan je een product bedenken dat echt op het koppel slaat, zoals een grappige herinnering? Zulke items zijn super leuk om te verzamelen en in een potje te doen. En met een begeleidende brief met wat context en uitleg over het waarom van deze cadeautjes, gaat gegarandeerd voor humor en vermaak zorgen

Dit zou ook een leuk idee zijn als leuk cadeau voor haar. Meer van zulke cadeau ideeën ontdekken? Ga dan naar mijn blog over 25x een origineel cadeau voor haar.

#7 Smart tuinproducten trouwcadeau ideeën

Wanneer het huwelijkspaar een mooie, groene tuin heeft, is het leuk om smart tuinproducten als trouwcadeau te geven. Daarmee bedoel ik uiteraard niet zo’n lelijk plantenschepje, of een simpele tuinslang. Tijdens een bruiloft wil je namelijk wel een specialer trouwcadeau geven dan dat. Smart tuinproducten zijn daarentegen hip en van de laatste technologie. Vaak super handig, waardoor het ook nog eens minder tijd in beslag neemt van het trouwkoppel. Zo heb je tegenwoordig zelfsturende robotgrasmaaiers. Toegegeven, deze zijn momenteel nog wat aan de prijzige kant. Een meer betaalbaar trouwcadeau qua smart tuinproducten zijn bijvoorbeeld smart tuinverlichting of een automatisch sproeisysteem. Met deze luxe producten geef je een speciaal en praktisch trouwcadeau!

Ook robotstofzuigers worden steeds beter, en zijn super handig voor thuis. Zo heb ik in mijn andere blog een top 10 van de beste robotstofzuigers op dit moment voor jullie samengevat

#8 Een persoonlijk bier- of wijnpakket

originele cadeaus voor bruiloft

Is het trouwkoppel niet vies van een lekker biertje of wijntje? Dan zou een persoonlijk bier- of wijnpakket een geschikt trouwgeschenk voor hun zijn. Zo kan je namelijk een gepersonaliseerd pakket samenstellen, waarbij je op het etiket een mooie foto van het bruidspaar kan plakken met hierbij de trouwdatum. Dit kan een goede wijnfles zijn, maar ook een speciaal bierpakket, of zelfs een whiskey starters pakket. Bovendien is dit een betaalbaar trouwcadeau, met een range van tussen de 15 a 40 euro.

Wil je meer ideeën voor een persoonlijk cadeau? In deze blog lees je 10 ideeën voor een gepersonaliseerd cadeau!

#9 Parachutespringen als uniek trouwcadeau

Parachutespringen vind ik nou echt zo’n activiteit die heel gaaf (en een beetje spannend) is, maar je eigenlijk niet snel zelf doet. Zo heb
ik zelf nog nooit uit een vliegtuig gesprongen, maar lijkt het mij wel een unieke beleving. Laat je nu net opzoek zijn naar een speciaal trouwcadeau… Dus waarom niet een dagje parachutespringen als trouwgeschenk geven? Dit zal voor hun een bijzondere dag worden, waar ze vast en zeker nog aan zullen terugdenken. Vaak krijgen ze dan een GoPro op, zodat het parachutespringen wordt gefilmd. Dan kan je achteraf samen de video bekijken en er hard om lachen. Of je gaat zelf ook gewoon?

Naast parachutespringen kan je ook kiezen voor een vliegles, en vele andere unieke activiteiten. Een betrouwbare website met goede service om zulke evenementen bij te boeken is Vliegles.nl. Ook kan je daar een cadeaubon kopen voor zo’n activiteit! Klik op de link en ontdek er nog meer trouwcadeau ideeën die geschikt en origineel zijn

#10 Diner voor twee bij een luxe sterrenrestaurant

Een trouwerij is speciaal, uniek en vaak ook erg inspannend. Als bruidspaar ben je na de bruiloft vaak he-le-maal gesloopt. Niet alleen van de lange dag, maar ook van alle indrukken. Het is niet voor niets dat veel bruidsparen direct na de bruiloft op vakantie gaan. Een leuk trouwcadeau dat hierop inspeelt is het geven van een diner voor twee cadeau. Dit kan bij een luxe sterrenrestaurant zijn, bij hun favoriete restaurant, of bij een restaurant op hun vakantielocatie. Bij dit laatste moet je alleen wel even heel zeker weten dat je de juiste locatie boekt ?. Maar met name een luxe sterrenrestaurant heeft wel iets bijzonders, en vaak is dat niet zo heel duur. Een 1 of 2-sterren restaurant is vaak te boeken vanaf circa 60 euro p.p. (exclusief drank). Dat valt dus behoorlijk mee als je daar het budget voor hebt. Maar het trouwpaar kan hierdoor wel heerlijk in stijl bijkomen van het knallende bruiloftsfeest.

Als jij een man bent en een vriendin hebt, bedenk dan goed dat dit ook leuk cadeau voor haar verjaardag is

#11 Een goed kookboek

leuke cadeautips voor trouwerij

Liefde gaat door de maag. Nu is het huwelijk een bezegeling van liefde, maar daarna begint het echte werk pas. Een relatie betekent aan elkaar werken. En hoe gek het ook klinkt, maar goed eten werkt bevorderend voor een goede relatie. Zo blijkt zelfs uit dit onderzoek dat gelukkige koppels meer kans hebben om eerder dik te worden. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar tegelijkertijd tonen andere onderzoeken aan dat fittere, gezondere mensen gelukkiger zijn in hun relatie. En dat is logisch, want wie zich goed voelt kan zich ook meer openstellen naar de ander. We zitten dus met een dilemma! Een dilemma dat kan worden opgelost door zowel lekker als gezond te eten. Een goed kookboek is hierop het antwoord, want een goed kookboek combineert gezond met lekker.

Dus denk jij aan de relatie van het bruidspaar, en geef je een goed kookboek als trouwcadeau? Vergeet er dan niet een kaartje bij te doen met de uitleg van hierboven (in je eigen woorden). Dan snappen ze de boodschap, en zullen ze je dankbaar zijn!

#12 Home cinema voor de ultieme filmervaring

Wanneer het bruidspaar echte filmliefhebbers zijn, dan is dit een heel toepasselijk trouwcadeau. Zo kunnen ze thuis een bioscoopervaring creëren, en saampjes genieten van de extra intense films. Een goed geluidssysteem is alleen niet zo goedkoop, en daarom is deze tip alleen iets voor mensen die een groter cadeau willen geven. Mocht je willen gaan voor kwaliteit, dan zijn de Home cinema’s van Sonos de beste keuze.

Een goedkoper alternatief voor dit trouwcadeau idee is het geven van een aantal filmkaartjes of een film abonnement. Dan ben je een stuk minder geld kwijt, maar kan het bruidspaar toch genieten van mooie films!

#13 Voice assistent voor thuis als bruiloftscadeau

Een ander trouwcadeau idee voor de gadget liefhebbers is een voice assistent voor thuis. Met dit slimme apparaat toveren ze hun huis gemakkelijk om in een smart home. Omdat het een nog redelijk nieuw product op de markt is, is er een grote kans dat het trouwpaar nog geen voice assistent thuis heeft. Het voordeel van zo’n home assistent is dat je ze kan bedienen met je stem. Laten we voor het gemak de Google Home Speaker als voorbeeld nemen. Een ander voorbeeld is van Sonos op de afbeelding hierboven. Met dit apparaat kan het trouwkoppel via spraakbediening gebruik maken van hun eigen assistent. Denk hierbij aan het opvragen van de dagelijkse agenda, het weer van vandaag, vragen via Google stellen, je smart geluid- en lichtsystemen koppelen aan de speaker en besturen via spraakbediening, enzovoorts. Kortom, een super slim apparaat waarmee je het hele huis slim maakt.

#14 Het populaire bucketlist boekje

cadeautips voor trouwen

Het Bucket List boek is een leuk trouwcadeau voor koppeltjes die houden van avontuur. Die zullen veel genieten van dit avontuurlijke boekje. Zo staat de bucket list vol met leuke avonturen en ideeën tot uitstapjes die je samen als koppeltje kan doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een selectie maken van de 50 leukste ideeën uit deze lijst, en dan ieder jaar zo’n idee samen uitvoeren. Zie jij het al voor je? Dat je na 50 jaar als bejaard koppel die ene laatste activiteit op jullie bucket list samen afrond? Super romantisch en zomaar een script voor een goede film ?.

#15 Goede reiskoffer als huwelijkscadeau

ideeen voor trouwcadeaus

Een goede reiskoffer als cadeau is onze laatste tip uit onze lijst der trouwcadeau ideeën. Het is leuk om zo te geven, of om te combineren met de andere trouwcadeau ideeën uit deze lijst. Zo zou een goede en leuke reiskoffer van veel nut zijn voor koppeltjes die veel reizen. Of dat ze het gebruiken tijdens steden- en dagtripjes, zoals een activiteit uit de bucket list van hierboven! Een goede reiskoffer is altijd een gewaardeerd cadeau dat goed van pas komt. Persoonlijk vind ik het merk Samsonite hele goede reiskoffers hebben. Ook een goed alternatief is een mooie laptoptas rugzak, maar dan heb je er wel twee nodig ?

PS: zo zou het ook een geschikt afscheidscadeau voor een vriendin die naar het buitenland vertrekt.

Dit was dan het einde van mijn cadeaublog over 15 originele trouwcadeau ideeën! Ik hoop dat je er van hebt genoten en zo genoeg inspiratie hebt opgedaan om een leuk cadeau voor het aanstaande bruiloftsfeest hebt te kopen. En nu ben ik toch wel erg benieuwd naar wat jouw ervaringen met trouwcadeau ideeën zijn. Zie jij een leuke tip uit deze lijst, en welke cadeautips heb jij zelf voor een bruiloftsfeest? Laat het mij en anderen weten in een reactie hieronder :). Dat zou ik super vinden! Liefs, Sophie

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Photobooth voor bruiloft ideeen - LOISIR.nl Inspiratieblog
Door

Photobooth voor bruiloft ideeen - LOISIR.nl Inspiratieblog

op 21 Jun 2019

[…] PS: zo’n photobooth huren zou ook een heel erg toepasselijk en origineel trouwcadeau zijn voor een bruiloftspaar. Zo kunnen ze jouw cadeau direct gebruiken, en hebben ze er de rest van hun leven genot van de foto’s. Meer van zulke ideeen? Lees dan deze blog over 15x leuke en originele trouwcadeau ideeen. […]

10 leuke ideeën voor gepersonaliseerd cadeau en meer tips voor zomaar
Door

10 leuke ideeën voor gepersonaliseerd cadeau en meer tips voor zomaar

op 21 Jun 2019

[…] Heb je wat te vieren met iemand? Geef hem of haar een fles champagne. Wanneer er iets te vieren valt mag champagne echt niet ontbreken. Maar wat is er nu leuker dan een champagnefles met een persoonlijke foto? Trek die fles lekker open en ga ervan genieten! Onthoud wel dat je natuurlijk niet daarna naar huis moet gaan rijden. Zo zou dit geschenk ideaal zijn als bruiloftscadeau. Lees deze blog over bruiloft cadeau ideeën. Of check deze blog over 15x leuke en originele trouwcadeau ideeen. […]

Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie