Hoe overleef ik de herfst? Herfst fashion tips voor een modieuze look.
6 min. leestijd

Hoe overleef ik de herfst? Herfst fashion tips voor een modieuze look.

Vanmorgen keek ik naar buiten en zag ik de bladeren stuk voor stuk van de bomen vallen, ook niet zo gek natuurlijk: het is herfst! Ondanks dat de meeste mensen meer van zomers weer houden (waaronder ikzelf), heeft de herfst ook zo zijn voordelen. Toch is de overgang van fashion kleding van de zomer naar de herfstmode altijd even lastig. Daarom hebben wij een informatief artikel geschreven voor advies over kleding die je zowel in de zomer als in de herfst kunt dragen. In deze blog krijg je inspiratie over zomer / herfstmode combinatie die geschikt zijn voor beide seizoenen. Want ja, de herfst is vaak heel wisselvallig, en de overgang vanuit de zomer kan soms ook abrupt zijn!Onmisbare herfst fashion tips

De een begint bij het horen van de herfst alweer af te tellen naar kerst en de ander boekt nog even een vakantie naar de zon om de koudere maanden door te komen. Wat je ook doet, de herfst vraagt om een aantal aanpassingen in het dagelijkse leven (en je kledingkast!). De herfst overleven is dus best lastig. En daarom gaan we in dit artikel beschrijven hoe je de herfst overleeft, met leuke herfst fashion tips!

Zelf vind ik een groot voordeel aan de herfst dat de kaarsjes weer aan mogen. Gezellig en indien het een geurkaars is, ruikt het ook nog eens heerlijk. Het liefst kruip ik dan ‘s avonds met een warme kop thee onder mijn dekentje op de bank en kijk ik heel de avond series, heerlijk!

Maar goed, de herfst.. we moeten er nu écht aan gaan geloven. Oktober is van start gegaan en de winterjassen worden voorzichtig weer tevoorschijn gehaald. Vorige maand heb ik jullie meegenomen in de verschillende najaar modetrends die we dit najaar terugzien. Inmiddels is het seizoen in volle gang en geef ik een terugkoppeling van de trends die over de toonbank vliegen (letterlijk). Daarnaast laat ik de opvallende kleuren zien die je dit najaar écht aan je garderobe toe moet voegen en laat ik je weten hoe je je witte schoenen weer wit krijgt. Handig toch?! Benieuwd naar de herfst fashion tips? Lees dan snel verder!

Herfst fashion trend alert!

De trend leopard is vorige maand uitgebreid behandeld, maar er is nóg een trend die het verrassend goed doet bij Van den Assem NL. De witte booties. De witte sneakers zien we al jaren terugkomen in Nederland, maar dat de booties het ook ontzettend goed doen verraste ons enigszins. Alhoewel het mij niks verbaast, de booties zijn een echte eyecatcher onder een outfit. Het maakt je outfit compleet af! We zien ze dit najaar terug in allerlei vormen en maten, maar mijn favoriet blijft toch wel onderstaande. Wat vind jij ervan? Mocht je toch liever voor een sneaker of pumps kiezen, die kunnen dit seizoen natuurlijk ook prima!

herfst fashion tips kleding

Hoe hou ik mijn schoenen wit?

Een nadeel bij het dragen van witte schoenen kan wel zijn dat ze snel vies worden. Zeker als je ze dagelijks draagt worden ze na enige tijd wat “geler” en een beetje vies. Witte schoenen zijn goed schoon te maken, maar het is wel belangrijk dat je ze niet zomaar in de wasmachine gooit. De kans dat ze daar wit van worden is aanwezig, maar niet alle materialen zijn hiervoor geschikt. Er zijn gelukkig wel heel veel methodes om je witte schoenen weer schoon te krijgen. Allereerst is het handig als je je schoenen van tevoren inspuit met een daarvoor bedoelde spray, zo ontstaat er een soort laag op de schoen die vuil tegenhoudt. Lees hier nog veel meer tips om je schoenen wit te houden?

Kerstfilms en herfst mode outfits / kleding?!

Wat vind jij eigenlijk het leukste aan de herfst? Ik ben benieuwd waar jij naar uitkijkt nu oktober is begonnen. Een collega van mij zei bijvoorbeeld net tegen mij dat ze de eerste kerstfilm alweer heeft gekeken, haha! Nu de temperaturen dalen verkas ik langzaam mijn zomergarderobe naar mijn andere kast en komen de heerlijk warme truien weer tevoorschijn. Ondanks dat ik écht van zomerse temperaturen houd, vind ik het wel een heel groot voordeel dat ik mijn truien weer aankan. Ik heb ze dan ook in allerlei vormen en kleuren. Rood, geel, zwart, wit, blauw – ik wil zo veel mogelijk kleuren in mijn kast hebben.

Dat mensen steeds meer kleur aan hun garderobe toevoegen komt natuurlijk ergens vandaan, loop maar eens door een stad en de kleuren komen je tegemoet. Zo zien we de kleur oker geel ook heel erg veel terug dit najaar. In tassen, kleding, schoenen en accessoires – niets is te gek. Wel één van mijn favorieten dit najaar, hoewel de trendkleur rood ook veel in mijn kast ligt. Naast alle kleuren die we dit najaar terugzien, ben ik ook nog steeds een grote fan van neutrale kleuren. Kleuren zoals beige, wit, zwart en grijs vind je dan ook veel terug in mijn kast. Of we de kleuren nu terugzien in printjes of effen, ze zullen in veel kledingstukken terugkeren. Hieronder heb ik een aantal kleuren voor je bij elkaar gezet die we dit najaar ontzettend veel zullen zien. Lees ook dit artikel over gratis kleurenadvies voor dameskleding.

leuke herfstkleuren als herfst fashion tips

Herfst mode accessoires

Bij de herfst komen ook de damesaccessoires weer langzaam tevoorschijn uit de kast. Zo is bijvoorbeeld een matchende dameshorloge voor in de herfst een echte musthave. Een sjaal heb je met de koudere dagen echt wel nodig! Ook handschoenen zijn altijd fijn voor de koukleumen onder ons, waaronder ikzelf. Om te beginnen bij de sjaal: deze zijn er in zoveel verschillende varianten dat er voor ieder wat wils is.

Of je nu kiest voor een sjaal bij je outfit of een sjaal over je jas, het zorgt in ieder geval voor meer warmte. Zelf ben ik echt fan van sjaals, grote kans ook dat je mij in de donkere maanden dagelijks met een sjaal ziet – ook op het kantoor draag ik mijn wollen sjaal, haha! Zoals ik net al zei ben ik een echte koukleum en een sjaal zorgt er bij mij echt voor dat ik het nét even iets warmer heb. Voorheen koos ik altijd voor de neutrale kleuren in sjaals, maar dit seizoen zie ik vooral veel sjaals met kleur. Mijn jas is een neutrale kleur waardoor een gekleurde sjaal er perfect bij zou passen. Hieronder vind je een selectie met een aantal van mijn favoriete sjaals.

En in mijn nieuwe blog over dames accessoires lees jij de laatste modetrends en musthaves op het gebied van accessoires.

sjaals voor in de herfst

Heb je het herfstgevoel al helemaal te pakken? Ik in ieder geval wel! Wat vind jij van de herfst? En wat voor herfstkleding en schoenen draag jij in de herfst?  Ik hoop dat je de blog weer leuk vond om te lezen en zijn jullie goed geinformeerd door onze herfst musthaves fashion tips. Volgende maand staat er weer een nieuwe blog voor jullie klaar. Wil je toch meer inspiratie voor herfst fashion tips? Dan mag je dit artikel over wat voor soort dameskleding in de herfst je kan dragen beslist niet missen!

All our photo’s are either (1) unique, (2) delivered by our collaboration partners or (3) from free photo sources such as Pexels. Making copy’s by means of photocopy, printscreening, or any other duplication of our website or parts therefore is prohibited without written permission from us. We are not responsible for copy right exceedance for photo’s or pictures from our sources that are either (1) unique, (2) delivered by our collaboration partners or (3) from free photo sources such as Pexels.


Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
de leukste schoenentrends voor herfst en winter (fashion week)
Door

de leukste schoenentrends voor herfst en winter (fashion week)

op 28 Oct 2018

[…] jou de vier leukste schoenentrends voor de herfst en winter op een rijtje gezet. Want ja, om de herfst te overleven heb je herfst fashion tips nodig uiteraard […]

Hoe upgrade je de kledingkast met een klein budget?
Door

Hoe upgrade je de kledingkast met een klein budget?

op 21 Jan 2019

[…] begin van de herfst, hun zomerkleding praktisch voor niets weggeven. Ze moeten ruimte maken voor de herfst en de winter kledingcollectie. Zo gaat dat met elke seizoen. En dit geeft je de kans om je kledingkast een update te geven […]

Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 29 Jan 2019

De trends voor deze winter vind ik ook echt leuk. Met name de kleuren die in de mode zijn en de variatie aan schoenen spreken mij aan. Zelf heb ik niet echt moeite met het wit houden van mijn schoenen. Als ik weg ben geweest veeg ik mijn schoenen altijd even schoon mocht dat nodig zijn. Hierdoor blijven ze echt langer mooi.

LOISIR
Door

LOISIR

op 29 Jan 2019

Zeker een handige tip, Marie! Leuk dat je dit met ons deelt! Groetjes van Sophie

Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie