Review Cloakroom Kledingbox: is het een goede keuze?
7 min. leestijd

Review Cloakroom Kledingbox: is het een goede keuze?

Hi! In dit artikel geven we een review over Cloakroom Kledingbox voor mannen. Zoals de naam het al zegt levert de Cloakroom kledingboxen voor mannen. Maar wat houdt een kledingbox in? Hoe werkt het en is Cloakroom een goede kledingbox in vergelijking tot andere kledingboxen voor heren? In deze review over Cloakroom vind je dit en meer antwoorden. Ook gaan we kijken naar de recensies over Cloakroom: vinden klanten het een goede kledingbox? Uiteindelijk komen we in dit review artikel tot een conclusie of Cloakroom wel of geen goede keuze als kledingbox voor mannen is. Lees dus snel verder!

PS: Coackroom is een kledingbox voor mannen. Als je dit als vrouw leest kan je ofwel een kledingbox cadeau geven, of je kan gaan naar het artikel top 7 kledingboxen voor vrouwen. In dat geval kan je ook voor jezelf ontdekken of een kledingbox iets voor je is.

Cloakroom, en het concept van de kledingbox

Cloackroom review

Laten we onze review over Cloakroom beginnen met wat ze doen en wat dit inhoudt. Want dit bedrijf bestaat nog niet zo heel lang, en biedt ook een relatief nieuw concept aan binnen de branche van herenkleding. Zo zijn ze begonnen in 2013 als een van de eerste bedrijven die de kledingbox service voor mannen aanbiedt. Inmiddels zijn ze sinds kort samengegaan met Outfittery. Outfittery is ook een kledingbox service. Beide zijn dus gefuseerd om zo de grootste kledingbox leverancier voor mannen te worden binnen Europa. Maar toch kan je via beide bedrijven nu nog bestellen. Zo heb ik eerder al eens een uitgebreide review over de Outfittery kledingbox geschreven, met een duidelijke conclusie over hun kwaliteit en aanbod.

De fusie verandert verder niks aan het concept. Het kledingbox concept moet vooral gezien worden als service. De visie van Cloakroom is dan ook simpel. Ze geloven erin dat “iedere man de luxe van een personal shopper verdient”. Nu hoor ik je denken, is dit dan een luxe service die veel geld kost? Nee hoor. Het concept van de kledingbox is namelijk een innovatief model.

Inspiratie nodig? Klik hier voor inspiratie en aanbiedingen voor herenkleding.

De kledingbox is een innovatief concept met vele voordelen voor mannen

review cloackroom kledingbox

Cloakroom, en vergelijkbare bedrijven, zijn vanaf het eerste moment begonnen als online bedrijfje. Ze hebben geen dure panden of grote voorraden. Dankzij deze opzet kunnen ze hun klanten gratis personal shopping aanbieden en ook gratis verzending en retour. Daarbij betaal je nooit meer dan de winkelprijs van de kleding die in je box zit. En ondanks dit alles kan Cloakroom gewoon winst maken, juist omdat ze geen hoge vaste kosten zoals grote voorraden of dure panden hebben. Win-Win!

Dit is dan ook de reden waarom de kledingbox voor mannen zo populair aan het worden is. Het concept kan gemak en luxe van personal shopping en online shopping combineren met normale winkelprijzen. Je krijgt dus gratis styling advies van een mode expert en je hoeft ook niet meer naar de winkel. Voor veel mannen is dit een echte droom. Daarom kiezen steeds meer heren voor het kledingbox concept. Zo hebben we naast deze review van Cloakroom ook andere kledingbox reviews geschreven. Als je meer wilt weten over welke kledingboxen voor mannen er allemaal zijn, ga dan naar het artikel waarin we de top 7 kledingboxen voor mannen vergelijken.

Inspiratie nodig? Klik hier voor inspiratie en aanbiedingen voor herenkleding.

Hoe werkt een kledingbox van Cloakroom

hoe werkt cloackroom kledingbox

Goed, we weten nu wat Cloakroom is en wat ze doen. Laten we in onze review over Cloakroom ook eens kijken naar hoe het werkt. In principe werkt de kledingbox service van Cloakroom heel eenvoudig. Wanneer je naar hun kledingbox website gaat kan je jezelf aanmelden. Met een simpele druk op de knop kan je een eigen stijlprofiel gaan aanmaken. Dit gebeurt in de vorm van een soort enquête. Er worden je een aantal vragen gesteld waarbij je kan aangeven wat jou kledingstijl en kledingsmaak is. Op basis hiervan wordt een stijlprofiel samengesteld, die vervolgens naar de personal shoppers wordt gestuurd.

Deze personal styliste gaat geheel gratis voor jou aan de slag. Hij of zij stelt op basis van jou kledingstijl en maat een kledingbox vol leuke en trendy outfits samen. Vaak zitten er ook schoenen en af en toe accessoires, zoals een riem, bij. Deze kledingbox wordt geheel gratis naar je opgestuurd. Op dit moment heb je dus nog helemaal niks hoeven te betalen. De kledingdoos is gratis voor je samengesteld dankzij de personal styliste en wordt vervolgens gratis thuisbezorgd.

Dan is het zover! De kledingdoos is aangekomen en je kan het gaan uitpakken. Super gaaf natuurlijk, deze outfits zijn zorgvuldig samengesteld exact op jouw maat en kledingstijl. En dat alles volgens de laatste mode trends. Het enige wat je hoeft te doen is de kleding kiezen die je wilt houden. Wil je niks houden? Dan mag je alles gratis retour sturen. Je betaalt alleen voor de kleding die je houdt. Perfect!

Vind jij het kledingbox concept ook geniaal? Let dan op: als je wilt weten wat de beste kledingbox is ga dan naar deze top 3 kledingbox vergelijken.

Review over de voor- en nadelen van Cloakroom

recensie blog over cloackroom

Wanneer je interesse hebt in het concept van de kledingbox, dan is een review over Cloakroom beslist nodig. Want is Cloakroom een goede kledingbox? Uit onze review over Cloakroom blijkt dat het een goede kledingbox is, maar ze zijn niet de beste. Zo heeft Cloakroom wel enkele voordelen, maar ook enkele nadelen ten opzichte van de beste kledingbox (de link vind je hierboven).

Uit onze review blijkt Cloakroom de volgende voordelen te hebben:

  • Gemak en service: een kledingbox shoppen bestaat uit gratis personal styling en gratis thuisbezorging van een kledingdoos die vol zit met leuke en trendy heren kleding afgestemd op jouw kledingsmaak en fashion stijl. Dat is de kracht van kledingboxen. Uit al onze reviews over kledingboxen geldt dat iedere kledingbox onderneming dit voordeel aanbiedt.
  • Fusie met Outfittery: Cloakroom en Outfittery zijn gefuseerd. Dit betekent dat ze alleen maar groter zijn geworden.
  • Ervaren team van personal stylisten: dit team is dankzij de fusie met Outfittery alleen nog maar groter geworden.

Uit onze review blijkt Cloakroom twee nadelen te hebben:

  • Juist dankzij de fusie met Outfittery zijn ze heel groot en dat betekent ook minder persoonlijke services.
  • Cloakroom biedt geen bijzondere voordelen als kledingbox onderneming. Andere kledingboxen hebben meer speciale voordelen waarom je voor hun zou kiezen. Bij Cloakroom is dit niet het geval.

Een korte conclusie van onze review over Cloakroom toont aan dat het een degelijke en goede kledingbox leverancier is. De kwaliteit en prijs zijn goed, maar niet bijzonder. Er is niet echt een speciaal voordeel om te kiezen voor Cloakroom. Dat in vergelijking tot de kledingbox van House of Einstein die de beste kledingbox voor mannen uit onze reviews blijkt te zijn. Klik op de link hiernaast voor meer informatie. Je hebt immers niks te verliezen: de service is gratis.

Welke review score krijgt Cloakroom van klanten?

Omdat Cloakroom is overgenomen door Outfittery, moeten we bij onze recensies naar Cloakroom ook kijken naar Outfittery. Ze zijn nu namelijk allebei een en hetzelfde bedrijf. Na een kort onderzoek via Trustpilot blijkt dat Cloakroom overwegend slechte review scores krijgt. Dit kunnen we goed terugzien op de onderstaande afbeelding.

review score Cloackroom

Natuurlijk is het altijd zo bij reviews en recensies dat meestal de meest negatieve klanten een review achter laten. Een review score van 3,4 die Cloakroom haalt is dus helemaal niet slecht. Maar het is ook niet goed. Het is dus gemiddeld. Toch zien we dat bij de grote concurrent House of Einstein, wat volgens onze review de beste kleding box is, een hele andere review score. Het verschil is goed te zien via onderstaande afbeelding.

review score House of Einstein

Het verschil tussen beide kledingboxen review scores is heel groot. Ook als je nog via Cloakroom de review score van Google achterhaald komen ze uit op een 3.4. Dat is een stuk lager dan de 4.7 van House of Einstein. Wanneer we dus kijken naar de recensies van huidige klanten bij Cloakroom krijgen we een ander beeld.

Het kledingbox concept is voor zowel mannen als vrouwen geniaal. Maar zoals blijkt uit bovenstaande recensies, kan het verschil tussen de kledingbox leveranciers behoorlijk groot zijn. Maak dus de juiste keuze. Zo bespaar je geld en tijd, en krijg je de beste en leukste kledingbox. En precies dat is wat we willen, en waarom we deze reviews schrijven.

Inspiratie nodig? Klik hier voor inspiratie en aanbiedingen voor herenkleding.

Is Cloakroom de beste keuze onder de kledingboxen voor mannen?

Tja, na deze review over Cloakroom kan je zelf de conclusie wel trekken. Cloakroom is een gemiddelde kledingbox service. Ze zijn niet slecht, en ook niet bijzonder goed. In veel gevallen zal Cloakroom tevreden klanten maken. Maar waarom zou je kiezen voor gemiddeld als je ook voor het beste kan kiezen? Ons advies is duidelijk en vind je hierboven nog eens terug. Daarmee kunnen we deze review over Cloakroom afsluiten in de wetenschap dat we jou hebben geholpen met het maken van de juiste keuze.

En nu ben jij aan zet! Want we zijn wel heel benieuwd naar jouw ervaringen met kledingboxen. Laat je ons dat weten in een reactie hieronder? Zo help je ook andere mensen weer op weg! En vergeet zeker niet dit artikel te delen via Social Media. Want zo help je jouw vrienden met het maken van de juiste keuze voor als ze ook een heren kledingbox willen!

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie