Aitan Review: 100% Veilig Ondernemen met Juridische Steun [2023]
9 min. leestijd

Aitan Review: 100% Veilig Ondernemen met Juridische Steun [2023]

Beste ondernemer, in dit artikel vind je een uitgebreide review over Aitan. Zij voorzien ondernemers met een alles-in-één oplossing voor incasso- en juridische oplossingen, AVG, maatwerk website en meer. Wij ondernemers willen gas geven, maar letten niet altijd op de juridische correctheid 😉.

Aitan biedt een unieke oplossing voor veilig ondernemen. Is dit een goede keuze? In deze Aitan review gaan we de partij uitgebreid doorlichten. We gaan Aitan vergelijken op voor- en nadelen, ervaringen, tarieven en meer.

Is Aitan een correcte keuze voor veilig ondernemerschap? Op naar de review!

Inhoudsopgave:

Review Aitan: alles-in-één oplossing voor incasso- en juridische problemen
Hoe is de kwaliteit van Aitan? Review en ervaringen met de dienstverlening
Waarom Aitan? Review voor- en nadelen alles-in-één oplossing voor veilig ondernemen
Aitan Vergelijken op tarieven en kosten
Conclusie na Aitan review en vergelijken

Review Aitan: alles-in-één oplossing voor incasso- en juridische problemen

aitan-review

Aitan, opgericht in 2021, biedt een alles-in-één oplossing voor incasso- en juridische vraagstukken  voor ondernemers. Het aanbod is erop gericht ons als ondernemers volledig te ontzorgen. Veilig ondernemen, terwijl onze website en bedrijfsvoering juridisch in orde zijn.

Uit de Aitan review blijkt dat ze vier domeinen van expertise hebben, namelijk:

 • Incasso – no cure, no pay
 • Juridisch – altijd juridische hulp
 • Privacy – je website, bedrijfsvoering en trainingen 100% AVG
 • Maatwerk website – voor veiligheid (juridisch en AVG) en online vindbaarheid

Hoe is Aitan in staat om een alles-in-één oplossing te bieden? Dit vergt immers veel ervaring en kennis op het gebied van incasso- en juridische dienstverlening. Ook heeft men verstand nodig van websites inrichten.

Uit de Aitan review blijkt deze organisatie is ontstaan uit een samensmelting van drie bedrijven uit Roermond, namelijk Encasso, LinQxx en Vivere. Op de afbeelding hieronder vind je de expertise per bedrijf:

aitan-ervaringen-kwaliteit

Bij Aitan nemen ze het gezegde “samen sta je sterker” serieus. En op zich is dit een slimme gedachten. Door het samenbundelen van krachten en expertise zijn ze nu in staat een alles-in-één oplossing te bieden voor ondernemers die behoefte hebben aan incasso, juridische hulp en AVG inrichting.

Wat heb je hier als ondernemer concreet aan?

Eigen vrij simpel: stel dat je klant wordt bij Aitan. In dat geval wordt je volledig ontzorgt op (1) juridische bijstand en -documenten, (2) onbeperkt incasso opdrachten, (3) 100% AVG operationeel en (4) website met 100% maatwerk op gebied van teksten, SEO en juridische correctheid.

Meer informatie hierover? Klik hier voor meer informatie

Hoe is de kwaliteit van Aitan? Review en ervaringen met de dienstverlening

Het is belangrijk om te begrijpen dat dit de eerste Aitan review is die je online vindt. Aitan is nog maar recentelijk opgericht, medio 2021. Dit wilt echter niet zeggen dat ze geen bewezen staat van dienst hebben. Immers, het is een samenbundeling van drie bedrijven. Deze bedrijven zijn al vele jaren een expert in haar vakgebied. Op basis daarvan kunnen wij de kwaliteit van Aitan beoordelen.

Het aanbod werkt op basis van een abonnement. Als ondernemers kunnen wij klant worden tegen een maandelijks tarief. Binnen het abonnement worden we volledig verzorgt op het gebied van incasso, juridisch, privacy en maatwerk website.

Hieronder nemen we kort iedere expertise door

Voorkomen is beter dan genezen

Incasso

Het bedrijf Encasso is binnen Aitan dé expert op het gebied van incasso. Waarschijnlijk weet je al wel wat dit inhoudt. In het kort: wanneer klanten niet betalen schakel je Aitan in. Zij zorgen voor een snelle betaling. Eventuele extra kosten worden door jouw klant betaald.

Incasso is “fijn” wanneer de economie goed gaat en klanten gewoon wat “lui” zijn in betaling. Maar vergis je niet: incasso is pure noodzaak wanneer het even tegenzit. Als klanten jou niet betalen, kom je in liquiditeitsproblemen. Oftewel: je hebt geen cash en gaat mogelijk de pijp uit… En dan wordt een juridisch steekspel wel heel prijzig. Zeker wanneer je dit dan privé moet betalen.

Dus ja, dit wil je absoluut voorkomen en Aitan biedt daarbij de oplossing. Als lid krijg je de volgende voordelen:

is-aitan-betrouwbaar

Qua prijs is het voordeliger om te kiezen voor Aitan dan voor Encasso. Immers, bij Aitan krijg je voor een vergelijkbaar tarief ook volledige ondersteuning voor juridische- en privacy zaken en 100% maatwerk van je website.

Losse incasso’s kunnen per opdracht tot maximaal €6675 kosten. Dat is wettelijk vastgesteld. De gemiddelde incasso kost bedraagt meestal tussen de €300 – €1750. De maximale incasso kosten kunnen zeer pijnlijk zijn.

Uit onze Aitan review blijkt dat je kan aanmelden voor een klein, maandelijks bedrag. Dit haal je er met één incasso al ruimschoots uit…

Meer weten over de kwaliteit van incasso? Klik hier voor meer informatie

Juridisch

aitan-review-juridisch

Aitan inschakelen voor juridische vraagstukken begint met de algemene voorwaarden van je bedrijf. Dit stellen ze op samen met jou, zodat het juridisch sluitend is én aansluit op jouw onderneming. Derhalve loop je geen risico. Dit is raadzaam, omdat preventie beter is dan herstellen (wanneer het te laat is).

Naast juridisch correcte algemene voorwaarden stellen ze ook verkoopfacturen op. Een goede verkoopfactuur zorgt voor een bindende overeenkomst. Waarom is dit belangrijk? Omdat bij achterstallige (of wan-) betaling er een juridisch steekspel komt. In dat geval roep je de incasso in. Maar als je verkoopfactuur niet correct is opgesteld, komen de kosten mogelijk voor jouw rekening. En zoals hierboven aangegeven kan dit oplopen tot duizenden euro’s aan onnodige kosten.

Tot slot voorziet Aitan ook in verhaalonderzoek. Dit is een complexe operatie die inhoudt dat Aitan onderzoekt of jouw debiteur wel of niet kan betalen. Dit kan veel kosten voorkomen wanneer je besluit om deze betaling af te dwingen via een rechter.

Het probleem met zulke dingen is dat je het vaak niet nodig hebt. Neem een goede verkoopfactuur als voorbeeld. Hier denk je niet direct aan. Wanneer je het dan wél nodig hebt, is het al te laat. Het kost dan duizenden euro’s. Onnodig geld verlies!

Nu nemen wij als ondernemers graag berekende risico’s. Maar hoe groter je bedrijf, hoe waarschijnlijker de noodzaak aan juridische expertise. En in dat geval biedt de alles-in-één oplossing van Aitan een interessante kans, zowel op voordelige kosten als kwaliteit en expertise.

Dit is wat Aitan aangeeft over hun service en support voor incassoproblemen:

Mochten uw eigen inspanningen om uw factuur betaald te krijgen niet helpen, wacht dan niet te lang en schakel Aitan in. Aitan zorgt met zijn jarenlange ervaring, juridische expertise en daadkracht voor een snelle afwikkeling van uw incasso-dossier. Hoe langer u namelijk wacht, hoe langer het duurt voordat u kunt beschikken over het geld waar u recht op heeft. De juristen van Aitan gaan snel voor u aan het werk om te zorgen dat u weer snel over de uw toekomende gelden kunt beschikken. – Aitan, 2021

Meer weten over de kwaliteit van juridische ondersteuning? Klik hier voor meer informatie

Privacy

Binnen het abonnement en dienstverlening zit ook privacy. Bij Aitan betekent dit dat ze jouw website en bedrijfsvoering 100% AVG en GDPR bestendig maken. Hier hebben ze jarenlange ervaring in met onder meer verenigingen, stichtingen, organisaties en bedrijven.

Maatwerk website voor veiligheid en online vindbaarheid

Tot slot krijg je binnen het abonnement ook 100% maatwerk op je website. Dit gaat veel verder dan een veilige website die juridisch en AVG correct is. De website laten aanmaken via Aitan gebeurt door een team van websiteontwikkelaars en -designers, copywriters en SEO-experts.

Het doel: een veilige website die hoog in Google scoort.

Wij gebruiken voor onze website de software van Phoenix. Dit is een prijzige software gericht op SEO. Zo komen wij hoog in Google, wat de reden is dat je deze Aitan review leest. De kosten bedragen 1500 per jaar. Hierover lees je in dit artikel over onze Phoenix SEO ervaringen.

Wij weten niet of de SEO kwaliteit bij Aitan net zo goed is. Het zal in ieder geval goed zijn, gezien de jarenlange ervaring en expertise die zij bieden. Daarnaast geven ze ook ondersteuning op het gebied van hosting, e-commerce, teksten (her)schrijven en maatwerk software.

Meer weten over wat je allemaal krijgt bij 100% maatwerk website? Klik hier voor meer informatie

Waarom Aitan? Review voor- en nadelen alles-in-één oplossing voor veilig ondernemen

aitan-voor-en-nadelen

Het probleem met juridische zaken is dat het veel geld kost maar je niet weet wanneer het nodig is. Vaak gebeurt dit op een onverwacht moment. De zaken gaan uitstekend, totdat een grote klant weigert te betalen. Er ontstaat contractbreuk, of een partij klaagt jouw onderneming aan.

In al deze gevallen wil je dat jouw onderneming 100% juridisch correct is. Dat de website in orde is. De verkoopfacturen 100% bindend en waterdicht. En de gehele bedrijfsvoering vlekkeloos is qua privacy, AVG en meer.

Voorkomen is beter dan genezen.

Iedereen weet het, maar niet iedereen doet het ook. Totdat het misgaat…

Wij schrijven veel reviews en vergelijkingen voor ondernemers. In dat perspectief zijn we redelijk enthousiast over het aanbod van Aitan. Ze bieden interessante voordelen voor wie veilig wilt ondernemen.

Dit zijn de voordelen bij Aitan:

 • Alles-in-één oplossing voor veilig ondernemen, zowel fysiek als online
 • Voordelige tarieven met verschillende pakketten (zie hieronder)
 • Goedkopere oplossing dan wanneer je alles uitbesteedt bij individuele aanbieders (dan heb je geen bundelprijs)
 • Hoge kwaliteit: encasso is een nationale expert in incasso’s, vivera regelt alles op gebied van privacy en LinQxx heeft jarenlange expertise in veilige websites die goed presteren op online vindbaarheid
 • Geschikt voor verenigingen, stichtingen, organisaties, ZZP’ers en bedrijven zoals MKB en grotere bedrijven

Dit vinden wij nadelen aan Aitan:

 • Alhoewel de bundelprijs goedkoper is, kan het zijn dat je niet van alle diensten gebruik maakt. Let dan ook goed op welk pakket je kiest (zie hieronder)
 • Je hebt het pas nodig op het moment dat het fout gaat
 • Niet geschikt voor kleine (internet)bedrijven met een lage omzet

Meer over de voor- en nadelen bekijken? Klik hier voor meer informatie

Aitan Vergelijken op tarieven en kosten

Aitan vergelijken op tarieven en kosten is bijzonder lastig. Wij van LOISIR.nl reviews en vergelijken hechten grote waarde aan vergelijkingen. Aitan is echter de eerste aanbieder van een alles-in-één oplossing op deze schaal. Er zijn simpelweg geen vergelijkbare aanbieders.

Wel kunnen we Aitan vergelijken met individuele aanbieders. Bijvoorbeeld partijen die enkel incasso aanbieden. Of zij die enkel juridische hulp aanbieden. Een vergelijking op tarieven is hierbij helaas onmogelijk. Immers, alle tarieven van individuele bedrijven worden per aanvraag opgegeven. Deze vind je niet standaard via de websites (helaas).

Van de prijzen die we wel kunnen achterhalen voor individuele diensten, zoals incasso of juridische bijstand, moet je denken aan circa €700 tot €2500 euro per jaar. Bij 100% maatwerk van een website is dit ook al snel €1500 of meer (zoals hierboven aangeven over wat onze eigen kosten zijn).

Er zijn drie abonnementen, namelijk:

 • Online Zeker Basis – 161,90,- p.m.
 • Online Zeker Plus – 372,73,- p.m.
 • Online Zeker Pro – 498,26,- p.m.

Het Online Zeker Plus-pakket geeft de meeste waarde, aangezien je hier alle voordelen krijgt voor een voordelige combinatieprijs. Met alle voordelen doelen we op (1) onbeperkte incasso, (2) juridische bijstand, (3) privacy en (4) 100% maatwerk website (zoals in deze Aitan review omschreven).

Dit krijg je per pakket:

aitan-vergelijken-kosten

Let op: dit zijn de tarieven per 2021. Het gaat hier om introductieprijzen aangezien ze nog maar recentelijk van start zijn gegaan. Het is onduidelijk hoelang deze tarieven geldig blijven, en wanneer deze verhoogt worden.

Heb je interesse? Wacht dan niet te lang nu de introductieprijzen nog gunstig zijn.

Meer weten over de abonnementen? Klik hier voor meer informatie en actuele tarieven

Conclusie na Aitan review en vergelijken

Na onze uitgebreide review over Aitan zijn we redelijk enthousiast over de alles-in-één oplossing die zij aanbieden voor veilig ondernemen. Zo zien we het dan ook: veilig ondernemerschap. Je wilt dit zien als ‘voorkomen is beter dan genezen’. De juridische dienstverlening schakel je meestal pas in wanneer het te laat is. Veilig ondernemen betekent dat je deze kostbare geschillen vóór bent.

Dit is het grootste voordeel aan Aitan: iedere organisatie, stichting, vereniging, ZZP’er of MKB die veilig wilt ondernemen met zo min mogelijk juridische risico’s, kan terecht bij Aitan.

Het sterke uit onze review is dat ze een totaaloplossing bieden. Van onbeperkte incasso’s tot aan preventie met juridisch bindende en waterdichte algemene voorwaarden, verkoopfacturen en andere documenten. Ook kan je de website 100% op maat laten maken. Deze zal dan veilig zijn (AVG), maar ook hoog scoren in Google (online vindbaarheid).

Na het vergelijken van Aitan bekomen we de conclusie dat zij momenteel de enige aanbieder zijn van zo’n totaaloplossing. Het is mogelijk om één dienst te kopen via andere organisaties. In dat geval ben je wel duurder uit. Immers, je kan dezelfde oplossing via Aitan verkrijgen waarbij je meer waarde voor je geld krijgt (dankzij de samenbundeling van de drie bedrijven die experts zijn op haar gebied).

Heb je interesse? Bekijk hier meer informatie en eventuele kortingen

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie