Review Outfittery: een goede kledingbox voor mannen?
5 min. leestijd

Review Outfittery: een goede kledingbox voor mannen?

Is Outfittery een goede kledingbox voor mannen? Dat is de vraag die ik mijzelf heb gesteld tijdens het schrijven van deze review over Outfittery. Want naast Outfittery zijn er ook veel andere kledingboxen. Daarbij heb ik al eens een vergelijking gemaakt van de 7 bekendste kledingboxen voor mannen. Eigenlijk net zoals ik dat heb gedaan voor het vergelijken van kledingboxen voor vrouwen. Dus Outfittery is zeker niet de enigste kledingbox en daarom is een uitgebreide recensie nodig om te achterhalen of Outfittery een goede kledingbox voor heren is.

In deze review gaan we eerst kijken naar het kledingbox concept van Outfittery. Ook gaan we kijken waar het merk voor staat en wat de voordelen van hun dienst zijn. Ook gaan we zelf de Outfittery testen en kijken we naar recensies van anderen over dit merk. Al met al komen we tot een conclusie: is Outfittery wel of niet een goede kledingbox voor heren? Lees dus snel verder!

Outfittery, een review van hun kledingbox concept voor heren

review outfittery kledingbox

Outfittery is een kledingbox concept voor mannen. Ze zijn begonnen in 2012 en inmiddels hebben ze meer dan 450 medewerkers in dienst. Zo geven ze niet alleen styling advies in Nederland, maar ook andere landen zoals Duitsland en Frankrijk. Het concept waar ze voor staan draait om gemak, service en gratis personal styling voor mannen. Hierover een review schrijven is dan ook beslist leuk om te doen!

Het kledingbox van Outfittery werkt vrij eenvoudig. Wanneer je naar hun website gaat kan je een enquête invullen. Aan de hand van deze vragen bepalen ze je kledingstijl en -smaak. Vervolgens gaat een personal styliste voor je aan de slag. Op basis van jouw kledingsmaak zal hij of zij een kledingbox voor je samenstellen. De Outfittery kledingbox wordt gratis thuisbezorgd, en ook de personal styling is geheel gratis. Het enige waar je voor betaalt zijn de heren kleding die je houdt. De kleding die je niet leuk vindt mag je gratis retourneren. Zo simpel is het, en dan misschien nog even zelf een review over Outfittery achterlaten en thats it!

review hoe outfittery werkt

Waar staat Outfittery voor?

Uit mijn review van Outfittery blijkt dat ze echt staan voor styling. Hun motto is dan ook Style Your Way. Ze kijken dus echt goed naar wat jij wilt. Dat baseren ze op de enquête die je invult, dus neem daar wel goed de tijd voor. Overigens duurt dat maximaal vijf minuten. Naast de styling is hun doel om zo op maat mogelijk kledingadvies en expertise te geven. Zo kan je aangeven of je complete outfits of alleen een kledingselectie van een bepaalde categorie, zoals bijvoorbeeld broeken, wilt ontvangen. Ook kan je het maximale budget per kledingstuk aangeven, waardoor ze nooit te dure mannen kleding naar je zullen opsturen.

Outfittery staat dus voor gratis kledingadvies op maat, en ook om er gewoon goed uit te zien. In hun collectie gebruiken ze populaire en bekende heren kledingmerken. Overigens betaal je daarvoor nooit meer dan de winkelprijs. Dat betekent dat als jij exact dezelfde trui van bijvoorbeeld Jack & Jones zou kopen in de winkel, dat je dezelfde prijs betaald als voor wanneer je deze ontvangt in een kledingbox. Begrijp je het nu? Een kledingbox voor mannen is de ideale service waarbij je gratis kledingadvies krijgt en je nooit te veel betaald. Dat maakt een kledingbox ook een ideaal cadeau voor mannen, bijvoorbeeld om hem te verrassen op zijn verjaardag!

Inspiratie nodig? Klik hier voor inspiratie en aanbiedingen voor herenkleding.

Wat zijn de voordelen van Outfittery in vergelijking met andere kleding boxen voor mannen?

kledingbox review outfittery

Uiteraard moeten we Outfittery ook vergelijken met andere kledingboxen. Uit onze review blijkt dat er een aantal voordelen zijn bij Outfittery, maar die gelden ook voor de meeste andere kledingboxen. Zo zijn er een aantal voordelen waarom een kledingbox ook voor jou geschikt is:

  • Je hoeft nooit meer zelf te shoppen: je vult eenmalig een enquête in, en de rest wordt geheel voor je verzorgd. Het enige wat je hoeft te doen is de kledingbox thuis uit te pakken en te kijken welke kleding je wilt houden.
  • Je krijgt gratis personal styling advies van echte heren mode experts: wat wil je nog meer?
  • Altijd gekleed volgens de laatste heren mode trends: omdat de personal styliste jou een kleding box stuurt ben je verzekerd van de laatste mode trends voor mannen.
  • Geen risico: je kan achteraf betalen en je betaalt alleen voor de kleding die je houdt. De rest is allemaal gratis. Dus wat heb je te verliezen?
  • Abonneren: je kan er zelfs voor kiezen om vaker een kledingbox te ontvangen. Ik zou niet iedere maand een nieuwe box aanvragen, want dat is niet nodig. Maar eens in de drie of zes maanden een nieuwe kledingbox ontvangen zou wel super comfy en handig zijn. Nooit meer zelf shoppen, is dat niet de droom van iedere man (of die van zijn vriendin/vrouw)?

Uit mijn review van Outfittery in vergelijking tot andere kleding boxen voor mannen kan ik je zeggen dat het een goede keuze is. Maar toch is Outfittery niet de beste keuze onder de kleding boxen. Helaas voor hun is er een concurrent die een betere review krijgt voor hun kledingbox service. Ben je benieuwd welke de beste kledingbox voor heren is? Lees dan deze review blog over the House of Einstein

Inspiratie nodig? Klik hier voor inspiratie en aanbiedingen voor herenkleding.

Recensie score Outfittery: wat vinden anderen en welke reviews krijgt Outfittery?

review blog outfittery

De Outfittery heeft leuke kleding en een goed aanbod van personal stylistes. Op basis daarvan zou je zeggen dat Outfittery een goede kledingbox voor mannen is. Maar dat is te kort door de bocht. We moeten ook eens kijken naar alle klanttevredenheid recensies en reviews van klanten. Wat zeggen bestaande klanten over Outfittery? En helaas blijkt bij het lezen van alle klantenrecensies dat zij niet bepaald positief zijn. Veelal heeft dit te maken met misverstanden. Zo begrijpen mensen het concept niet echt. Ze snappen niet dat er een kledingbox wordt opgestuurd op basis van de enquête die je hebt ingevuld. Oké, dus dat is nog uit te leggen. Maar ik zie ook reviews over Outfittery die aangeven dat ze problemen hebben met het retourneren. Het zijn maar een paar recensies, maar toch. Ze geven aan dat ze de kleding netjes en op tijd hebben teruggestuurd, maar dat ze alsnog een betaalverzoek krijgen. Uiteindelijk hebben medewerkers van Outfittery wel gereageerd op deze recensies, en lijkt het allemaal te zijn opgelost.

Op basis van het onderzoekje naar recensies over Outfittery heb ik eerlijkgezegd wel een ander beeld gekregen. Het lijkt dus niet zo goed te zijn als ik in eerste instantie dacht. Ik denk er nog even over na, en ga dan verder met mijn review conclusie. Mijn conclusie lees je hieronder en is gebasseerd op een groter onderzoek waarbij we de top 3 kledingbox voor mannen vergelijken.

Conclusie Review Outfittery: Is Outfittery de beste kledingbox voor mannen?

Op basis van mijn review over de Outfittery is dit niet de beste kledingbox voor mannen. Bij het vergelijken van kledingboxen spelen er vele factoren een rol. Niet alleen kwaliteit, maar ook service, budget en originaliteit. Bovendien is de wijze van personal styling ook heel belangrijk bij een kledingbox. In onze review van kledingboxen vergelijken is Outfittery niet de beste kledingbox. Op zich hebben ze leuke kleren en goede personal styling. Maar het persoonlijke contact is minimaal, waardoor de service ook minder is. Outfittery is simpelweg te groot geworden als bedrijf om nog goede persoonlijke service te kunnen aanbieden.

Inspiratie nodig? Klik hier voor inspiratie en aanbiedingen voor herenkleding.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie