Een tas die bij je past? Tips voor damestassen

Deel dit artikel met jouw vrienden als je het waardevol vindt!

Tips voor damestassen nodig? Want er is tegenwordig ook zoveel keuze! Een tas, of dit nu een handtas, een rugtas of een clutch is draagt bij aan je outfit maar straalt in onze optiek ook voor een deel uit wie je bent. Iemand met een uitgesproken persoonlijkheid zal je eerder zien met een rode handtas, dan iemand die met een introverte persoonlijkheid. Een damestas is dus een verlengde van je persoonlijkheid. Maar hoe bepaal je welke tas bij je past? En wat voor keuzes en opties heb je? Voor een deel ligt het antwoord hierin bij smaak. Wat voor smaak qua damestassen heb jij? Tegenwoordig zijn er een ontelbaar aantal damestassen online te kopen, maar hoe maak je de juiste keuze?

In dit artikel geven lees je enkele handige tips over damestassen. Zo gaan we kijken welke tas geschikt is voor welke gelegenheid, en ook geven we je handige tips voor het reinigen van je mooie tas. Goede tips voor damestassen lees je hieronder. 

Welke tas heb je nodig voor welke gelegenheid?

tips voor dames tassen

Ben jij iemand die graag veel spullen meeneemt, of dit nu een grote of tas een kleine tas is, stop hem niet te vol, een tas verliest hierdoor zijn vorm en rekt uit en zeg nou zelf dat ziet er toch ook niet zo leuk uit? Wil je toch alles meenemen maar past het erniet goed in? Neem een groter tasje zodat echt al je spullen erin kunnen, zonder dat je mascara ergens naar buiten steekt. Of werk met een bag-in-bag. In een klein tasje/clutch doe je je belangrijkste spulletjes die snel mee wilt kunnen nemen, zoals je geld of pinpas, mascara en lippenstift. Je laptop, handschoenenen/of bijvoorbeeld je waterfles stop je dan in een shopper of grote tas.

Voor elke gelegenheid een andere damestas

tips voor damestassen

Een andere tip voor damestassen voor ons is dat iedere vrouw voor elke gelegenheid een damestas nodig heeft voor een feestje, voor de boodschappen, als je een bruiloft hebt en ga enzovoorts.

Echter vraagt elke gelegenheid om zijn eigen soort tasje. Je gaat natuurlijk niet met een grote shopper naar een bruiloft, daar gebruik jetoch echt een klein schoudertasje of een clutch voor.

Ga je een dag winkelen neem dat je shopper, nee niet zo’n bigshopper van de supermarkt. Maar tegenwoordig heb je echt superleuke shoppers.
Stop daar een clutch in met je belangrijke spullen en alles wat je koopt kan direct in je tas.

Het is zowel goed voor het milieu als dat het handig is. Zoheb je niet steeds je handenvol met allerlei tasjes want dat shopt toch echtniet gemakkelijk. Wist jij bijvoorbeeld dat de gemiddelde handtas van een vrouw zo’n 2,5 kilo weegt? Comfort is dan ook geen overbodige luxe bij damestassen!

Damestassen reinigen en schoonmaken

Nog meer tips voor damestassen is het schoonmaken hiervan. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat in de handtas van een vrouw verschillende bacteriën en schimmels zitten. Daarnaast ruikt de gemiddelde tas na verloop van tijd ook niet meer zo lekker. Dat is ook allemaal niet zo gek want wij vrouwen gooien veel spullen in onze tassen, koekjes, kauwgom, geloof het of niet ook vieze sokken of slipjes, alles kom je tegen. Na verloop van tijd maakt dat toch een bende in je tas. Maar hoe maak je het schoon? Wij hebben de tip. Het spreekt voor zich dat je al spullen eerst even uitzoekt. Klop je tas even leeg zodat het meeste eruit is. Ga dan met een plakroller (die je ook voor je kleding gebruikt) door je tas. Zo zijn dekruimels er allemaal uit.

Wil je ook nog dat hij weer lekker gaat ruiken,strooi dan wat baking soda door je tas, laat dit een aantal uur intrekken en zuig het er dan uit. Je tas is weer als nieuw en gereinigd. Of je kan elk half jaar tot een jaar een nieuwe tas kopen. 

Deze blog is geschreven door MooieTasjes.nl. Vond jij dit een nuttig artikel en heeft het je geholpen? Laat in een reactie hieronder even weten wat je er leuk aan vondt en hoe het je heeft geholpen. Daar leren ook wij weer van!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.