Afstudeercadeau Dochter | 10x Leuke Cadeaus bij Afstuderen [2023]
12 min. leestijd

Afstudeercadeau Dochter | 10x Leuke Cadeaus bij Afstuderen [2023]

Hoera, gefeliciteerd!! Jullie dochter is afgestudeerd en heeft een mooie cijferlijst behaald. Zo’n prestatie moet natuurlijk gevierd worden met een passend afstudeercadeau dochter. Maar wat voor cadeau geef je eigenlijk aan een afgestudeerde vrouw? Dit hangt natuurlijk wel een beetje af van de leeftijd. Het kan zijn dat deze jonge dame is afgestudeerd aan de middelbare school, met een mooie diploma voor vmbo, havo of zelfs vwo. Dan zal haar leeftijd vermoedelijk tussen de 15 en 19 jaar liggen, en dat vraagt ook om een ander soort cadeau. Het kan ook zijn dat je dochter al iets ouder is. Zij is dan afgestudeerd met een MBO-, HBO, of zelfs WO-diploma. Wat voor cadeau geef je dan aan een afgestudeerde vrouw, met een leeftijd van tussen de 18 en 25 jaar (of zelfs ouder)? Dat zijn terechte vragen, en die gaan wij in dit artikel beantwoorden.

In dit artikel leer jij welke cadeaus leuk zijn om te geven aan een dochter die is afgestudeerd. Het kan ook zijn dat je echt geen geschikt geschenk kunt vinden. Tja, in dat geval is simpelweg de beste optie om een cadeaukaart te kopen. Dat is niet echt speciaal, maar het is wel een erg praktisch cadeau. Met een cadeaubon van bol.com kan je dochter eigenlijk ieder denkbaar cadeau wel kopen. Een andere grote bron van inspiratie is de website van Greetz NL. Dit bekende merk is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste cadeauwinkels van Nederland.

PS: onderaan deze blog vind je de allerbeste cadeautip voor het afstuderen van een dochter. Deze bonustip mag je absoluut niet missen als je haar wilt verwennen en verrassen!

10x leuk cadeau afstuderen dochter (2023)

#1 Sieraden als afstudeercadeau dochter


Sieraden afstudeercadeau dochter

Sieraden als afstudeercadeau voor een dochter? Jazeker! Want iedere vrouw houdt van sieraden en het is altijd wel een soort van “safe” cadeau. Want met een sieraad als cadeau voor het afstuderen zit je zeker goed. Uiteraard geef je om haar te belonen. Met mooie sieraden voelt een vrouw zich niet zo naakt en zal ze meer zelfvertrouwen krijgen. En geloof ons: zelfvertrouwen tijdens het solliciteren is heel belangrijk ;)!

Een sieraad als cadeau aan je dochter is altijd wel een goed idee uiteraard. Wanneer je dochter is afgestudeerd zal het nog eens extra toepasselijk zijn. Gaat ze naar een nieuwe school, om bijvoorbeeld door te studeren? Dan zal ze ze zich meer zelfzeker en mooi voelen met haar nieuwe sieraad/sieraden. Met alle positieve gevolgen van dien. Voor meer inspiratie kan je terecht op het leuke artikel over leuke sieraden voor een dochter. Gaat jouw dochter solliciteren voor haar toekomstige droom baan? Dan is het leuk om een sieraad te kopen dat meer aansluit op zakelijke (werk)kleding.

Inmiddels kan je echt overal sieraden voor dochters kopen. Enkele websites hiervoor zijn sieraden bij bol.com. Met name de leuke sieraden van River Island zijn afgestemd op de leeftijdsgroep 16 tot 25 jaar, en dus perfect voor dochters. Ze bieden leuke en betaalbare sieraden aan.

#2 Een dagje shoppen als cadeau afgestudeerde dochter!

Een erg leuk cadeau om het afstuderen van je dochter of vriendin te vieren is om lekker een dagje samen te shoppen. Dit is vooral leuk voor moeders of vriendinnen om aan elkaar te geven, maar ook een vader kan dit als cadeau voor het afstuderen geven. Niet alleen maak je haar helemaal dol gelukkig met een dagje shoppen, maar ook is het een sociaal evenement waarin je de relatie met elkaar versterkt.

Op deze dag geef je dus meer dan enkel kleren cadeau aan je dochter ter geschenk voor het afstuderen. Je geeft eigenlijk veel meer. Ook geef je liefde, tijd en energie. En zo toon je aan je dochter hoe blij je bent met haar afstuderen door een hele dag met haar te spenderen. Deze achterliggende gedachten van dit cadeau voor het afstuderen is natuurlijk diepgaand en veel betekenend. En wat te bedenken als je dochter op kamers gaat om verder te gaan met studeren? Dan zal je dit dagje shoppen nog lang koesteren, want je zult haar dan steeds minder vaak zien helaas.

afstudeercadeau dochter of vriendin


Kleding cadeau geven aan een afgestudeerde dochter, die doorgaat met studeren aan de hogeschool of universiteit

Afhankelijk van de behaalde diploma ga je doelgericht shoppen. Is je dochter afgestudeerd aan de middelbare school, en gaat ze doorstuderen? Dan gaan jullie samen opzoek naar een cadeau in de vorm van een lief jurkje, of een mooie trui waarmee ze indruk zal maken in haar nieuwe klas op de hogeschool of universiteit! Als je gaat shoppen in de lente, dan moet je echt het veelgelezen artikel over lente fashion inspiratie lezen. Daar doe je erg veel tips op over leuke mode voor in de lente! Ben je eerder opzoek naar een leuke trui, dan adviseren we je ook om het artikel van styliste Ella Beentjes te lezen over het combineren van leuke truien met andere kleding.

Kleding cadeau geven aan een afgestudeerde dochter die gaat werken

Wanneer jullie dochter afgestudeerd is aan bijvoorbeeld het middelbaar beroepsonderwijs, of misschien zelfs de universiteit, dan zal ze waarschijnlijk opzoek gaan naar een baan. Tijdens het solliciteren is er natuurlijk één kledingstijl bij uitstek dat ze wel als cadeau kan gebruiken, en dat is namelijk business casual. Als vrouw zijnde ga je meestal niet strak in pak, maar ze wilt er wel representatief uitzien. Voor meer tips over deze kledingstijl, kan je terecht op het artikel business casual kleding voor vrouwen van styliste Ella.

Is jullie dochter eigenlijk toch meer opzoek naar zakelijke kleding? Bijvoorbeeld omdat ze al een baan heeft gevonden en hiervoor zakelijk gekleed moet gaan? Dat is het een leuk cadeau afstuderen voor jullie dochter om voor haar zakelijke kleding te shoppen. Meer inspiratie over passende zakelijke kleding voor dames lees je in ons artikel hierover (klik op link). Laat je door dit artikel inspireren, en overleg leuke zakelijke outfits met je afgestudeerde dochter. Wij adviseren om altijd in overleg zakelijke kleding cadeau te kopen voor haar, want je wilt natuurlijk geen outfit kopen die ze niet mooi vindt. Een alternatief, maar wel minder leuk, is een cadeaubon.

#3 Horloge cadeau voor een afgestudeerde dochter

horloge als afstudeercadeau dochter


Een lekkere panklare zin tijdens het cadeau geven van een dameshorloge aan je dochter is “zo, met dit cadeau mag je nooit meer te laat komen op het werk”. Natuurlijk kan je hetzelfde zeggen indien zij gaat doorstuderen. Nee, maar even serieus. Een dameshorloge als cadeau aan je afgestudeerde dochter is heel waardevol. Waarom? Omdat ze op die manier altijd aan je denkt. Stel nu dat je dochter gaat doorstuderen en op kamers gaat, of stel dat ze haar droombaan heeft gevonden maar ervoor moet verhuizen. Dan zal ze ver verwijderd zijn van haar woonplaats en daardoor niet zo vaak meer over de vloer komen. Wat wil je dan als ouders? Dat ze vrij is, maar stiekem ook dat ze aan je denkt.

Horloge als afstudeercadeau dochter

Een horloge als afstudeercadeau aan je dochter is daar werkelijk perfect voor! Je geeft niet alleen een leuk en trendy klokje, maar je geeft ook een symbolische waarde. Het horloge zal aangeven dat ze vrij is, maar ook zal ze altijd aan jullie blijven denken wanneer ze op haar horloge kijkt. En dat is toch wel wat je wilt, dat je dochter zo nu en dan even kort aan haar ouders denkt. Natuurlijk met alle vrijheid van dien.
De symbolische waarde en de liefde hierachter is al meer dan genoeg.

Het dameshorloge an sich hoeft niet duur te zijn, maar wel mooi. Voor meer inspiratie ga je naar het populaire artikel (nr. #1 positie op Google) over een mooi en betaalbaar dameshorloge cadeau geven. Dit artikel behandelt verschillende designs (voor iedere vrouw wat) die allen van goede kwaliteit zijn (jaren mee gaan), maar wel verkrijgbaar voor een betaalbaar prijsje. De klokjes zijn tussen de 39 en 89 euro.

#4 Een onvergetelijke stedentrip of een lange reis als afstudeercadeau dochter!

Yes! Afgestudeerd! En nu beginnen met het werk? Tja, dat zal voor veel dochters even wennen zijn. Want de vrijheid van het studentenleven is nogal verschillend met een full-time baan! Om toch nog even te genieten van de vrijheid, is het geven van een steden- of lange reis een geweldig afstudeercadeau. Zo kan jouw dochter nog even ontladen voordat ze 40 uur per week aan de bak moet. Natuurlijk is het niet een en al fun. Een stedentrip is ook heel goed goed om de cultuur van andere landen te ontdekken en ermee bekend te raken. Overigens is er een super leuk artikel over tips voor het meenemen van kleding tijdens een stedentrip.

Een avontuurlijke reis bij een nieuw hoofdstuk

cadeau voor afgestudeerde vriendin


Een avontuurlijke reis als afstudeercadeau is meer geschikt voor afgestudeerde dochters die al wat ouder zijn. Die bijvoorbeeld net klaar zijn met hun HBO-opleiding. Met een stedentrip leer je meer dan je denkt. Dit is cruciaal voor de persoonlijke ontwikkeling van een persoon. Want door het beleven van een andere cultuur, krijg je meer inzicht in de beweegredenen van mensen afkomstig uit een andere cultuur. Je zorgt ervoor dat je dochter wordt blootgesteld aan andere culturen. Ze leert zelfstandig te zijn in het buitenland. Met onbekende en vreemden te communiceren, en dat vaak met een taalbarrière.

M.a.w. een stedentrip zorgt voor persoonlijke groei. Het is niet voor niets dat grote, internationale bedrijven het vaak als een pre zien wanneer je dochter een tijd lang in het buitenland is geweest. De ontwikkeling die je tijdens zo’n avontuur doormaakt, is van onschatbare waarde.

Uiteraard kan je hetzelfde doen met een dochter die is afgestudeerd aan de middelbare school. Alleen kan het zijn dat ze dan misschien ietwat te jong hiervoor is (tenzij ze 18 jaar is). Dan kan je altijd besluiten om mee te gaan met haar, of ervoor zorgen dat ze samen met vriendinnen gaat. Ook dan ervaart ze de voordelen van persoonlijke ontwikkeling, maar dan is het wel een stuk veiliger dan alleen op pad.

Iets minder relevant voor dit artikel, maar wel super leuk om te lezen, is een artikel over ideeën voor een cadeau aan een vriendin die voor het lange tijd naar het buitenland gaat.

#5 Een educatief boek als afstudeercadeau dochter

Boeken algemeen

Huh, een educatief boek als afstudeercadeau aan mijn dochter? Maar waarom in godsnaam? Eigenlijk is dat heel simpel. Je bent namelijk nooit klaar met leren, ook niet nadat je net bent afgestudeerd! Het is juist heel belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen, en het lezen van een educatief boek draagt daar zeker aan bij.

Een absolute aanrader voor persoonlijke ontwikkeling is het boek van Stephan Covey over “The Seven Habits of Highly Effective People”.
Dit boek bevat enorm veel wijsheid, en leert je op een bepaalde manier te denken waarmee je jezelf en de wereld om je heen vooruit helpt. In het kort gaat het over overwinningen op jezelf en overwinningen met de omgeving. In het boek worden zeven verschillende gewoontes beschreven die je ieder op zich vooruit helpen, maar in combinatie met elkaar maak je enorme groei door!

Naast dit boek vind je via deze link veel educatieve boeken. Als je dochter even klaar is met studeren, maar het wel leuk vindt om te lezen, dan kan je beter een leuke roman of andere genre als cadeau geven.

Op de leuke website van Greetz vind je een groot assortiment van boeken als afstudeercadeau.

#6 dagje sauna met je dochter

Oke, oke… er moet natuurlijk ook tijd zijn om te ontspannen na al dat studeren ;)! Uiteraard ga je niet alleen naar de sauna, maar doe dit samen. zo kan je eens goed en lekker lang de gehele dag praten over de ambities van je afgestudeerde dochter. Wat wilt ze later gaan doen? Hoe ziet ze haar toekomst? Een dagje sauna als afstudeercadeau is een mooi moment om de tijd te nemen voor serieuze, diepgaande gesprekken. En natuurlijk ook om eens even heerlijk te relaxen!

#7 Woonaccessoires cadeau aan je afgestudeerde dochter

Als je dochter is afgestudeerd aan bijvoorbeeld een hoge school, dan is de kans groot dat ze werk gaat zoeken. Dat werk betekent geld verdienen, en dat leidt naar de volgende stap: op haar zelf wonen. Met een vooruitziende blik kan je jouw dochter verrassen met leuke woonaccessoires als afstudeercadeau. Niet alleen leuk, maar ook nog eens efficiënt. Want dit bespaart haar ook nog eens geld om zelf die woonaccessoires te kopen ;). Een handige website zijn deze leuke woonaccessoires.

Wonen algemeen

#8 Een werk- of schooltas als afstudeercadeau dochter

Afhankelijk van de nieuwe uitdaging die je dochter aan gaat kan je een werk- of schooltas als afstudeercadeau kopen. Dochters die afstuderen aan het voortgezet onderwijs hebben vaak een nog oude schooltas. Zo tas die ze al sinds het tweede of zelfs eerste jaar hebben. Wanneer ze dan overstapt naar een andere school om te gaan doorstuderen, heeft ze ook een nieuwe schooltas nodig. Het is dan hoog nodig tijd om die ouderwetse Kipling tas weg te gooien en een nieuwe mooie tas binnen te halen. Hierbij zijn vrouwen toch vaak wel gevoelig voor merken zoals een Michael Kors tas.

Het kan ook zijn dat je dochter na het afstuderen direct opzoek gaat naar werk. In dit geval is het erg leuk om een hippe nieuwe tas te kopen die aansluit op haar nieuwe werk. Gaat ze bijvoorbeeld in de fashion industrie werken? Dan ontkom je niet aan een fashion merken. Gaat ze werken voor een ICT-bedrijf? Dan zou eerder een professionele laptop tas een beter afstudeercadeau dochter zijn.

#9 Wijnglazen met persoonlijke tekst als afstudeercadeau dochter

Want afstuderen moet gevierd worden natuurlijk! In de lijst van hierboven hebben we veel afstudeercadeau dochter opgenoemd die ook prijzig kunnen zijn. Deze cadeautip is echter een leuk ideetje voor wanneer je een klein afstudeercadeautje wilt geven. We kunnen het goed voorstellen dat je als ouders opzoek bent naar een wat meer speciaal afstudeercadeau dochter. Maar voor vriendinnen is deze cadeautip wel een goed idee! En dan komen ook gelijk de leuke (gênante) verhalen over de studietijd naar boven borrelen tijdens het gebruiken van deze wijnglazen. Veel lachen dus met je studievriendinnen!

cadeau voor afgestudeerde dochter

#10 Haar favoriete wijn als afstudeercadeau dochter

We sluiten af met een laatste afstudeercadeau dochter, en dat is namelijk het cadeau geven van haar favoriete wijn. Want ja, die wijnglazen moeten ook gevuld worden natuurlijk! Bij het openen van het wijnglas kan er worden stilgestaan bij de prestatie van het afstuderen, en de leuke tijd die jullie dochter heeft gehad tijdens het studeren. En na het inschenken kan er geproost worden. Proost! Op een nieuwe uitdaging, een nieuw hoofdstuk!
Bedankt voor het lezen van dit artikel over 10x leuk afstudeercadeau dochter. We hebben het met erg veel plezier geschreven en hopen jullie als ouders of vriendinnen van de afgestudeerde dochter dan ook goed geholpen te hebben. Nu zijn wij uiteraard wel heel erg benieuwd naar wat jullie de leukste cadeautip vinden. Dit kan je in een reactie hieronder laten weten! Laat ook gelijk weten of jij nog aanvullingen hebt op deze lijst als leuk afstudeercadeau dochter. Dan kunnen we die direct toevoegen aan de lijst ;).

En dan nu zoals beloofd: onze beste cadeautip voor afstuderen dochters is het cadeau geven van een Goodiebox Giftbox! Het is echt een uniek en origineel cadeau idee dat geschikt is voor alle gelegenheiden en elke type vrouw.

All our photo’s are either (1) unique, (2) publiced on behalve or under command of third party requests or collaboration partners or (3) from free photo sources such as Pexels. Making copy’s by means of photocopy, printscreening, or any other duplication of our website or parts therefore is prohibited without written permission from us. We are not responsible for copy right exceedance for photo’s or pictures from our sources that are either (1) unique, (2) publiced on behalve or under command of third party requests or collaboration partners or or (3) from free photo sources such as Pexels.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
travelnstay.in
Door

travelnstay.in

op 17 Sep 2018

Superleuke ideeen als afstudeercadeau voor mijn dochter. Bedankt voor de leuke tips!

anouk
Door

anouk

op 03 Oct 2018

Hele leuke ideeën! Vooral een dagje shoppen of een mooi sieraad is iets waar je elke dochter blij mee maakt! Op mijn website heb ik nog meer inspiratie verzameld over afstudeercadeaus, zoals bijvoorbeeld een studiebeurs voor een meisje cadeau doen of een mooie fotolijst die je op kan hangen: https://afgestudeerdendan.nl/afstudeercadeau/

Trouwcadeau ideeën, 15 originele cadeaus - LOISIR.nl Inspiratieblog
Door

Trouwcadeau ideeën, 15 originele cadeaus - LOISIR.nl Inspiratieblog

op 21 Jun 2019

[…] zou dit ook een prima afstudeercadeau voor vrouwen zijn. Dan kunnen ze na hun afstuderen nog een mooie reis maken alvorens ze de dagelijkse sleur van […]

Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie