Hoe werkt Sales en Lease Back, en wat zijn de voordelen en ervaringen?
4 min. leestijd

Hoe werkt Sales en Lease Back, en wat zijn de voordelen en ervaringen?

Als ondernemer zijnde heb je vast wel eens een keer van Sales en Lease back gehoord. Het is een term die gebruikt wordt om een bepaalde soort overeenkomst weer te geven. We zien echter dat er nog altijd ondernemers zijn die niet precies weten wat Sales en Lease back inhoudt en wat de voordelen zijn. Om hier achter te komen is het verstandig om snel door te nemen. In dit artikel geven we je namelijk antwoord op de belangrijkste vragen als: hoe werkt Sales en Lease back, wat zijn de voordelen en waar kan je terecht voor Sales en Lease back? Tijd om daar achter te komen!

Hoe werkt Sales en Lease Back

sales en lease back ervaringen

Straks laten we je zien wat het antwoord is op de vraag hoe werkt Sales en Lease back. Voordat het zover is, is het handig om eerst even stil te staan bij de deze constructie zelf. Wat is Sale en Lease back namelijk? Met Sale and Leaseback zal een bepaalde ondernemer zijn eigen koopauto aan de bank verkopen om deze vervolgens te leasen met Financial Lease.

Dankzij Sale and Leaseback kan je dus blijven rijden in je eigen auto en beschikken de ondernemers direct over extra vermogen voor de onderneming. De auto is immers verkocht aan de bank, dit geld krijg je terug in je onderneming. Dit biedt een snelle mogelijkheid om een buffer op te bouwen voor het bedrijf. Het bedrijf zal maandelijks een bedrag afschrijven van de leaseverplichtingen. Sale en Lease back vindt ook plaats met andere goederen, echter zien we het voornamelijk bij auto’s en andere voertuigen. Deze lenen zich namelijk het beste voor deze constructie, je wilt immers wel graag in je auto kunnen blijven rijden.

Hier vind je meer informatie over de vraag ‘hoe werkt sale en lease back’.

Wat zijn de voordelen van Sales en Lease Back

Je hebt antwoord gekregen op de vraag ‘hoe werkt Sales en Lease back’, maar je weet nog niet precies wat de voordelen zijn van deze constructie. Om je wat beter op weg te helpen hebben we de belangrijkste voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet, zo weet je wat je te wachten zal staan.

Het maakt geld vrij voor jouw bedrijf

Als je jouw voertuigen en fabrieksmachines helemaal bezit, heb je veel geld in handen dat voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Door deze activa te verkopen en ze terug te leasen, kun je kapitaal vrijmaken om je bedrijf te laten groeien. Of het nu gaat om het aannemen van nieuw personeel, het uitbreiden van je bedrijfspand of het doen van andere cruciale investeringen. Er is altijd meer kapitaal voor nodig, dit maakt een Sales en Lease back echt ideaal.

Het maakt tijd vrij voor je bedrijf

Met Sale en Leaseback komt niet alleen geld vrij, maar ook de kostbare tijd van je bedrijf. De bedrijven nemen het beheer van jouw wagenpark over, inclusief de service en het onderhoud. Hierdoor wordt je personeel ontlast van de administratieve rompslomp. Deze tijd kun je vervolgens besteden aan de zaken die er tenminste wel echt toe doen.

Het is echt een stuk handiger

De overstap naar Sale en Leaseback maakt het budgetteren gemakkelijker. Je onderhoudskosten staan vast voor de duur van het contract in plaats van te stijgen naarmate je auto ouder wordt. En het maakt de organisatie eenvoudiger. Alles wordt beheerd door één leverancier met behulp van één set van processen. Het is allemaal een stuk minder gedoe voor jouw bedrijf.

Je profiteert tegelijkertijd van fiscale voordelen

Wat veel ondernemers niet weten is dat Sale en Lease back meerdere fiscale voordelen met zich mee weet te brengen. Door deze voordelen kan je onderaan de streep aanzienlijk meer overhouden. Zo heb je bijvoorbeeld recht op een volledige renteaftrek bij deze constructie, dit kan je aardig wat geld besparen.

Voorbeelden van Sales en Lease Back: tips & uitleg

sales en lease back ervaringen

Sale en Leaseback is dus aan te merken als een bepaalde soort leasevorm. Hoe werkt deze leasevorm in de praktijk? Wanneer je kiest voor deze constructie zal je jouw auto eenvoudig kunnen gebruiken, zonder dat jij hier de eigenaar van bent. Je verkoopt de auto immers aan de bank. Voor jou als ondernemer veranderd er hierdoor niet zo heel erg veel. Je kunt nog steeds met de auto naar je werk, het enige verschil is dat de auto niet meer op jouw naam staat. Auto’s zijn overigens niet de enige goederen die in aanmerking komen voor een Sale en Lease back overeenkomst. Veel ICT apparatuur wordt de laatste tijd ook middels de ze constructie verkocht. Alle mogelijke goederen die een hogere waarde hebben en die je niet in je eigen vermogen hoeft te hebben kunnen verkocht worden middels een Sale en Lease back overeenkomst.

Hier vind je meer informatie over de vraag ‘hoe werkt sale en lease back’.

Wat zijn goede aanbieders van Sales en Lease back voor ondernemers?

Als het aankomt op het aangaan van een Sale en Lease Back overeenkomst zijn er nogal wat opties waar je voor kunt kiezen als ondernemer zijnde. Echter zijn er maar weinig aanbieders die zo professioneel zijn als slimleasen.nl. Bij slimleasen.nl ben je aan het juiste adres voor de beste voorwaarden voor de financial lease contracten. Voor het leasen moet je jouw KVK en autogegevens invullen. Vervolgens krijg je super snel een offerte voor je auto. Deze kan je gebruiken om een factuur op  te stellen aan de bank. Onderteken en krijg vanzelf het geld van de bank. Een groot voordeel van slimleasen.nl is dat je jouw geld binnen 3 dagen al op je rekening kunt hebben. Dit maakt het mogelijk om snel over meer kapitaal te beschikken voor jouw onderneming. En zoals je weet kan dit een van de beste investeringen zijn.

Als het goed is heb je nu een beter beeld bij het aangaan van een Sale en Lease back contract. Deze constructie maakt het ontzettend makkelijk om over meer kapitaal te beschikken voor jouw onderneming. Mocht je meer te willen komen over de voorwaarden van de Lease en Back contracten dan kan je altijd een kijkje nemen bij.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie