Zelf een outfit samenstellen? 7 stappen!

Deel dit artikel met jouw vrienden als je het waardevol vindt!

Party outfits zijn een musthave tijdens de feestdagen. De feestdagen zijn een hele gezellig tijd, maar voor veel dames betekent dit ook een outfit dilemma. Want hoe kan ik een outfit samenstellen? De volgende vragen zullen je dan ook wel bekend in de oren klinken: Wat trek ik aan? Ben ik niet te overdressed? Wat zullen mijn familie en vrienden dragen? Kan dat jurkje van vorig jaar nog en pas ik dat jurkje eigenlijk nog wel?! Welke party schoenen doe ik erbij aan? Wat doe ik met mijn haar? Oftewel: HELP!! Hieronder volgt een stappenplan om jouw favoriete outfit samen te stellen. Zo helpen we jou verder met die lastige vraag: hoe stel ik een outfit samen? Lees verder en leer kledingcombinaties te maken als een echte fashionista.

Dit artikel gaat over zelf outfit samenstellen. Mocht je nu toch liever kiezen voor het gemak en de luxe van kledingboxen, dan moet je eerst dit artikel over kledingboxen voor vrouwen lezen. Want hierin vergelijken we 7 aanbieders op de voor- en nadelen. En ook willen we nog even de aandacht vestigen op een unieke actie voor een Goodiebox aan sieraden en musthaves. Zo’n Goodiebox is namelijk een leuke aanvulling op jouw zelf samengestelde outfits. Wil je zelf eens zo Goodiebox testen? Klik op de volgende link en ontvang je eerste Goodiebox t.w.v. 100 euro (of meer) voor slechts 5 euro. Ga naar de website van DutBle Goodiebox

Zelf outfits samenstellen in 7 stappen!

Het is een veel voorkomende vraag: hoe stel ik een outfit samen? Veel dames zijn opzoek naar outfit inspiratie, omdat het toch wel lastig kan zijn om zelf een outfit samen te stellen. Want hoe begin je, en welke kledingcombinaties kunnen er gebruikt worden? Er is nogal een verschil of je nu een zomeroutfit samenstelt, of dat je gaat voor een professionele outfit voor op de werkvloer. Of je nu voor een party outfit gaat of iets anders, een outfit kan je samenstellen in 7 stappen. Hieronder leer je hoe!

Stap 1: hoeveel outfits heb je nodig?

Zelf een outfit samenstellen begint bij de vraag wat en hoeveel je nodig hebt. Ga als eerste na hoeveel (party) outfits je nodig zult hebben. Het leukste is natuurlijk als je voor elke dag in een andere outfit kunt verschijnen en voor elke outfit een nieuw complimentje kan ontvangen. In het algemeen zul je naast party outfits ook andere outfits nodig hebben voor de “normale” dagen. En dan is ook nog het seizoen. Dus denk ook aan wat voor smaak heb je. Ben je meer casual, of ga je eerder voor business casual?

hoe stel ik een outfit samen

Stap 2: verzamel de juiste kledingstukken

Zelf een outfit samenstellen begint bij je kledingkast. Haal alles uit je kledingkast wat iets met een thema te maken heeft. Stel we nemen het thema ‘feest’. Dit voor in het geval je een party outfit wilt samenstellen. Bijvoorbeeld: glitters, steentjes, goud, zilver, rood, glans, sterrenprint, velvet, leer, kant, chique, jurkjes, pantalons, rokjes en niet te vergeten de foute kersttruien! Hopelijk is je kamer niet helemaal ontploft nu!

Tip: probeer niet te veel items te pakken die je dagelijks draagt als je een party outfit samenstelt. Nu zijn festival’s ook altijd een groot feestje, maar in dat geval zul je leuke festival kleding nodig hebben die passen bij het thema festival. En zo stel je een outfit zelf samen voor ieder thema.

stappenplan voor outfits samenstellen

Stap 3: kies je favoriete fashion items voor de ultieme outfit

Nu komt een heel belangrijk moment, namelijk het kiezen van je favoriete items. Voor elke feestoutfit moet je minimaal één favoriet(-e) item uitkiezen waar jij je prettig in voelt, dit zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen krijgt wanneer je dit draagt. Van zelfvertrouwen krijg je een natuurlijke zelfverzekerde uitstraling waar geen glittertje of steentje tegenop kan! Hang je favoriete items op een hangertje bij elkaar. Kies vervolgens welk favoriete item bij welke gelegenheid hoort.

outfits samenstellen

Stap 4: combineer zelf je outfits

Als het goed is zijn je outfits nog niet helemaal compleet, ze moeten namelijk nog gecombineerd worden! Bedenk minimaal twee complete outfit mogelijkheden bij je favoriete items. Kijk of je uit je comfortzone kan komen door een combinatie te maken die voor jou niet vanzelfsprekend is. Lukt dit niet, ook prima! Trek de combinaties aan en kies waar jij gelukkig in wordt. Heb je moeite met kiezen, dan wordt het tijd voor een selfie! Schakel je vriendinnen in en vraag om eerlijk advies.

Tip: Inspiratieloos? Pak je telefoon of laptop erbij en ga opzoek naar outfits die je inspireren en/of aanspreken. Zo zijn er verschillende blogs over outfits voor de feestdagen.

zelf een outfit samenstellen

Stap 5: creatief zijn met kledingcombinaties

Nu je alles weer een keer in je handen hebt gehad is het misschien een idee om kleding die je niet meer draagt te doneren aan een tweedehands winkel of iemand in de buurt. Er zullen vast items tussen zitten die je niet meer aan doet omdat het te klein is, te groot, niet lekker zit, uit de mode is of noem maar op.  

Door creatief om te gaan met kledingstukken kun je heel veel combineren. Hierdoor heb je eigenlijk veel minder kleding nodig dan je zou denken. Neem bijvoorbeeld een jumpsuit. Je kan een jumpsuit op 7 verschillende manieren dragen. Vaak is de juiste keuzes van accessoires hierbij wel een must.

zelf outfits samenstellen

Stap 6: de juiste stijl voor je outfit

Yeah! De party outfits zijn gekozen! Maar dan komt nu het belangrijkste, het af stijlen van je outfit. Beste tip die ik je kan geven is: “Pas je accessoires aan op de stijl die wilt uitstralen met je outfit”. Als jij je hieraan houdt, dan heb je een kans van 90% van slagen. Met het af stijlen kun je ook de nadruk ergens op leggen, zoals bijvoorbeeld op de oren of hals. De keuze voor de juiste sieraden en dameshorloges is hierbij belangrijk. Vaak heb je ook leuke horloge armband setjes die al gecombineerd zijn en goed matchen bij je kleding.

zelf kleding combineren

Stap 7: zelf outfit samenstellen of shoppen?

Ben je alsnog niet helemaal tevreden met de outfits? Er bestaat iets waar we allemaal goed in zijn: SHOPPEN! Ga lekker het internet op of spreek af met je vriendinnen om de stad in te gaan. Dit allemaal om jouw party outfits compleet te maken! Zo kan je veel inspiratie opdoen door blogs over gratis mode advies voor vrouwen. Hierin beschrijven fashionista’s over verschillende modestijlen. Je kun t kiezen voor een specifieke stijl, of voor een combinatie van stijlen voor een persoonlijke smaak.

Hopelijk hebben jullie iets aan dit stappenplan gehad en zien jullie er allemaal fantastisch uit tijdens de feestdagen. Dus nu zijn we benieuwd: Wat vond jij van dit artikel? En heb je nog tips voor de andere lezers? Sharing is caring!

Deze blog is geschreven door Fashion by Trix. Als je deze fashionblog leuk en inspirerend vond, dan kan je eens een kijkje nemen op hun website.

een outfit zelf samenstellen

18 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.