10x leuke kraamcadeau ideeën voor na de bevalling

Deel dit artikel met jouw vrienden als je het waardevol vindt!

Hoe leuk is het als je een nieuw kindje mag verwelkomen. De ouders zitten op een roze wolk en natuurlijk ga je gezellig op kraamvisite. In dat geval is het leuk om iets mee te nemen voor de pasgeboren baby. Uiteraard kun je kiezen voor het standaard rompertje wat bijna iedereen wel geeft. Alleen, je kunt ook kiezen voor een meer origineel kraamcadeau. Maar wat is nu een leuk kraamcadeau idee dat niet iedereen geeft?   

Om je inspiratie een boost te geven hebben we de top 10 leuke kraamcadeaus voor je op een rijtje gezet. Sommige geboortegeschenken zijn voor de bevallen moeder zelf, en sommige zijn uiteraard voor het baby’tje. Maar alle kraamcadeau ideeën in deze blog hebben wel een connectie met de moeder en het pasgeboren kindje. Wil je nu eerder een cadeau echt voor haar geven, lees dan eens dit artikel over cadeautips voor haar.

Een laatste tip: mocht je nu geen leuk geboortegeshenk vinden tussen onze top 10 van hieronder, dan vind je helemaal onder aan dit artikel een top 10 van de meeste verkochte kraamcadeaus van bol.com. Dat is wellicht niet zo origineel, maar dan heb je wel zeker te weten een leuk kraamcadeau.

Lees snel verder en ga op zoek naar het ideale kraamcadeautje en laat je vooral inspireren door onze top 10 cadeautips.

Kraamcadeau #1: De praktische voetenzak

kraamcadeau ideeen

Deze voetenzak is een zowel een leuk als functioneel kraamcadeau. Het is namelijk super warm en zacht voor een pasgeboren babytje. De zak is verkrijgbaar in verschillende stoffen en printjes en is daardoor ideaal voor elke baby. Het is dus een praktisch cadeaus waar niemand echt aan denkt, maar wat wel een erg handig geboortegeschenk is. Ook is de voetenzak geschikt voor kindjes die iets ouder zijn. Ben je eerder opzoek naar een cadeau voor een jarig kindje? Lees dan eens onze andere blog over de leukste cadeautips voor jarige baby’s.

Maar de voetenzak is niet alleen praktisch, maar ook voor het kindje heel erg leuk. Zo vind je veel papagaaien en gorilla’s die verstopt zijn in de jungle. Dan is het aan het kindje om de diertjes te vinden, en zo blijft hij of zij wel eventjes zoet!

De voetenzak is met 79,95 euro een duurder kraamcadeau dan gebruikelijk. Maar omdat het wel een super leuk en vooral handig cadeautje is, kan je met de vriendengroep afspreken om dit geschenk gezamenlijk te geven. Dan wordt het toch betaalbaar!

Je kunt dit kraamcadeau via deze link online bestellen.

Kraamcadeau #2: Leuk en zacht box kleedje

kraamcadeau idee

Een box kleed is heel handig en vooral heel erg zacht. Zo is de box lekker zacht en warm en hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en printjes. Wanneer het kindje wat ouder wordt is het kleedje nog steeds heel goed te gebruiken als bijvoorbeeld een speelkleedje. Zo kan hij voor een aantal jaar gebruikt worden.

Je kan dit leuk kraamcadeautje shoppen via deze link. Meer cadeautips voor kraamvisite? Lees dan snel verder!

Kraamcadeau #3: Een nieuwe gezinsfoto op canvas

kraamcadeau tip

Hoe leuk is het om de ouders een aandenken te geven waar ze hun hele leven iets aan hebben. Een foto van hun pasgeboren kindje of hun nieuwe gezinnetje op een canvas is hier heel geschikt voor. Als je een foto canvas als verrassing cadeau wilt geven, dan moet je alleen nog wel even slim nadenken over je tactiek van hoe je aan een mooie foto komt.

Eigenlijk kun je geen persoonlijker kraamcadeau geven. En het is zeker niet afgezaagd, want een mooie foto zegt meer dan 1000 woorden. Bovendien gebeurt het regelmatig dat mensen van canvas wisselen om de zoveel tijd. Je kunt betaalbare canvassen via deze link shoppen om een persoonlijk kraamcadeautje te geven.

Kraamcadeautje #4: Gepersonaliseerd Woezel en Pip boek

kraamcadeau tips

Een ander leuk gepersonaliseerd kraamcadeau is het geven van een Woezel en Pip boekje met de naam van het kindje. Stel je voor, een boek vol met leuke kinderverhaaltjes met op de voorkant een foto van de baby met de naam erboven. Een super leuk boekje waarin het pasgeboren kindje de hoofdrol speelt. De kans is groot dat niemand zo’n bijzonder en persoonlijk cadeautje meebrengt, en dat maakt het dus wel een uniek geschenk.

Wat vind jij? Als je er meer informatie over wilt kunnen we je doorverwijzen naar deze website.

Kraamcadeau #5: Gepersonaliseerde hangers

kraamcadeau inspiratie

Een allerlaatste gepersonaliseerd kraamcadeau idee zijn de gepersonaliseerde hangers. Dit is meer een kleinigheidje voor als je een cadeautje wilt geven met een lager budget. Een leuke vierkante, ronde of zelfs hartvormige hanger met daarop een gegraveerde foto van de baby. Zo hebben de kersverse ouders altijd hun pasgeboren kindje een beetje bij zich. 

Via deze link kun je zelf een gepersonaliseerde hanger maken. De prijs ligt tussen 19,95 en 29,95 euro.

Kraamcadeautje #6: De geinige groeimeter

geboortegeschenk ideeen

Er is niets leuker dan te zien hoe een kindje groeit. Of nou ja… Als we heel eerlijk zijn willen we het liefst dat ze zo klein mogelijk blijven. Maar toch, het hoort erbij. En om meer te kunnen genieten van het groeien van een kindje, kun je een groeimeter als kraamcadeau geven. Met deze groeimeter kun je bij houden hoe groot het kindje nu is. Hij is leuk versierd en je kunt hem in allerlei varianten krijgen.

Met 14,95 is zo’n groeimeter een leuk én goedkoop kraamcadeautje. Je kunt deze en andere groeimeters eenvoudig kopen via bol.com. Op dit moment is deze nog afgeprijsd.

Kraamcadeautip #7: Gipsafdruk

geboortegeschenk idee

Als het gaat om aandenkens is het heel leuk om een gipsafdruk cadeau te doen. Dit is leuk voor de ouders, maar ook voor het kind als het later groter is. 

Met deze gipsafdruk kun je zelf een afdruk maken van het handje en het voetje van het pasgeboren kindje. Wanneer het kindje een paar jaar is, is het leuk als aandenken om te laten zien hoe klein zijn of haar handjes toen waren.

Deze en andere leuke geboortegeschenken kan je via deze link shoppen.

Kraamcadeautip #8: Voelboekje

geboortegeschenk inspiratie

Kindjes leren vaak veel dingen kennen door te voelen. Dit boekje is samengesteld met allerlei leuke dieren en kan het kindje voelen hoe elk dier aanvoelt. Denk hierbij aan lieve poesjes en konijnen. Het geven van leerzame en leuke leesboekjes zijn een veilige keuze als geboortegeschenk. Niet alleen is het goed voor de ontwikkeling van het kindje, maar het houdt ze ook lekker bezig. Althans, voor eventjes dan!

Een geschikte website om kinderboekjes als kraamcadeau te shoppen vind je via deze link. Dan kom je terecht bij de grootste boekenwinkel van Nederland.

Kraamcadeau #9: Het negen maanden invulboekje

leuke kraamcadeautjes

Het invulboekje is een super cadeau voor een net nieuw gezinnetje. Hoe leuk is het als je vanaf dag 1 het leven van het kindje kunt bijhouden wat er gebeurt en hoe hij of zij groeit. 

Met dit invulboekje kun je alles vastleggen. Denk hierbij aan hoe het kindje groeit, wat het gewicht is, foto’s of het eerste woordje. Echt alles kun je vastleggen. En doe dat zeker, want de ontwikkeling gaat zo enorm snel. Voor je het weet, zijn ze een stuk groter!

Dit leuke kraamcadeautje is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Deze en andere invulboekjes vind je via bol.com tegen betaalbare prijzen.

Kraamgeschenk #10: Baby badstof handschoendjes

leuk kraamcadeau na bevalling

Deze douchehandschoen is van lekker zacht badstof wat fijn aanvoelt voor het kindje. Hij is in verschillende kleuren te verkrijgen waaronder: Blauw, wit of roze. De handschoen ziet eruit als een schattige pinguïn, hierdoor kunnen de ouders tijdens het wassen van het kindje ook spelen met het kindje. Misschien is het wat spannend wanneer het kindje voor het eerst gewassen wordt. Deze pinguïn zal het kindje geruststelling bieden en maakt het ook een stuk plezieriger!

Deze baby shower glove is een leuk en toepasselijk geboortegeschenk. Wil je nu meer informatie over deze en andere soorten? Via deze link van bol.com kun je ze eenvoudig online bestellen vanaf een prijs van 9,95 euro.

Kraamcadeau tips & conclusie

Zoals je hebt kunnen zien zijn er heel veel verschillende soorten kraamcadeaus. De één wat origineler dan de ander, maar uiteindelijk zijn ze allemaal leuk om te geven en te krijgen als pas bevallen moeder. 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een cadeau waar de ouders en het kindje wat aan hebben, zoals een voetenzak of een box kleedje. Ook kun je er voor kiezen om een cadeau te geven waar het zowel het kindje als de ouders later een mooi aandenken aan hebben, denk hier bijvoorbeeld aan een gipsafdruk van de handjes en voetjes, een mooie canvasfoto van het gezin of het 9 maanden invulboekje.

Je kunt alle kanten op zoals je kunt zien, we hopen dat we je hebben kunnen inspireren. Nu rest enkel nog veel plezier tijdens jullie kraamvisite! En mocht je nu toch nog opzoek zijn naar iets anders, dan vind je hieronder een top 10 van populaire kraamcadeaus ter inspiratie.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.