Inspiratie voor de tuin: kom tot rust met inspiratie en creativiteit
1 min. leestijd

Inspiratie voor de tuin: kom tot rust met inspiratie en creativiteit

De zomer is nog niet voorbij! Sterker nog, het lijkt warmer dan ooit te worden. We zullen steeds meer tijd in onze tuin spenderen. Het liefst in comfort uiteraard. En daarom dit artikel, met wat inspiratie voor de tuin. Van leuke zitbanken tot comfortabele ligstoelen. We hebben enkele leuke inspiratie voor de tuin opgedaan en hieronder delen we onze tips!

Waarom relaxen in de tuin goed is voor inspiratie

In de tuin kan je heerlijk tot rust komen. Zelfs in de stad. Even relaxen. Genieten van de frisse buitenlucht. Het zonnetje op je gezicht. Even niks doen. Even opladen.

Men onderschat hoe belangrijk het is om even niks te doen. Zeker wanneer je altijd “aan” staat, met werk, telefoontjes, whatsapp, en meer. Je brein is daarvoor (nog) niet gemaakt. Je brein heeft daarom rust nodig. En dat hoeft niet altijd een powernap te zijn. Ook gewoon even tot rust komen is belangrijk.

Rust brengt energie. Energie brengt creativiteit. Creativiteit brengt inspiratie.

Relaxen in de tuin is goed voor de inspiratie. Dit kan op allerlei manieren. Onze tactiek is als volgt:

We nemen plaats in een comfortabele stoel of bank. Dit kan een tuinbank, loungeset of een ligstoel zijn. We gaan zitten in een comfortabele houding. Ogen dicht. Ontspan. Haal diepadem. Voel hoe de lucht naar binnenstroomt. Hoe je energie krijgt. En adem nu rustig uit. Totdat je “leeg” bent. Blijf dit herhalen. Doe het twintig tot dertig keer. Je begint te tintelen. Fijn gevoel. Geniet van het moment en denk even aan helemaal niks.

Inspiratie voor tuinbanken

Een tuinbank, ook wel platweg ‘zitbank buiten’ genoemd, kan erg nuttig zijn in de tuin. Toegegeven, de meeste tuinbanken zijn niet bijzonder mooi. En ook niet altijd even comfortabel. Maar natuurlijk kan dit veranderen bij een hogere kwaliteit en prijs.

Waarom dan wel een tuinbank? Omdat het sfeer geeft. En meer. Een tuinbank is vaak relatief goedkoop. Wel zo handig. Vaak heb je voor minder dan 100 euro een prima bank. En daarboven krijg je de meer comfortabele tuinbanken.

Krijg je er inspiratie van? Ja zeker. Een tuinbank gebruik je meestal op locaties om te genieten van de omgeving. Denk aan de vijver. Uitkijken op het land. Of op je balkon. Even alleen zitten. Of samen, met een wijntje of biertje. En heerlijk tot rust komen. Dat geeft wel degelijk inspiratie!

En comfortabele ligstoelen

Waar een zitbank voor buiten niet altijd even comfortabel is, is een ligstoel dat vaak wel. Er is een groot aanbod aan diverse ligstoelen. Van simpel en relax, tot aan zeer luxe en comfortabel. De keuze van materiaal speelt hier ook een rol in. Kunststof, teakhout, en staal zijn populair. Let daarbij goed op de duurzaamheid van het product. Hoe langer de ligstoel mee gaat, hoe beter dat is voor het milieu en portemonnee.

Hier vind je meer inspiratie over ligstoel tuin.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie