Jeans: met deze tips vind jij de perfecte jeans (voor dames)!
8 min. leestijd

Jeans: met deze tips vind jij de perfecte jeans (voor dames)!

Het vinden van een perfecte jeans. Voor veel vrouwen blijft het een probleem. Omdat dit altijd zo’n vervelende bezigheid is, ontwijken veel vrouwen dit dan ook. Maar een goede basis jeans is onmisbaar in je kast. Wij helpen je graag een handje op weg en geven jou wat handvaten die je kunt gebruiken tijdens het vinden van jouw perfecte jeans. Zo gaan we in dit artikel kijken naar verschillende dames modellen van Jeans, met daarbij tips voor hoe je de juiste jeans voor jezelf vindt. Want ja, zolang je geen Kledingbox hebt zal je toch echt zelf nog je jeans moeten shoppen 😉.

Lees dus snel verder!

Populaire Jeans Modellen bij Dames

Tegenwoordig is het weer heel hip om een hoge jeans te dragen. Maar het gaat er juist om wat bij jou lekker zit en mooi staat. Je hebt verschillende modellen. Wij leggen je graag uit wat ieder model zo uniek maakt en geven je tips over hoe jij als vrouw de perfecte jeans vindt.

Skinny jeans

De Skinny jeans is één van de populairste modellen onder dames, waardoor je deze ook heel vaak ziet. Kenmerkend aan de Skinny jeans is dat hij vaak een hoge taille heeft en van boven naar beneden nauwsluitend langs het lichaam loopt. Hij valt op de enkels, maar het is vaak mooier bij een Skinny jeans om een grotere lengtemaat te nemen. Deze jeans loopt namelijk zo nauwsluitend langs het lichaam dat het soms als een legging kan doen lijken. Door als vrouw voor een langere lengte te kiezen, gaat de broek meer plooien aan de onderkant en lijkt het meer een broek. Dit geeft tegelijkertijd een speels effect. Daarnaast heb je met een langere lengte ook de mogelijkheid om je broek in de zomer een paar slagen om te slaan. Vaak vind ik mijn beste inspiratie voor Skinny jeans online of in de winkels, met kwalitatief goede maar wel betaalbare dames jeans.

Tips voor Slim fit jeans

Veel mensen halen dit model broek door de war met een Skinny jeans. Het grote verschil tussen deze twee modellen is dat er van de taille van een Slim fit jeans de broek recht naar beneden loopt tot aan de pijp. Bij een Skinny jeans loopt hij nauwsluitend langs het lichaam. Een Slim Fit jeans zal dan ook wat losser aan de onderkant zitten dan een Skinny jeans. Ook hierbij is het belangrijk om goed te kijken naar de lengte van de broek. Kies geen lengte die net goed op je enkels valt. Als je hier namelijk een korte laars onder wil dragen, lijkt het net of je een te korte broek aan hebt. En dat wil je natuurlijk niet hebben.

High waist jeans

Een High waist jeans is een spijkerbroek die hoog in je taille valt. Deze jeans heb je in verschillende soorten modellen. Het draait bij dit model broek echt om de hoogte van de broek. Je creëert met deze jeans optisch langere benen, maar kijk uit als je al een kort bovenlichaam hebt. Door de hoge taille van deze spijkerbroek, krijg je dus optisch ook een korter bovenlichaam.

Voor High Waist dames jeans shop ik het liefste onder de 20 euro. De gemiddelde prijs voor jeans is bij hun zo’n 15 euro, wat natuurlijk geen geld is. Zo kan je meerdere broeken kopen en direct je kledingkast een upgrade geven.

Bootcut jeans

Een Bootcut jeans is een spijkerbroek die vanaf de knieën uitloopt tot aan de grond. Deze broek wordt vaak geassocieerd met een hippie of cowboy look, maar niks is minder waar. Dit fijne basisstuk zorgt ervoor dat jij optisch meer lengte krijgt. De beste lengte voor een Bootcut jeans is dat hij net niet je gehele schoen bedekt en dus ook net niet de grond raakt. Met deze lengte creëer je ook optisch meer lengte. Als je jeans net even wat korter is dan bovengenoemde lengte, maak je jouw benen optisch weer korter. Je kunt dan beter voor een te lange Bootcut jeans kiezen en deze korter laten maken, dan voor een te korte broek. Bekijk alle Bootcut jeans voor dames die populair zijn op dit moment.

Boyfriend jeans

Met een Boyfriend jeans moet het eigenlijk doen lijken dat je de broek van je vriend uit de kast hebt getrokken. Een oversized spijkerbroek die vaak op de enkels valt. Deze broek moet boven de heupen vallen en heeft een wat lager hangend kruis. Het is de bedoeling dat deze spijkerbroek overal los zit. Dit model jeans wordt dan ook vaak gestyled met andere vrouwelijke kledingstukken, zoals een nette blouse en een paar pumps. Rol de pijpen van de jeans nonchalant op en you’re ready to go! Ook voor de boyfriend jeans geldt dat je veel leuke modellen kan shoppen voor onder de 15 euro. Vaak hebben ze stijlvolle designs bij deze shop, die nog maar net uit zijn.

Mom jeans

Kenmerkend aan de Mom jeans is dat hij een stuk vrouwelijker is dan de Boyfriend jeans, maar ook veel kenmerken gemeen heeft met dit model. Waar de Boyfriend jeans op je billen en benen los zit, sluit de Mom jeans wel aan op de billen. Vanaf de bovenbenen valt hij eigenlijk recht naar beneden en valt daar dus weer oversized.

Jeans Maten – hier moet je als vrouw op letten

Nu je er eenmaal achter bent gekomen welke model je nodig hebt, is de volgende vraag; ‘welke maat heb ik nodig?’. Het handige bij spijkerbroeken is dat je vaak een taillemaat en een lengtemaat kunt kiezen. Ook zit er nog een verschil tussen broekmaten en spijkerbroekmaten. In onderstaande tabel vind je alle maten op een rijtje.

Houdt niet teveel vast aan een maat. Dit zorgt alleen maar voor een hoop frustratie en dat is nergens voor nodig. Per merk, samenstelling van de stof en model kan jouw maat namelijk verschillen. Het is zelfs zo dat als je twee dezelfde maten van dezelfde jeans op elkaar legt, dat hier ook weer verschil in kan zitten. Dus zit een maatje groter of juist kleiner veel lekkerder, kies daar dan ook voor. Een spijkerbroek die knelt en dus niet lekker zit, ga je niet of nauwelijks dragen en dat is zonde.

Wassingen – tips voor de perfecte jeans

Naast een hoop keuzes op het gebied van modellen en maten, heb je ook nog een keuze in het soort wassing van de spijkerbroek. Alle broeken zijn weer anders behandeld, waardoor je met iedere jeans weer een andere look kunt creëren. Hieronder leggen wij uit welke wassingen er zijn.

Dry denim

Een spijkerbroek heeft een dry denim wassing als er niks aan de broek is gebeurd. Dit zijn vaak de broeken in hun originele kleur, zoals een donkerblauwe jeans. Het voordeel van deze wassing is dat de stof een stuk sterker is, puur omdat hij geen bewerking heeft gehad naast het kleuren van de stof. Deze wassing is ook effen. Let wel op bij de eerste keer dagen van zo’n jeans. Hij kan namelijk behoorlijk wat kleur afgeven. Het is daarom ook verstandig om voordat je hem gaat dragen eerst een keer binnenstebuiten te wassen.

Wanneer ik zeker wil zijn van perfecte jeans, dan bekijk ik altijd de laatste collectie dames jeans. Veruit de leukste modellen en trends vind ik meestal online. Hopelijk vind jij ook de juiste jeans voor jou via die link😉!

Stone wash

Dit is één van de klassiekere wassingen. Deze broeken worden letterlijk gewassen met stenen om de jeans zo een authentieke uitstraling te geven. De spijkerbroek krijgt hierdoor een vintage look. Hoe langer de broek wordt gewassen met stenen, hoe lichter hij wordt. Hoe lichter de jeans, hoe duurder de broek, omdat hij langer is gewassen.

Destroyed

Ja, dit is zo’n broek waarvan je denkt dat je er al maanden mee hebt staan klussen, maar er ondertussen een hoop geld voor neer hebt geteld, omdat de stof zoveel bewerkingen heeft gehad. Deze destroyed plekken worden vaak aangebracht door schuurmachines. Daarnaast wordt er bij deze soort spijkerbroeken ook veel gewerkt met bleek of verf.

Colourspray

Sommige jeans hebben al een wat viezere uitstraling, terwijl je hem net nieuw hebt gekocht. Dit wordt gecreëerd door een colourspray. Was deze spijkerbroek binnenstebuiten, omdat deze laag enkel op de oppervlakte van de broek is aangebracht en snel kan vervagen. De colourspray jeans zijn perfect voor lente en / of festival outfits.

Conclusie over de perfecte jeans voor vrouwen

Het vinden van een juiste spijkerbroek is en blijft lastig. Het is daarom handig om deze handvaten mee te nemen in je overweging. Kies daarnaast voor een dag waarop jij lekker in je vel zit om broeken te passen. Dit scheelt een hoop negatieve gedachtes. Op een gegeven moment ga je ontdekken welke jeans fijn zit. Het voordeel is dat veel jeansmerken hun basiscollectie bijna nooit veranderen. Dus als jij weer op zoek bent naar die ene fijne spijkerbroek, dan kun je je die vaak gemakkelijk terugvinden bij het merk.

All our photo’s are either (1) unique, (2) publiced on behalve or under command of third party requests or collaboration partners or (3) from free photo sources such as Pexels. Making copy’s by means of photocopy, printscreening, or any other duplication of our website or parts therefore is prohibited without written permission from us. We are not responsible for copy right exceedance for photo’s or pictures from our sources that are either (1) unique, (2) publiced on behalve or under command of third party requests or collaboration partners or or (3) from free photo sources such as Pexels.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie