Beterschap Cadeau voor Volwassenen: 10 Goede Tips! [2023]
7 min. leestijd

Beterschap Cadeau voor Volwassenen: 10 Goede Tips! [2023]

Wanneer een bekende langdurig ziek is of moet herstellen, dan wil je die persoon beterschap wensen. Wanneer je dan op bezoek gaat, is het leuk om een kleine gift mee te nemen voor de zieke vrouw of man. Een beterschap cadeau voor volwassenen dus. Dit hoeft natuurlijk niet iets groots te zijn, maar een klein beterschap cadeautje is wel leuk en spontaan voor wie moet herstellen. Maar wat is een geschikt cadeau om iemand beterschap te wensen? Met deze inspiratieblog ga ik jou helpen door het geven van 10x cadeautips om iemand beterschap te wensen. Dit zullen kleine beterschap cadeautjes zijn, die een zieke en herstellende dierbare een opkikker zullen geven. Want daar doe je het immers voor, om hem of haar te steunen en het herstel een handje te helpen.

Benieuwd naar alle beterschap cadeau ideeën? Lees dan snel verder!

#1 Beterschap cadeau: Ballon met eigen ontwerp

beterschap cadeau blog

Vrijwel iedereen is bekend met een beterschap ballon. Wanneer iemand in het ziekenhuis ligt, dan is dit een van de meest populaire beterschap cadeautjes. En ja, ook voor volwassenen. Maar daarbij heb je wel direct minder keuze, want de ballonnen zijn toch vooral voor kinderen. Een idee hiervoor is een beterschap ballon met eigen ontwerp. Zo kan je online via deze website zelf een persoonlijke ballon maken. Dit doe je snel en eenvoudig, en vervolgens wordt de ballon naar je thuis opgestuurd.

Sowieso is het geven van een gepersonaliseerd cadeau een goede keuze, zoals ik al eerder schreef in deze blog met 10x tips en ideeën voor een persoonlijk cadeau. Iets persoonlijks geeft nu eenmaal vaak iets meer emotie dan exact hetzelfde product zonder persoonlijk tintje.

#2 Snoep pot als klein beterschap cadeautje

beterschap cadeautip

Wanneer een volwassenen aan het herstellen is, zoals bijvoorbeeld in het ziekenhuis, dan mag een snoep pot niet ontbreken. Zo’n snoep pot is natuurlijk lekker voor de zieke zelf, maar ook erg nuttig. Zo kan hij of zij andere gasten ontvangen en ook af en toe een snoepje uitdelen. Dat
is al helemaal zo wanneer kinderen op bezoek komen, en daarom is een snoep pot onmisbaar.

Een standaard snoep pot kan je zelf gemakkelijk kopen in de supermarkt of andere lokale winkel. Of je kan via deze website een speciale snoep pot bestellen met eigen ontwerp. Dus hetzelfde als met de ballon hierboven, kan je de snoep pot dus persoonlijk maken met een leuke familie of gezinsfoto op de pot. Dit maakt het even net iets meer bijzonder. En ook is het leuk om de persoonlijke pot mee naar huis te nemen zodra hij of zij hersteld is. Bovendien is de pot al gevuld met snoep ?

Dit zou overigens ook een leuk cadeautje voor zomaar zijn, voor bijvoorbeeld een vriendin.

#3 Beterschap fruitmand vol goede vitamines

beterschap cadeau idee

Dit beterschap cadeau idee is een gezonder alternatief voor de snoep pot. Want ja, als je naar een persoon toe gaat die echt lang dient te herstellen, dan is snoep nou niet bepaald voedzaam. Immers lig je bij serieuze ziekte vaak wekenlang op bed, zonder veel fysieke inspanning. Een fruitmand is dan perfect geschenk om iemand beterschap te wensen. De mand zit namelijk boordevol fruit die lekker en ook nog eens voedzaam zijn. Zo denk je ook direct aan zijn of haar gezondheid!

Uiteraard kan je zelf een fruitmandje samen stellen op de dag dat je de persoon gaat bezoeken. Hierbij kan je een selectie maken van de fruit die hij of zij lekker vindt. Een andere mogelijkheid is om een verse beterschap fruitmand online te bestellen. Dit kan je doen via deze link. Deze fruitmand kan je ook laten bezorgen, als je bijvoorbeeld zelf niet zomaar even langs kan gaan maar toch een beterschap cadeautje wilt geven.

#4 Zelf een Beterschap pakket samenstellen

Naast het kopen van een beterschap cadeau kan je er natuurlijk ook zelf eentje maken. Een leuke cadeautip voor het zelf maken van een beterschap cadeau is het maken van een beterschap pakket. Denk hierbij aan een rieten mandje die je vult met allerlei lekkernijen of kleine cadeautjes om het herstel te bespoedigen. Dat kunnen beterschap cadeautjes uit deze lijst zijn, of andere cadeautjes die je graag wilt geven. Dan is het ook leuk om deze beterschapsmand op te vrolijken met kleuren en sliertjes. Schrijf er bijvoorbeeld ook een leuke tekst bij, om hem of haar een opkikker te geven!

Een tip die altijd werkt om mensen met ziekte op te beuren is met leuke tekeningen van kinderen. Mocht je zelf al kinderen hebben, en die ook bekend zijn met die persoon, dan is het leuk om de kinderen een mooie tekening te laten maken speciaal voor de herstellende persoon. Vaak zijn het de kleine dingen die mensen laten lachen gelukkig laten voelen.

#5 Bloemen voor op zijn of haar kamer

beterschap cadeau ideeen

Toegegeven, bloemen als beterschap cadeau is misschien wel het standaard recept. Maar dat is ook voor een goede reden. Want bloemen zorgen namelijk voor sfeer en kleur. Dit is altijd belangrijk, want mensen gaan zich hierdoor fijner voelen, en worden meer vrolijk. Zo is dit al helemaal belangrijk voor in het ziekenhuis. De steriele omgeving is nou niet echt stimulerend voor lachen en blijdschap. Terwijl wie veel lacht en blij is, sneller zal herstellen.

Klik eens op deze link voor mooie bloemen die je gratis online kan bestellen bij Greetz.

#6 Kamerplant in plaats van bloemen


kado idee voor iemand in ziekenhuis

Maar wat ook een geschikt cadeau voor het wensen van beterschap is, is een mooie kamerplant. Dit heeft hetzelfde effect als bloemen. En qua prijs is er geen verschil. Maar het grote voordeel aan een kamerplant als beterschap cadeau voor volwassenen is dat ze deze plant na herstel mee kunnen nemen naar huis. Bij bloemen is het namelijk zo dat deze na een aantal dagen bederven. Dat is op zich zonde, want je maakt iemand blij maar na enkele dagen of weken hebben ze niks meer aan het cadeautje. Bij een kamerplant is dit niet het geval, en kunnen ze ook na herstel van hun ziekte nog genieten van dit geschenk.

#7 Foto kussen als beterschap cadeau

beterschap kado voor vriendin

Wanneer iemand een langere tijd in het ziekenhuis ligt, is een foto kussen een origineel beterschap cadeau voor zowel volwassenen als kinderen. Een foto kussen is niets meer dan een kussen met hierop een eigen foto bedrukt. Redelijk simpel dus, maar het maakt een heel groot verschil. Want met dit beterschap kado kan de standaard kussen van het ziekenhuis worden vervangen door een lekker zachte kussen met een leuke foto erop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuke gezinsfoto, een mooi vakantiekiekje of een foto van jullie samen tijdens een van jullie avonturen. 

Met dit beterschap cadeau idee heeft hij of zij iedere dag zijn dierbare dichtbij zich. En daarnaast geeft het ook een fijn gevoel. Zo roept het leuke herinneringen op aan die momenten. Ook geeft het veel meer leven en kleur aan zo’n steriele ziekenhuiskamer. En bovendien kan hij of zij de kussen(s) met foto mee naar huis nemen zodra hij of zij is hersteld.

#8 Een goed boek als beterschap cadeautje

Het soort cadeautje dat je geeft hangt af van waar iemand van moet beter worden. Als iemand heel erg ziek is, en zich niet fit en gezond voelt, dan is een boek niet zo’n geschikt cadeau. Maar een goed boek is wel geschikt voor mensen die moeten herstellen van bijvoorbeeld een operatie, en daarom enkele dagen of weken in het ziekenhuis moeten verblijven. Na zo’n operatie is het niet zo dat je ziek bent, waarbij je weinig energie hebt. In
dit geval voelt hij of zij zich gewoon prima, maar zal hij of zij wel de tijd moeten doorkomen. Dus een goed boek is een prima beterschap cadeau idee voor wie moet herstellen na een lange operatie, maar zich wel gezond voelt en genoeg energie heeft om te lezen. Breng het als een geluk bij een ongeluk. Want tja, je ligt nu eventjes in het ziekenhuis maar daardoor heb je wel de benodigde tijd om te lezen!

#9 Doosje Chocola of Bonbons als beterschap cadeau voor volwassenen

cadeau ideeen voor iemand in ziekenhuis

Een simpel maar effectief beterschap cadeau is het geven van een doosje chocola of bonbons als geschenk. Liefde gaat door de maag, en dat is bij chocola niet anders. Zo kan hij of zij zo af en toe genieten van een chocolatje. Of het kan gebruikt worden om andere gasten te ontvangen. Hierbij is het wel leuk om niet een standaard chocoladereep te geven, maar een iets meer bijzondere chocola. Denk hierbij aan bonbons of een doosje met speciale chocola. Als je hiernaar opzoek bent, dan vind je via deze link een goede website voor specialere chocola of bonbons als cadeautje voor herstel.

#10 Get Well Soon Promise beterschap cadeau idee

Met dit originele beterschap cadeau ga ik de inspiratieblog afronden. Deze laatste cadeautip noem ik de Get Well Soon Promise. Zoals de naam het al zegt, is het een belofte die je gaat doen aan een van je dierbare die met ziekte kampt. Het idee is als volgt: je gaat een belofte doen aan de ander, waarin je bijvoorbeeld aangeeft om samen uit eten te gaan, te sporten, of een dagje weg naar bijvoorbeeld een pretpark. Dit doe je dan wanneer de ander is hersteld. Wat het ook is dat je belooft, dat is aan jou. Dit kan iets zijn dat jullie al vaker doen, of iets dat de zieke persoon erg leuk vindt om te doen of te ervaren. Vervolgens kan je deze belofte op een mooie beterschapskaart schrijven. Niet alleen is dit een origineel beterschapscadeau voor volwassenen, het geeft je ook direct gespreksstof over de leuke dingen die jullie samen gaan doen zodra hij of zij is hersteld. Super leuk dus! En om dit cadeautje af te maken kan je er een van de bovenstaande beterschapscadeautjes bij doen.

Dit was het dan, mijn blog met 10 tips voor een beterschap cadeau voor volwassenen. En welke van deze cadeautjes ga jij geven aan die ene dierbare die momenteel aan het herstellen is? Laat het mij weten in een reactie hieronder hoe deze blog jou heeft geholpen. En misschien heb jij ook leuke beterschap cadeau ideeën om deze lijst aan te vullen? Help elkaar, en laat hieronder een reactie achter! Liefs, Sophie

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie