Welke kleding past bij mijn figuur? Gratis tips & advies voor dames!
5 min. leestijd

Welke kleding past bij mijn figuur? Gratis tips & advies voor dames!

All Size Matter! Iedere vrouw is anders en dat maakt iedereen dus mooi en uniek op haar eigen manier. De een heeft een paar vollere bovenbenen en de ander weer een groot decolleté. We zien tegenwoordig op alle Sociale Media perfecte figuurtjes langskomen, maar focus je eens op jezelf. Wij helpen je graag om deze focus te verleggen door je wat praktische tips te geven over bij welk figuur, wat staat. Daarmee hopen we je de juiste kleding inspiratie te geven waarbij je zelf outfits kan samenstellen die goed passen bij jouw figuur. Daarmee kan je comfortabel en modieus de dag tegemoet gaan!

kleding passen bij figuur

Appelfiguur: welke kleding past bij mijn figuur?

Een appelfiguur staat voor een voller figuur in het midden van het lichaam, dus brede schouders, buik en heupen. Het accent moet je dus niet op deze lichaamsdelen leggen. Maskeer je taille en benadruk je decolleté. Kies voor bovenstukken met een V-hals of off-shoulder. Bovenkleding in een drukkere print die wat wijder vallen, is een must. Vermijd nauwsluitende bovenkleding in lichte, glanzende stoffen of een top met een col. Verticale strepen zullen je prachtig staan! Daarnaast is het belangrijk om te letten op het contrast in kleuren tussen je boven- en onderkleding. Een te groot contrast legt de aandacht op het midden van je lichaam en dat wil je natuurlijk niet.

Kies ervoor om niet met laagjes te werken, omdat dit juist heel druk wordt. Kies voor een goed basisstuk, zoals een sweater. Een top met een elastieken onderkant is voor jou ideaal! Deze top kun je in je broek dragen en lekker laten bloezen, waardoor het accent op je buik verdwijnt.

wat voor figuur heb jij en welke kleding past daarbij

Peerfiguur: wat zijn geschikte kledingcombinaties?

Een peervormig figuur kun je herkennen aan bredere heupen ten opzichte van de schouders. Menig vrouw zweert bij een goed stel heupen, dus klap maar in je handjes als je van nature dit figuur al hebt. Vaak loopt bij dit figuur vanaf de heupen het lichaam wat meer uit. Het is dus goed om het accent te leggen op je taille, het smalste stuk van je lijf. Door accent te leggen op je taille, lijk je optisch een stuk slanker en komen je vormen goed uit. Kies voor getailleerde kleding, zoals getailleerde blouses of nauwsluitende bovenkleding. Daarnaast is het mooi om onderstukken de dragen die hoog getailleerd zijn, zoals kokerrokken, een hoge jeans of ga voor een wikkeljurk.

Draag het bovenstuk die je wil combineren met de hoge kokerrok of spijkerbroek wel in de broek, anders valt alsnog je taille weg. Door het bovenstuk in je broek of rok te dragen, blijft je taille zichtbaar. Om nog meer het accent te leggen op je taille, kun je ervoor kiezen om een riem over bijvoorbeeld je jurk te dragen. Zo wordt de aandacht direct naar je taille getrokken. Om je look compleet te maken is het voor iemand met een peerfiguur aan te raden om voor een jas(je) te kiezen die boven je heupen valt. Een must have voorbeeld hiervan zijn deze hippe korte blazers. Als je voor een langere jas kiest, dan word je lichaam optisch een stuk breder.

welke dameskleding past bij je figuur

Zandloperfiguur: kledingoutfits die matchen met je taille

Met een zandloperfiguur ben je gezegend met een goede taille. Dit is namelijk het smalste punt van je figuur. Je schouders en heupen staan in verhouding tot elkaar. Veel vrouwen zien dit figuur dan ook als ideaal vrouwenfiguur. Vrouwelijke vormen op de juiste plaats, namelijk ronde billen en borsten en een smalle taille, waardoor je rondingen nog beter uit komen. Om je lichaam goed uit te laten komen in je kleding, is het eerst belangrijk dat je weet waar je het accent op moet leggen. Dit is namelijk op de taille. Doordat je de taille benadrukt, lijk je optisch slanker en komen je vormen nog beter tot zijn recht. Kies voor bovenstukken met een diepe V-hals, die nauwsluitend en getailleerd zijn. Tops met blote schouders zijn ook een aanrader bij dit figuur. (Spijker)broeken en rokken met een hoge taille staan jou prachtig. Draag de bovenstukken in de broek, om zo je taille extra te benadrukken. Wil je een keer een jurk aan? Kies dan voor een wikkeljurk met een hoge taille of voor een jurk waar je een duidelijke taille in te zien krijgt, zoals deze mooie jurkencollectie die je niet mag missen!

tips voor kleding bij figuur

Omgekeerde piramide: kledingtips voor smal bovenlijf met bredere schouders

Heb jij het figuur van de omgekeerde piramide? Dan heb jij een smal bovenlijf met bredere schouders. Je figuur loopt vanaf je taille wat meer uit naar boven toe. Met dit figuur leg je de nadruk om de onderkant van je lichaam en maskeert je schouders. Ga voor een opvallende broek of rok, zoals deze trendy damesbroeken die je gezien moet hebben!

Kies een variant in een afwijkende kleur of opvallende print om zo de aandacht naar je onderlijf te brengen. Voor wat betreft bovenstukken, kies je voor basic items in een effen kleur. Een V-hals doet het altijd goed bij een figuur als de omgekeerde piramide. Lange kettingen of verticale knopen maken, net als een top met V-hals, je bovenlichaam optisch langer. Daarnaast is het ook mooi om het accent te verleggen op je armen in plaats van op je schouders. Kies bijvoorbeeld voor een top die op de schouders en bovenarmen aansluit, maar wijder toeloopt naar beneden.

tips kleding bij mijn figuur

All Size Matter: voel je zeker met de juiste kleding bij het juiste figuur

All size matter! Iedere vrouw is mooi op haar eigen manier. Hopelijk heeft deze blog je wat handvatten kunnen geven om jezelf beter te kunnen kleden naar je figuur, waardoor je jezelf ook zekerder gaat voelen. En hierbij heb ik nog een laatste tip. Mocht je nu behoefte hebben aan meer stijladvies van een personal styliste met heel veel ervaring, dan kan dat gewoon! Er is namelijk een heel nieuw concept wat een Kledingbox heet. Hiervoor kan je je aanmelden en een enquête over je kledingstijl, -smaak en lichaamsmaten doorgeven. Vervolgens gaat een personal styliste geheel gratis voor je aan de slag met het zoeken van bijpassende outfits volgens de laatste modetrends. De kledingbox wordt gratis thuisbezorgd en je betaalt alleen voor wat je houdt. De rest mag je gratis retourneren. Meer weten hierover? Hier ontdek je alles over kledingboxen vergelijken en waarom je het niet mag missen. Heel veel shopplezier.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie