Overhemd cadeau voor hem? Let op deze tips!

Deel dit artikel met jouw vrienden als je het waardevol vindt!
overhemd cadeau voor hem

Wil jij een mooi overhemd cadeau geven aan je man? Wij weten uit ervaring dat dit nog behoorlijk lastig kan zijn als vrouw zijnde! Want, een overhemd moet niet alleen mooi zijn. Aangezien heren vaak praktisch zijn, is voor hen minstens zo belangrijk dat een overhemd lekker zit. Leuk en functioneel dus! Dit maakt het dus eigenlijk moeilijker om een leuk geschenk aan een man te geven, dan wanneer je een cadeau voor haar zoekt.

In dit artikel geven wij tips bij het geven van een overhemd cadeau voor hem. Hieronder geven we voorbeelden van een heren overhemd die geschikt is voor ofwel een bepaalde gebeurtenis, ofwel voor iemand zijn postuur. Want zo kan het zijn dat jouw man een hoge functie heeft, en dus eerder een zakelijk overhemd nodig heeft. Of misschien is jouw vriend heel gespierd. In dit geval zou een (super) slim fit overhemd een meer geschikt cadeau zijn.

Waar let ik op bij een overhemd cadeau geven?

Een overhemd cadeau geven aan hem is leuk en functioneel. Want zo moet de man toch immers echt wel een overhemd hebben binnen zijn kast. Al is het maar voor meer speciale gebeurtenissen. Hieronder gaan we kijken naar drie soorten heren overhemden, namelijk zakelijk, casual en slim fit. Ook beschrijven we voor wie ze geschikt zijn als cadeau. Wat we niet gaan beschrijven, maar wat wel goed is om te weten, is bij welke overhemd je wel of geen stropdas kunt dragen.

Tips voor cadeau geven van een zakelijk overhemd

zakelijk overhemd cadeau geven

De belangrijkste tip bij een zakelijk overhemd is de pasvorm. Heb je een man met een buikje? Dan zul je hier rekening mee moeten houden. Een zakelijk overhemd wordt altijd gedragen in de broek. Hierdoor is de lengte dus iets minder van belang, want dit kan je toch wegstoppen in een broek of pantalon.

Naast de pasvorm is ook de kraag belangrijk. Kies voor een overhemd met een sterke kraag. Een te kleine kraag zal niet mooi staan wanneer je er een jasje of colbert overheen draagt.

Wanneer je een zakelijk overhemd cadeau geeft dan is het ook van belang dat daar een mooie pantalon bij hoort. En een zakelijke herenriem is dan ook onmisbaar. In een van onze andere blogs schrijven we over 5x leuke herenriemen. Met de tips in die blog vind je ook de juiste herenriem!

Casual heren overhemd cadeau geven

casual overhemd cadeau geven

Wanneer je een casual overhemd cadeau wilt geven zijn er een aantal zaken waar je op zult moeten letten. Zo is allereerst de lengte erbij belangrijk. Een casual hemd draag je namelijk meestal niet in je broek, dus de lengte moet niet te lang en niet te kort zijn. Naast de lengte is ook de pasvorm belangrijk. Let erop dat de heren overhemd niet te breed uitvalt. Heb je een slanke vriend? Dan kun je beter voor slim fit kiezen zodat het mooi langs het lichaam valt.

Tips voor super slim fit overhemd als cadeau

Slim fit en super slim fit overhemden zijn zeer geschikt voor mannen die houden van een wat strakker design. Het type super slim fit valt namelijk wat strakker en gedetailleerder op het lichaam. Ook is de stof rekbaar, waardoor het meer soepel aanvoelt bij de schouders en onderrug. Heb jij een vriend die heel gespierd is? Dan zul je absoluut voor slim fit moeten kiezen!

slim fit overhemd cadeau voor hem

De beste cadeautip voor heren overhemden

Hierboven hebben we gekeken naar verschillende soorten heren overhemden. We hebben tips gegeven voor wanneer dit wel of niet geschikt is als geschenk aan je vriend of man. Voor alle overhemden hebben we een gouden tip, en dat is het merk Profuomo. Dit merk bevat eigenlijk alle types aan overhemden. Maar het merk onderscheidt zich doordat het hele fijne stof heeft die comfortabel aanvoelt aan de huid. Verder is de kwaliteit van dit merk altijd goed. Qua prijs valt het ook nog mee, want dit is meestal rond de 60 euro. Maar dan heb je wel een heel goed overhemd.

We zijn aan het eind gekomen van dit artikel. Vond je dit artikel en de tips behulpzaam? Laat zeker eens weten in een reactie hieronder wat jouw tips en ervaringen zijn bij het geven van een mannen overhemd cadeau. Sharing is Caring!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.