Persoonlijke grafsteen maken? Inspiratie en informatie vind je hier
2 min. leestijd

Persoonlijke grafsteen maken? Inspiratie en informatie vind je hier

Met overlijden komt afscheid nemen. Hoewel dit heel erg zwaar is, kan het toch ook mooi zijn (bij een leven vol voldoening). Als laatste eerbetoon kan je ervoor kiezen voor het maken van een persoonlijke grafsteen met tekst. Want tegenwoordig is er heel veel mogelijk bij het maken van persoonlijke grafstenen. Omdat wij weten hoe zwaar afscheid kan zijn, willen we jou helpen met informatie over de verschillende mogelijkheden bij het maken van een persoonlijke grafsteen. Zodat je snel en gemakkelijk kunt zien wat de mogelijkheden zijn.

Een persoonlijk grafsteen is iets heel moois. Het is het laatste eerbetoon dat je kunt geven aan degene waar je van houdt. Wanneer iemand komt te overlijden, is het voor de nabestaande een hectische periode vol emoties. Daarom kan het ook goed zijn om al van te voren een keuze te maken voor een persoonlijke grafsteen.

Een eigen grafsteen laten maken

Een persoonlijk grafsteen laten maken is tegenwoordig heel eenvoudig. Er is namelijk echt enorm veel keuze. Zo kan je uiteraard zelf voor de tekst kiezen, want dit kon al een tijdje. Maar nu kun je zelf ook een eigen ontwerp kiezen. En ook kun je voor maatwerk kiezen met materiaal, cultuur, geloof of soort grafsteen. Hieronder geven we een kort overzicht van de mogelijkheden!

Grafsteen ontwerpen met persoonlijk karakter

Bij het maken van een eigen grafsteen komen er vele aspecten kijken. Zo zul je moeten kiezen welk soort materiaal je wilt gebruiken. Opties voor materiaal voor grafstenen zijn onder meer natuursteen, roestvrij staal of bijvoorbeeld glas. Maar ook kan je kiezen uit bijvoorbeeld versteend hout en zwerfkeien. Hieronder vind je een impressie van verschillende materialen, maar er is zeker nog veel meer keuze.

persoonlijke grafsteen maken

Ook zijn er verschillende grafsteen stijlen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen tussen eenvoudige grafsteen ontwerpen tot hele bijzondere gedenkstenen met een speciale betekenis. Dit laatste is echte maatwerk. Maar hiertussen liggen ook andere opties zoals glasprint, zuilen en hartvormen.

Ontwerpen voor persoonlijke gedenkstenen

Er zijn verschillende ontwerpen waar je uit kunt kiezen bij persoonlijke grafstenen. Zoals we hierboven al beschreven zijn er eigenlijk heel erg veel opties. Toen ikzelf een gedenksteen moest uitzoeken vond ik dat er te veel keuze was, waardoor ik het heel moeilijk vond om zelf te kiezen uit een persoonlijke grafsteen. Allereerst had ik gekeken naar verschillende websites voor gedenkstenen ter inspiratie. Daarbij vond ik de website van Den Hollandsche het meest duidelijk. Dit gaf mij een goede indruk van de mogelijkheden. Zo had ik zelf al een idee kunnen opdoen van wat ik leuk vond. Ik twijfelde tussen vier ontwerpen voor een persoonlijke grafsteen. Hieronder vind je de ontwerpen die wij mooi vonden.

Een van de grote voordelen bij Den Hollandsche is dat ze altijd klaar staan voor persoonlijk advies voor het maken van een eigen grafsteen. Ook hebben ze in heel Nederland inspiratietuinen waarbij je zelf kunt kijken voor een mooie grafsteen. Je kiest dan uit het ontwerp, en deze kan je persoonlijk maken met eigen tekst. Maar dat laatste is meer vanzelfsprekend. Dus in principe heb je drie opties: je kan een keuze maken aan de hand van de website, je kunt om persoonlijk advies vragen of je kunt een van Den Hollandsche inspiratietuinen bezoeken voor een indruk van alle mogelijke grafsteen ontwerpen.

Hopelijk hebben wij je goed kunnen informeren en maakt dit artikel het je iets gemakkelijker om het afscheid goed door te komen. Deel zeker in een reactie hieronder jouw ervaringen met een persoonlijke grafsteen laten maken, want zo kan je andere lezers helpen!

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie