Kraamcadeau op naam, 20+ persoonlijke kraamcadeaus ter inspiratie!
15 min. leestijd

Kraamcadeau op naam, 20+ persoonlijke kraamcadeaus ter inspiratie!

Een kraamcadeau op naam is een unieke en persoonlijke manier om een origineel kraamcadeautje te geven voor het pasgeboren kindje. Ieder kraamcadeau op naam geeft iets meer bijzonders en unieks. Daarmee kan de pasgeboren baby opgroeien, en het mag duidelijk zijn dat het cadeautje ook echt voor hem of haar is. Maar wat zijn leuke ideeën voor kraamcadeaus op naam? En waar kan je ze kopen? In deze cadeaublog geven we 20+ ideeën voor een kraamcadeau op naam. Zo vind jij de inspiratie die je nodig hebt, en kan je bij het kraambezoek aan komen met een origineel en persoonlijk kraamcadeautje. Laten we dus snel doorgaan naar alle kraamcadeautjes!

PS: er zijn veel bedrijven die leuke kraamkado’s op naam van het kindje maken. Bij ieder kraamcadeau idee van hieronder hebben we een link geplaatst naar of de goedkoopste ofwel de beste optie/keuze.

#1 Kraamcadeau Boekje op Naam

Kraamcadeau op naam

We beginnen direct met een van de leukste kraamcadeaus op naam: een babyboekje dat geheel gepersonaliseerd is. Het verhaal is welkom op de wereld, en je kan je de naam en foto van het pasgeboren baby op het babyboek laten printen. Maar het gaat veel verder. Zo kan je ook in het boekje zelf, dat bestaat uit 36 pagina’s, de naam van het kindje laten terugkomen. Een heel leuk geboortecadeau op naam waardoor het kindje zijn of haar eigen boekje heeft. In het begin kunnen de ouders erin voorlezen, en zodra het kindje wat groter wordt kan ze in haar eigen boekje leren lezen. Super leuk toch!? (de link naar dit boekje vind je hieronder)

#2 Persoonlijk Babydekentje met Mijlpalen

geboortecadeau op naam

Op een babyshower wil je natuurlijk aankomen met een leuk en lief kraamcadeau. Het volgende cadeau idee is een persoonlijk babydekentje op eigen naam. Hierboven vind je slechts een van de voorbeelden van wat mogelijk is. Er is veel keuze uit design en opmaak om het dekentje geheel naar eigen smaak te maken. Het idee van dit origineel kraamcadeau is dat de ouders de mijlpalen van hun kindje kunnen bijhouden. Daarmee blijft jouw geschenk voor minstens nog een jaar gebruikt 😉. De beste babydekentjes met mooiste design kan je het beste online shoppen via deze link van Yoursurprise.nl. Hun dekentjes zijn van hoge kwaliteit en kunnen zelfs de was in. Dat laatste is wel zo gewenst.

#3 Lieve of Stoere Babymuts op Naam

baby muts op eigen naam maken

Een item dat ouders altijd nodig zullen hebben voor hun pasgeboren baby’tje is een lekkere warme babymuts. In de winter kan je als ouders niet zonder, want dan wordt het buiten al snel te koud voor het kindje gedurende een mooie boswandeling. Zo kan je als kraamcadeau een lief en schattig babymutsje op naam laten bedrukken, zoals op de foto hierboven. Voor baby jongetjes kan je kiezen voor stoerdere designs. Als je op een van de linkjes van hierboven of hieronder klikt vind je de leukste kraamcadeaus op naam voor meisjes en jongetjes.

#4 Uniek Slabbetje met Design Printjes op Naam

slabbertjes op eigen naam maken

Een slabbetje is misschien wel een van de meest gegeven kraamfeest cadeautjes. Het is dan ook een heel praktisch en nuttig geboortecadeautje, want ieder kindje heeft een slabbetje nodig. Nu kan je een slabbetje toch uniek maken door het laten bedrukken. Zo heb je allerlei slabbetjes met design printjes waarbij je de naam van de baby kan toevoegen. De allerleukste persoonlijke slabbetjes kan je via deze link online shoppen waarbij je mooie designs kan gebruiken. In totaal heb je keuze uit 7 designs.

#5 Warm Slaapzakje op Naam van het kindje

mooi kraamcadeau op naam

Wil je een meer specialer en luxer kraamcadeau op naam geven? Bijvoorbeeld omdat je de oma of opa bent van het kindje, of misschien is het wel jouw zus of broer die een kindje heeft gekregen? Een goede aanrader voor een duurzaam kraamcadeau op naam is de Puckababy 4 seasons. Dit is een luxe slaapzak voor baby’s, waarop je ook nog eens de eigen naam kan laten bedrukken. In totaal zijn er vier designs waaruit je kan kiezen. Maar naast de kleur is vooral de kwaliteit opvallend. Zo’n slaapzakje van Puckababy is super zacht en comfortabel. Daarin zal het kindje lekker snel in slaap vallen. En omdat ze geschikt zijn voor tot 2,5 jaar, kunnen de ouders jouw duurzaam kraamcadeau tot wel twee jaar lang gebruiken. Tot slot is er nog een handige functie: je kan namelijk de mouwen eraf halen waardoor de slaapzak niet te warm wordt in de zomer. Daarmee is het geschikt voor alle seizoenen en vandaar de naam 4 seasons.

#6 Knuffelbeer Kraamcadeau op Naam

leuk kraamcadeau op naam

In onze cadeaulijst van 20+ kraamcadeau ideeën op naam mag een knuffelbeer of knuffeldier uiteraard niet ontbreken. Vaak zie je dat kindjes opgroeien met een favoriete knuffeldier. Deze is aan een strenge selectie onderworpen, door de concurrentie van de vele andere knuffeldiertjes. Wanneer je een knuffelbeertje als geboortecadeau geeft wil je natuurlijk wel dat jouw knuffelbeertje deze favoriet wordt bij hem of haar. Onze tip: maak een knuffelbeertje op naam, of een knuffelbeer met een foto van de ouders erop. Daarmee zal jouw kraamcadeautje een grote voorsprong hebben op al die andere knuffeldiertjes 😉. Meer weten? Via deze link kan je de knuffeldieren van hierboven en nog veel meer laten bedrukken met naam of foto.

#7 Kinderbadjas met Eigen Naam erop

badjas met eigen naam maken

Baby’s zijn altijd lekker zacht en warm. Hetzelfde geldt voor een badjas. Dus wat maakt dan de combinatie baby + badjas? Inderdaad, een super zachte baby! Een kinderbadjas op naam is een leuk en nuttig kraamcadeautje voor zowel het kindje als de ouders. Zo blijft het kindje lekker warm, en kan hij jarenlang genieten van de badjas als je deze op maat koopt.

#8 Badcape Kraamcadeau op Naam

geboortegeschenk ideeen

Een leuker en stoerder alternatief op de badjas is een badcape speciaal voor pasgeboren kindjes. Een badcape is gemaakt van superfijne en dikke badstof die het baby’tje warm en droog houdt voor na het badje. Op de foto hierboven vind je een voorbeeld van een badcape op naam als leuk idee voor geboortegeschenk. Zo kan je via deze link van Bulbby je eigen badcape ontwerpen. Daarbij heb je keuze uit vier kleuren badcapes, namelijk roze, wit, grijs en blauw. En qua logo’s en designs zoals hierboven heb je een ruime keuze uit meer dan 30 (!) printjes. Dan alleen nog de naam van het kindje invullen en je hebt een super leuk en origineel kraamcadeau op naam. Hiermee maak je echte indruk op het kraamfeest 😉.

#9 Adviesgesprek over Baby Opvoeding ter Inspiratie en Hulp

professionele begeleiding kind opvoeding

Een wel heel originele kraamcadeau is het cadeau geven van een adviesgesprek door een specialist in het opvoeden van baby’s en kinderen. Dit is even een totaal ander cadeau idee he? Ook is het niet echt een kraamcadeau op naam. Maar het is wel een heel persoonlijk kraamcadeau wat een grote impact kan maken op zowel de ouders als het kindje. Dit kraamcadeau is niet om te zeggen dat ouders hun kindje niet kunnen opvoeden. Wel is het bedoelt om hun te steunen, want iedereen heeft baat bij een adviesgesprek met een expert op het gebied van opvoeding. Zeker als het je eerste kindje is. Na zo’n adviesgesprek zullen de ouders zich gesteund voelen en meer rust krijgen omdat ze weten wat hun te wachten staat en hoe ze hierop kunnen inspelen. Wil je meer informatie? Ga dan naar InZicht: Groei in Contact voor professionele begeleiding van kinderen en/of ouders.

#10 Woezel & Pip bordje met foto

leuke kraamcadeautjes met eigen naam

Een kleurrijk kraamcadeautje voor op een kraamfeest of babyshower is de Woezel & Pip bordjes zoals te zien op de foto hierboven. Woezel & Pip is een ware trend en alle kindjes zijn er weg van. Met zijn of haar eigen bordje met Woezel & Pip erop wordt het veel leuker om van het bordje te eten. Laat de lekkere groenten maar komen! Daarbij kan je op het bordje een foto laten bedrukken. Je kan een foto van zijn of haar broertjes/zusjes erop zetten of van haar ouders. Zo is dit niet alleen leuk als kraamcadeautje maar ook als cadeautje voor een jarige baby of kindje die ietsjes ouder is.

#11 Luxe Kraamcadeau op Naam, het Geboortemandje

luxe kraamcadeau op eigen naam

Heb je al wel eens gehoord van een geboortemandje?  Dat is een soort van kraam cadeauset voor baby’s. Met een geboortemandje geef je meerdere cadeautjes die verpakt zitten als cadeausetje. Wanneer je een iets hoger budget hebt voor een bijzonder kraamcadeau op naam, dan kunnen we je deze luxe geboortemand zeker aanbevelen. Op de geboortemand zit een sleeve waarop je de naam, foto en geboortedatum van het kindje kan laten bedrukken, waardoor het extra persoonlijk wordt. Maar met name de inhoud is erg leuk. Zo zit er een lief speeltje in van Sophie de giraffe, een zacht mutsje, comfortabele slofjes en een dekentje om het kindje warm te houden. Ook zit er een knuffeldoekje, een slabbetje en een mandje in om alles in op te ruimen. Kortom, met dit toch wel luxe kraamcadeau (op naam) geef je in een klap een setje vol leuke kraamcadeautjes die goed van pas komen voor de ouders. Wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje via deze link met meer informatie over de geboortemand.

#12 Zijn of Haar Persoonlijke Speen

kleine kraamcadeautjes op naam

Hierboven zagen we een meer luxe kraamcadeautje op naam. Maar niet iedereen heeft een even hoog budget. Zeker wanneer je als vriend of vriendin van de ouders op kraamvisite gaat zal je misschien eerder kiezen voor een klein en goedkoop kraamcadeautje. Maar ook kleine kraamcadeautjes kunnen bijzonder zijn. Neem nu als cadeau idee een persoonlijk speentje voor de kleine. Zo kan je op de speen de naam van het kindje laten bedrukken. Qua prijs ben je goedkoop uit, en dankzij dit idee heb je toch een leuk presentje voor de baby en ouders.

#13 Zijn of Haar eigen Geboortetegeltje

geboortecadeau ideeen eigen naam

Een ander voorbeeld van een goedkoop geboortecadeautje is een geboortetegeltje. Aan zo’n tegeltje zit een haakje, waardoor het leuk is om het ergens op te hangen in het huis. Zoals je op de foto hierboven ziet kan je een waar kunstwerk met fotocollage maken. Ik heb zelf ook wel eens een persoonlijk tegeltje laten maken. Dat kan via een online editor waarbij je zelf de indeling, de foto’s, de tekst en het design kan ontwerpen. Dus alhoewel dit een goedkoop kraamcadeautje is, geef je hiermee met zekerheid een echt persoonlijk en uniek presentje dat vooral leuk voor de ouders is. Zo kunnen ze het tegeltje ophangen in de babykamer, of ergens anders zoals de woonkamer. Een geboortetegeltje kan je al ontwerpen voor maar 14,95 euro en via deze link vind je ook de online editor.

#14 Populaire Happy Horse Rabit met eigen Naam

leuke kraamcadeautjes op naam

Eerder hadden we het al gehad over knuffeldiertjes in de vorm van bijvoorbeeld een knuffelbeertje. Voor het kindje is het leuk om daarmee samen te spelen en samen slapen. En dan heb je ook nog het knuffeldoekje, oftewel tutteldoekje. Dit is van een heel ander niveau, want vaak wordt zo’n doekje onafscheidelijk van de baby / kindje. Zo is een knuffeldoekje lekker zacht en ook licht, waardoor het gemakkelijk te dragen. Daarbij is het dan leuk om een eigen naam op het knuffeldoekje te zetten, zoals dat kan bij de Happy Horse Rabbit van de foto hierboven. En het is misschien een negatieve gedachte, maar heb je er ooit wel eens bij stilgestaan wat er gebeurt wanneer je je kindje ergens kwijtraakt? Zo komt het helaas regelmatig voor dat een kindje kwijt wordt geraakt in bijvoorbeeld een pretpark, of zelfs maar de babbelbak bij de McDonalds. Het klinkt dan misschien gek, maar een knuffeldoekje met haar eigen naam erop kan er toch voor zorgen dat het vermiste kindje dan sneller wordt teruggevonden. Maar goed, laten we hier maar niet aan denken (en van uitgaan) en snel doorgaan naar de andere leuke ideeën van kraamcadeaus op naam!

#15 Babyfles op Naam, een goedkoop maar leuk kraamcadeautje

kraamcadeau op naam ideeen

Zoals mensen een persoonlijke dopper hebben, kan een kindje zijn of haar eigen babyflesje op naam hebben. Dit goedkope kraamcadeautje op naam kan je laten bedrukken in zes verschillende kleuren. Dat er een eigen naam op staat is vooral handig voor ouders die twee of meerdere kindjes hebben. Zo hoeven ze niet uit elkaars flesje te drinken.

#16 Zijn of Haar eigen Kommetje voor Ontbijt

kraamcadeau op naam kindje

Eerder hadden we het al over een serviesbordje met daarop een persoonlijke foto. Een leuke aanvulling hierop is een persoonlijk kommetje als klein kraamfeest cadeautje op naam. Zo kan je leuke setjes maken samen met meerdere kommetjes of een bordje(s). Er zijn wel meer dan twintig design printjes waaruit je kan kiezen. Daarbij kan je de naam en een stukje tekst laten bedrukken. Dit alles kan je doen via deze link van Bulbby, waarbij je ook de personaliseerbare bordjes, mokken en zelfs bestek vindt. Wat voor leuk setje ga jij maken? Deel je ideeën in de reactie hieronder, dat vinden we leuk!

#17 Persoonlijk Rompertje Kraamcadeau op Naam

rompertje met eigen naam maken

Een klassieke onder de kraamfeest en babyshower cadeautjes is het rompertje. Als ouder kan je geen genoeg krijgen van rompertjes. Een flinke voorraad is absoluut gewenst, want met zekerheid worden ze snel vies. Er is een hele markt aan rompertjes. Zo heb je vele soorten en maten, met de leukste trendy printjes. En dus ook is het mogelijk om een persoonlijk rompertje op naam te laten maken, zoals te zien op de foto hierboven. Daarbij heb je de keuze uit korte of lange mouwen, en tot wel 40 verschillende printjes. De regenboog is er daar maar eentje van. Naast printjes kan je ook kiezen voor foto’s, of een combinatie tussen printjes en foto’s. Als je ook een eigen rompertje volledig op smaak wilt laten maken kan je dat het beste doen via deze online editor van Yoursurprise.nl.

#18 Milestone Baby Age blokken

geboortecadeaus op naam ideeen

We naderen het einde van onze cadeaublog van de leukste ideeën voor een persoonlijk kraamcadeau. Eentje die hierbij beslist niet mag ontbreken zijn deze Baby Blocks. Met Baby Blocks kan je op een leuke en speelse manier de mijlpalen (milestones) van je kindje vastleggen. Het setje bestaat uit vier verschillende blokken. In feitje kan je ze dusdanig combineren dat je altijd de datum en dag kan maken van iedere dag, week, maand of jaar. Daarbij is het mogelijk om de naam van het kindje er te laten bedrukken.

Dus waar zijn deze Baby Blocks leuk voor? Hierbij enkele tips ter inspiratie: zo is het leuk om wekelijks of maandelijks een foto te maken van de baby. Daarbij kan je de blokjes gebruiken als tijdsaanduiding op iedere foto. En als je dan een jaar verder bent kan je een fotovideo maken waarin je jouw baby ziet opgroeien van klein frummeltje tot een volwaardig kindje. Deze bijzondere ontwikkeling kan je met de Baby Blocks op een ludieke manier vastleggen. Een bijkomend voordeeltje als tip is dat het kindje kan spelen met de blokjes, en ook de cijfertjes 1 t/m 10 kan leren. Zo kan hij of zij zowel haar motorische vaardigheden trainen (blokjes stappelen) als cijfermatig leren.

#19 Chocoladedoos met Foto van het Kindje of Gezin

kraamcadeau op naam voor ouders

Niet alle kraamcadeaus hoeven voor het kindje te zijn. Het is ook goed om aan de ouders te denken. Vooral de moeder heeft een zware taak. Zo is de bevalling een hele klus waarvan je wel enkele weken moet bijkomen. Een presentje voor de ouders is dus wel op haar plaats! Een leuk kraamcadeau op naam als idee voor ouders is een chocoladedoos met foto van het kindje of het gezin. Zo kan je een familiefoto erop laten bedrukken, waardoor het een persoonlijk presentje wordt. Wil je meer kraamcadeau ideeën voor de ouders opdoen? Dan mag je deze blog over kraamcadeaus voor ouders na de bevalling beslist niet missen.

#20 Gegraveerde hanger met naam van de baby

kraamcadeau op naam ouders

Een laatste cadeau idee of cadeau tip voor een persoonlijk kraamcadeau op naam is een gegraveerd hangertje. Gegraveerde hangertjes komen niet zo veel meer voor, terwijl dat wel jammer is. De meer moderne versie is om het hangertje aan de sleutelbos te doen. Als je dan een foto van het kindje erop zet, zullen de ouders voor altijd de foto bij zich kunnen dragen. Vooral voor vaders is dit een leuk geschenk omdat zij vaak van huis zijn i.v.m. werk. Maar hetzelfde geldt uiteraard voor de werkende moeders. Een gegraveerd hangertje kan je online shoppen via de linkjes van hierboven (dan kom je op een webshop gespecialiseerd in cadeaus op naam), of je kan naar de lokale winkel gaan waar ze zulke hangertjes maken.

Conclusie over Kraamcadeau op Naam

We zijn aan het einde gekomen van onze inspiratieblog met meer dan 20 originele ideeën voor een kraamcadeau op naam. We hebben heel veel verschillende geboortecadeaus gezien die je kan personaliseren. Daarbij zitten een paar meer luxe kraamcadeaus, maar ook enkele goedkopere en kleinere kraamcadeautjes op naam. Voor ieder budget is er dus genoeg keuze uit de lijst van hierboven. En zoals beloofd vind je via de bijgevoegde linkjes de beste optie qua prijs en kwaliteit. Het onderzoek en voorbereidend werk hebben wij dus voor jou gedaan, want zo belonen wij onze lezers!

Hopelijk zal jij dankzij deze cadeaublog aankloppen met een leuk kraamcadeau op het eerstvolgende kraamfeest of babyshower. Zou je ons willen laten weten welke ideeën jij het leukste vindt, en welk kraamcadeau jij gekocht hebt? Dat kan in een reactie hieronder en zou enorm gewaardeerd worden. Ook wij kunnen hiervan leren, en als je leuke aanvullende tips hebt kunnen we die opnemen in onze cadeaulijst.

 

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie