Kledingbox voor mannen vergelijken en reviews, de top 7!
10 min. leestijd

Kledingbox voor mannen vergelijken en reviews, de top 7!

Kledingboxen zijn helemaal in, en zo ook een kledingbox voor mannen. Maar, wat is eigenlijk een kledingbox? Welke zijn er, en welke heeft de beste reviews? Precies hier gaan we het over hebben in deze blog waarin we een top 7 aan kledingboxen voor mannen vergelijken. Allereerst neem ik jullie mee met wat zo’n service inhoudt. Vervolgens vertel ik iets kort over de voordelen van deze kledingboxen, die (meestal) werken op basis van een abonnement. En ten slotte heb ik er 7 met elkaar vergeleken, en zo een top 7 samengesteld. Zo heb ik eerder al een vergelijking / review blog geschreven over kledingboxen voor vrouwen. De lessen daarvan neem ik mee voor deze review.

In deze blog vergelijk ik dus 7 kledingboxen voor mannen. We beginnen met de nummer 7, en lopen op naar de nummer 1 mannen kledingbox. Op nummer 1 staat de abonnement box met de beste kledingstijl, items en de beste prijs/kwaliteit-verhouding. De beste keuze dus ?. Laten we snel doorgaan!


kledingbox voor mannen vergelijken


Wat is een mannen kledingbox, en hoe werkt het?

Voordat we doorgaan naar het vergelijken van kledingboxen voor mannen staan we even stil bij het concept. Want het kan zijn dat je nog
niet bekend bent met het concept van een kledingbox. Een kledingbox is niks anders dan een doos met kleding erin. In de doos zit niet zomaar heren kleding, maar speciaal geselecteerde kledingoutfits volledig afgestemd op jouw smaak en kledingbehoefte. Zo zal je bij aanmelding voor een kledingbox eerst circa tien
a vijftien minuten de tijd moeten nemen voor een vragenlijst. Hierbij vul je een aantal zaken in waaronder jouw kledingmaat en kledingsmaak. Ben je eenmaal aangemeld op zo’n kledingbox abonnement, dan ontvang je iedere maand een nieuwe doos met trendy heren kleding. Vaak zijn dit volledige outfits die je direct aan kan, of kan combineren met andere kleding uit je kledingkast.

Wat zijn de voordelen van een kledingbox voor mannen?

Het abonneren op een kledingbox heeft een aantal voordelen voor mannen. De voordelen zijn

  1. Met een kledingbox abonnement hoef je nooit meer zelf te shoppen. Je hoeft niet meer winkels of kleding webshops af te struinen opzoek naar nieuwe heren kleding. Alleen dit bespaart je al energie, tijd en geld.
  2. Een tweede voordeel is dat je iedere maand speciaal geselecteerde kledingoutfits ontvangt die geheel zijn afgestemd op jouw kledingsmaak.
  3. Een ander voordeel is dat je altijd modieus en trendy gekleed gaat. De kledingbox wordt namelijk gevuld met behulp van een modestyliste die de laatste trends en herenmode bijhoudt, en dit samenvoegt met jouw persoonlijke kledingsmaak.
  4. Een laatste voordeel is dat je met deze service nooit een tekort zal hebben aan kleren.

Het zou overigens ook een leuk cadeau voor mannen kunnen zijn ;).

De beste kledingbox voor mannen die je niet mag missen

We gaan nu door naar mijn top 7 vergelijking van de beste kledingboxen voor heren. Zoals aangegeven tellen we af van boven naar beneden. Dus we beginnen met de in mijn ogen minst goede keuze, nummer 7. Vervolgens lopen we op van 6 tot 2, met uiteindelijk de winnaar op nummer 1. Lees nu snel verder voor jouw beste keuze, gebaseerd op kwaliteit, prijs, originaliteit en modetrends!

Kledingbox mannen nr. 7: Suitsupply the Box Office

Mogelijk heb je al wel eens gehoord van Suitsupply? Zelf vind ik het een erg leuk merk, die echt stijlvolle kleding heeft voor mannen
die zich wat zakelijker of professioneler willen kleden. Denk hierbij aan mooi, echt goede overhemden, colberts, zakelijke broeken, enzovoorts. Bij Suitsupply
kan je altijd slagen wanneer je opzoek bent naar een meer zakelijke kledingstijl. En nu is er ook de Suitsupply kledingbox voor mannen. Dit noemen ze de Suitsupply Box Office.

De Suitsupply Box Office is een chique, zakelijke kledingbox voor mannen. Het werkt als volgt: wanneer je je aanmeldt zal een personal styliste telefonisch contact met je opnemen. Zij zal achterhalen wat jouw kledingsmaak is en welke voorkeuren je hebt. Bijvoorbeeld witte overhemden, en geel donkere tinten. Zodra ze genoeg weet, gaat ze voor jouw een persoonlijke kledingbox samenstellen. Dit is allemaal geheel gratis. En ook wordt de kledingdoos gratis naar je opgestuurd. Zodra je de doos hebt ontvangen kan je bekijken welke kledingitems erin zitten. En vanaf dat moment is het geheel jouw keuze of je wel of niet kledingstukken uit de persoonlijke kledingdoos wilt.

Je betaalt dus pas na goedkeuring over welke kledingstukken je wilt behouden. Je kan de overige items gratis retourneren binnen 14 dagen (let op: je mag ze niet dragen om te “testen”). En als het je nu echt bevalt, kan je de eenmalige kledingbox voor mannen alsnog omzetten naar een abonnement. Dit kan je doen door contact op te nemen met dezelfde personal styliste die jouw eerder heeft geholpen met het samenstellen van de doos.

Prijs: verschilt per doos, maar Suitsupply is niet goedkoop
Producten: herenkleding van Suitsupply
Frequentie: eenmalig, of je kan het omzetten tot een abonnement.

Nu is Suitsupply niet bepaald goedkoop, maar daarvoor krijg je wel kwaliteit.

Inspiratie nodig? Klik hier voor inspiratie en aanbiedingen voor herenkleding.

Personal styling nr. 6: Zalon

Zalon is een personal styling service van het grote Zalando. Direct een groot voordeel van de heren kledingbox van Zalon zijn de voordelen
van het grote Zalando. Doordat het bedrijf zo groot is, kunnen ze massaal kleding inkopen. Met als gevolg dat ze goedkoper zijn dan de rest. Qua prijs is dat heel gunstig, maar qua service vind ik het persoonlijk minder sterk. Zo geeft Zalando aan dat het voordeel van hun personal shopping service is dat ze volledig online werken. Je vult een vragenlijst in en op basis daarvan krijg je een advies. Zalon heeft zo’n 500 styliste in dienst, maar ik krijg sterk de indruk dat het niet zo zeer een persoonlijke kledingbox is. Want na het invullen van de lijst (en een account) krijg je gewoon een reeks van outfits gepresenteerd die worden gebaseerd op de antwoorden van je vragenlijst.

Al met al is het in mijn ogen daarmee geen echte personal styliste, maar meer een product dat is afgestemd op de massa. Dat je geheel online een kledingbox voor mannen kan bestellen kan wel echt een voordeel zijn voor sommigen. Als je daarnaar opzoek bent, dan is Zalon een prima keuze. Maar wil je meer persoonlijke styling? Lees dan verder.

Prijs per maand: afhankelijk van de kleding die je kiest, maar Zalon heeft wel lagere prijzen dankzij het inkoopvoordeel van Zalando.
Producten: alle trends en stijlen beschikbaar.
Frequentie: dit bepaal je zelf.

Inspiratie nodig? Klik hier voor inspiratie en aanbiedingen voor herenkleding.

kledingbox voor mannen


Personal Styling nr. 5: Bijenkorf

Ook bij de Bijenkorf hebben ze een personal styling service. Ze hebben zes dames in dienst die een personal styliste zijn. Wat leuk is dat
er ook foto’s bij staan, zodat je kan zien met wie je mogelijk contact kan hebben. Bij de Bijenkorf hanteren ze persoonlijk contact, wat een pluspunt is. Op hun website kan je aangeven wat je persoonlijke kleding stijl is. Vervolgens zal een van de zes personal styliste contact met jouw opnemen, met vragen over
wat je leuk vindt. Vervolgens ontvang je een stijladvies geheel op maat, naar jouw persoonlijke voorkeuren. Dit ontvang je in het winkelmandje van jouw account op de Bijenkorf website. Hierdoor combineren ze dus persoonlijk stijladvies met online winkelen. Effectief en efficiënt in mijn ogen. Een ander pluspunt is dat iedereen terecht kan bij de Bijenkorf: jong of oud, dame of heer.

Prijs per maand: je betaalt alleen voor hetgeen dat je besteld.
Producten: kleding uit de huidige selectie van de Bijenkorf.
Frequentie: dit bepaal je zelf.

Inspiratie nodig? Klik hier voor inspiratie en aanbiedingen voor herenkleding.

Kledingbox heren nr. 4: Outfittery


heren kledingbox


De Outfittery is een erg leuke kledingbox voor mannen die helaas net niet in de top 3 behoort. Eerlijk gezegd is de top 3 wel gelijkwaardig aan elkaar, waarbij ze allemaal hun eigen meer specifieke voordelen hebben. Het grootste voordeel van Outfittery is dat ze betaalbare kleding leveren. Hun kledingboxen zijn goedkoper in vergelijking tot de meeste diensten uit deze lijst. Zo kan je een maximaal budget aangeven per kledingstuk dat je wilt ontvangen. Dat is handig, want zo sta je niet voor onaangename verrassingen. En gelukkig gaat de wat lagere prijzen niet ten koste van hun service en kwaliteit. Zo blijven ze waarborgen dat ze leuke en trendy heren kleding leveren dankzij hun toegewijde personal stylisten. Als je meer wilt weten over de Outfittery dan kan je ook deze eerlijke review over dit bedrijf lezen.

Prijs per box: op de website hebben ze een prijsoverzicht staan. Je betaald alleen voor hetgeen dat je besteld.
Producten: meer dan 100 heren kledingmerken.
Frequentie: dit bepaal je zelf.

Kledingbox mannen nr. 3: The Cloakroom Personal Shopper

The Cloackroom is een van de pioniers op het gebied van heren kledingboxen. Ze waren als een van de eerste begonnen met deze service en
daardoor hebben ze veel ervaring met deze dienst. Zo hebben ze meer dan 15 personal stylisten in dienst. Zij nemen met jouw contact op om te bepalen wat je persoonlijke kledingsmaak en voorkeuren zijn. Vervolgens ontvang je geheel gratis een trendy kledingbox, en de items die je wilt terugsturen kan je gratis
retourneren. Een andere pluspunt is dat je op hun websites enkele voorbeelden van trendy boxen kunt bekijken. Daarbij zie je ook direct de prijzen. Qua kwaliteit en service is het een goede aanbieder. Al met al is het een prima keuze, en gelijkwaardig met de Outfittery. Klik hier voor een review over Cloackroom.

Prijs per box: verschilt per box, maar je betaalt voor winkelprijzen
Producten: vele verschillende heren kledingmerken
Frequentie: dit bepaal je zelf

Inspiratie nodig? Klik hier voor inspiratie en aanbiedingen voor herenkleding.

Kledingbox nr. 2: We Box van WE Fashion NL


de beste kledingboxen voor mannen


Op nummer 2 als heren kledingbox staat de We Box van het merk We Fashion. WE Fashion staat bekend om hun trendy en betaalbare herenkleding. Zoals aangegeven vind ik dat House of Einstein, the Cloakroom en de We Box zeer gelijkwaardig zijn aan elkaar. De boxen House of Einstein en the Cloakroom zijn qua kledingtrends en persoonlijk stijladvies gelijk aan elkaar. De We Box is dan weer wat goedkoper, waar Cloakroom meer ervaring heeft in persoonlijk stijladvies en aansluitende heren kleding trends.

De We Box zie ik als een combinatie van de bovenste twee. De kledingbox voor mannen van de We Box heeft namelijk alle voordelen van the Cloakroom, zoals persoonlijk stijladvies. Maar ook de voordelen van de Outfittery op het gebied van een goedkopere prijs. Zo heeft WE Fashion altijd betaalbare herenkleding van goede kwaliteit en de laagste prijs. Ik heb stiekem dan ook een persoonlijke voorkeur voor dit merk, omdat ze gewoon echt goede en betaalbare herenkleding leveren. En dit vind je dan ook terug in hun kledingservice. Toch is de WE Box niet de beste kledingbox voor heren. We hebben een andere winnaar.

Prijs per maand: je betaalt alleen voor de kleding die je houdt, alles is de winkelprijs van We Fashion
Producten: De We Box is gevuld met de kleding van We Fashion.
Frequentie: dit bepaal je zelf

Inspiratie nodig? Klik hier voor inspiratie en aanbiedingen voor herenkleding.

Kledingbox heren nr. 1: House of Einstein

Het bedrijf House of Einstein richt zich volledig op kledingboxen voor mannen. Dit is al een grote plus, want wie focus heeft ontwikkelt meer specialisme. De kledingservice van dit bedrijf is zeer goed te noemen. Zo kan je direct contact houden met jouw persoonlijk aangewezen personal shopper, die ze de Outfitter noemen. Daarbij bieden ze meer dan 50 merken aan, dus ze kunnen genoeg variëren in de herenkleding. House of Einstein is volgens ons de beste mannen kledingbox die je kan kiezen. Want qua kwaliteit en service zijn ze beslist de beste keuze uit de vergelijking van alle boxen. Ook qua prijs zijn ze vergelijkbaar met andere kledingboxen, maar ze doen nooit consessies aan de hoge kwaliteit. Wanneer je echt opzoek bent naar kwaliteit en stijlvolle kleding dan is House of Einstein de beste keuze. Dat is ook te merken aan de klanttevredenheidsscore die ze krijgen. Klanten beoordelen House of Einstein gemiddeld met een 4,7 op 5. Dat is super hoog en dat komt vooral dankzij de hoge kwaliteit in combinatie met de extreem goede service. Een top keuze als je het ons vraagt!

Meer informatie? Klik hier voor het lezen van mijn review blog over deze kledingboxen voor heren lezen. Daarin lees je alles wat je moet weten over dit goede merk.

Prijs per box: gemiddeld rond de 300 euro, maar je betaalt alleen voor wat je afneemt.
Producten: selectie uit 50 merken van herenkleding.
Frequentie: eenmalig of zo vaak als je wilt.

Waarom House of Einstein de beste keuze voor kledingbox voor mannen is

Bij de House of Einstein kledingbox staat er een personal shopper klaar voor jou. Wanneer je je aanmeldt, zal de personal shopper direct voor je aan de slag gaan. Hij of zij zal kledingoutfits zoeken die perfect op maat zijn die 100% aansluiten bij jouw kledingstijl en kledingsmaak. Dit is echt een groot pluspunt, want ze nemen dus echt genoeg tijd om te achterhalen wat jouw persoonlijke kledingstijl en -smaak is. Vervolgens gaan ze geheel kosteloos voor jou aan de slag, waarbij ze een kledingbox met de laatste modetrends voor heren samenstellen. Zodra ze klaar zijn ontvang jij de kledingdoos, en bepaal je zelf welke kleding je wel of niet houdt. Je betaalt alleen voor de kleding die je houdt. De rest kan je gratis terugsturen!

Kortom, House of Einstein is volledig gericht op de beste kledingservice voor mannen. En dit alles tegen de hoogste kwaliteit en beste service.

Inspiratie nodig? Klik hier voor inspiratie en aanbiedingen voor herenkleding.

Conclusie over het vergelijken van alle mannen kledingboxen in Nederland

We hebben verschillende kledingboxen voor heren met elkaar vergeleken. Tijdens het vergelijken van kledingboxen zien we over het algemeen dat alle aanbieders een soort zelfde werkwijze hanteren. Sommige kiezen er echter voor om alles online te doen, terwijl bij anderen er een personal shopper is die telefonisch contact met je opneemt. Ook is er een verschil in kledingaanbod en prijsniveau. Dit alles is meegenomen in mijn analyse naar de beste keuze van een kledingbox voor mannen. Verreweg het grootste voordeel van deze kledingservice is dat je niet langer zelf hoeft te shoppen. De personal shopper maakt op maat verschillende outfits voor jou klaar, en dat geheel gratis. Ook kan je aangeven dat je frequenter een box wilt ontvangen. Zo heb je dus altijd genoeg herenkleding volgens de laatste mode trends in huis.

En wat is jouw ervaring met kledingboxen voor heren? Laat het mij weten in een reactie, zodat we ideeën kunnen uitwisselen! Liefs, Sophie.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Kerstcadeau mannen, 15 leuke kerstcadeau ideeën voor hem in 2019
Door

Kerstcadeau mannen, 15 leuke kerstcadeau ideeën voor hem in 2019

op 17 Jul 2019

[…] de blog over 7x kledingboxen voor mannen vergelijken vind je een recensie review van alle bestaande kledingboxen voor heren en worden ze met […]

Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie