15x Kerstmis Cadeau Ideeën voor Moeders en Schoonmoeders [2023]
14 min. leestijd

15x Kerstmis Cadeau Ideeën voor Moeders en Schoonmoeders [2023]

Hi! Welkom bij weer een nieuwe cadeaublog vol leuke inspiratie over wat je allemaal kan geven. Ditmaal met het onderwerp Kerstmis cadeau ideeën voor moeders. Want oh-zo-belangrijk is het dat onze moeders extra verwend worden tijdens de kerst! Ze staan een heel jaar voor ons klaar, en zorgen zo goed voor ons. Dus ja, een extra mooi geschenk is dan wel zo gepast 😉. En om je daarbij te helpen hebben we een top 15 van de leukste kerstcadeau ideeën voor moeders opgemaakt. Daarbij hebben we gekeken naar originele cadeautips voor verschillende types (schoon)moeders. Er is dus genoeg variatie voor de juiste cadeau inspiratie, en ook hebben we goed gekeken naar dat alles wel binnen budget valt.

Laten we snel doorgaan en verras je moeder tijdens de feestdagen met een super gaaf kerstcadeau voor (schoon)moeders!

1. Persoonlijke Touch voor Mama

leuke kerstmis cadeau ideeen moeders

Onze eerste tip voor leuke kerstcadeau ideeën voor moeders is de persoonlijke touch. Hiermee bedoel ik dat het altijd een goed idee is om er een persoonlijke noot aan te geven. Iets persoonlijks maken geeft meer emotionele waarde, en zeker als het van je eigen kindje komt. Zo kan je bijvoorbeeld een cadeau voor moeders kopen, en daar een persoonlijke brief bij doen. Een brief waarin je 10 redenen schrijft over waarom je zoveel van haar houdt. Of schrijf een van je leukste herinneringen aan jullie samen, wanneer het dolle pret was!

Een andere manier om je moeder te verrassen met een persoonlijk geschenk tijdens de kerst is door er een verhaal bij te hebben. Het kan van alles zijn, maar vaak geef je een geschenk aan iemand omdat zij dat leuk vindt. Dan kan je er een klein briefje bij doen over waarom je haar dit cadeautje geeft. Bijvoorbeeld omdat ze het verdient als hardwerkende moeder die altijd voor jou zorgt, of omdat ze even een momentje voor haarzelf nodig heeft. Wat het ook is, spreek vanuit het hart en dan is het altijd goed!

2. Mooi Dameshorloge voor Klein Prijsje

horloge als kerstgeschenk moeder

Ik zeg altijd maar: bij twijfel, geef vrouwen een sieraad als cadeau. Want ja, kleine kans dat je als vrouw ooit eens genoeg sieraden zou hebben. Stel je eens voor! Nu is het geven van een armbandje altijd leuk. Maar als kerstmis cadeau idee voor moeders hebben iets meer speciaals nodig: een mooi dameshorloge. Een dameshorloge kan al snel 300 euro kosten, maar gelukkig zijn er ook horlogemerken voor vrouwen die betaalbare design horloges maken. Een voorbeeld hiervan is de horloge webshop waar je prachtige dameshorloges voor nog geen 59 euro kan shoppen. Ik ken deze website omdat ik er zelf ook twee horloges van heb. De eerste kreeg ik als cadeautje van mijn vriend, en de tweede heb ik zelf gekocht. Dit was drie jaar geleden, en ze doen het nog steeds. Ik durf dus met gerust hart je deze cadeautip te geven voor moeders tijdens Kerstmis.

Ook leuk aan deze webshop voor sieraden en horloges is dat ze er altijd gratis een mooie cadeauverpakking bij doen. Zo kan je na bestelling direct het mooie klokje onder de kerstboom leggen!

3. Smart Home, Smart Mama

kerstmis cadeau inspiratie voor mama

Een minder betaalbaar maar wel supergaaf kerstcadeau voor moeders zijn items voor een Smart Home. Smart Home houdt in dat je slimme apparatuur in huis hebt, die allemaal op elkaar zijn aangesloten. Ze staan met elkaar in connectie. Zo kan je alle apparatuur eenvoudig bedienen met je smartphone, maar het heeft ook meer voordelen zoals bepaalde tijden afstemmen voor de verwarming of juist meer gemak en service in je leven dankzij bijvoorbeeld de Google Home Assistent.

Enkele cadeau ideeën voor Smart Home die je zelf kan geven (bij groter budget) of die je desnoods samen met je broers en zussen kan geven zijn:

 • Google home assistent (beantwoord vragen, beheert agenda, stuurt andere apparatuur aan, et cetera. En dat allemaal met alleen je stem)
 • Bosch audio systeem
 • Slimme thermometer (op afstand bedienbaar)
 • Ring videodeurbel (als iemand aanbelt kan je met haar praten via de smartphone)
 • Automatische (tuin)verlichting
 • Producten van Nest (onderdeel van Google)

Via Google vind je de nieuwste technologie rondom Smart Home als kerstmis cadeau idee voor moeders. En als je een kleiner budget hebt (stel 100 euro) dan kan je beter via deze link van Bol.com shoppen. Via die link vind je overzicht van alle Smart Home Gifts binnen budget.

4. Mystery Box Surprises

verrassing cadeaubox dames

Heb jij een avontuurlijke moeder die wel van een verrassing houdt? Een super leuk kerstgeschenk ter inspiratie is de Mystery box van Box Surprises. Dit nieuwe concept is speciaal gericht op het verrassen van vrouwen met een spannend Mystery box vol leuke goodies. Hierbij kan je denken aan sieraden, sjaals, tassen, interieur items en andere tijdsgebonden, trendy accessoires. Wat ik zelf tof vind aan dit concept is dat je bij de bestelling kan aangeven wat de leeftijd van de cadeau ontvanger (of jezelf) is, en of diegene de voorkeur heeft voor zilverkleurige of goudkleurige sieraden. Dit is goed, want zo ontvang je een Mystery box die meer op maat geselecteerd is. Extra garantie voor succes dus!

Qua keuze kunnen we kiezen uit een Luxe variant of een kleiner pakketje. De waarde van de Mystery box is altijd meer dan dat je ervoor betaald. Je betaalt dus nooit te veel, en dus is het zo dat je dan ook meer waard krijgt voor je geld. Dat laatste is altijd prettig. De prijs van de Luxe variant is 33,50 en van het kleinere brievenbus cadeaupakketje is 19,95 euro (gratis thuisbezorgd). Niet alleen is dit een toffe verrassing en verwenmomentje voor moeders, maar het is ook nog eens een redelijk goedkoop kerstcadeau idee om iedere moeder te laten stralen. Heel gaaf concept, waarbij de boxen ook nog eens feestelijk worden verpakt in echte kerstsfeer!

5. Keukenprinses

inspiratie blog voor kerstcadeaus moeder

Bij ons thuis staat met Kerstmis altijd het gezin centraal. Maar ook lekker eten! Zo doet moederslief altijd heerlijk koken tijdens de Kerst. Nu is mijn moeder wel een keukenprinsesje die graag doet koken. Is dat bij jou ook zo? Want in dat geval kan je haar leuke en nuttige items geven voor in de keuken. Denk hierbij aan dingen die ze niet snel voor haarzelf zou kopen. Of misschien juist een cadeau dat voor het gehele gezin nuttig is. Zo heb ik wel eens een Airfryer gehaald voor het gezin, zodat we een stuk gezonder kunnen eten. (niet alleen gezondere friet, maar ook vlees en meer 😉).

Andere Kerstmis cadeau ideeën voor moeders die graag in de keuken staat zijn natuurlijk kookboeken, keuken gereedschap en een keukenschort. Als jullie vaak dezelfde gerechten eten zou het goed en leuk zijn om haar een nieuw kookboek als kerstcadeau te geven. Dit brengt nieuwe inspiratie en direct lekkere, nieuwe gerechten op tafel. Win-Win!

6. Kerstmis Cadeau Ideeën voor Sportieve Moeders

originele kerstmis cadeau ideeen moeders

Als kind wil je natuurlijk dat je moeder gezond is en goed in haar vel zit. Beslist een van de beste manieren hiervoor is om veel te sporten. Misschien heb je al het geluk dat je een sportieve moeder hebt. Of is het zo dat je haar meer wilt stimuleren om te sporten. In beide gevallen ben je al super goed bezig en daarom heb ik een aantal kerstcadeau ideeën voor moeders op een rijtje gezet. Met deze ideeën kan je haar meer stimuleren om te gaan sporten:

 • Abonnement op de sportschool: met een abonnement op de sportschool heeft ze geen smoesjes meer om niet te gaan! Alleen, dit werkt alleen wanneer je moeder het wel (een beetje) ziet zitten om naar de sportschool te gaan. Kies in dit geval voor een sportschool met veel leuke groepslessen zoals body combat. En een extra tip: neem ook een abonnement voor jezelf zodat jullie samen kunnen gaan. Op deze manier kan je haar soms letterlijk “meeslepen” naar de sportschool!
 • Goede hardloopschoenen: ook een stevige buitenwandeling is een goede lichaamsoefening!
 • Comfortabele sportleggings waarin je graag sporten wilt: zo kan je eens mijn blog over comfortabele vrouwen sportleggings voor in de sportschool bekijken ter inspiratie. Belangrijk hierbij is een goede sportlegging die comfortabel zit en niet doorschijnt!
 • Audiospeler zoals een iPod (hoeft niet duur te zijn) waardoor ze muziek kan afspelen tijdens het sporten.
 • Yoga mat (voor thuis)
 • Dumbbells / halters

Welke ideeën kan jij nog bedenken om moeders te stimuleren meer te gaan sporten? Laat het mij weten in een reactie hieronder zodat ik ze kan toevoegen aan deze lijst!

7. Een Leuke Tijdschriften Bundel voor Moeders

Sommige moeders houden van eindeloos lang bladeren in inspiratiebladen. Ik bedoel, welke vrouw leest er nu niet zo nu en dan een Linda of Libelle? Zelf vind ik het ook erg leuk om zo nu en dan een tijdschrift te lezen. En dan met name over Fashion en meer mode / inspiratie trends voor dames. Zo haal ik dan ook genoeg inspiratie voor nieuwe blogs die ik op deze website plaats. Lijkt het jou ook een leuk kerstmis cadeau idee voor je eigen moeder? Je kan bijvoorbeeld zelf een tijdschriftenbundel samenstellen. Ga daarvoor naar de lokale boekhandel en koop een aantal inspiratiebladen die je moeder graag leest. Het mogen ook andere tijdschriften zijn hoor! Verpak deze vervolgens in doorzichtig inpak papier en doe er een mooie strik omheen.

8. Insectenhotel en Vlinderhuisjes

kleine kerstcadeautjes voor moeders

Insectenhotels en vlinderhuisjes zijn een soort van sensatie onder de natuurliefhebbers. Wie graag thuis in de tuin werkt en geeft om beestjes en vlindertjes, zal veel plezier hebben aan een insectenhotel. En dat niet alleen. Het is ook goed voor de balans in de tuin en leuk om te zien als er beestjes hun huisje erin gaan bouwen.

Toegegeven, het is niet een van de meest spannendste of spectaculaire cadeau ideeën voor moeders tijdens de Kerst. Maar niet alles hoeft bijzonder en speciaal te zijn toch? Ook kleine, goedkopere kerstgeschenken kunnen erg welkom zijn. Bovendien, als jouw moeder graag in de tuin is en veel waarde hecht aan de natuur, dan zal ze superblij zijn met een vlinderhuisje. Zo zijn er al goedkope insectenhuisjes verkrijgbaar vanaf 14,50 euro, tot aan de wat grotere insectenhotels die rond de 29,95 euro kosten. Voor de juiste persoon is dit een welkom geschenk 😊.

9. Persoonlijke Thee en Wijnglazen

persoonlijk kerstcadeau voor moeder

Persoonlijke geschenken zijn altijd leuk om te geven en om te krijgen. Tegenwoordig zijn er veel opties om producten persoonlijk te maken. Zo hebben ze bij Yoursurprise.com een heel groot aanbod van persoonlijke cadeau ideeën voor bijvoorbeeld de Kerstmis (maar ook verjaardag of een ander feestmoment). Een voorbeeld hiervan zien we op de afbeelding van hierboven. Het is mogelijk om via de bovenstaande link zelf een ontwerp te maken voor een gepersonaliseerd theeglas (of theeglazen). Bij Yoursurprise.com hebben ze een handige software waarmee je een grote keuze hebt uit logo’s en leuke afbeeldingen, maar ook verschillende lettertypes. Zo kan je een eigen draai geven in het ontwerp dat je maakt.

Naast theeglazen kan je ook wijn- en bierglazen laten bedrukken met eigen naam en ontwerp. En nog veel meer, want zoals ik al zei is de keuze erg groot. Denk daarbij aan gepersonaliseerde chocola, keukenschorten, fotocollages, cadeaupakketten en meer must have accessoires. Kortom, via de bovenstaande link vind je mega veel inspiratie voor leuke kerstkado ideeën voor moeders. Laat je mij nog wel even weten in een reactie hieronder welke persoonlijke cadeaus jij het leukste vindt?

10. DIY: Mandje vol Guilty Pleasures en haar Lievelingsspulletjes

zelf kado maken voor moeder

Heb je ooit wel eens zelf een DIY cadeau gemaakt? DIY staat voor Do It Yourself, en houdt in dat je het zelf kan maken. Een cool kerstcadeau idee dat ik heb gevonden is een DIY Guilty Pleasures. Dit houdt in dat je zelf een kerstmis cadeaumandje samenstelt met allerlei kleine, goedkope producten erin die je moeder leuk vindt om te krijgen. Dit kan je bijvoorbeeld doen in een picknickmand. Wat je moet doen is een mooie picknickmand vullen met allerlei kleine kerstcadeautjes waar je moeder gek op is. Dit kan van alles zijn, zolang zij het maar leuk vindt om te krijgen. Ter inspiratie heb ik een lijstje opgesteld met items die perfect in je DIY cadeaubox kerstmandje passen:

 • Haar lievelingsboek
 • Romantische kaarsen
 • Lekkere parfum, of ga voor een unieke parfum box.
 • Warme deken of sjaal
 • Persoonlijke koffie of chocomelk kop
 • Inspiratievolle tijdschriften

Een goede website voor leuke items om je picknickmandje te vullen is wederom bij Yoursurprise.com. Of vind je het wel een goed idee om zo’n cadeaubox te geven, maar wil je dit liever niet zelf maken? Dat kan hoor, en in dat geval vind je de nodige inspiratie in dit artikel over 11x mooi cadeaupakket voor vrouwen (die zijn kant-en-klaar te koop 😉). Ook schoonmoeders zal je zo met kerst verrassen!

11. Kerstcadeau ideeën voor moeders: sfeervolle woonaccessoires

sfeervolle cadeautjes voor moeders

Ook goedkopere cadeautjes voor Kerstmis kunnen erg leuk zijn. Vooral als ze veel sfeer toevoegen! Heb je een kleiner budget, dan kan je ook kiezen voor sfeervolle woonaccessoires.

Enkele kerstmis cadeau ideeën voor sfeervolle woonaccessoires zijn:

 • Riverdale kaarsen
 • Geurstokjes of geurkaarsen
 • Sierlijke en sfeervolle kussens
 • Kleine houten schilderijtjes met tekst erop
 • Wanddecoraties
 • Sierplanten (kunststof of echte)

Via deze link vind je de website waarbij je de meest goedkoop woonaccessoires kan shoppen zoals de items hierboven. Een andere tip is om de lokale winkels eens te bezoeken. Zo hebben ze bij ons in de buurt een Intratuin, wat een rijke bron aan inspiratie is. Ook is het gewoon leuk om door deze tuin, dieren, lifestyle en alles-in-1 winkel te lopen! Heb jij nog meer ideeën die we kunnen toevoegen aan deze lijst? Laat het mij weten in een reactie onderaan deze blog zodat ik jouw ideeën erbij kan zetten!

12. Goodiebox als verwencadeautje voor (schoon)moeders

De Goodiebox vind ik oprecht een van de leukste kerstmis cadeau ideeën voor moeders! Goodiebox is een beauty box abonnement, maar je kan ook een cadeaubon geven voor bijvoorbeeld 3, 6 of 12 maanden beauty box abonnement. In zo’n Goodiebox zitten 5 tot 7 full-sized beauty en verzorgingsproducten. De Box staat voor een maandelijks momentje voor jezelf, even wat me-time om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Het is dan ook altijd weer een feestje om een Goodiebox te mogen ontvangen, want je weet op voorhand niet wat erin zit. En geloof mij, ik kan het weten! Zo ontvang ik iedere maand een nieuwe beauty box vanuit Goodiebox waarbij ik ook altijd een review schrijf. Zo vind je op deze website veel reviews van dit concept.

Als je meer wilt weten over dit concept is mijn beste aanbeveling om eens dit artikel te lezen dat gaat over het vergelijken van de beste beauty boxen, met een selectie van maar liefst 9 bedrijven!

13. Shop Untill You Drop!

kadotips moeders met kerstmis

Samen met moeders shoppen. Maak er een leuk dagje uit van, waarbij jullie samen op stap gaan om te shoppen. Geef je moeder als kerstcadeau wat shopbudget, bijvoorbeeld 50 euro afhankelijk van wat je kan missen. Maar ga naast het shoppen ook samen lunchen. Een dagje vol quality time met zijn tweetjes. Hoe leuk is dat!

Als je haar zoon bent kan ik me voorstellen dat je niet samen gaat shoppen. Je zou wel gek zijn als man zijnde 😉. Maar niet getreurd, ook jij kan die stijlvolle moeder van je verrassen met bijvoorbeeld een Fashioncheque. Zo kan ze zelf nieuwe kleding shoppen. Of een nog veel beter kadotip gezien het voor Kerstmis is: je kan haar ook een kledingbox als geschenk geven. Dit nieuwe concept werkt super handig en is echt van toegevoegde waarde. Kort samengevat krijg je bij een kledingbox aanvragen eerst gratis personal styling. Hiervoor hoef je alleen een korte vragenlijst in te vullen, en de personal styliste gaat voor je aan de slag. Zij sturen de kledingbox gratis naar je op, en je betaalt alleen achteraf voor de kleding die je houdt. De rest mag je gratis retourneren. Via de link vind je meer informatie, en er bestaan ook kledingboxen voor mannen!

14. Wijnbox of Wijnproeverijtje als Kerstmis Cadeau Idee voor Moeders

cadeaupakket moeders voor kerst

Wijn, dat heerlijke vloeibare goedje die mensen heel blij kan maken! Lust je moeder ook graag een wijntje? In dat geval is het vrij gemakkelijk om een geschikt kerstcadeau idee voor haar te bedenken. Maar om nu een standaard wijntje te geven is toch ietwat afgezaagd. Een leuker alternatief hiervoor is een Wijnbox. Er zijn veel verschillende soorten wijnboxen. Zo vind je in dit artikel een vergelijking van wijnboxen. Het gave aan zo’n box is dat er toch wel bijzondere en speciale boxen zijn, die toch nog betaalbaar zijn. Zo kan je bijvoorbeeld drie verschillende wijnsoorten als geschenk geven. Of een speciale editie van wijn die je niet zomaar in de lokale Gall & Gall kan kopen. Dat maakt het allemaal net even iets meer bijzonder.

Een nog leuker alternatief is een Wijnproeverijbox. Dit is een complete set waarmee je moeder haar eigen thuis wijnproeverij kan organiseren. Dit samen met haar vrienden en/of familie. Meestal zitten er 6 complete wijnflessen in een box. Dit is een speciale selectie van wijnen die je niet in de winkel kan kopen. Deze worden namelijk direct vanuit de boer geïmporteerd. Afhankelijk van het thema heeft een Wijnproeverijbox een bepaalde inhoud qua wijnsoorten (meer informatie via de link hierboven). En natuurlijk mag een speciale proeverij gids niet ontbreken, want het wijnproeven staat centraal bij dit kerstcadeau idee voor je lieve mama!

15. Mini massage

goedkope kerstcadeautjes mama

Als afsluiter een meer grappig en goedkoop kerstcadeau idee voor een moeder. Namelijk een leuke gadget in de vorm van een mini massage. Een goed voorbeeld hiervan, die maar 15 euro kost, is de Beurer Mini Massage. Dit is een klein en handig massage apparaatje waarmee een vibrerende massage op de rug, benen, of waar dan ook kan geven. Niet alleen voelt dat lekker, maar het is ook nog eens goed voor de bloedsomloop. Dat laatste is soms echt wel nodig, zeker nu mensen steeds meer en lange rop een stoel zitten (kantoorwerk) en niet echt meer veel lopen. Dit kleine apparaatje draagt zeker bij aan ontspanning. Bovendien heb ik deze gekozen vanwege de goede feedback en recensie van mensen die het al gekocht hebben.

Conclusie over Kerstmis Cadeau Ideeën voor Moeders

Super dat je de gehele blog hebt gelezen met al mijn cadeau ideeën voor moeders voor de aankomende Kerstmis. Hopelijk heb je genoeg inspiratie gevonden voor het juiste geschenk. Want we hebben een grote variatie aan cadeautips gezien voor deze feestdagen, met ook goedkope als wat meer luxere items en ideeën. Nu ben ik heel benieuwd naar wat jij het leukste idee vindt, en misschien heb je zelf ook nog ideeën die we kunnen toevoegen aan deze lijst? Laat het mij weten in een reactie hieronder!

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie