Western Look Trends voor Dames: Trendalert en must haves!
5 min. leestijd

Western Look Trends voor Dames: Trendalert en must haves!

De western look, het begon allemaal bij de cowboylaarsjes die je langzamerhand meer en meer in het straatbeeld ziet verschijnen. Dit was een voorbode van deze trend. Deze lente en zomer kunnen we er echt niet meer omheen, de Western look wordt één van de belangrijkste trends van dit seizoen. Zo komt de trend ook terug in kledingboxen en in beauty box abonnementen. Wij zetten graag voor je op een rijtje hoe je deze look kunt doorvoeren in je dagelijkse kledingstijl.

Western look Trend: Cowboy laarzen

western look trends dames inspiratie

Om bij deze trend aan te sluiten is de makkelijkste manier om voor cowboy boots te kiezen. Deze boots maken ieder jurkje of look net even wat stoerder. Het klikken van de hakken op een harde vloer geeft je zelfvertrouwen een boost. Bovendien staat deze laars bij een hoop kledingstukken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Er zijn namelijk hele uitgesproken Western laarzen, maar ook basic Cowboy laarsjes. Hoe meer uitgesproken, hoe duurder. Vaak zie je veel stiksels op de laars verwerkt in de kleur van het leer.

Ook verschilt de hakhoogte van de Cowboy laarzen veel. Daarnaast speelt de structuur van het leer ook een grote rol in de uitstraling van de laars. Zo zie je veel destroyed Western boots bij wie het lijkt alsof je ze al jaren hebt gedragen, maar je ziet ook veel dierenprintjes terugkomen zoals een slangenprint of krokodillen print. Accenten, zoals stalen neuzen zijn details die typerend zijn voor dit seizoen. Dit detail maakt de Western laarsjes nog wat stoerder dan dat ze vaak al zijn. Ook hebben dit soort laarzen vaak geen rits aan de zijkant en staan ze bekend om hun spitse neuzen. Houd hier zeker rekening mee met het aanschaffen van de laars. Vaak heb je namelijk een schoenmaat groter nodig dan dat je normaal hebt.

western look trends dames inspiratie

western look trends dames inspiratie

Western look Trend: Franjes

Deze stijl staat bekend om haar franjes. Je ziet ze daarom ook veel terugkomen op verschillende kledingstukken, zoals truien, jasjes en broeken. Pas wel op met fransjes! Het kan namelijk gauw als teveel worden. Zorg dat er harmonie in je look ontstaat. Kies daarom voor één eyecatcher met franjes, zoals een jasje. Dit item kun je wel combineren met een paar goede Cowboy laarsjes om je stijl goed door te voeren. Houd de rest van je outfit basic, zodat niet ieder item uit je look de aandacht opeist. Dit maakt het geheel rustig en in balans.

western look trends dames inspiratie

Total Western look

Om je look in zijn geheel in deze Western stijl te krijgen heb je maar een paar elementen nodig. Kies voor één of maximaal twee van deze onderstaande elementen om je look in balans te houden.

Western look Trend: Spijkerblouse

Een spijkerblouse staat altijd stoer. Combineer deze blouse op een zelfde kleur jeans als je broek. Draag de blouse in zijn geheel in de broek en combineer deze look met een goed paar Western boots. Houdt de bovenkant van de knoopjes van de blouse open voor een vrouwelijke touch aan deze look.

western look trends dames inspiratie

Western look Trend: Skinny jeans of Flared jeans

Je kunt met deze trendstijl twee kanten op gaan. Of je kiest voor een skinny jeans, waarmee je een vrouwelijke look creëert. Of je kiest voor een Flared jeans waarmee je echt die country chique look uitdraagt. Eén ding is zeker; met beide looks ben je safe! Met een skinny jeans kun je jouw Cowboy boots over de broek heen dragen, waardoor je laarzen goed zichtbaar blijven. Met een flared jeans vallen de pijpen over de broek heen, waardoor alleen de punten van je laarzen te zien zijn.

western look trends dames inspiratie

Western look Trend: Grove riem

western look trends dames inspiratie

Om je look af te maken, kun je ervoor kiezen om een grove riem te dragen. Een riem die hier goed bij past is er eentje met een grote gesp of met metalen details over de gehele riem heen. Door je bovenstuk in de broek te dragen of enkel de voorkant, wordt je riem en/of gesp goed zichtbaar.

Western look Trend: Hoed

Voor mensen die de Western look nog extra willen uitdragen, kunnen ervoor kiezen om nog een hoed toe te voegen aan hun look. Ook hiervoor geldt: houdt de harmonie in je look. Dus als je al teveel losstaande, opvallende elementen in je outfit hebt, laat die hoed dan achterwegen. Je kunt voor een echte Cowboy hoed kiezen, maar dit is voor dagelijks gebruik best extreem. Kies daarom voor een subtielere hoed die iets kleiner is en meer rond.

western look trends dames inspiratie

Western look Trend: Jasje

Een item die echt bij deze Cowboy stijl past is een leren jasjes. Het liefst een oversized variant met franjes. Of eentje met een detroyed look.

Western look Trend: Sjaaltjes

Mocht je jouw look nog net even wat te saai vinden en er iets extra’s aan toe willen voegen? Kies dan voor een sjaaltje voor rond om je nek. Deze knoop je aan de voorkant van je nek.

western look trends dames inspiratie

Western look Trend: Verwassen T-shirt

Voor onder het grove jasjes of op je skinny of flared jeans staat een verwassen basic t-shirt altijd goed en blijf je in lijn met deze Western stijl. Kies voor een maatje groter dan dat je normaal hebt, zodat hij lekker oversized valt. Draag hier ook weer het T-shirt of in zijn geheel of enkel de voorkant in de broek.

western look trends dames inspiratie

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie