Wat is een Parfum box abonnement en hoe werkt het?
7 min. leestijd

Wat is een Parfum box abonnement en hoe werkt het?

Heb jij al eens gehoord van een Parfum Box en wil je weten hoe het werkt? In deze blog gaan we het hebben over wat een Parfum Box abonnement is. Ook gaan we kijken naar het abonnement werkt, en wat de voor-en nadelen ervan zijn. Vervolgens zullen we gaan kijken welke parfumbox abonnementen er zijn, en voor wie het geschikt is (en voor wie niet). Als jij een liefhebber bent van parfum, of je bent opzoek naar een originele cadeaubox, dan is een parfum box abonnement een unieke en originele ervaring. Dit nieuwe concept wordt dan ook in rap tempo populair onder zowel mannen als vrouwen. Laten we snel doorgaan naar wat een parfum box abonnement inhoudt.

Wat is een Parfum Box abonnement?

parfumbox abonnement

Instagramfoto Parfumado

Een Parfum Box abonnement is een membership of lidmaatschap. Je meld je aan als member en je ontvangt iedere maand een nieuwe doos met lekkere parfum. In zo’n parfum box zit een ruime maandvoorraad van 3 sprays per dag, gedurende 30 dagen. Hierbij kan je zelf kiezen of je een parfum naar keuze ontvangt, of dat je een parfum krijgt opgestuurd die is geselecteerd door de experts. Dit noemen ze dan de “parfum van de maand”. Dit kan je doen wanneer je bent ingeschreven. Dan kan je zelf een parfumkalander opstellen waarbij je voor iedere maand een (andere) parfum selecteert. Je kan daarbij kiezen uit ruim 350 parfums. En als je wel bent aangemeld maar niet zelf een parfum kiest, dan krijg je dus de parfum van de maand thuisbezorgd. Iedere maand weer.

Wat daarbij grappig en leuk is om te doen, is de geurtest. Aan de hand van een parfumquiz kan je een persoonlijk geurprofiel samenstellen. Je moet daarvoor wel eerst een account aanmaken. Dit is een beetje gelijkaardig met het concept voor een kledingbox voor mannen. Daarbij kan je ook een soort van kledingprofiel aanmaken, op basis waarvan een personal styliste gratis je kleding samenstelt.

Hoe werkt het concept van een Parfum Box?

parfum box abonnement

Instagramfoto Parfumado

Een parfum box abonnement is een concept waarbij je iedere maand een nieuwe parfum kiest. Je kan kiezen uit meer dan 350 parfums. Voor iedere maand kan je een nieuwe parfum kiezen. Als je zelf geen parfum kiest wordt automatisch de parfum van de maand thuisbezorgd. Deze is gekozen door de experts die werken aan dit abonnement concept. De eerste stap is echter dat je jezelf aanmeldt.

Wanneer je jezelf hebt aangemeld kan je van start: via het platform kan je jouw eigen parfumkalander samenstellen. Iedere maand krijg je gratis de parfum box opgestuurd, met daarin 3 sprays per dag gedurende 30 dagen. Je hebt dus meer dan genoeg parfum in een maand. Ben je eenmaal aangemeld? Dan krijg je als welkomstcadeau een gratis luxe travelcase. Hierin kan je jouw parfum sprays bewaren, en gemakkelijk meenemen voor op reis of onderweg.

Verder is het goed om te weten dat het gaat om een maandelijks abonnement. Dat betekent dat je iedere maand automatisch een bedrag afstaat, waarvoor in ruil je een parfum box ontvangt. Je zit alleen nooit vast aan het abonnement. Zo kan je de service altijd pauzeren of beëindigen als het toch niet geheel naar wens meer is.

Wat zijn de Voordelen van een Parfum box abonnement?

Wat zijn dan de voor- en nadelen van een parfum box abonnement? Waarom zou je een parfum box abonnement willen nemen? Laten we eens beginnen met de voordelen. Hieronder vind je een lijstje van de voordelen die een parfum box abonnement geeft:

  1. Gemak: je krijgt iedere maand jouw parfumbox thuisgestuurd. Je hoeft dus nooit meer zelf parfum te shoppen.
  2. Verrassing: als je ervoor kiest om geen parfum zelf te selecteren, dan ontvang je maandelijks de parfum van de maand. Zo blijft het een verrassing (en een feestje) wat voor soort geurtje er ditmaal in de parfumbox zal zitten.
  3. Variatie: doordat je iedere maand een nieuwe parfum ontvangt heb je genoeg variatie aan luchtjes. Iedere maand een ander lekker geurtje!
  4. Praktisch: parfum heb je toch wel nodig, dus waarom niet via een abonnement zodat je er nooit meer moeite voor hoeft te doen en het gratis krijg thuisbezorgd?
  5. Advies: als je member wordt van de parfumbox abonnement, krijg je ook advies over populaire en trendy parfums en wat de beste keuzes zijn. Ook kan je een geurprofiel samen stellen aan de hand van een quiz.
  6. Altijd lekker ruiken: met een parfumbox abonnement zal je altijd fris en lekker ruiken!

Wat zijn de Nadelen van een Parfum box abonnement?

We zien dat een parfum box abonnement veel voordelen heeft. Niet allemaal hebben ze te maken met een luxe service. Het is eigenlijk ook gewoon heel praktisch en gemakkelijk. En als we kijken naar de nadelen, welke zijn er? Zelf vind ik dat dit de nadelen zijn aan een parfum box:

  1. Overmaat: wanneer je geen liefhebber bent die graag parfum op doet, dan is de parfum box abonnement niks voor jou. Je krijgt namelijk 3 sprays per dag, waardoor je te veel parfum per maand overhoudt.
  2. Maandelijkse kosten: een abonnement geeft veel service en gemak. Je hoeft nooit meer zelf om parfum te shoppen. Alles kan online geregeld worden. Maar dit betekent wel dat je maandelijks een bedrag moet afstaan. Gelukkig is de maandelijkse prijs een stuk lager dan losse parfum kopen. Maar toch zijn er mensen die liever in 1x een groter bedrag betalen, in plaats van iedere maand een kleiner bedrag.

Bij een parfum box abonnement komt het erop neer hoe graag jij parfum draagt. Wanneer je niet zoveel geeft om parfum, dan is een parfum box abonnement niks voor jou. Je zal in totaal duurder uit zijn en te veel parfum overhouden. Nee, de parfum box abonnement is geschikt voor parfum liefhebbers. Draag jij graag parfum? Dan geeft een abonnement jou service, gemak, verrassing, plezier en je bent zelfs minder geld kwijt. Want als jij met regelmaat een nieuwe parfum koopt, dan zal je dankzij de lagere kosten van een abonnement juist geld besparen.

Welke Parfumbox abonnementen zijn er?

Online kan je verschillende parfumbox vinden. Alleen een parfumbox is nog geen parfumbox abonnement. Het verschil is dat je bij de laatste echt een lidmaatschap neemt waarbij je maandelijks een nieuwe box krijgt thuisbezorgd. Op dit moment zijn er twee parfum box abonnementen in Nederland waaruit je kan kiezen.

Scentbar parfum box abonnement

parfumbox abonnement vergelijken

Instagramfoto Scentbar

Sinds 2017 is Scentbar begonnen met haar parfum box abonnement. Het is hun doel om ons kennis te laten maken van alle verschillende geur-typen. Het testen van verschillende parfums staat daarmee vooraan, en dat is dan ook wat ze bij Scentbar belangrijk vinden. Naast het abonnement bieden ze ook een cadeauset aan, ideaal als cadeau voor vrouwen. Daarbij kan je zelf een Giftbox samenstellen met twee parfums naar keuze. Je kiest dus zelf welke geurtjes je geeft. De twee geuren worden geleverd in een mooie cadeaudoos en de bijbehorende Scentbar parfum cases. Een voorbeeld hiervan vind je op de foto hierboven. Er is ook de kleur zwart voor een cadeauset voor mannen.

Parfumado, de grootste onder de parfum box abonnementen

Cadeaubox parfum

Instagramfoto Parfumado

Parfumado is de grootste aanbieder in Nederland van een parfum box abonnement. Parfumado is ook de eerste van dit concept, en daarmee zowel de pionier als de leider van dit product. Hun missie is om de mooiste en meest exclusieve parfums voor iedereen toegankelijk te maken. In vergelijking tot Scentbar is Parfumado dan ook de beste keuze van de twee. Zo hebben ze een groter en beter aanbod, en ook een veel groter team van experts ter advies en ondersteuning. En ook bij Parfumado kan je een Giftbox kopen wanneer je zo’n parfumbox cadeau wilt geven. Daarover straks meer, maar het is leuk voor zowel vrouwen als mannen cadeaubox.

Voor wie is een Parfum Box geschikt?

Een parfumbox abonnement is geschikt voor wie het leuk vindt om maandelijks een nieuwe parfum te testen. Dankzij de sample service van het abonnement heb je iedere maand een nieuwe geur die je kan ontdekken. Daardoor blijft het altijd een leuke verrassing, iedere maand weer. Daarnaast is het ook een geschikte dienst voor wie gemak zoekt. Iedere maand weer ontvang je een nieuwe parfumbox. Daar hoef je niks voor te doen. Over gemak gesproken dus!

Bovendien is een parfumbox abonnement ook echt geschikt voor iemand die af en toe, of juist heel vaak, reist. Dit kan reizen voor plezier zijn, of reizen voor het werk. Want ken je dat gevoel dat je geen parfum kan meenemen in je koffertje vanwege de maximale hoeveelheid milliliters bij de douane? Met de handige, compacte parfum sprays die je krijgt (iedere dag 3 sprays) is dat probleem opgelost. Een spray kan je gemakkelijk meenemen voor onderwerp, en neemt amper ruimte in beslag. Zo heb je altijd een lekker geurtje bij!

Parfum Box Cadeau voor mannen en vrouwen

Naast dat een parfumbox abonnement erg leuk voor jezelf is, kan je een parfumbox ook cadeau geven. Je kan een abonnement cadeau geven, of een parfum Giftbox. Zo heb je bij Parfumado drie opties: je kan een giftcard geven, een giftbox, of je kan losse travelcases cadeau geven. Zo kan je met een giftcard hem of haar een parfumbox abonnement cadeau geven voor een bepaald aantal maanden. De hoeveelheid maanden kies je zelf, afhankelijk van je budget. Of ga voor de parfum Giftbox waar 3 geurtjes in zitten die stijlvol zijn verpakt. Een parfumbox is ook een origineel cadeau idee voor zowel mannen als vrouwen die graag verschillende soorten parfums dragen doorheen het jaar. Wil je meer weten?

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie