Afscheidscadeau voor een vriend die naar het buitenland vertrekt
13 min. leestijd

Afscheidscadeau voor een vriend die naar het buitenland vertrekt

Wanneer jouw vriend naar het buitenland vertrekt dan wil je natuurlijk goed afscheid nemen. Zo kan het zijn dat hij op reis gaat, voor het werk of misschien voor een stage naar het buitenland vertrekt. In dat geval is het leuk om jouw vriend een leuk afscheidscadeau te geven. Maar wat voor cadeau geef je een vriend voor een (tijdelijk) afscheid? In deze inspiratieblog vind jij het antwoord met 15x een leuk afscheidscadeau voor een vriend die naar het buitenland vertrekt. Met deze tips en ideeën geef je een waardig cadeau, en na jullie afscheid zal hij nog iedere dag aan jou denken dankzij dat cadeautje.

Leuke cadeaus als afscheid voor een vriend die op reis gaat

afscheidscadeau voor vriend naar buitenland

Of het nu jouw vriend of gewoon een vriend is, het is altijd leuk en fijn om hem een klein geschenk te geven voor wanneer hij een lange reis gaat maken. Zeker wanneer het voor een aantal maanden is, zoals bij een wereldreis, is een afscheidscadeau wel op zijn plaats.

Laten we snel doorgaan naar alle afscheidscadeau ideeën voor hem!

#1 Herbruikbaar Notitieboekje als origineel afscheidscadeau

afscheidscadeau vriend op reis

Instagramfoto Evernote

Wanneer jouw vriend naar het buitenland vertrekt zal hij ongetwijfeld veel onvergetelijke avonturen meemaken. Om alles vast te leggen voor het thuisfront zie je vaak dat mensen een soort van reisblog starten, maar zelden maken ze dit af. Maar wat wel leuk is als afscheidscadeau voor een vriend is de Evernote notitieboek. Hiermee kan hij al zijn avonturen opschrijven en leuke herinneringen bewaren. Waar hij ook gaat, zo’n klein notitieboekje kan hij dan altijd meenemen. Een duurzaam alternatief is de Bambook. Dit is een herbruikbaar notitieboek met speciaal materiaal en een speciale pen. Notities kan je vervolgens opslaan via een foto, en dan kan je de pagina weer uitgummen voor hergebruik.

De prijs ligt tussen de 30 en 20 euro afhankelijk van het type notitieboekje. Via deze link kan je er eentje gemakkelijk en snel online shoppen.

#2 Kookboek van het land waarheen jouw vriend vertrekt

Mannen en koken, gaat dat wel samen? Tja, als hij voor een langere tijd naar het buitenland vertrekt zal hij er toch echt aan moeten gaan geloven. Dus om jouw vriend te helpen kan je hem een kookboek geven. Maar dan wel een kookboek van het land waar hij naar toe reist. Zo kan hij snel leren wat voor gerechten hij allemaal kan koken in het land van bestemming. Super handig dus voor hem, en zodra hij weer thuis is kan hij direct zijn kook kunsten doorzetten 😉.

Via deze link van Bol.com kan je het land van bestemming opzoeken voor alle kookboeken.

#3 Goede wandel- of sportschoenen

inspiratie voor afscheidscadeau vriend

Instagramfoto Bever.nl

Gaat jouw vriend op een lange vakantie? Of misschien voor een lange werktrip? Eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Want of het nu voor werk of vakantie is, jouw vriend zal vast en zeker genoeg tijd hebben om de omgeving te verkennen. Maar zoals iedere backpacker wel weet zijn goede wandelschoenen onmisbaar in zo’n situatie. Want wandelschoenen geven de juiste ondersteuning en grip aan je voeten, zodat je geen blessures of wat dan ook oploopt. Dus wat is er meer ideaal als afscheidscadeau voor een vriend die naar het buitenland vertrekt dan goede wandelschoenen? Deze vind je in Outdoor winkels of kijk eens bij de ANWB. Of als je online wilt shoppen dan kan dat ook, want via deze link van Bever.nl vind je goede wandelschoenen als afscheidscadeau voor hem. En als je twijfelt wat je hem kan geven, probeer dan eens het volgende: maak een mooi kaartje met een foto van de bestemming. Zet op de achterkant een plaatje van mooie wandelschoenen en dat dit zijn cadeautje voor afscheid wordt. Zo kan je hem alsnog verrassen, en daarna samen online zoeken naar de beste schoenen.

Inflatie stijgt naar recordhoogte, bescherm je geld en word niet armer!

Voorkom dat je armer wordt en geld verliest. De inflatie stijgt naar recordhoogte, terwijl de spaarrente daalt tot zelfs negatieve rente! Bescherm je geld, bescherm je toekomt. Investeer een klein deel van je geld in veiligere investeringen, zoals vastgoedfondsen, en voorkom dat je armer wordt.

#4 Een Betaalbaar Horloge als afscheidscadeau vriend

blog over afscheidscadeaus vriend op reis

Instagramfoto Horloge.nl

Een nieuw heren horloge is een leuk afscheidscadeau voor een vriend die naar het buitenland vertrekt zonder horloge. Zo kan hij altijd aan jou denken wanneer hij op zijn horloge kijkt. Nu weet ik wat je denkt: is zo’n horloge niet super duur als afscheidscadeautje? Maar dat valt mee. Zo heb je het super gave horlogemerk van MVMT. Hun maken minimalistische horloges zoals op de foto hierboven, en dat voor een prijs van rond de 130 euro. Mocht dit boven jouw budget zijn dan kan je ook een potje inleggen met anderen. Dan heb je het geld zo bij elkaar!

Als je echt wilt uitpakken kan je ook gaan voor een Smartwatch. Dat is meer prijzig, maar dan heb je wel een super gaaf cadeau. Zo kan je bijvoorbeeld met een aantal vrienden en vriendinnen samen een groter potje inleggen om zo genoeg geld te sparen voor een wat duurder afscheidscadeau voor hem. Interessant? Lees dan mijn blog over de top 10 beste koopjes onder de heren Smartwatches.

#5 The North Face laptoptas / backpack rugtas

afscheidscadeau vriend buitenland

Cadeautip nummer 5 is een van mijn favoriete afscheidscadeaus. Want een multifunctionele tas  is het perfecte afscheidscadeau voor een vriend die naar het buitenland vertrekt. Bij uitstek de beste keuze hiervoor is het Outdoor merk The North Face. Zij hebben een hele serie aan goede kwaliteit backpacks en rugzakken. Zoals op de foto hierboven is het een rugzak en laptoptas in elkaar. Hij kan hiermee korte backpack tripjes maken, maar ook gewoon gebruiken voor het reizen naar en van het werk. Zo zitten er aan de binnenkant speciale vakken waarin hij bijvoorbeeld zijn laptop kan opbergen. Multifunctioneel dus, en dit afscheidscadeau kan jouw vriend ook weer gebruiken voor wanneer hij terug is van zijn reis. Via deze link vind je alle aanbiedingen van The North Face die goede rugzakken aanbiedt vanaf 35 euro.

#6 Victorinox Zakmas

nuttige cadeaus voor afscheid vriend

Een goede zakmes kan zeer handig zijn voor in het buitenland. Zo is het een onmisbaar geschenk dat gebruikt kan worden tijdens kamperen of backpacken. Je weet immers nooit waarvoor je het nodig hebt, totdat je het nodig hebt… Dat is een beetje het rare aan zakmessen. Je ziet er pas de waarde van in zodra je het hard nodig hebt. Hoe dan ook, voor op reis zou het een geschikt afscheidscadeau voor hem zijn. Zeker wanneer hij een lange reis gaat maken een veel in de natuur zal zijn. Tip: kies voor kwaliteit en geef hem een goed zakmes zoals de Victorinox Huntsman. Zo zal hij er nog jaren van plezier hebben.

#7 Draadloze Koptelefoon

leuke cadeaus voor afscheid vriend die op reis gaat

Instagramfoto JBL

Ben jij wel eens lang onderweg geweest en baalde je toen dat je geen muziek kon luisteren? Wanneer jouw vriend naar het buitenland vertrekt zal hij regelmatig veel reizen. Al is het alleen al maar in het vliegtuig. In dit geval is voor alle muziekliefhebbers een draadloze koptelefoon een leuk afscheidscadeau. Zo heb je al van het merk JBL draadloze koptelefoons vanaf 33 euro. Deze aanbieding vind je hier. Zelf heb ik ook een draadloze koptelefoon, en vind dat veel fijner dan (draadloze) oortjes. Sowieso heb je nooit meer last van die stomme snoertjes die altijd in de weg zitten. Maar ook vind ik een koptelefoon gewoon fijner en beter aanvoelen, en bovendien hoor je de muziek een stuk beter. Zo kan hij zich even helemaal afsluiten van de wereld (en aan jou denken natuurlijk 😉).

#8 Tablet toetsenbord

handige afscheidscadeaus voor vriend op reis

Dan nu even een heel praktisch afscheidscadeautje: een tablet toetsenbord. Totaal niet romantisch he? En verre van spannend. En toch kan het een super nuttig geschenk zijn voor jouw vriend wanneer hij een tablet heeft. Een tablet is namelijk nu echt zo’n item die je mee neemt op reis. Zo kan hij er bijvoorbeeld filmpjes op kijken in het vliegveld, of surfen op het internet in zijn lokale huisje daar. Daarbij zal een toetsenbord veel waarde toevoegen, want zo kan hij ook lekker snel typen. Ik weet niet of je zelf wel eens hebt geprobeerd om veel te typen op een tablet? Dat is gewoon niet te doen… En dat is jammer. Maar de oplossing is dus zo’n tablet toetsenbord waarbij hij zijn tablet kan omtoveren tot een laptop. En bijkomend voordeel is dat zo’n toetsenbord in een bescherm mapje komt waardoor ook direct zijn tablet extra bescherming krijgt. Meer weten? Klik op deze link voor meer informatie. De prijs is vanaf 25 euro.

Zo was mijn allereerste cadeautip voor zijn afscheid van hierboven een notitieboekje. Maar met een tablet toetsenbord kan hij voortaan zijn notities via de tablet bijhouden. Dat is ook nog eens een stuk duurzamer om verlies van papier te voorkomen!

#9 Lonely Planet Reisgids als afscheidscadeau voor jouw vriend die naar het buitenland vertrekt

afscheidscadeau ideeen vriend naar buitenland

Instagramfoto Lonely Planet

Heb jij al eens gehoord van de Lonely Planet? Iedereen die wel eens reist naar het buitenland weet dat de Lonely Planet een van de beste reisgidsen. Ze staan namelijk altijd vol met lokale tips en bezichtigheden waardoor je het land echt leert kennen. Als afscheidscadeau voor een vriend is het leuk om een Lonely Planet boekje te geven van het land waartoe hij vertrekt. Zo zal hij de buurt kunnen verkennen via niet-toeristische paden. Een ware belevenis, die hij ook weer met jou en zijn familie kan delen.

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van de Lonely Planet, en wat vond je ervan?

#10 Activity Tracker als gadget afscheidscadeau voor vriend

ideeen afscheidscadeaus vriend buitenland

Ook in het buitenland zal er aan zijn gezondheid gewerkt moeten worden. Ik weet niet precies wat hij gaat doen. Misschien gaat je vriend tijdelijk op stage, of gaat hij voor een langere periode in het buitenland werken. Maar in beide gevallen is een Activity Tracker een leuk afscheidscadeau. Want zeker in het begin, wanneer hij nog niet zo lang in het buitenland zit zal het moeilijk voor hem zijn om zijn draai te vinden. Wat hierbij dan helpt is regelmatig sporten, zoals bijvoorbeeld te gaan joggen. Tijdens het hardlopen kan hij ook gelijk de buurt verkennen, en het maakt zijn hoofd leeg. En wie weet wat voor avonturen hij onderweg opdoet dankzij jouw afscheidscadeau. Want als hij vaker buiten is zal hij ook vanzelf meer meemaken!

Via deze link vind je meer informatie over de Samsung Galaxy Fit Activity Tracker die je al online kan kopen voor nog geen 39,99 euro. Een van de beste koopjes en qua budget ook geschikt als afscheidscadeau voor een vriend.

#11 Militaire zaklamp

ideeen afscheidscadeau vriend buitenland

Wil je een klein afscheidscadeautje voor een vriend kopen? In dat geval kan je een militaire zaklamp als cadeautip aanbevelen. Zo kan je al een goede een militaire zaklamp online kopen vanaf 8 euro. Daarmee is het een leuk, nuttig en klein afscheidscadeautje voor hem. Een zaklamp is namelijk nooit overbodig. Zo kan hij het gebruiken voor wanneer hij gaat kamperen, of lange avondwandelingen gaat maken. Zeker wanneer hij af en toe eens alleen zal reizen, is het wel heel erg fijn en veilig om een goede zaklamp bij te hebben. En daarnaast kan hij dit afscheidscadeautje ook gewoon voor thuis gebruiken. Zo komt hij in ieder geval ook veilig thuis!

#12 Telefoonhoesje of tablethoes met foto laten bedrukken

cadeau ideeen als afscheid voor vriend op reis

Vaak zijn de beste cadeaus het meest persoonlijk. En zeker wanneer een vriend voor langere tijd naar het buitenland vertrekt wil je hem een aandenken aan thuis geven. Een persoonlijk cadeau is daar het meest geschikt voor. Zo vind ik het zelf een leuk en betaalbaar afscheidscadeautje om hem een gepersonaliseerde telefoonhoes te geven. Dit is een mooie telefoonhoes met daarop een persoonlijke tekst of foto. Dit kan een foto van jullie samen zijn, of een bepaalde tekst / kreet die hem doet denken aan thuis. Natuurlijk kan hij op zijn telefoon zelf ook foto’s bekijken, maar een telefoonhoesje is toch net even iets anders. Want het hoesje zal hij altijd zien, en daardoor direct vaker aan thuis denken. Ik heb deze cadeautip gevonden via deze link van YourSurprise. Daar kan je zelf een telefoonhoesje laten bedrukken met foto’s en tekst. Dat kan je al doen vanaf 19,95 euro.

Tip: in deze blog vind je veel meer originele cadeautips voor een gepersonaliseerde verrassing als geschenk.

Stel je toekomst veilig: investeer in gespreide vastgoed- en aandelenfondsen met 8% dividend

De inflatie stijgt naar recordhoogte en wij worden armer. De spaarrente is verleden tijd! Het nieuwe sparen is een deel van je geld investeren in grote, gespreide vastgoed- en aandelenfondsen met relatief laag risico. Een van de beste partijen is het Nederlandse vastgoedfonds SynVest. Ontvang 8% dividend per jaar, zonder hiervoor iets te hoeven doen!

#13 Walter Wallet als nuttig afscheidscadeautje voor hem

afscheidcadeautjes ideeen vriend

Instagramfoto Walter Wallet

Dit is een super handig en praktisch afscheidscadeau voor hem zodat hij heel handig al zijn pasjes kan bewaren. Want het laatste wat hij wilt is zijn pasjes verliezen in het buitenland. Daar wordt niemand vrolijk van! De Walter Wallet is een goede en vooral mooie oplossing. Dit merk maakt mooie design kaarthouders. Zo hebben ze meer dan 7 verschillende modellen qua design. En ieder model is in verschillende kleuren of printjes verkrijgbaar. Zo zitten er ook meer sierlijke modellen bij die eerder geschikt zijn voor vrouwen. Dan kan je er gelijk eentje voor jezelf bij bestellen 😉.

Walter Wallet kan je het beste via Bol.com bestellen. De goedkoopste modellen zijn al vanaf 15 euro verkrijgbaar. En daarnaast heb je dan altijd gratis retourneren voor het geval dat.

#14 Fotocollage als persoonlijk afscheidscadeau voor vriend

persoonlijk afscheidscadeau vriend naar buitenland

Zoals ik hierboven ook al schreef is een leuk aandenken aan thuis een geschikt afscheidscadeau voor een vriend die naar het buitenland vertrekt. Gaat hij bijvoorbeeld voor langere tijd op kamers in het buitenland voor studeren of voor werk? In dat geval is het een leuk afscheidscadeau voor hem om een persoonlijke wanddecoratie op te hangen. Denk hierbij aan een foto canvas van leuke herinneringen van jullie samen (foto hierboven als voorbeeld). Via deze link vind je alle opties voor wanddecoratie met foto’s. De prijs is vanaf 9 euro.

Tip: je kan dit ook juist als welkomstcadeau voor een vriend geven wanneer hij terugkomt van een lange trip naar het buitenland. Want zo kan hij de mooiste foto’s selecteren en deze laten bedrukken. Het is maar hoe je het bekijkt, maar het is sowieso een leuk en persoonlijk cadeau idee!

Tip 2: in deze blog lees je meer mannen cadeautips voor op kamers.

#15 Inspirerend boek als afscheidscadeau voor vriend die naar het buitenland vertrekt

cadeaublog afscheidscadeaus voor hem

Mijn laatste tip als afscheidscadeau voor een vriend die naar het buitenland vertrekt is het geven van een leerzaam en inspirerend boek. Vooral voor mannen die leergierig zijn en het leuk vinden om te lezen over persoonlijke groei, is dit een leuk cadeautje. Zo kan hij het lezen gedurende zijn vluchten, of wanneer hij eventjes helemaal alleen is in de avond. Even tot zich zelf komen. Via deze link van Bol.com vind je populaire kennisboeken.

Conclusie over afscheidscadeaus voor mannen die op reis gaan

In deze blog zien we 15 toepasselijke afscheidscadeautjes voor een vriend die naar het buitenland gaat. Zoals je ziet is er veel keuze en kan je eigenlijk voor iedere type man wel een geschikt geschenk vinden. De meeste van deze afscheidscadeautjes zijn ook redelijk goedkoop. Maar mocht het nu toch boven je budget gaan, dan kan je altijd nog een gezamenlijk potje inleggen met jouw vriendengroep of familie. Zo heb je al snel genoeg bij elkaar om een groter en meer speciaal afscheidscadeau voor hem te kopen. Ook die vind je in de blog hierboven. Klik dan wel even op de linkjes uit deze blog, want zo weet je zeker dat jij de beste koopjes vindt (die heb ik namelijk voor je uitgezocht). Zo bespaar je ook nog wat geld door de slimste keuze. Altijd handig 😉.

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan en ben je er helemaal klaar voor. Laat je het mij in een reactie hieronder weten welk afscheidscadeau je voor hem hebt gehaald? Liefs, Sophie.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie