REVIEW: Waarom maandelijks Apple producten huren Go Lemon?
8 min. leestijd

REVIEW: Waarom maandelijks Apple producten huren Go Lemon?

Hi! In deze blog gaan we het hebben over Go Lemon review. Alhoewel deze Nederlandse Start-up al eventjes bestaat (sinds 2017), hebben ze sinds maart 2019 een nieuw verhuur platform voor Apple producten. Zo spelen ze in op de behoefte waarbij je een Iphone kan gebruiken als een abonnement. Daarbij koop je dus geen Iphone, maar huur je het via het platform van Go Lemon. Dit kan je vergelijken als met een Netflix of Spotify abonnement. Want inmiddels is Go Lemon uitgegroeid tot een groot verhuurplatform voor Apple producten waarbij je dus een maandelijks abonnement kan afsluiten. Als jullie vaker onze blog lezen weten jullie dat zo’n abonnementplatform vele voordelen kan opleveren, zoals je ook kan zien aan het voorbeeld van beauty box abonnementen. Want ook bij zo’n beauty box abonnement ben je een stuk goedkoper uit. En dat zien we dus ook bij het lidmaatschap van Go Lemon.

In deze review over Go Lemon gaan we kijken naar hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn. Zo ontdek jij of het iets voor jou is en ook hoe je er juist geld door kan besparen.

Wat houdt het concept van Go Lemon voor maandelijks huren van Apple producten in?

Go Lemon is een platform waarop je Apple producten kan huren. Je kan er lid van worden en in de vorm van een maandelijks abonnement gebruik maken van Apple producten. Je koopt dus niks, maar betaald een maandelijkse vergoeding voor het gebruiken van Apple devices. Belangrijk om hierbij te weten is dat het abonnement maandelijks opzegbaar is. Je zit dus nergens aan vast. Wat Go Lemon dus doet is het inkopen van Apple producten, en deze aan jouw verhuren. Straks ga ik je uitleggen voor wie dat interessant is, en voor wie niet. Maar eerst nog even over wat Go Lemon niet is.

Go Lemon is dus uitsluitend een platform waarbij jij via een maandelijkse abonnement Apple producten kan gebruiken. Je koopt geen telefoonabonnement, en ook geen SIM-kaarten. Je huurt enkel en alleen het Apple product naar keuze. Dit geeft een groot voordeel, want dankzij Go Lemon kan je dus een iPhone abonnement combineren met een SIM-only kaart. Hierdoor zit je niet vast aan een 1-jarig of 2-jarig abonnement bij zo’n groot telecombedrijf (met vaak slechte service). Onderaan deze blog gaan we nog iets verder in op alle voordelen van Go Lemon.

review go lemon hoe het werkt

Welke Apple producten kan ik via Go Lemon maandelijks huren?

Via het verhuurplatform heb je drie keuzes voor het huren van Apple devices. De eerste is de categorie “Nieuw”. De tweede categorie is “Praktisch Nieuw”, en de derde categorie is “Accessoires”.

Nieuwe Apple devices huren

Bij deze categorie kan je compleet nieuwe Apple devices huren op basis van een maandelijks abonnement dat je op ieder moment weer kan afzeggen. Onder deze categorie kan je de volgende producten huren: iPad, iPhone en Watch.

Maandelijks abonnement voor iPad: via Go Lemon kan je op moment van schrijven 5 verschillende iPad modellen maandelijks huren. Daarin heb je de keuze van basic tot grote, luxe iPads.

Maandelijks abonnement voor iPhone: via Go Lemon kan je vrijwel alle nieuwe iPhone modellen maandelijks huren. Het begint bij de iPhone 7, maar je kan ook de nieuwste modellen iPhone XS en iPhone XS Max maandelijks huren als member.

Maandelijks abonnement voor de Apple Watch: dan hebben we nog de Smartwatches van Apple, genaamd de Apple Watch. Alle twee de modellen zijn beschikbaar, dat gaan dan zowel om de Serie 3 als de Serie 4 Smartwatch.

Wil je meer weten? Klik dan op deze link met meer informatie en alle voordelen, tarieven en opties voor het maandelijks huren van Apple producten. Ook kan je daar je voordeel berekenen of het wel of niet interessant is voor jou!

Praktisch nieuwe Apple producten huren

Naast alle nieuwe modellen hebben ze ook de categorie van Praktisch nieuw. In feite komt dit erop neer dat je tweedehands Apple producten kan huren. Deze zijn dan wel praktisch nieuw omdat ze maar hele lichte gebruikssporen hebben (bv. een klein krasje). Verder werken ze wel 100% goed. Ook onder deze categorie kan je vrijwel alle Apple producten huren. Zo kan je alle iPhone versies tweedehands huren, en ook alle Apple Watches. Alleen van de iPad hebben ze een beperktere keuze op dit moment. Maar als Go Lemon groter en groter wordt zal het aanbod alleen maar toenemen.

Het huren van tweedehands Apple producten met lichte gebruikssporen is de beste keuze voor mensen die graag Apple producten willen huren maar niet zo zeer geven om een klein krasje. Als jij er niet gevoelig voor bent dat iemand anders het product al eens heeft gebruikt, dan is dit voor jou de beste optie. Je krijgt namelijk een fikse korting en betaalt daardoor maandelijks aanzienlijk minder.

Wil je meer weten? Klik dan op deze link met meer informatie en alle voordelen, tarieven en opties voor het maandelijks huren van Apple producten. Ook kan je daar je voordeel berekenen of het wel of niet interessant is voor jou!

Apple Accessoires huren

Naast de genoemde devices bieden ze ook nog Apple accessoires aan. Hierbij is er een beperkte keuze uit slechts vier producten (op moment van schrijven). Het gaat dan om opladers, keyboards en een Apple pencil. Eerlijk gezegd zie ik geen meerwaarde in het huren van zulke accessoires, en is het logischer om deze zelf aan te schaffen (desnoods tweedehands). In principe zou het ook niet nodig zijn omdat bij het huren van bijvoorbeeld de iPhones, de lader inbegrepen is. Misschien dat Go Lemon deze categorie ooit gaat uitbreiden met andere accessoires die meer logisch zijn om te huren.

Apple maandelijks opzegbaar abonnement

Voor wie is Go Lemon lidmaatschap geschikt?

Waarom zou je Apple producten zoals een iPhone of een iPad willen huren op maandelijkse basis? In feite is dat heel simpel. Er zijn vier redenen om te kiezen voor Go Lemon als huurplatform voor jouw (praktisch) nieuwe iPhone, iPad of Apple Watch:

  1. Kosten spreiden: Apple producten worden steeds beter en geavanceerder, maar ook gewoon steeds duurder. Als je niet in 1x de hoge kosten voor een Apple device wilt betalen, dan kan je beter maandelijks huren. Neem nu als voorbeeld de iPhone XS. Via een telecomprovider zal je zelf een bedrag van rond de 1000 euro tot zelfs 1500 euro (!) moeten inleggen. Dat is echt absurd veel. Terwijl bij Go Lemon maandelijks 63 euro betaald. Tel uit je winst…
  2. Geen telecom abonnement, maar juist een iPhone + SIM-only optie: kiezen voor G0-Lemon is logisch als je een iPhone + SIM-only combinatie wilt. Hiermee ben je namelijk goedkoper uit. Dat is namelijk goedkoper dan de standaard iPhone-abonnementen van telecombedrijven waarbij je de bonusprijs betaald (en dan wel maximaal GB’s hebt…). Maar ja, er zijn veel mensen die niet onbeperkt internet willen. Als jij dat ook niet nodig hebt, ben je via Go Lemon een stuk goedkoper uit.
  3. Maandelijks opzegbaar: dit is een van de grootste voordelen van Go Lemon. In plaats van een 1-jarig of 2-jarig abonnement bij een telecomaanbieder met slechte service, kan je bij Go Lemon een maandelijks abonnement nemen dat iedere maand opzegbaar is. Je hebt dus veel minder risico!
  4. De uitstekende service van Go Lemon: ze zijn flexibel, zorgen ervoor dat je onbezorgd iPhones en iPads kan gebruiken en ze leveren Epic service.
  5. Alle bedragen zijn inclusief All-risk verzekering tegen schade
  6. Je hebt geen hoge aanschafskosten: je hebt alleen een kleine startfee afhankelijk van het model.
  7. Geen BKR registratie. Dit kan je veel geld besparen voor wanneer je een verzekering, lening of hypotheek wilt aanschaffen!

Het is dan ook niet voor niets dat Go Lemon een klanttevredenheidsscore van 9.6 op 10 heeft!

Hoeveel betaal je voor het maandelijks huren van Apple producten?

De kosten van een maandelijks abonnement bij Go Lemon zijn iets hoger in vergelijking tot een 2-jarig abonnement bij een telecomprovider. Dit is ook logisch, want bij een telecomprovider moet je vaak 1000 tot zelfs 1500 (!) euro eigen inleg geven. En bij Go Lemon kan je al starten voor een maandelijks bedrag. Neem nu bijvoorbeeld het duurste model: de iPhone XS. Je kan een compleet nieuwe iPhone XS via Go Lemon huren voor een maandelijks bedrag van 63 euro. En een goedkoper model zoals de iPhone XR of de iPhone 8 kan je huren voor een maandelijks bedrag van 49 en 33 euro. Dat valt dus echt heel erg mee, en daarbij komt altijd het voordeel dat je maandelijks kan opzeggen. Je hebt dus een stuk minder risico en hoeft niet in 1x zo groot bedrag met geld uit te geven.

En kies je voor een maandelijks abonnement bij een van de “Praktisch Nieuwe” Apple devices? Dan ben je voor bijvoorbeeld de iPhone X slechts 42 euro per maand kwijt, zonder eenmalige inleg. Let op: dit is een tijdelijke aanbieding.  En wil je een ouder model? Je kan al een iPhone 6S, iPhone 7 en iPhone 8 huren vanaf 8 euro per maand. Dat is dus echt een bizarre korting.

Go Lemon maakt het gebruik van Apple producten dus bereikbaarbaar voor iedereen, ook als je een iets minder groot budget te besteden hebt. En daarom sta ik in voor Go Lemon: ze maken zelfs Apple meer betaalbaar!

Is er een addertje onder het gras?

Ik zou niet zeggen dat er een addertje onder het gras is. Ze zijn heel transparant en duidelijk hoe het in elkaar zit. Je moet alleen wel goed opletten en beseffen hoe Go Lemon werkt. Belangrijk is om te weten dat je jouw maandelijks abonnement moet zien alsof je iets van een vriend leent. Wanneer je dan je Iphone, Ipad of Apple Watch teruggeeft aan je vriend, dan wil je er natuurlijk geen schade op gemaakt hebben. En als er schade op zit? Dan geef je jouw vriend een vergoeding voor deze kosten toch? Bij Go Lemon werkt het hetzelfde. Als jij niet netjes bent omgegaan dan betaal je een vergoeding voor de schade. Wel moet ik zeggen dat ze daar geen hoge bedragen voor rekenen. Er zijn namelijk 4 categorieën bij een eventuele schadevergoeding.

Het is dus niet geheel zonder risico, maar dat is bij alles wat je huurt in bruikleen op abonnementsbasis. Zo ook bij Go Lemon dus. Gebruik je gezonde verstand en doe voorzichtig met je producten. Want als je gewoon de juiste bescherming zoals een Iphone hoesje en screenprotector gebruikt, dan zal je ook veel minder schade hebben. En wanneer je geen schade hebt, hoef je ook geen schadevergoeding te betalen. Zo simpel is het! Je hebt het dus volledig in eigen hand. En daarnaast helpt de all-risk verzekering die inclusief is je ook een handje.

Wil je meer weten? Klik dan op deze link met meer informatie en alle voordelen, tarieven en opties voor het maandelijks huren van Apple producten. Ook kan je daar je voordeel berekenen of het wel of niet interessant is voor jou!

Go Lemon abonnement zelf uitproberen?

Je kan zelf het Go Lemon abonnement voor Apple device uitproberen. Zo kan je iedere maand probleemloos je abonnement opzeggen, dus mocht het je niet bevallen dan kan je direct stoppen. Zoals eerder aangegeven is de Go Lemon geschikt voor jou wanneer je op een betaalbare manier Apple producten wilt gebruiken op basis van een maandelijks abonnement. Daarnaast ben ik zelf zeer positief over Go Lemon (net als alle andere klantenrecensies) omdat ze heel servicegericht zijn. De klant staat centraal, en dat merk je!

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Bas van der Putten
Door

Bas van der Putten

op 14 Dec 2019

Bedankt voor je uitgebreide review van Go Lemon!

Jorik-Vermeulen
Door

Jorik-Vermeulen

op 31 Dec 2019

Hoi Bas, leuk dat je een berichtje achterlaat! Groetjes van Sophie

Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie