Luxe auto kopen of leasen? 3 Tips

Spendeer je veel tijd in je auto door? In dit geval is een luxe auto wel zo comfortabel. De vraag is: kunnen we beter een luxe auto kopen of leasen? Beide gevallen zijn niet goedkoop, maar in sommige gevallen kunt u veel voordeel behalen. In dit artikel delen we 3 tips over een luxe auto kopen vs. leasen.

1. Youngtimer zakelijk kopen

Ben je een ondernemer? In dit geval kan je beter een luxe auto kopen dan leasen. De voorwaarde: kies voor een youngtimer. Er zijn luxe auto’s met een bouwjaar van 15 jaar of ouder. Sommige hebben slechts tienduizenden kilometers op haar teller. De dagwaarde is sterk gedaald, maar het is en blijft een luxe auto van hoge kwaliteit.

In deze situatie valt de luxe auto onder een youngtimer. Voor youngtimers heeft de belastingdienst belastingvoordeel opgesteld. Zo heb je een lage bijtelling en kan je de btw aftrekken.

2. Aantal kilometers

Ben je veel op de weg en overweeg je daarom het leasen of kopen van een luxe auto? Wanneer je veel kilometers maakt zal de levensduur van je aanschaf kleiner worden. Stel dat je een luxe auto koopt. Je rijdt 20.000 kilometers per jaar. Bij een nieuwe auto kan deze gemakkelijk tot 250.000 kilometers mee. Dit is bijna twaalf jaar. In dit geval kan het kopen van een luxe auto logischer zijn.

Waarom? Omdat je in dit geval de aanschafwaarde van, bijvoorbeeld, 100.000 euro kan verdelen over twaalf jaar. Stel dat je 50.000 kilometers per jaar rijdt. In ditzelfde voorbeeld moet je de aanschafwaarde verdelen over vijf jaar. Dit betekent dat de auto veel duurder is in aanschafwaarde.

Bij het leasen van een luxe auto betaal je ook voor het aantal kilometers. Leasen is dus niet noodzakelijk goedkoper. Maar bij leasen genieten we in ieder geval wel van onbezorgde service. Wanneer je veel op de weg bent, heb je kennelijk veel behoefte aan een auto. Bij een lease abonnement maak je geen onvoorziene kosten wanneer je auto het laat afweten.

3. Luxe auto tweedehands kopen

Indien je een luxe auto nieuw koopt, kan dit in sommige gevallen duurder zijn dan leasen. Dit kan zo zijn, omdat een leasemaatschappij doorgaans korting op nieuwe auto’s kan bedingen. Als particulier heeft u deze machtspositie niet. Maak hiervoor altijd een goede berekening om te bepalen wat in u geval juist is.

Vaak voordeliger dan leasen, is het tweedehands kopen van een luxe auto. Vaak kan je mooie, luxe auto’s kopen die slechts een paar tot tienduizenden kilometers op de teller hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan een 2e hands Porsche kopen. Een nieuwe Porsche is kostbaar. Maar een tweedehands Porsche is vaak veel voordeliger. Dit kunnen lease auto’s zijn waarvan het contract abrupt is geëindigd. Maar omdat de auto niet langer nieuw is, zit er een behoorlijke korting op. En dat terwijl er maar een paar duizend kilometers op de teller staan.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie