Outfit inspiratie dames voor de juiste outfit

Deel dit artikel met jouw vrienden als je het waardevol vindt!

Heb je wel eens dat gevoel dat je wel wat outfit inspiratie kunt gebruiken? Want hoe lang besteed jij tijd iedere ochtend voor je kledingkast om de perfecte outfit uit te stijlen? Je kunt alles uit je kast halen en nog niets vinden om aan te trekken. Of iets waar je je op z’n minst oké in voelt? Hierdoor worden je emoties geprikkeld tot wanhoop en daalt je humeur onder het nulpunt. Zo hebben wij vrouwen zo nu en dan allemaal hetzelfde probleem: we missen outfit inspiratie. Zo af en toe hebben we gewoon watt outfit inspiratie nodig om goed voor te dag te komen. In plaats van in de ochtend jezelf af te vragen welke kleren je aan kan doen, is het handig om alvast geselecteerde outfits te hebben klaarliggen.

Outfits voor iedere gelegenheid

Ook is er een groot verschil per seizoen of per gelegenheid. Zo hebben we artikels gescheven over zomeroutfits, waarbij veel kleuren en luchtige kleding komt kijken. Dit is overigens vergelijkbaar met festival outfits. Maar in andere blogs over bijvoorbeeld business casual, komen weer hele andere kleurencombinaties te pas! Kortom, universele tips over het kiezen voor goede fashion outfits zijn dus cruciaal.

Gelukkig worden we geholpen door Laboo in onze zoektocht naar outfit inspiratie. In deze blog helpt Laboo ons met inspiratie voor leuke dameskleding die je goed kunt matchen. Zo geven ze goede tips over waarop te letten bij het kiezen van een juiste outfit. Kortom, hopelijk heb je na het lezen van dit artikel genoeg ideeën voor leuke outfits in je kledingkast!

Outfit inspiratie dames: Investeer in je outfit

Outfit inspiratie is niet vanzelfsprekend. Dit vraagt een bepaalde manier van shoppen, maar gelukkig is dat gemakkelijk aan te leren met de volgende tips: Weet bijvoorbeeld welke items je al in je kleding kast hebt hangen. Bij alles wat je inkoopt voor je dagelijkse outfit routine bekijk eerst of je het vaker dan een keertje aan kunt doen. Kun je de mode items combineren met de kleren in je kledingkast? Visualiseer ook hoe deze combinatie dan zou staan. Passen de kleuren? Voel je je er comfortabel in? Zou je het vaker dan een keer dragen?

Wees vooral kritisch bij het kopen van kleding voor de feestdagen. Vaak kun je leuke outfits voor de feestdagen eenvoudig combineren met kledingstukken die al in je kledingkast liggen. Het zou toch zonde zijn om een hele dure jurk te kopen die je maar een keertje gaat dragen?

Goede outfits zijn onmisbaar voor vrouwen

Jouw outfit is het eerste communicatiemiddel. De kleding die je draagt geeft een signaal af aan andere over hoe met je om te gaan. Vooral bij andere vrouwen is dit zo. Wist je bijvoorbeeld dat de gemiddelde eerste indruk van een vrouw over een andere vrouw vijf seconden is? Ja echt, vijf seconden. Dat betekent dus dat je wordt beoordeeld op je outfits en fashion stijl. Overigens geldt dit ook bij mannen hoor, alleen die hebben wat meer tijd nodig voor een eerste indruk ;). Dus als je binnenkort een date hebt, denk dan goed na over welke outfit voor een date je aandoet.

Wanneer je kledingadvies nodig hebt kun je in principe twee dingen doen. Je kunt zelf gaan zoeken op fashion websites of in kledingzaken en vragen naar advies. Of je kunt kant-en-klare kledingcombinaties kopen. Dit laatste heeft als voordeel dat je er altijd modieus bij loopt, maar meestal zit er ook een prijskaartje aan de service. De mogelijke opties hebben wij objectief onderzocht in een informerend artikel over verschillende kledingbox aanbieders voor vrouwen.

Kledingcombinaties naar wie jij bent

Niet dat dit uitmaakt, maar ben je ervan bewust! Want natuurlijk gaat het om wie je bent, alleen kan de ander dat niet altijd zomaar zien. Wat zij eerst zien is jouw uiterlijk en wat je aan hebt qua kledingcombinaties. Een goede outfit complimenteert jouw figuur, in wat voor shape je ook bent. Je straalt zelfverzekerdheid uit in wie je bent en wat je wilt. Bij outfit inspiratie is het dan ook heel belangrijk dat je weet wie je bent.

Je bent de moeite waard om in jezelf te investeren, in zowel je innerlijk als uiterlijk. Je leven verandert continue en soms heb je gewoon een houvast nodig om hier goed doorheen te komen. Kies voor kleding die jouw karakter weerspiegelen in vrouwelijkheid, elegantie en zelfverzekerdheid. Bij bijvoorbeeld een outfit voor sollicitaties kun je kiezen voor een kledingcombinatie die spreekt: ik ben een leuke, intelligente vrouw om mee te praten. Soms heb je net een duwtje in de rug nodig om je jeans en trui combinatie nog even in kast te laten hangen vandaag. Of je nou voor casual, hip, elegante outfits gaat is je stijlpersoonlijkheid een mix van deze stijlen. Jouw outfits hoeven echt niet uit een bepaalde stijl te bestaan op die ene dag. Draag dameskleding waarin je je comfortabel en zelfzeker voelt.    

Meer outfit inspiratie dames nodig?

Nu kan het zijn dat je even echt outfit inspiratie nodig hebt vanuit een fashionista. Bij Laboo hebben ze een een nieuwe lijn: ‘’Girls just wanna have fun’’. Deze fashioneditie is voor vrouwen die zich willen onderscheiden, en het belangrijk vinden om goed gekleed te zijn. Je vrouwelijkheid mag gezien worden door de kleding die je draagt. Dit gaat van hoe je jouw weekend outfit leuk kunt combineren, tot aan elegante vrouwelijke looks. Elke kleding heeft een eigen kleur, stof en design. Het is niet moeilijk om de juiste outfit samen te stellen. Althans, zolang je met de juiste combinaties en kledingstukken werkt. Een mix van casual, hip en elegant kun je vinden in de fashion webshop van Laboo.

outfit inspiratie voor vrouwen
Product:
Bomber Kol Trui
Webshop:
Laboo.nl

Op hun website vind je meer inspiratie voor outfits. Dit gaat van hoe je een damespak combineert, tot aan jurkjes combineren met de juiste kleuren wat je figuur complimenteert. In een wijde pijp broek lijken je benen bijvoorbeeld langer. Maar welke trui past hierbij, waardoor het accent op je benen niet verdwijnt? En hoe kan je dezelfde trui thuis combineren met de kleren die je al hebt? Want door te combineren kan je veel outfits maken, zonder hiervoor heel veel nieuwe kleren te kopen.

Ook al ga je niet voor een ready to wear look, je kunt altijd kiezen voor de inspiratie hoe je het beste kunt combineren met kleuren en vormen van een kleding item. Een goede kledingcombinatie doet echt wonderen.

Hopelijk hebben jullie dames met deze fashionblog goede outfit inspiratie opgedaan! Wat vond jij van deze tips, vond je ze waardevol en leuk? En wat zijn jouw ervaringen met outfit inspiratie? Sharing is caring!