Zelf een outfit samenstellen? 7 stappen voor leuke kledingcombinaties!
6 min. leestijd

Zelf een outfit samenstellen? 7 stappen voor leuke kledingcombinaties!

Party outfits zijn een musthave tijdens de feestdagen. De feestdagen zijn een hele gezellig tijd, maar voor veel dames betekent dit ook een outfit dilemma. Want hoe kan ik een outfit samenstellen? De volgende vragen zullen je dan ook wel bekend in de oren klinken: Wat trek ik aan? Ben ik niet te overdressed? Wat zullen mijn familie en vrienden dragen? Kan dat jurkje van vorig jaar nog en pas ik dat jurkje eigenlijk nog wel?! Welke party schoenen doe ik erbij aan? Wat doe ik met mijn haar? Oftewel: HELP!! Hieronder volgt een stappenplan om jouw favoriete outfit samen te stellen. Zo helpen we jou verder met die lastige vraag: hoe stel ik een outfit samen? Lees verder en leer kledingcombinaties te maken als een echte fashionista.

Dit artikel gaat over zelf outfit samenstellen. Mocht je nu toch liever kiezen voor het gemak en de luxe van kledingboxen, dan moet je eerst dit artikel over kledingboxen voor vrouwen lezen. Want hierin vergelijken we 7 aanbieders op de voor- en nadelen. En ook willen we nog even de aandacht vestigen op een unieke actie voor een Goodiebox aan sieraden en musthaves. Zo’n Goodiebox is namelijk een leuke aanvulling op jouw zelf samengestelde outfits. Wil je zelf eens zo Goodiebox testen?

Zelf outfits samenstellen in 7 stappen!

Het is een veel voorkomende vraag: hoe stel ik een outfit samen? Veel dames zijn opzoek naar outfit inspiratie, omdat het toch wel lastig kan zijn om zelf een outfit samen te stellen. Want hoe begin je, en welke kledingcombinaties kunnen er gebruikt worden? Er is nogal een verschil of je nu een zomeroutfit samenstelt, of dat je gaat voor een professionele outfit voor op de werkvloer. Of je nu voor een party outfit gaat of iets anders, een outfit kan je samenstellen in 7 stappen. Hieronder leer je hoe!

Stap 1: hoeveel outfits heb je nodig?

Zelf een outfit samenstellen begint bij de vraag wat en hoeveel je nodig hebt. Ga als eerste na hoeveel (party) outfits je nodig zult hebben. Het leukste is natuurlijk als je voor elke dag in een andere outfit kunt verschijnen en voor elke outfit een nieuw complimentje kan ontvangen. In het algemeen zul je naast party outfits ook andere outfits nodig hebben voor de “normale” dagen. En dan is ook nog het seizoen. Dus denk ook aan wat voor smaak heb je. Ben je meer casual, of ga je eerder voor business casual?

hoe stel ik een outfit samen

Stap 2: verzamel de juiste kledingstukken

Zelf een outfit samenstellen begint bij je kledingkast. Haal alles uit je kledingkast wat iets met een thema te maken heeft. Stel we nemen het thema ‘feest’. Dit voor in het geval je een party outfit wilt samenstellen. Bijvoorbeeld: glitters, steentjes, goud, zilver, rood, glans, sterrenprint, velvet, leer, kant, chique, jurkjes, pantalons, rokjes en niet te vergeten de foute kersttruien! Hopelijk is je kamer niet helemaal ontploft nu!

Tip: probeer niet te veel items te pakken die je dagelijks draagt als je een party outfit samenstelt. Nu zijn festival’s ook altijd een groot feestje, maar in dat geval zul je leuke festival kleding nodig hebben die passen bij het thema festival. En zo stel je een outfit zelf samen voor ieder thema.

En het klinkt misschien gek, maar met de juiste hippe dames trainingsbroek kan je ook erg leuke casual en/of sportieve looks maken.

stappenplan voor outfits samenstellen

Stap 3: kies je favoriete fashion items voor de ultieme outfit

Nu komt een heel belangrijk moment, namelijk het kiezen van je favoriete items. Voor elke feestoutfit moet je minimaal één favoriet(-e) item uitkiezen waar jij je prettig in voelt, dit zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen krijgt wanneer je dit draagt. Van zelfvertrouwen krijg je een natuurlijke zelfverzekerde uitstraling waar geen glittertje of steentje tegenop kan! Hang je favoriete items op een hangertje bij elkaar. Kies vervolgens welk favoriete item bij welke gelegenheid hoort.

outfits samenstellen

Stap 4: combineer zelf je outfits

Als het goed is zijn je outfits nog niet helemaal compleet, ze moeten namelijk nog gecombineerd worden! Bedenk minimaal twee complete outfit mogelijkheden bij je favoriete items. Kijk of je uit je comfortzone kan komen door een combinatie te maken die voor jou niet vanzelfsprekend is. Lukt dit niet, ook prima! Trek de combinaties aan en kies waar jij gelukkig in wordt. Heb je moeite met kiezen, dan wordt het tijd voor een selfie! Schakel je vriendinnen in en vraag om eerlijk advies.

Tip: Inspiratieloos? Pak je telefoon of laptop erbij en ga opzoek naar outfits die je inspireren en/of aanspreken. Zo zijn er verschillende blogs over outfits voor de feestdagen.

zelf een outfit samenstellen

Stap 5: creatief zijn met kledingcombinaties

Nu je alles weer een keer in je handen hebt gehad is het misschien een idee om kleding die
je niet meer draagt te doneren aan een tweedehands winkel of iemand in de
buurt. Er zullen vast items tussen zitten die je niet meer aan doet omdat het
te klein is, te groot, niet lekker zit, uit de mode is of noem maar op.

Door creatief om te gaan met kledingstukken kun je heel veel combineren. Hierdoor heb je eigenlijk veel minder kleding nodig dan je zou denken. Neem bijvoorbeeld een jumpsuit. Je kan een jumpsuit op 7 verschillende manieren dragen. Vaak is de juiste keuzes van accessoires hierbij wel een must.

Wil je meer weten over accessoires (trends)? Lees dan deze blog met tips, trends, musthaves & meer over accessoires voor dames.

zelf outfits samenstellen

Stap 6: de juiste stijl voor je outfit

Yeah! De party outfits zijn gekozen! Maar dan komt nu het belangrijkste, het af stijlen van je outfit. Beste tip die ik je kan geven is: “Pas je accessoires aan op de stijl die wilt uitstralen met je outfit”. Als jij je hieraan houdt, dan heb je een kans van 90% van slagen. Met het af stijlen kun je ook de nadruk ergens op leggen, zoals bijvoorbeeld op de oren of hals. De keuze voor de juiste sieraden en dameshorloges is hierbij belangrijk. Vaak heb je ook leuke horloge armband setjes die al gecombineerd zijn en goed matchen bij je kleding.

zelf kleding combineren

Stap 7: zelf outfit samenstellen of shoppen?

Ben je alsnog niet helemaal tevreden met de outfits? Er bestaat iets waar we allemaal goed in zijn: SHOPPEN! Ga lekker het internet op of spreek af met je vriendinnen om de stad in te gaan. Dit allemaal om jouw party outfits compleet te maken! Zo kan je veel inspiratie opdoen door blogs over gratis mode advies voor vrouwen. Hierin beschrijven fashionista’s over verschillende modestijlen. Je kunt kiezen voor een specifieke stijl, of voor een combinatie van stijlen voor een persoonlijke smaak.

Hopelijk hebben jullie iets aan dit stappenplan gehad en zien jullie er allemaal fantastisch uit tijdens de feestdagen. Dus nu zijn we benieuwd: Wat vond jij van dit artikel? En heb je nog tips voor de andere lezers? Sharing is caring!

Deze blog is geschreven door Fashion by Trix. Als je deze fashionblog leuk en inspirerend vond, dan kan je eens een kijkje nemen op hun website.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
7x de leukste kledingboxen voor vrouwen die je niet mag missen! Fashionblog
Door

7x de leukste kledingboxen voor vrouwen die je niet mag missen! Fashionblog

op 22 Dec 2018

[…] dat dit nu vooral online en op afstand plaatsvindt. Eigenlijk is de vraag hierbij of je zelf graag outfits samenstelt, of dat je liever de service wilt dat iemand anders dit voor je […]

De leukste festival outfits en kleding! - LOISIR Fashionblog
Door

De leukste festival outfits en kleding! - LOISIR Fashionblog

op 22 Dec 2018

[…] Festival fashion trends komen elk jaar eigenlijk wel aardig in dezelfde vorm terug. Per jaar verschillen er kleine dingen die passen bij de hype van dat moment, maar de afgelopen jaren zijn de volgende items erg geliefd onder festival outfits en kleding. In principe is het best eenvoudig om zelf een outfit samen te stellen. […]

2019 kledingstijl: 3x trendy kleding in 2019 - LOISIR Fashionblog
Door

2019 kledingstijl: 3x trendy kleding in 2019 - LOISIR Fashionblog

op 13 Jan 2019

[…] het idee hebben dat we niks meer hebben om aan te trekken. Soms vinden we inspiratie door zelf een outfit samen te stellen. Maar soms hebben we gewoon even niets dat we graag aan zouden willen. Een paar nieuwe trendy […]

2019 Musthaves: de 10 leukste musthaves voor 2019 - Fashionblog Loisir
Door

2019 Musthaves: de 10 leukste musthaves voor 2019 - Fashionblog Loisir

op 18 Jan 2019

[…] Als je houdt van een classy-look, dan zijn musthaves met ruffles helemaal jouw ding! Ruffles zie je vaak terug bij de mouwen van tops of jurken, waarbij het uiteinde iets uitloopt, maar een speelse ruffle vind je soms ook bij de knoopjes op de borst. De trend maakt je outfit chiquer, zonder dat je er veel poespas aan hoeft toe te voegen. Sterker nog, kijk uit dat je outfit niet te druk wordt als je graag veel sieraden draagt. Combineren is nog niet zo gemakkelijk! Maar in dit artikel leer je hoe je perfect zelf een outfit kan samenstellen. […]

Hoe upgrade je de kledingkast met een klein budget?
Door

Hoe upgrade je de kledingkast met een klein budget?

op 20 Jan 2019

[…] vormt jouw kledingkast een goede basis voor vrijwel elke outfit. Met deze items kun je heel veel outfits mixen voor elke gelegenheid. Van kleding voor een leuk uitje met je vriendinnen tot aan zakelijke outfits voor een […]

Hoe kan ik mijn zomerjurk in de winter dragen? - LOISIR Fashionblog
Door

Hoe kan ik mijn zomerjurk in de winter dragen? - LOISIR Fashionblog

op 25 Jan 2019

[…] je er warm en modieus bij loopt in jouw favoriete zomerjurkje. Ook vind je meer inspiratie over zelf een outfit samenstellen in deze […]

Valentijnsdag outfit tips voor vrouwen - LOISIR Fashionblog
Door

Valentijnsdag outfit tips voor vrouwen - LOISIR Fashionblog

op 28 Jan 2019

[…] Valentijnsdag outfit tips geven voor elke vrouw. Want als je weet hoe, kan je zelf wel een leuke outfit samenstellen. Maar bij een geschikte Valentijnsdag outfit is het van belang dat je weet welke vrouwelijke […]

Top 10 leuke jurkjes voor in de lente - LOISIR Fashionblog
Door

Top 10 leuke jurkjes voor in de lente - LOISIR Fashionblog

op 31 Jan 2019

[…] voor de dag. Tegenwoordig is er heel veel keuze uit kledingboxen voor vrouwen, maar het zelf samenstellen van outfits blijft ook erg leuk! Onder iedere afbeelding vind je een linkje naar de jurk voor meer informatie. […]

Voorjaar modetrends van dit seizoen voor dames! 9 trends en inspiratie
Door

Voorjaar modetrends van dit seizoen voor dames! 9 trends en inspiratie

op 23 Feb 2019

[…] ook goed naar welke kledingstukken je al in je kledingkast hebt hangen. Want door zelf outfits te maken, kun je met een klein budget je kledingkast een update geven. Onze tip is dan ook: kijk naar de […]

Top 10 betaalbare sieraden en accessoires die jouw outfit compleet maken
Door

Top 10 betaalbare sieraden en accessoires die jouw outfit compleet maken

op 24 Feb 2019

[…] betaalbare sieraden en accessoires is dat je ze helemaal kunt combineren zoals jij zelf wilt en bij verschillende outfits kan gebruiken. Ze geef je misschien net wat extra aan een wat ‘saaie’ outfit of breng je wat […]

5x leuke lente outfits voor een trendy look | LOISIR.nl Fashion blog
Door

5x leuke lente outfits voor een trendy look | LOISIR.nl Fashion blog

op 06 Apr 2019

[…] uit kunt halen voor dit nieuwe seizoen. Want hoewel we in een andere blog hebben geschreven hoe je gemakkelijk zelf een outfit kunt samenstellen, soms is het ook gewoon fijn om kant- en klare lente outfits te shoppen voor een nieuwe look. Zo is […]

Top 10 korte jurkjes voor de zomer - LOISIR Fashion & Cadeau blog
Door

Top 10 korte jurkjes voor de zomer - LOISIR Fashion & Cadeau blog

op 18 Apr 2019

[…] schoenen. Ook een grote ketting en hoed staat erg leuk bij dit soort jurkjes. Door te leren hoe je zelf een outfit kan samenstellen, kun je het t-shirt zomerjurkje uitstekend gebruiken voor vele […]

Kleuradvies voor dames kleding: gratis kleuren kleding inspiratie.
Door

Kleuradvies voor dames kleding: gratis kleuren kleding inspiratie.

op 04 May 2019

[…] heel nuttig artikel is deze blog over zelf een outfit samenstellen. Daarin leer je waar je op kan letten bij het maken van leuke kledingcombinaties. Als je deze blog […]

10x mooie zwarte dames broeken voor inspiratie! - LOISIR.nl Inspiratieblog
Door

10x mooie zwarte dames broeken voor inspiratie! - LOISIR.nl Inspiratieblog

op 08 Jun 2019

[…] aan de kleur zwart is dat je een zwarte dames broek altijd aan kan, en je kan er makkelijk zelf kledingcombinaties van maken. Zelf draag ik vaak een zwarte broek, omdat het gewoon gemakkelijk is voor vele gelegenheden zoals […]

Zomerjurken voor dames inspiratie: top 10! - LOISIR.nl Inspiratieblog
Door

Zomerjurken voor dames inspiratie: top 10! - LOISIR.nl Inspiratieblog

op 10 Jun 2019

[…] jurkjes is dat je veel combinaties kunt maken. Bijna elke kleur staat goed met wit. Hierdoor kun je zelf veel outfits samenstellen. Wel zo […]

Accessoires voor dames: trends, tips, musthaves & meer - Inspiratieblog
Door

Accessoires voor dames: trends, tips, musthaves & meer - Inspiratieblog

op 16 Jun 2019

[…] zijn een waardige aanvulling op iedere outfit, en dankzij accessoires wordt het ook makkelijker om zelf een outfit samen te stellen. Bovendien kan je makkelijker je outfit een upgrade geven, en blijf je als dame modieus en stijlvol […]

✔ De 10 leukste dames zomerjassen die hip en trendy zijn - Inspiratieblog
Door

✔ De 10 leukste dames zomerjassen die hip en trendy zijn - Inspiratieblog

op 28 Jun 2019

[…] zomerjassen die er zijn. De ideale mix van modern en klassiek. Deze jas is wederom te dragen met verschillende kledingcombinaties. De jas komt het beste tot z’n recht wanneer er onder een strakke broek wordt gedragen. Via deze […]

De leukste jurken bij Miss Etam (review) - LOISIR.nl Inspiratieblog
Door

De leukste jurken bij Miss Etam (review) - LOISIR.nl Inspiratieblog

op 30 Jun 2019

[…] weten over hoe je zelf leuke kledingcombinaties kunt maken? Check dan eens deze blog over hoe je zelf een outfit kan samenstellen. […]

Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie