4 tips voor witte schoenen schoonmaken en wit te houden!
5 min. leestijd

4 tips voor witte schoenen schoonmaken en wit te houden!

Bij het aanschaffen van een nieuw paar schoenen is het ontzettend belangrijk dat je de schoen goed verzorgt. Zo gaan bij een goede verzorging de schoenen langer mee. Daar word niet alleen jij blij van, maar ook je portemonnee. Speciaal voor witte schoenen is het zeer belangrijk dat je ze goed schoonmaakt en schoon houdt. Witte schoenen vaak het mooiste als je ze net uit de verpakking haalt, en bij veel mensen worden ze al snel vuil. Dus hoe kan je dan je schoenen wit houden? Zodat ze zo goed als nieuw eruit zien?

Het aanschaffen van het juiste verzorgingsmateriaal is zo makkelijk alleen nog niet, er zijn zó veel verschillende verzorgingsproducten voor allerlei verschillende materialen. Hoe onderhoud ik bijvoorbeeld suède of krijg ik mijn witte schoenen weer wit? In dit artikel geef ik je een aantal tips waarmee je jouw witte schoenen goed wit houdt. Daarnaast geef ik een paar absolute no go’s wat betreft het schoonmaken van schoenen! Net zoals bij het schoonmaken van sieraden, zul je ook bij schoenen voorzichtig moeten zijn.

De vier tips om je witte schoenen schoon te houden en schoon te maken zijn:

  1. Gebruik een bescherm spray
  2. Bescherm je schoenen tegen de zon
  3. Maak ze vlekvrij met een schoonmaakmix
  4. Houd je schoenen wit!

Hieronder lees je de in’s en out’s van de vier schoonmaaktips voor witte schoenen.Witte schoenen schoonmaken: de must-do’s

Wait, white?
De witte schoen, tegenwoordig in allerlei vormen te verkrijgen, heeft zo ongeveer iedereen wel ergens in zijn/haar kast staan. Hoewel voorheen de sneaker het meest populair was zien we nu ook steeds meer witte booties, witte pumps en zelfs witte overknee laarzen. Wit is zoals onze inkoopafdeling zegt eigenlijk gewoon het nieuwe zwart en zal je steeds vaker terugzien in de fashion. Zo kwam het ook terug bij de schoenentrends 2018/2019 van de Fashionweek.

Ondanks dat witte schoenen helemaal hot zijn is het onderhouden ervan nog niet zo gemakkelijk. De zool kan geel worden, maar daarnaast komen op de schoen zelf ook vlekjes. Onderhoud is hierbij dan ook heel erg belangrijk. Maar hoe kan je nu een witte schoen het best onderhouden?

PS: Ontdek trendy witte dames schoenen met hoge kortingen via deze link van Van den Assem.

Tip #1 Spray de witte schoenen

Het is eigenlijk de basistip die wij altijd meegeven aan onze klanten, maar hij is o-zo-belangrijk: spray de schoenen vóór gebruik in. Je kunt de schoenen insprayen met een water- en vuilafstotende spray. Door de schoenen hiermee van te voren in te sprayen ontstaat er een soort beschermlaag op de schoen waar vuil en vocht niet doorheen komen. Hierdoor kun je vuil gemakkelijk van de schoen poetsen.

Belangrijk bij het insprayen is dat je hand ongeveer op 20 centimeter afstand van de schoen moet zijn. Je sprayt hierbij de hele schoen in vanaf de neus tot aan de hiel. De schoenen kunnen hierdoor een beetje vochtig worden, maar dat trekt na een tijdje in.

witte schoenen wit maken

Tip #2 Bescherm je witte schoenen tegen de zon

Oeps.. mijn zool is geel. Bij het dragen van witte schoenen met rubberen zolen is er kans dat na een tijdje de zool wat verkleurt. Ondanks dat je de schoenen goed verzorgt is zonlicht op een witte zool een echte horror story: het licht verkleurt de zool waardoor de zool allerlei tinten geel vertoont.

Ondanks dat de zon niet altijd schijnt in Nederland snap ik best dat het lastig is om de zon altijd te vermijden, want zeg nu eerlijk: we zijn juist blij als de zon schijnt! Toch kunnen we er wel iets aan doen. Zo kun je bijvoorbeeld de schoenen in een doos of kast bewaren thuis (als je ze niet draagt natuurlijk). Dan komen ze thuis niet met zonlicht in aanraking. Mocht je nu tóch een verkleurde zool krijgen, ga dan met een softgum over de zool om de ergste verkleuring te verwijderen.

witte schoenen mode

Tip #3 Stoffen schoenen vlekvrij maken

Het is de angst van iedereen: stoffen schoenen waar een vlek op zit. Geen nood! Ook daar is iets aan te doen. Als je stoffen schoenen vies zijn geworden kun je met witte wijnazijn en soda deze weer wit krijgen, mits de schade meevalt natuurlijk. Maak een papje van de witte wijnazijn en soda en ga met een schoon borsteltje voorzichtig over de schoen. Let op: er mag iets meer witte wijnazijn worden gebruikt dan soda. Nadat u de schoen schoon heeft geborsteld spoelt u hem af met koud water en voilà: de schoen is weer wit.

Het kan handig zijn om dit eerst op een klein gedeelte uit te proberen in verband met kleurverschil op de schoen.

witte schoenen schoonmaken

Tip #4 Houd je schoenen wit!

Om het voor jullie zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we bij Van den Assem een onderhoudssetje gecreëerd waarmee je sneakers die van leer of textiel gemaakt zijn gemakkelijk weer wit maakt. De “Assempoetser-kit” brengt een laagje over je sneaker aan waarmee die eigenlijk een soort van geverfd wordt (hier zie je niks van). De sneaker is hierna weer stralend wit. Keep them white!

Toen ik een tijdje geleden mijn (nieuwe) witte sneakers aan had getrokken naar een festival zaten er allemaal vlekken in en kleine scheurtjes, niet zo handig natuurlijk.. Met de Assempoetser-kit werd de sneaker weer net als nieuw, je ziet er niks meer van! Ik ben zeker een fan en raad dit iedereen aan.

PS: Ontdek trendy witte dames schoenen met hoge kortingen via deze link van Van den Assem.

witte schoenen wit houden

Zelf je witte schoenen schoonmaken…Say what?!!

Veel klanten gaan zelf op onderzoek uit om hun schoenen schoon te maken. Of dat altijd zo slim is? Ik denk het niet. Als je de schoen eenmaal verpest kun je er echt helemaal niks meer aan doen. Zo is het bijvoorbeeld een absolute no go om je schoenen in de was te doen, of bijvoorbeeld UGG-schoenen te laten drogen bij de verwarming. Maar er zijn nog veel meer manieren die je beter niet uit kunt proberen. Ik raad altijd aan om voordat je zelf aan de slag gaat even contact op te nemen met de klantenservice van de winkel waar je de schoenen hebt gekocht voor advies. Het is zo zonde als je schoenen zelf nog meer verpest dan dat ze van tevoren waren. De tijd kan helaas niet worden teruggedraaid in dit geval.

Heb jij nu vragen over het onderhouden van schoenen en kom je er eigenlijk zelf niet uit? Laat hieronder dan een reactie achter zodat ik met je mee kan denken!

In mijn volgende blog gaan we alweer richting de feestdagen en neem ik jullie graag mee in mijn favoriete party-items waarmee jij de show steelt tijdens een feestje of familiebezoek. Voor de heren onder ons: ook leuk om je vrouwtje te verrassen met een van deze artikelen! Daarnaast hebben we tegen die tijd ook nog een leuke verrassing waar ik in ieder geval heel erg blij van wordt! Wil je weten wat dat is? Lees dan volgende maand weer mijn blog. Tot dan!

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie