Wijnproeverijbox, hoe werkt het en welke zijn er? Een nieuw concept!
8 min. leestijd

Wijnproeverijbox, hoe werkt het en welke zijn er? Een nieuw concept!

Een wijnproeverij is niks nieuws, maar heb je al wel eens gehoord van een wijnproeverijbox? Dit nieuwe wijnconcept wordt meer en meer populair en dat is met een goede reden! In opvolging van andere populaire concepten zoals de kledingbox en de beauty box, is er nu ook een wijnproeverijbox. In dit artikel leer jij alles over de wijnproeverijbox. Zo gaan we kijken naar wat het inhoudt, hoe het werkt en wat de voordelen van een wijnproeverijbox zijn. Ook gaan we alle wijnproeverijboxen met elkaar vergelijken, en zullen we ontdekken welke wijnproeverijbox de beste is. Laten we dus snel doorgaan.

Wat is een Wijnproeverijbox?

wijnproeverijboxen vergelijken

Bij een wijnproeverijbox staat wijn proeven centraal. Niet in een restaurant, maar gezellig thuis met vrienden en familie. Met een wijnproeverijbox haal je namelijk het thuis wijnproeven in huis. Dit geeft een hele andere belevenis dan wanneer je in een restaurant bent. Beide is leuk en bijzonder op hun manier. Om als wijn liefhebber afwisseling te hebben tussen beide is altijd mooi meegenomen!

Er zijn verschillende soorten wijnproeverijboxen. Je hebt zelf geen kennis van wijn nodig. De boxen worden namelijk door experts samengesteld. Zo zijn er zeer lekkere wijnboxen met de 6 beste wijnen over de gehele wereld. Afhankelijk van de aanbieder zitten er zo’n 5 tot 6 volle flessen wijn in. Je krijgt dus wel echt waar voor je geld. En je bepaalt zelf wat je kiest: er zijn wijnreis boxen en themaboxen. Maar hieronder zal je ook zien dat er zoiets bestaat als een wijnproeverijbox abonnement. Daar straks iets meer over.

Naast wijn zit er in een box ook handleidingen en proefmateriaal. Er zijn wijnboxen voor 2 personen, maar ook voor 4 tot 6 personen. De bedoeling is dat je een complete wijnproeverij krijgt thuisbezorgd. De belevenis van het wijnproeven staat hierbij centraal, en is voor iedereen toegankelijk (geen moeilijke woorden of andere fratsen…). De handleidingen die erbij zitten geven je richting en tips over hoe je de wijnproeverij nog meer belevening kan geven. Zo maak je er een hele gezellige, sfeervolle en lekkere avond van met zijn tweeën of met vrienden! Maar drink wel met mate want het is niet bewezen dat een wijntje op haar tijd nou zo gezond is. Te veel is nooit goed, dus een wijnproeverijbox per maand is meer dan genoeg ;).

Wat zijn de voordelen van een Wijnproeverijbox?

hoe werkt een wijnproeverijbox

Wat zijn de voordelen van wijnproeverijboxen? Waarom zou je ze kopen? Misschien om te beginnen met een logische voorwaarde: je moet wel liefhebber van wijn zijn. Anders kan je beter een bierbox kopen. Ja echt, die bestaan ook. Terug naar de wijnbox! Hieronder vind je de voordelen voor jou:

  1. Wijnbeleving: met een wijnproeverijbox word je geheel verzorgd. Je kan de wijnbox online bestellen en wordt thuis afgeleverd. Alles is compleet, het enige wat je hoeft te doen is de wijnproeverijbox uit te pakken en ervan gaan genieten met familie. De belevenis staat hierbij centraal. Zo wordt een standaard avondje omgetoverd in een memorabele avond vol gelach en plezier.
  2. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden: of je nu een wijnkenner of een beginner bent, de wijnproeverijbox is voor iedereen geschikt. De box wordt namelijk samengesteld door wijnexperts die over de gehele wereld op wijngaarden zijn geweest. De allerbeste wijnen zijn geselecteerd en samengesteld in de wijnbox.
  3. Unieke en verrassende wijnen: doordat de experts de wijnen samenstellen kom je in aanmerking met de beste wijnen van over de gehele wereld. Daar zitten unieke pareltjes bij.
  4. Proeven en ontdekken: zodra je de wijnproeverijbox in huis hebt gehaald begint de ontdekking van het wijnproeven. Zo ontdek je misschien wel jouw nieuwe favoriete wijn!

Nog een ander voordeel is dat je de wijnproeverijbox ook als cadeaubox aan mannen of als cadeaubox aan vrouwen kan geven. Qua budget past dat zeker, en zo heb je direct een origineel verjaardagscadeau voor de wijnliefhebbers.

Hoe werkt een Wijnproeverijbox?

We weten nu wat een wijnproeverijbox inhoudt, en wat de voordelen ervan zijn. Dan nu nog even korts iets over hoe het werkt, alvorens we doorgaan met het vergelijken van verschillende wijnproeverijboxen. Wanneer we kijken naar het bestelproces van een wijnproeverijbox dan is dit super simpel: je kan online zoeken naar de wijnproeverijbox die je lekker lijkt en drukt vervolgens op bestellen. De wijnbox wordt thuis geleverd en de magie kan beginnen. Wanneer je de box uitpakt vind je de wijnen en ook enkele instructies. Zo zitten er tips bij over welke hapjes lekker bij de wijnen smaken en meer tips binnen de wijnbeschrijving. Ook zit er een proefformulier bij waarmee je dus ook echt de wijn kan gaan proeven met vrienden. En dankzij de bijgevoegde handleiding zal jij als een echte professional een geslaagde thuis wijnproeverij organiseren.

Bij een van de wijnproeverijbox aanbieders van hieronder is het ook mogelijk om online een smaaktest in te vullen. Op basis hiervan krijg je een paar wijnboxen aangeboden als advies. Dit concept werkt ook een beetje als een soort van wijnproeverijbox abonnement, waarbij je de mogelijkheid hebt om iedere maand een wijnproeverijbox te ontvangen. Maar je kan het ook gewoon bij eenmalig houden.

Wijnproeverijboxen vergelijken: welke aanbieders zijn er?

Er zijn vier aanbieders van wijnproeverijboxen die de complete belevenis van een thuis wijnproeverij aanbieden. We hebben het dus niet over een standaard wijnbox, maar een echte wijnproeverij box. Hieronder gaan we de wijnproeverijboxen met elkaar vergelijken.

Wijnproeverijbox.nl

wijnproeverijbox vergelijken

Misschien zie je het al aan de naam. Wijnproeverijbox.nl is het eerste bedrijf waarbij je online wijnproeverijboxen kan kopen. Ze zijn als het ware de uitvinder van het thuis wijnproeverij concept via kant-en-klare wijnproeverijboxen. Het wijnproeven staat centraal en ze bieden exact aan zoals hierboven beschreven onder het kopje “hoe werkt het”. Daarbij heb je de keuze uit wijnreis boxen of themaboxen. Bij de wijnreis boxen ontvang je een thuis proeverij van een bepaald land of een selectie van de beste zes wijnen uit de wereld. Je kan zelf kiezen welk pakket. En dat geldt ook voor de thema wijnboxen. De thema wijnbox is wel een stukje groter: tot maximaal 10 personen. Denk aan thema’s zoals Ladies Night en Zomer (voor een heerlijke zomeravond). Tot slot hebben ze ook Dinerboxen (wijnen voor bij avond eten) en Wijntrip boxen (de goedkoopste wijnproeverijboxen).

Wat wij bijzonder vinden aan de Wijnproeverijbox.nl is dat al hun wijnen niet te koop zijn in de winkel of supermarkt. Zij importeren direct van de wijnboer of importeur. Daarmee haal je echt exclusieve wijnen in huis met deze thuis wijnproeverijen. Wil je zelf ontdekken welke soort wijnen er in een box zitten? Dit is ook een origineel cadeau voor mannen of een leuk cadeau voor haar!

GrapeSurprise

verrassings wijnbox

GrapeSurpise is een wijnproeverijbox waarbij de verrassing en gezelschap centraal staat. Het idee van dit concept is dat je een Grape Surprise Box besteld (vandaar de naam). De inhoud is voor 2 tot 12 personen. Maar als je met twee bent zal je behoorlijk wat wijn moeten drinken 😉. Het is een verrassing omdat we niet weten wat er in de wijnbox zit. De etiketten zijn dan ook verborgen. Wanneer je de doos uitpakt zit er ook een wijnquiz in. Juist door te beginnen aan de wijnquiz leer je steeds meer over de 6 wijnen. Samen met je vrienden speel je het dus “het spel” en zal je meer en meer leren over de lekkere wijnen die in de Grape Surprise Box zitten. Tip: Als je met meer dan zes personen bent kan je ook in teams spelen.

Een nadeeltje aan de GrapeSurprise vinden we dat ze maar 1 wijnproeverijbox hebben. Niet veel keuze dus. Maar wat dan weer het voordeel is aan dit concept is dat het een echte verrassing is. Je kan niet zien welke soort wijnen er in de box zitten: het blijft dus voor iedereen een geheim totdat je de wijnquiz hebt gespeeld. Een echte ontdekkingsreis dus, en leuk voor een spannend avondje vol plezier met vrienden.

TasteClub

welke wijnproeverijboxen zijn er

De TasteClub is weer een andere variant op de wijnproeverijbox. De TasteClub biedt namelijk een soort van wijnbox abonnement. Wanneer je op hun website komt kan je een wijn smaaktest invullen. Aan de hand van deze smaaktest weten de experts welke wijn jij wel en niet lekker vindt. Dit is wel fijn, want zo wordt voorkomen dat je wijn gaat proeven die je niet lekker vindt (wat zonde is). Aan de hand van jouw smaakprofiel kan je dan een wijnproeverijbox abonnement nemen. Maar dit is een keuze. Je kan er dus voor kiezen om een wijbox per maand te laten bestellen, maar op ieder moment kan je een box overslaan of het “abonnement” annuleren. Het gaat hier dus niet zozeer om een wijnproeverijbox, maar wel een wijnbox abonnement waarbij je ook iedere keer weer nieuwe wijnen kan proeven. Alleen dan zonder de beleving van de wijnproeverijboxen zoals die van Wijnproeverijbox.nl.

Daarmee biedt de TasteClub volgens ons wel twee bijkomende voordelen. De eerste is dat er wijnen voor je worden geselecteerd op basis van je smaakprofiel. Dit voorkomt “vieze” wijnen die je echt niet lust. En het andere is het gemak van een maandelijkse wijnbox abonnement service. Voor echte wijnliefhebbers is het zo heel gemakkelijk om iedere maand een box met 3 tot 6 wijnen thuisbezorgd te krijgen.

Wijnig.nl

De bovenste drie bedrijven bieden een soort van variant aan op het wijnproeven in de vorm van een wijnproeverij. Op Wijnig.nl bieden ze niet zo’n soort belevenis. En toch benoemen we hun aanbod omdat ze hele leuke wijnboxen hebben. In feite kan je van een wijnbox ook een eigen wijnproeverij maken. En daarnaast is een wijnbox ook een heel leuk cadeau idee voor echte wijnliefhebbers. En gezien de goedkope wijnprijzen op Wijnig.nl kan je al zo’n wijnbox cadeau geven vanaf 19,95 euro. Als we kijken naar het aanbod van hun wijnboxen dan is er veel keuze. De meeste zijn verpakt in een mooie wijn Giftbox zodat je ze eigenlijk niet eens hoeft in te pakken als cadeautje.

Conclusie over de Wijnproeverijbox voor belevenis van thuis wijnproeven

In dit artikel hebben we kennis gemaakt met de nieuwe populaire trend onder de wijnliefhebbers: de Wijnproeverijbox. Het is een leuk concept waarbij thuis wijnproeven centraal staat. Deze belevenis kan je met je man of vrouw, en ook samen met vrienden en familie. Iedere wijnbox heeft speciaal geselecteerde wijnen die je niet in de winkel kan kopen. De wijnen komen direct vanaf de wijnboer. Daarmee zal je jezelf een spannende en lekkere ontdekking geven met een wijnproeverijbox.

Als je het aan ons vraagt vinden wij Wijnproeverijbox.nl de beste aanbieder van wijnproeverijboxen. Hun zijn de eerste in dit concept en hebben veel belevenis toegevoegd aan het thuis proeven van wijn. 

Heb jij al ervaringen met een wijnproeverijbox? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder, zodat je ook andere kunt helpen met of het iets voor hun is.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie